مایکروسافت از برنامه نوآورانه با بودجه 25 میلیون دلاری، برای استفاده از هوش مصنوعی در جهت ساختن تکنولوژیهای بهتر برای کمکهای انسان دوستانه به معلولین خبر داد. این شرکت با استفاده از این عنوان، توانست چندین هدف را با یک تیر بزند.
مدیرعامل شرکت مایکروسافت، ساتیا نادلا، در خلال برنامه سالانه مایکروسافت برای توسعهدهندگان نرمافزاری اعلام کرد که برنامه جدیدی به نام «هوش مصنوعی در خدمت معلولین» توسط مایکروسافت اجرا خواهد شد. کنفرانس بیلد در سیاتل با هدف کمک به بهبود آخرین یافتههای شرکتهای توسعهدهنده نرمافزاری در حوضههای هوش مصنوعی، پردازشهای ابری، اینترنت اشیاء و واقعیت مجازی برگزار شد. مایکروسافت با کمک آمازون و گوگل کمک خواهند که سرویس اینترنت اشیاء بیشازپیش وارد تجارت و سازمانها شود.
این مراسم فرصتی مناسب برای مایکروسافت بود تا بر انگیزه انسان دوستانه خودش برای گسترش هوش مصنوعی تأکید کند. این تمرکز و تأکید بیشتر در این موضوع باعث خواهد شد که نگرانیهای اخیر در مورد حفظ حریم خصوصی و اخلاقی که در مورد گسترش هوش مصنوعی مطرح شده بود، کمی رنگ ببازد و دید عموم به موضوع عوض شود. نگرانیها از آنجایی شروع شد که با گسترش سریع تکنولوژی و هوش مصنوعی، عدهای گمان کردند که فرمول نرمافزاری میتواند باعث به وجود آمدن تبعیضهای نژادی و جنسیتی شود.
نادلا در خلال سخنرانی خودش در مورد هوش مصنوعی از مثال شهر ویران داستان جورج اورل و اولدوس هاکسلی یاد و تأکید کرد که «حریم خصوصی حق هر انسانی» است و از خطرات گسترش تکنولوژی بدون در نظر داشتن حریم خصوصی هشدار داد. او گفت:
ما نباید از خودمان سؤال کنیم که کامپیوترها چه کاری میتوانند انجام دهند، بلکه باید به آنها بگوییم که چه کاری میتوانند انجام دهند، زمان این کار هماکنون فرا رسیده است.
برنامه پنج ساله مایکروسافت، برای کمک به معلولین، تزریق سرمایه به استارت آپ ها، سازمانهای غیرانتفاعی، محققان دانشگاهی درست همانند سرمایهگذاریهای بزرگ و تخصصی برای پروژههای خود مایکروسافت برای شروع برنامه کاربردی سازی هوش مصنوعی برای معلولین خواهد بود.
براد اسمیت، رئیس مایکروسافت گفت است که امیدوار است مایکروسافت بتواند با سرعت بخشیدن به توسعه ابزارهای هوش مصنوعی به مردم قدرت بیشتری برای استقلال و اشتغال بدهد. او گفت:
شاید این توانایی برای کسی که مشکلات بینایی و شنوایی دارد یا حتی مبتلا به بیماریهایی همانند اوتیسم و نارسایی خاص هستند، نیاز اساسی باشد. حدود یک میلیارد نفر در این سیاره زندگی میکنند که دارای نوعی معلولیت جسمانی دائمی یا موقت هستند. این افراد در حال حاضر به عنوان یک پتانسیل بالقوه هستند که هوش مصنوعی میتواند به آنها کمک کند تا بتوانند خودشان را شکوفا کنند.
مایکروسافت به صورت مستقل در حال حاضر نمونههای آزمایشی از نرمافزارهای اینچنینی را بررسی میکند از جمله برنامه Seenig AI که برنامهای روی گوشی است که هر آنچه دوربین موبایل ثبت میکند را به صورت گفتاری به کسانی که مشکلات بینایی دارند منتقل میکند. نادلا در کنفرانس بیلد قبلی پرده از این برنامه کاربردی برای معلولین برداشت. نرمافزارهای ترجمه گوگل در حال حاضر میتواند آنچه ناشنوایان توسط برنامه ضبط کردهاند را با علائم نشان دهد.
نیک مک کوئیر، تحلیلگر سایت CCS دراینباره میگوید:
معمولاً در باقی زمانها وقتی حرف از پیشرفت تکنولوژی زده میشود، انسانهای دارای مشکلات جسمانی فراموش میشوند، اما مایکروسافت از این موقعیت بهخوبی استفاده کرد و از آن به عنوان کلیدی برای باز کردن درهای اعتماد عموم استفاده کرد. همچنین گوس سبقت را در رقابت با شرکتهای بزرگی همانند گوگل، آمازون و آی بی ام، ربود.
اسمیت اضافه کرده است که شرکتهای دیگری همانند اپل و گوگل سالهای زیادی است که درزمینهٔ کمک به معلولین کارهای بزرگی انجام دادهاند. او گفت که صندوق حمایت هوش مصنوعی از سال پیش به صورت آزمایشی استارت خورده است و به مجموعههایی که در حال توسعه نرمافزارهای مبارزه با تغییرات اقلیمی و مشکلات محیطزیستی هستند، کمک میکند. به نظر اسمیت، زمینه کمک به معلولین بر اساس بازار بزرگتر و پتانسیل انساندوستی میتواند بهتر از محیطزیست، توسعهدهندگان را به خودش جلب کند.
اطلاعیههای دیگری در مورد همکاری مایکروسافت با شرکتهایی همانند DJI، تولید چیپ ست Qualcomm منتشر شد. این برای دومین سال پیاپی است که مایکروسافت کنفرانس خودش را در سیاتل، واشنگتن برگزار میکند.