Присоединяйтесь к 1win казино и наслаждайтесь азартными играми. Удобный вход, быстрая регистрация и множество бонусов ждут вас. Используйте промокоды для максимальных выигрышей. The Arabic word "سكس" (saks) is a transliteration of the English word "sex." It is derived from the way English pronunciation is adapted into Arabic script, reflecting modern linguistic borrowing. Bitpro Nexus Bitpro Nexus

مقایسه و شناخت تفاوت بین تلویزیون و مانیتور LCD ،LED ،OLED ،QLED و پلاسما

مقایسه led و oled
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

مقایسه و شناخت تفاوت بین LCD ،LED ،OLED ،QLED و پلاسما در خرید تلویزیون و مانیتور ضروری است. در ادامه فرق بین این پنل ها را بیان کرده و بهترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

دنیای تلویزیون‌های هوشمند روز به روز پیشرفته‌تر و جذاب‌تر و البته به نوعی پیچیده‌تر می‌شود. در این میان فناوری‌های OLED ،QLED ،LCD ،LED و پلاسما از موارد بسیار مهمی هستند که باید قبل از انتخاب و خرید تلویزیون آن‌ها را مقایسه کرده و با فرق بین تمامی آن‌ها آشنا شوید. اگر می‌خواهید از هر کدام از فناوری‌های مذکور و تفاوت بین آن‌ها بیشتر بدانید، این مقاله را از دست ندهید.

oled-vs-led-vs-lcd-vs-plasma-vs-qled / تفاوت تلويزيون lcd و led

در طی سال‌های اخیر، برخی از نکاتی که هنگام خرید تلویزیون مدنظر قرار می‌گرفت تغییر کرده‌اند. پیش‌تر تلویزیون‌های هوشمند بر سر گسترده‌ترین و به روز‌ترین امکانات نرم افزاری رقابت می‌کردند اما این روزها تقریبا همه تلویزیون‌ها از این حیث، امکانات برابری دارند و خصوصیت جدیدی که اهمیت پیدا کرده است، دستیارهای صوتی هوشمند است.

اما در حین این تغییرات، کیفیت تصویر همواره نقش خود را به عنوان مهم‌ترین عامل در انتخاب تلویزیون حفظ کرده است. با مقایسه LCD و LED در کنار OLED  وQLED مشاهده می‌کنیم که این‌ها با وجود تفاوت هایی که دارند، فناوری‌های رقیب هم هستند که هرکدام قیمت و کیفیت تصویر متفاوتی را ارائه می‌کنند؛ البته همه آن‌ها از برخی قابلیت‌های پایه‌ای یکسان برخوردار هستند.

تمامی فناوری‌های مذکور از وضوح 4K که به طور روزافزونی به یک خصوصیت ضروری تبدیل می‌شود، پشتیبانی می‌کنند. همچنین فناوری‌های افزایش کیفیت تصویر چون HDR و استاندارد‌های HDR10 و دالبی ویژن در کنار وضوح 4K مشاهده می‌شود. بعد از این موارد، به عباراتی چون پردازنده 4K HDR Processor X1، فناوری Dynamic Range PRO و فناوری نقاط کوانتومی Triluminos Display (در تلویزیون‌های سونی)، فناوری‌های NanoCell و IPS 4K Quantum Display (در تلویزیون‌های ال‌ جی) و 4K SUHD و Ultra HD Premium HDR با روشنایی تا 1500/2000 نیت (در تلویزیون‌های سامسونگ) مواجه می‌شویم. این فناوری‌ها مطمئنا مهم و تاثیرگذار هستند، اما مهم‌ترین عوامل نیستند.

