تام هنکس علاوه بر تبهر و استعداد شگرفی که در بازیگری دارد، یکی از محبوبترین شخصیتهای هالیوود نیز محسوب میشود. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به 10 تا از برترین نقش آفرینیهای این بازیگر آمریکایی.
تام هنکس با داشتن 50 جایزه از مراسم و جشنوارههای مختلف شاید یکی از محبوبترین و به یادماندنیترین چهرههای سینما باشد و بسیاری از فیلمهایی که در آنها نقشآفرینی کرده، کالت کلاسیکهایی تکرارنشدنی هستند. قابلیت و توانمندیهای هنکس در تاریخ سینما او را در زمره بهترینهای این عرصه قرار میدهد. از Big گرفته تا Forrest Gump ،Apolllo 13 ،Toy Story و حتی شخصیت مهمان برنامه Saturday Night Live، همگی هدایایی ارزشمندیاند که تام هنکس به دنیای سینما ارائه داده است.
مطمئناً هنرنماییهای این بازیگر 62 ساله در یک مقاله کوتاه جا نمیگیرد و به احتمال زیاد در اسامی این فهرست اختلاف نظرهای زیادی وجود خواهد داشت، اما لازم به ذکر است که این فیلمها تنها براساس سلیقه شخصی انتخاب شدهاند و هیچ ادعایی برای برتریشان نسبت به دیگر کارهای هنکس وجود ندارد؛ پس به خاطر عدم حضور برخی فیلمهای موردعلاقهتان به ما خرده نگیرید.
بهترین بازیهای تام هنکس
Forrest Gump
این فیلم بدون شک یکی از به یادماندنیترین هنرنماییهای تام هنکس است. داستانی خیالی که ماجرای فارست گامپ را دنبال میکند، مردی ساده از آلاباما با ضریب هوشی پایین که داستان زندگیش را با غریبهای در ایستگاه اتوبوس در میان میگذارد. فیلم 6 جایزه اسکار از جمله بهترین بازیگری و بهترین فیلم سال را از آن خود کرد و به خاطر جلوههای ویژه چشمنوازش (مخصوصاً تلفیق تام هنکس با صحنههای تاریخی!) مورد استقبال بالایی قرار گرفت،
Toy Story
هنکس با این که به شکل فیزیکی در این انیمیشن کلاسیک پیکسار حضور ندارد، با صدای گرمش به کلانتر «وودی» جان میبخشد. Toy Story اولین فیلم بلند با استفاده از فناوری کامپیوتری (CG) و اولین پروژه استودیوی پیسکار بود. این انیمیشن نامزد دریافت 3 جایزه اسکار شد و علاوه بر 5 انیمیشن کوتاه، یک فیلم خانگی، سریال کارتونی تلویزیونی، دو دنباله دریافت کرد که همزمان با نوشتن این مطلب سومیشان هم در دست ساخت قرار دارد. اگر داستان اسباب بازیهایی که به دور از چشم آدمها حرف میزنند، این همه نسخه داشته، به خاطر هنرنمایی تام هنکس به عنوان شخصیت اصلی داستان بوده است.
The Green Mile
The Green Mile که براساس کتابی با همین اسم از استیون کینگ ساخته شده، داستان فوقالعاده یک گروه از مأموران اعدام را روایت میکند که با مردی با قابلیتهای ماورالطبیعی مواجه میشوند. «جان کافی» (مایکل کلارک) که به جرم قتل و تجاوز به دو دختر بچه محکوم به اعدام با صندلی الکتریکی شده، چیزی بیش از قدرتهای فرابشریاش را پنهان میکند که حین پیشروی در داستان آن را به «پاول اجکامب» (تام هنکس)، افسر مسئول اعدام میبخشد. The Green Mile یک داستان احساسی و تکاندهنده است که با کارگردانی فرانک دارابونت نامزد دریافت 4 جایزه اسکار شد.
Catch Me If You Can
Catch Me If You Can برگرفته از داستان واقعی، هنکس را در نقش «کارل هنتری» قرار میدهد؛ یک مأمور FBI مبارزه با فساد بانکی که «فرانک ابگنیل» (لئوناردو دیکاپریو)، کلاهبردار معروف تاریخ را تعقیب میکند. ابگنیل میلیونها دلار را به بهانه وام به اشخاص خیالی بالا کشیده و از چنگ قانون میگریزد. Catch Me If You Can یکی از چندین فیلمی است که تام هنکس با استیون اسپیلبرگ همکاری داشته و با استایلی متفاوت نسبت به چیزی که از اسپیلبرگ انتظار داریم، بدون شک یکی از بهترین آثار این کارگردان محسوب میشود.
The Terminal
از کوتاهترین فیلمهای اسپیلبرگ میتوان همین The Terminal را نام برد که هنکس را به جای شخصیت «ویکتور ناوورسکی» ترسیم میکند. پس از کودتای نظامی که در کشور ناوورسکی رخ میدهد، دولت آمریکا تمام پروازها به کشورش را ممنوع کرده و او که نه مجوز ورود به آمریکا را دارد و نه میتواند به خانهاش بازگردد در یک ترمینال هواپیمایی گیر میکند. ناوورسکی 9 ماه را در یک فرودگاه سر کرده و پس از برخورد با اشخاص مختلف زبان انگلیسی را میآموزد و ماجراهای تلخ و شیرین زیادی برایش اتفاق میافتد. فیلم خالی از نقص و اشکال نیست، اما اسپیلبرگ در نهایت قصد داشته با خلق لحظات احساسی و عمیق حال دلتان را خوب کند. The Terminal به لطف علمکرد فوقالعاده تام هنکس و داستانی شسته و رفته (که امروزه ملموستر از 2004 است)، توانست به هدف اسپیلبرگ جامه عمل بپوشاند.
