گرچه جستجوهای متنی در نمایشگرهای کامپیوتر ساده است، در گوشیهای همراه این کار دشوارتر به نظر میرسد .
در نمایشگرهای کامپیوتر کافیست Ctrl + F را فشار داده یا به قسمت منو بروید و روی واژهی Find کلیک کنید . سپس کلمه یا حرف موردنظر خود را در کادر تایپ کنید . اما گوشیهای موبایل از دو جهت با این نمایشگرها متفاوتاند ؛ اولاً به کیبورد مجزا نیستند و ثانیاً دکمهی اسپیس یا فاصله ندارند .
این فقدان موجب شده است تا از ویژگیهای دیگری استفاده و واژهی Find ( یا در برخی صفحات Search ) به فراموشی سپرده شود .
نرم افزار کروم ( هم در اندروید و هم در iOS)
این شیوه در دستگاههایی با سیستم عامل اندروید و یا iOS قابل استفاده است . شما میتوانید هر صفحهای را در وب باز کنید . سپس روی گزینهی More Options کلیک و کلمهی Find in Page را پیدا کرده و انتخاب کنید .
حال درون صفحهی کیبوردی که در بالا برایتان باز شده ، کلمه یا حرف موردنظرتان را وارد کنید . مرورگر در تمام متنی که پیش روی شماست ، کلمهی موردنظر را مییابد و آن را با رنگی دیگر برجسته یا هایلایت میکند و به این ترتیب شما به واژهی دلخواه خود دسترسی پیدا میکنید .
Safari (تنها در سیستم عامل iOS )
در این مرورگر کلمهی Share که در پایین نمایشگر قرار دارد با مربعی که یک فلش روی آن است ، نشان داده شده است . در صورت کلیک روی این گزینه آیکونهایی ظهور میکنند که از بینشان روی آیکونی که تصویر یک ذرهبین دارد و روی آن عبارت Find on Page مشخص است ، کلیک میکنید.
سپس کلمهای را که میخواهید ، جستجو میکنید . این مرورگر برخلاف کروم به جای مشخص کردن تمام نتایج در فایل متنی شما ، اولین نتیجهی جستجو را هایلایت میکند و شما با فشردن فلش و یا کلمهی next میتوانید نتایج دیگر جستجوی خود را ببینید .
مشخص است که کارکرد با مرورگرهای متفاوت تقریباً یکسان است . اما افراد بسیاری هستند که از این قابلیت ساده مطلع نیستند و یا به دلیل سادهتر بودن بالا و پایین کردن صفحات در گوشی همراه ، از آن استفاده نمیکنند . اما در صورتی که به این قابلیت مرورگرهای خود عادت کنید ، بی شک مسیر سادهتری را طی خواهید کرد .