هنگام خرید تلویزیون بهتر است خیلی به تبلیغات دهن پرکن توجه نکنید و بیشتر به تفاوت کیفیت تصویر درتلویزیون‌های OLED ،QLED ،LED و LCD توجه کنید. در ادامه به تشریح این 4 فناوری خواهیم پرداخت و به مقایسه آن‌ها و تفاوت های آنها می‌پردازیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • OLED چیست
  •  LCD و LED چیست و چه تفاوتی با هم دارند
  • تلویزیون پلاسما چیست
  • QLED چیست
  • مقایسه OLED ،QLED ،LCD و LED  و پلاسما؛ فرق آن‌ها چیست و کدام بهتر است؟

 


OLED چیست؟


اولین تجربه تماشای تصویر از تلویزیون‌های OLED برای بسیاری شگفت انگیز خواهد بود. تصاویر این تلویزیون‌ها آن قدر صاف، روان، رنگارنگ و با کنتراست بالا هستند که بعد از تجربه آن‌ها، بازگشت به تلویزیون‌های LCD یا پلاسما احتمالا دشوار خواهد بود.

OLED که مخفف Organic Light-Emitting Diode به معنی ديود نوری از جنس مواد ارگانیک است، پیشرفت بزرگی برای تلویزیون‌ها به ارمغان آورده است. با مقایسه Oled و Led یا LCD می‌بینیم که ساطع کردن نور توسط خود پیکسل‌ها و در نتیجه عدم احتیاج به منبع پرحجم نوری که در پشت صفحه‌های LCD استفاده می‌شود، برتری برجسته فناوری OLED است. این خصوصیت، به باریک شدن این نمایشگرها منجر شده است. همچنین دیگر فرق بین OLED و LCD، آن است که در OLED نوردهی هر پیکسل به طور مستقل است و امکان کنترل تصویر خروجی به صورت پیکسل به پیکسل وجود دارد.

تفاوت بین lcd و led

در یک پنل OLED، لایه‌های ارگانیک بین نیم‌رسانا‌ها قرار گرفته و با جریان الکتریکی تغذیه می‌شوند. این عملا بدین معنی است که تک تک پیکسل‌ها به صورت جداگانه می‌توانند خاموش یا روشن شوند. این روش همچنین باعث مصرف انرژی کمتر برای روشنایی بیشتر و نیز امکان تولید رنگ کاملا مشکی را فراهم می‌کند. بنابراین تصویری که هم‌زمان از روشنایی و تاریکی حداکثری بهره‌مند باشد (مانند آسمان پرستاره شب)، در تلویزیون‌های OLED واقعی‌تر به نظر می‌رسد. دیگر تفاوت Oled و LED، کنتراست نامحدود در فناوری OLED است که به معنی بهره‌مندی از سفیدترین سفیدها و سیاه‌ترین سیاه‌ها و نیز همه رنگ‌ها در میان این دو است. می‌توانید رنگ‌های چشم نواز و همچنین پاسخگویی فوق العاده سریع که بسیار مهم است را از این تلویزیون‌ها انتظار داشته باشید. البته تلویزیون‌های OLED برخی نقاط ضعف نیز دارند؛ آن‌ها گران قیمت هستند و نمی‌توان مطمئن بود تا چه مدت زمانی دوام می‌آورند.

مقایسه lcd و led

دیگر تفاوت اصلی OLED با سایر تلویزیون‌ها در آن است که تولید تلویزیون‌ها با این فناوری، کمتر به محیط زیست آسیب می‌رساند و آلودگی کمتری تولید می‌کند. در مقابل، در ساخت پنل‌های LCD به نیتروژن تری‌فلورید که یک گاز گلخانه‌ای است نیاز داریم. بنابراین تلویزیون‌های OLED برای افرادی که به خرید محصولات دوستدار محیط زیست اهمیت می‌دهند، جذاب خواهد بود.

نقاط قوت:

  • باریک‌ترین فناوری (2.57 میلیمتر)
  • پیکسل‌های خودنورده
  • قابلیت نمایش طبیعی‌تر رنگ سیاه
  • نرخ تازه‌سازی سریع‌تر (0.001 میلی ثانیه)

نقاط ضعف:

  • محدود شدن به اندازه‌های 55، 65 و 77 اینچی
  • میزان روشنایی نه چندان بالا (1000 نیت)
  • قیمت بالا

 


 LCD و LED چیست و چه تفاوتی با هم دارند


اگر مایل به هزینه کردن برای خرید تلویزیون‌های گران قیمت OLED یا QLED نیستید، خبر خوب این است که همه شرکت‌های اصلی تولید کننده تلویزیون، همچنان مدل‌های متنوعی از تلویزیون‌های LCD و LED را ارائه می‌کنند. تلویزیون‌های LCD (نمایشگر کریستال مایع) و LED (دیود نورافشان) اغلب به عنوان رقیب یکدیگر معرفی می‌شوند اما در واقع هر دوی آن‌ها از یک فناوری مشترک بهره می‌برند و تفاوت بین LCD و LED کم است.