Big
فهرستی که در مورد بهترین عملکردهای تام هنکس باشد بدون داستان کلاسیک پسربچه نوجوانی که آرزو دارد به دنیای بزرگسالان وارد شود، کامل نیست. Big با این پیام که هرگز کودک درونتان را فراموش نکنید، یکی از اولین فیلمهایی است که هنکس در آن درخشید. او به شکل فوقالعاده زیبایی توانست حس و حال یک پسربچه در جسم بزرگسال را منتقل کند. فیلم یکی از به یادماندنیترین سکانسهای تاریخ سینما را برای مخاطبین رقم زد. هر بار Big را میبینیم دلمان میخواهد روی یک پیانوی بزرگ خودی بجنبانیم.
You’ve Got Mail
در عین حال که بسیاری Sleepless In Seattle را مناسبتر برای این فهرست میدانند، You’ve Got Mail داستان واقعگرایانهتری را روایت میکند و با وجود همه گیر شدن پدیده اینترنت شاید ملموستر هم باشد. این کمدی-رمانتیک به مذاق هر بینندهای خوشایند بوده و برای مخاطبان امروزی هم قابل تماشا است. You’ve Got Mail سومین فیلمی است که تام هنکس و مگ رایان در آن همبازی شدهاند. هنکس نقش تاجری بزرگ را بازی میکند که مدیریت یک فروشگاه کتاب زنجیرهای عظیم را برعهده دارد و برای مغازه خانوادگی رایان که در همسایگیاش واقع شده تهدیدی بزرگ محسوب میشود. در عین حال که این دو در زندگی واقعی از هم نفرت دارند، در پی ایمیلهای عاشقانه و مرموز ندانسته عاشق هم میشوند. فیلم، هنکس را شخصیتی خشک و بیاحساس ترسیم کرده که پس از ایمیلهایش به شخصیت رایان کمکم تکامل مییابد. این عاشق و معشوق پس از این که متوجه میشوند در تمام مدت با یکدیگر صحبت میکردند، یکی از شیرینترین لحظات سینمایی را به وجود میآورد.
Cast Away
ویلسون…! این فیلم باعث شد به توپ والیبال نگاه دیگری داشته باشیم. تام هنکس در Cast Away نقش یک مأمور پستچی را دارد که از سقوط وحشتناک هواپیما نجات یافته و سر از جزیرهای متروکه در میآورد. اکثر فیلم حول هنکس و ماجراجوییهایش برای بقا در منطقهای فراموش شده جریان دارد. یکی از به یادماندنیترین سکانسهای فیلم، جایی است که دست خونیش را تصادفاً روی یک توپ والیبال قرار داده و آن را به شکل صورت آدم در میآورد. او نام توپ را ویلسون میگذارد و یک توپ والیبال تنها دوستش در جزیره میشود تا این که در یک صحنه فوقالعاده تراژیک، موجهای دریا این دو را از هم جدا میکند. این یکی از غمانگیزترین سکانسهای جدایی در سینما است. تام هنکس به خاطر نقشآفرینی بینظیرش در Cast Away نامزد دریافت بهرین بازیگران نقش مرد شد.
Apollo 13
نه تنها یکی از بهترین آثار هنکس، بلکه یکی از بهترین فیلمهایی که تا به حال ساخته شده است. Apollo 13 داستان احساسی و واقعی مأموریت فرود روی ماه در سال 1970 را با همین نام روایت میکند. هنکس بار دیگر در نقش اول فیلم قرار دارد و با بازی خیرهکننده و تکاندهندهاش تأثیر به سزایی روی نامزدی فیلم برای دریافت 9 جایزه اسکار گذاشته که از میانشان میتوان به بهترین فیلم سال اشاره کرد. ران هاوارد برای دقت تاریخی این رویداد تلاش زیادی کرد و تمام جزئیات را در هر سکانس فیلم نمایش داد.
Saving Mr. Banks
این بار هنکس به عنوان والت دیزنی افسانهای در نقش مکمل ظاهر شد. Saving Mr. Banks داستان چگونگی شکل گیری Mary Poppins به عنوان یک فیلم لایو اکشن تعریف میکند. اما تامپسون در فیلم فوقالعاده میدرخشد و تام هنکس با پرداخت به جنبههای تاریکتر شخصیت دیزنی نقشش را به نحو احسن اجرا میکند. Saving Mr. Banks شاید از بهترین فیلمهای هنکس نباشد، اما نقشآفرینی منحصربفرد و ظرافتی که برای ترسیم این چهره تاریخی به خرج داده، در کمتر فیلمی تکرار میشود. Saving Mr. Banks به لطف ترکیب شگفتآوری که بین تامپسون و هنکس وجود دارد به فیلمی الهام بخش تبدیل شده و احتملاً به عنوان یکی از کلاسیکهای پنهان ماندگار شود.
شما کدام فیلم تام هنکس را بیشتر از بقیه دوست دارید؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.
