تویوتا، غول خودروساز ژاپنی امسال یک جعبه ی جادو با خود به نمایشگاه CES آورده است؛ وسیله ای به نام e-Palette که فراتر از فناوری های دهه ی دوم قرن بیست و یکم است.
نمایشگاه CES 2018 سه شنبه شب با هیاهویی به مراتب بیشتر از سال های گذشته آغاز شده و شرکت های بزرگ یکی یکی نشان می دهند که برای متحیر کرده دنیا چه در آستین دارند. تقریبا همه می دانند تویوتا (Toyota) یکی از پیشگامان فناوری های نوین در بین خودروسازان بزرگ دنیا است و انتظار مردم از تویوتا در CES امسال چیزی جز درخشش نبود.
اما این غول خودروساز ژاپنی خوب می داند چطور کاری کند که ابروهای مردم بالا برود و چشم هایشان گرد شود. تویوتا شب گذشته در نمایشگاه CES 2018 از نوعی وسیله ی نقلیه رونمایی کرد که بیشتر شبیه جعبه ی جادو است. البته سایز آن قدری بزرگ تر از جعبه های جادوی قدیمی (مانند تلویزیون) است، کمی بزرگ تر از یک وَن.
نام این وسیله را « ایی پالت» یا « پالت الکترونیکی» (e-Palette) گذاشته اند؛ یک وسیله ی نقلیه با کاربرد تجاری که راننده ندارد و پر از فناوری های پیشرفته است.
سطح راحتی و آسایشی که ایی پالت برای انسان به ارمغان می آورد به مراتب بالاتر از تکنولوژی های رایج است. شخص سوار وسیله ای می شود که بدون نیاز به راننده و با استفاده از فناوری خودران او را این طرف و آن طرف می برد و در این حین او از امکانات گسترده ی داخل استفاده می کند.
همانطور که شاید حدس زده باشید، e-Palette که تویوتا با خود به نمایشگاه CES آورده با این سطح تکنولوژی فعلا در سطح مفهومی است. آکیو تویودا (Akio Toyoda) رئیس کمپانی تویوتا که به مراسم CES 2018 آمده می گوید e-Palette بستری است که فناوری های اتصالی وسایل نقلیه، فناوری خودران و کاربردهای تجاری را به هم پیوند می دهد.
این جعبه ی جادویی را به چشم خود ببینید:
e-Palette از فناوری « خدمات حمل و نقلی تویوتا» استفاده می کند و غول خودروسازی ژاپن برای تهیه و راه اندازی آن از شرکت های آمازون، مزدا و پیتزا هات کمک گرفته است. راهبرد تویوتا در ساخت این وسیله، فراهم کرده بالاترین سطح خدمات ممکن در کوچکترین فضا است که البته کوچکی فضا بزرگ ترین مانع در مسیر تحقق آن نیست زیرا متحرک بودن مانعی به مراتب بزرگ تر است.
تویوتا در مورد هدف خود از ساخت چنین وسایلی می گوید:
ما در حال حرکت از نرم افزار به سمت پلتفرم هستیم … این پلتفرم است که می تواند تبدیل به ستون فقرات فناوری های آینده شود، فناوری های ارائه ی خدمات در وسائل نقلیه، فناوری های خودران، اشتراک خودرو و هر نوع سرویس دیگری که بشود آن را عملی کرد.
رویکرد تویوتا در طراحی e-Palette ایجاد یک پلتفرم انعطاف پذیر است؛ یعنی ساخت پلتفرمی که بتوان همه نوع ابزارهای خدماتی را روی آن نصب کرد، از سرویس های غذایی گرفته تا خدماتی بهداشت و سلامت، ابزارهای تجاری، وسایل ارتباطی و هرچه که در عمل امکان پذیر باشد.
دوران خدمات ثابت به سر آمده است، پس از گذر از دوره ی وسایل ارتباطی که دنیا را به یک دهکده ی کوچک تبدیل کرده است، حالا پیشگامان فناوری در حال حرکت به سمت سرویس های متحرک هستند. سرویس هایی که دیگر مکان گیرنده در آن ها اهمیتی ندارد و شما هر جا که باشید می توانید از خدمات مورد نظر استفاده کنید.
این کلید موفقیت e-Palette است، این وسیله با آینده ی فناوری و خدمات هماهنگ است و در حقیقت از جنس آینده است. تویوتا e-Palette را در سه سایز مختلف طراحی کرده و به دنبال جلب نظر شرکت های خدماتی در حوزه های مختلف است تا شبکه ای از سرویس های متنوع را به e-Palette بیاورد.
این غول ژاپنی همچین سرگرم اجرای مدل های تجاری مختلف روی این وسیله است. داشتن یک دفتر کار متحرک با برترین امکانات روز که به بهترین سیستم های ارتباطی، فنی و تجاری مجهز است توجه بسیاری را در بخش تجارت به خود جلب خواهد کرد.