در یک تلویزیون LCD، کریستال مایع، نور قطبیده شده را می‌چرخاند و عملا به مثابه یک دریچه نور همزمان به همه پیکسل‌ها نور می‌رساند. به جای نوردهی توسط هر پیکسل به صورت جداگانه که در تلویزیون‌های OLED انجام می‌شود، در تلویزیون‌های LCD به طور معمول، همه نور مورد نیاز از یک منبع نوری بسیار پرمصرف که در پشت صفحه قرار گرفته است تامین می‌شود. تصویر خروجی، دارای یک میزان روشنایی یکدست و کنتراست نسبتا پایین خواهد بود.

تفاوت مانیتور lcd و led

LCD یک فناوری قدیمی و نسبتا منسوخ به شمار می‌رود؛ تا آن‌جا که دیگر نمی‌توان انواع قدیمی‌تر تلویزیون‌های LCD را در هر اندازه‌ای به راحتی پیدا کرد. اینجاست که فناوری نور پس زمینه LED به عنوان جایگزینی برای دریچه نور مذکور وارد میدان می‌شود. تفاوت بین LCD و LED در آن است که به جای استفاده از تنها یک منبع نور پس زمینه که باعث محدود شدن کنتراست می‌شود، در تلویزیون‌های LED همان طور که از نامشان مشخص است LED‌ها منبع نور هستند. این LED‌ها یا به صورت خوشه‌ای در پشت صفحه قرار دارند که به اصطلاح Full-Array Local Dimming (آرایه کامل نوردهی موضعی) نامیده می‌شوند و یا تنها در کناره‌ها قرار دارند که Edge یا Edge-Lit نامیده می‌شوند. تلویزیون‌های LED نوع دوم رایج‌تر هستند که بیشتر به خاطر این است که آن‌ها مسطح‌تر هستند.

در مقایسه LCD و LED مشاهده می‌کنیم که این دو فناوری چند ایراد دارند. به عنوان نمونه، هر دوی آن‌ها همچنان نور خود را از یک منبع خارجی می‌گیرند که باعث افزایش اجزای تلویزیون و بزرگ شدن آن می‌شود. همچنین اگر در یک محیط کاملا تاریک تصویر آن‌ها را تماشا کنید، لکه‌ها و نیز نامتوازن بودن روشنایی برروی صفحه آن‌ها قابل تشخیص خواهد بود. جزییات سایه نیز در مناطق تاریک تصویر این تلویزیون‌ها به خوبی نمایش داده نمی‌شود. اما در کل تصاویر این تلویزیون‌ها معمولا بسیار درخشان و رنگارنگ هستند و شما می‌توانید تلویزیون‌های LED را تقریبا در هر اندازه‌ای که بخواهید بخرید. آن‌ها نسبت به پولی که می‌پردازید بسیار باصرفه هستند.

تفاوت تلویزیون های lcd و led و پلاسما

شرکت‌های تولید کننده همواره سعی می‌کنند درباره ابداعات جدید خود سروصدا به پا کنند (مانند تبلیغات اخیر ال‌ جی پیرامون فناوری نانو سل)، اما باید گفت اغلب این موارد تنها نمونه‌های دستکاری شده‌ای از همان فناوری‌های قبلی است. تلویزیون‌های LED (که نوعی تلویزیون LCD با نور پس زمینه LED هستند) در مقایسه با سایر فناوری‌های کنونی، بالاترین سطح از تکامل و پختگی را دارا هستند و به نظر نمی‌رسد که این وضعیت به این زودی‌ها تغییر کند.

