هدست های هولولنز (HoloLens) مایکروسافت اندک اندک به تجاری سازی نزدیک می شود. این هدست ها که حاصل پروژه ای به نام Baraboo است، اواسط پارسال تکمیل شد. هدست هولولنز مایکروسافت شبیه عینکی است که تصاویر حاصل از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را به فرد نشان می دهد. این فناوری کاربردهای فراوانی دارد. حالا پس گذشت یک سال و چند ماه از ساخت هولولنز مایکروسافت، این محصول در آستانه ی دروازه های بازار تجارت قرار گرفته است. ناسا، ولوو، آئودی، ولکس واگن و چند کمپانی کوچکتر همزمان در حال آزمایش کردن این محصول هستند. هر یک از این غول های چند ملیتی، به دنبال استفاده از هولولنز مایکروسافت در راستای اهداف خود هستند.
کمپانی Ford، یکی از بزرگ ترین خودروسازان جهان هم از چندی پیش به جرگه ی شرکت هایی پیوسته که در صف دریافت هولولنز مایکروسافت منتظرند. اما Ford قدری از رقبای خودروساز خود مصرتر است. این کمپانی پس از همکاری با مایکروسافت در فاز راه اندازی فناوری هولولنز مایکروسافت حالا در حال گسترش کاربردهای این محصول در صنایع خود است. البته پروژه ای که Ford در آن با مایکروسافت همکاری می کند با هدف ساخت یک نمونه ی اختصاصی از هولولنز مایکروسافت تعریف شده است. نمونه ای که پاسخگوی نیاز صنعت خودروسازی و نوآوری های مدنظر Ford باشد.
Ford در وهله ی اول هولولنز مایکروسافت را در اختیار طراحان خود قرار داده تا ایده های خود را به سرعت روی خودروها، کامیون ها و ماشین های شاسی بلند بزرگ پیاده کنند. طراحان صنایع خودروسازی به کمک هولولنز می توانند تغییرات مختلف را به صورت مجازی روی خودروهای فیزیکی ببینند و دیگر از روش سنتی مدل رسی برای طراحی ماشین بی نیاز می شوند. هولولنز نیاز پیاده کردن عمل تغییر روی خودرو را از بین می برد. این کاربرد بی نهایت مفید است چرا که طراحان خودرو معمولا ایده های بسیار زیادی در ذهن دارند که بیشتر آن ها تا پیاده نشوند مشخص نمی شود چقدر خوب هستند. اما اجرای طرح های مختلف بسیار وقت گیر و پرهزینه است و همین مساله باعث می شود طراحان خودرو از بیشتر ایده های خود در زمینه ی طراحی صرف نظر کنند. اما هولولنز این محدودیت را از میان بر می دارد و طراح می تواند ظرف چند دقیقه یک ایده را به صورت مجازی روی خودروی مورد نظر خود ببیند و در مورد آن تصمیم گیری نماید.
البته این را هم باید گفت که فناوری هولولنز هنوز به سطح ایده آل نرسیده است. باید قدری بیشتر روی آن کار شود. Ford هنوز هم از مدل های رسی استفاده می کند اما در کنار آن بخشی از فعالیت خود را به آزمایش مدل های سه بعدی واقعیت افزوده اختصاص داده است. در این بخش حتا یک نمونه ی اولیه ی طراحی با رس ساخته نمی شود. این کارکرد منحصر به فرد یکی از جالب ترین کاربردهایی است که تا کنون از هولولنز مایکروسافت دیده ایم. کاربران هرگز متوجه این گونه کاربردها نمی شوند و برای رسیدن به چنین ایده ای به ذهن یک متخصص و طراح نیاز است. در کنار Ford، کمپانی های دیگری هستند که هولولنز را برای مقاصد آموزشی به کار گرفته اند. این کار تا حد زیادی شبیه به استفاده از واقعیت مجازی در تجارت است.
مایکروسافت قصد دارد مراسمی برای رونمایی از واقعیت ترکیبی برگزار است. این مراسم قرار است سه شنبه 11 مهر در سان فرانسیسکو برگزار شود. انتظار نمی رود در این مراسم حرفی از یک جانشین برای هولولنز زده شود. مایکروسافت در این رویداد قصد دارد مردم را بیشتر با اپ ها و بازی هایی که در آن ها از هدست واقعیت ترکیبی استفاده می شود آسنا کند. Dell, Acer, HP, Lenovo و Asus همگی در حال ساخت هدست هایی با تراشه های مشابه هستند. قیمت این هدست ها از 299 دلار شروع می شود. هدست های واقعیت ترکیبی از 28 وارد بازار می شود، یعنی همان روزی که آپدیت پاییزی ویندوز 10 (Windows 10 Fall Creators Update ) انتشار می یابد؛ آپدیتی که از واقعیت ترکیبی هم پشتیبانی می کند.