نقاط قوت:

  • قیمت ارزان
  • در همه اندازه‌ها موجود هستند
  • تصویر درخشان و رنگارنگ

نقاط ضعف:

  • فناوری قدیمی
  • زاویه دید کم
  • کنتراست متوسط

 


تلویزیون پلاسما چیست


تقریبا تا سال 2007 پنل‌های پلاسما به صورت معمول در تلویزیون‌های بزگ بالای 30 اینچ استفاده می‌شد اما اکنون دیگر بازار را به پنل‌های LCD و OLED واگذار کرده‌اند و چند سالی است که تولید این صفحات متوقف شده است. پنل پلاسما از دو صفحه شیشه‌ای تشکیل می‌شود که بین این دو، لایه نازکی از گازهایی مانند نئون وجود دارد. هر کدام از این صفحات دارای چندین الکترود موازی در امتداد خود هستند. وقتی ولتاژی به الکترود در هر دو صفحه اعمال می‌شود، این امر باعث درخشان شدن بخش کوچکی از گاز میان این دو الکترود می‌شود. با اعمال پیوسته ولتاژ پایین به تمام الکترودها، عمل روشن شدن بخش‌های گازی صورت می‌گیرد.

تفاوت تلویزیون های lcd و led و پلاسما

اگر بخواهیم به فرق بین LCD و پلاسما اشاره کنیم، باید گفت که تلویزیون پلاسما زاویه دید گسترده‌تری نسبت به یک تلویزیون یا مانیتور LCD دارد. همچنین میزان روشنایی در آن‌ها یکنواخت‌تر از پنل‌های LCD است. به علت نرخ بروزرسانی (Refresh Rate) بالا، تاری تصویر در تلویزیون‌های پلاسما بسیار کمتر است و یکی از نقاط قوت آن، نرخ کنتراست بالا و تولید رنگ‌های سیاه عمیق‌تر و دقت رنگ بالاتر است. از سوی دیگر، با مقایسه پلاسما و LCD می‌بینیم که تلویزیون‌های پلاسما معمولا سنگین‌تر از LCD هستند و انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

تفاوت تلویزیون های lcd و led و پلاسما

نقاط قوت:

  • دقت رنگ و اشباع شدگی مناسب
  • هیچ لگ حرکتی در تصاویر با سرعت زیاد وجود ندارد (یا خیلی کم است)
  • زاویه دید گسترده با کیفیت خوب دارد

نقاط ضعف:

  • احتمال بازتاب نور از آن بیشتر است
  • انرژی زیادی مصرف می‌کند
  • طول عمر تقریبا کمتر

 


QLED چیست


QLED (ال‌ای‌دی حاوی نقاط کوانتومی) فناوری دیگری است که تلویزیون‌های آن اخیرا عرضه شده‌اند. در مقایسه QLED با OLEDباید گفت که هردوی آن‌ها قیمت بالایی دارند اما فناوری آن‌ها کاملا متفاوت است. این تلویزیون‌ها خودنورده نیستند و همانند دسته دوم تلویزیون‌های LED که پیش‌تر به آن‌ها اشاره شد، نوردهی در آن‌ها از طریق LED در کناره‌ها صورت می‌گیرد. مزیت‌های تلویزیون‌های QLED این است که از یک فیلتر رنگ نقاط کوانتومی استفاده می‌کنند و روشنایی بسیار بالاتری نسبت به تلویزیون‌های OLED دارند. این تلویزیون‌ها از رنگ‌های چشم نواز برخوردار هستند، اما سرعت پاسخگویی آن‌ها نسبت به تلویزیون‌های OLED پایین‌تر است. دیگر فرق بین OLED و QLED در آن است که کنتراست و نمایش رنگ‌های سیاه در QLED به اندازه تلویزیون‌های OLED خوب نیست.

فرق بین تلویزیون lcd و led و qled

تا به امروز تلویزیون‌های QLED به موفقیت برجسته‌ای دست نیافته‌اند. در نمایشگاه CES 2018، سامسونگ اعلام کرد که تلویزیون‌های QLED این شرکت در سال 2018 از نور پس زمینه مستقیم و موضعی استفاده خواهند کرد و شدت روشنایی آن‌ها باز هم افزایش می‌یابد. اگر کاستی‌های مربوط به نمایش رنگ‌های سیاه و تاری حرکتی (Motion blur) بهبود یابد، سامسونگ می‌تواند به نتایج خوبی برسد. البته به این شرط که قیمت آن‌ها نیز ارزان‌تر از OLED‌ها باشد؛ چرا که این مساله تنها عامل تعیین کننده برای کسی خواهد بود به مقایسه OLED با QLED می‌پردازد.

مقایسه oled و led

نقاط قوت:

  • رنگ‌های سفید فوق العاده
  • شدت روشنایی بسیار بالا (بیش از 1500 نیت)
  • در اندازه‌های متنوع بین 49 تا 88 اینچ در دسترس است

نقاط ضعف:

  • نسبت به تلویزیون‌های OLED ضخیم هستند (25.4 میلیمتر)
  • روشنایی بیش از حد
  • کیفیت رنگ‌های سیاه آن به پای OLED نمی رسد
  • نرخ رفرش (تازه سازی) کندتر

 


مقایسه OLED ،QLED ،LCD و LED  و پلاسما؛ فرق آن‌ها چیست و کدام بهتر است؟


بیشتر برندها تلویزیون‌های مبتنی بر همه فناوری‌های رایج را تولید می‌کنند. اما برخی موارد استثناء وجود دارد. هیچ برندی وجود ندارد که هر دو نوع تلویزیون‌های OLED و QLED را عرضه کند. پنل‌های OLED تنها توسط شرکت ال‌ جی تولید می‌شود و پنل‌های QLED نیز تنها توسط سامسونگ تولید می‌شود. بقیه برندها از این پنل‌ها تحت لیسانس این دو شرکت استفاده می‌کنند و با دستکاری‌های دلخواه برروی آن‌ها، مدل‌های خودشان را با فرق کمی در مقایسه با آن‌ها عرضه می‌کنند.

فرق تلویزیون lcd و led

اینکه چه تلویزیونی برای شما مناسب است تا حد زیادی به بودجه شما بستگی دارد. شاید نوآوری‌های آینده این مساله را تغییر دهد، اما در حال حاضر، اگر مشکلی با صرف هزینه بالا ندارید و بهترین‌ها را می‌خواهید، بدون آن‌که شک به دل خود راه دهید تلویزیون‌های OLED را انتخاب کنید. اگر پنل‌های روشن‌تر می‌خواهید تلویزیون‌های QLED را انتخاب کنید. اگر قیمت بالا برای شما یک مساله نگران کننده است و نیازی به سیاه‌ترین رنگ‌ها ندارید یک تلویزیون LED می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. آن‌ها در مقایسه ممکن است کنتراستی در حد تلویزیون‌های OLED نداشته باشند اما بسته به فناوری شرکت سازنده، می‌توانند تا حد زیادی به آن‌ها نزدیک شوند.

ممکن است در ابتدا کمی گیج کننده به نظر آید، اما با کمی دانش درباره تفاوت میان OLED ،QLED ،LED و LCD، انتخاب تلویزیون مناسب آن قدرها هم دشوار نیست.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران3 دیدگاه
avatar
رضا خلیلی
.
02 شهریور 1398، 23:18
پاسخ
0
0
خیلی هم عالی... با این توضیحاتتون پس فقط پلاسما که با بقیه از نظر ساختار فرق داره.. ولی واسه انتخاب یه تلویریون یا نمایشگر خوب عوامل خیلییی بیشتری میتونه اهمیت داشته باشه
avatar
Omid
.
31 مرداد 1398، 17:04
پاسخ
0
0
مانیتور Oled داشتم. 2 ساله خراب شد. پیشنهاد نمی کنم این مدل مانیتور رو
avatar
محمد
.
31 مرداد 1398، 16:04
پاسخ
0
0
باتشکر از مطلب خوبتون. این تلویزیون های 8k هم توضیح می دادید خوب میشد
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402