این 10 بازی را بهتر است روی کامپیوتر تجربه کنید
سوال «کامپیوتر بهتر است یا کنسول بازی» همواره ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول میکند. در این مقاله ابتدا مزایای PC نسبت به PS4 و Xbox را بر میشمریم و سپس به معرفی «بهترین بازی های کامپیوتری که نباید از دست داد» میپردازیم. با ما باشید.
اگر به دنبال تجربه بازیهای ویدیویی باشید خرید یک کنسول در نگاه اول شاید جذابترین گزینه باشد. کنسولها همواره در دسترساند؛ دهها بازی خوب برای هر کدامشان وجود دارد و از نظر قابلیتهای رسانهای و شبکهای نیز برای مخاطبان خود کم نمیگذارند. با تمام اینها، به عقیده ما بازی از طریق کامپیوتر از بسیاری از جهات گزینه بهتری است. با ما باشید تا دلایل برتر بودن بازی به وسیله رایانه نسبت به کنسول را با همدیگر بررسی کنیم. سپس 10 بازی که بهتر است در کامپیوتر تجربه شوند را با هم مرور میکنیم.

آنچه در این مقاله میخوانید:
- مزایای PC نسبت به PS4 و Xbox
- قابلیت شخصی سازی کامپیوتر
- قابلیت بازی آنلاین به صورت رایگان
- گزینه های بیشتر برای خرید دسته
- لذت بردن از حداکثر گرافیک ممکن
- قابلیت خرید بازیها از همه جا
- پشتیبانی از بازیهای قدیمیتر
- با کامپیوتر کارهای بیشتری میتوانید انجام دهید
- 10 بازی که بهتر است روی کامپیوتر اجرا کنید
مزایای PC نسبت به PS4 و Xbox
قابلیت شخصی سازی کامپیوتر
کنسولها از نظر سخت افزاری آزادی انتخاب زیادی برای مخاطبان خود ارائه نمیدهند. البته نسل کنونی کنسولها نسخههای قدرتمندتری دارد (همانند ایکس باکس وان X که از نظر سخت افزاری قدرتمندتر از ایکس باکس وان S است) و همچنین قابلیت انتخاب میزان حجم داخلی را نیز برای گیمرها ارائه میدهند؛ اما دامنه انتخاب سختافزاریمان در خرید کنسول صرفا به همین گزینهها محدود میشود. در آن سوی ماجرا وقتی با یک کامپیوتر سر و کار دارید تقریبا در رابطه با همه اجزای دستگاه خود آزادی انتخاب خواهید داشت. پول زیادی ندارید و دنبال جمع کردن یک کامپیوتر ارزان قیمت اما کار راه انداز هستید؟ هیچ مشکلی نیست. یا شاید به دنبال خرید بهترین کارت گرافیکی قابل خرید با پول و اجرای بازیها در نهایت تنظیماتشان باشید؛ این امر نیز قابل اجراست. یکی از مزایای PC نسبت به PS4 و دیگر کنسول ها قابلیت شخصی سازی آن است که به شما اجازه میدهد به جای قطعات از قبل انتخاب شده یک کنسول، قطعات مورد نیاز خود را بگیرید. علاوه بر این در نظر داشته باشید که یک کامپیوتر گیمینگ را بسیار آسان میتوان ارتقا داد. به عنوان مثال اگر به دنبال حجم بیشتر و یا رم بیشتر باشید تعویض قطعات گفته شده صرفا شامل باز و بسته کردن کیس و جایگزین کردن سختافزارهای جدید خواهد بود؛ بر خلاف کنسولها که راههای کمی را (به جز خرید یک کنسول کامل جدید) برای ارتقای سخت افزاری پیش روی مخاطبان خود میگذارند.

قابلیت بازی آنلاین به صورت رایگان
یکی از مخارج پنهان یک کنسول آن است که برای بازی آنلاین باید اشتراک ماهیانه پرداخت کنید. به عبارت دیگر برای استفاده بهینه از کارکردهای آنلاین کنسولهایی مانند پلی استیشن یا ایکس باکس نیازمند سرویسهای پلی استیشن پلاس و ایکس باکس لایو گلد خواهید بود که برای استفاده از هر کدامشان سالانه 60 دلار باید بپردازید. حتی کنسول نسل جدید نینتندو (نینتندو سوییچ) نیز برای بازی آنلاین سالانه 20 دلار هزینه در نظر گرفته است. در آن سوی ماجرا بازیهای کامپیوتر محدودیت گفته شده را ندارند که خود دلیل دیگری برای پاسخ ما در رابطه با سوال «کامپیوتر بهتر است یا کنسول بازی» محسوب میشود. بازی آنلاین به وسیله کامپیوتر رایگان است و هر چقدر که بخواهید میتوانید بازی کنید (البته به غیر از برخی MMOها و بازیهای دیگری که اشتراک مخصوص به خود را میطلبند). پول مورد نیاز برای بازی آنلاین در کنسولها را با بازی با کامپیوتر میتوانید خرج وسایل گیمینگ مورد علاقه خود و یا بازیهای بیشتر بکنید.

گزینه های بیشتر برای خرید دسته
اکثر اوقات در بازی با کنسول صرفا محدود به دستهای خواهید بود که همراه آن ارائه میشود. اما در بازی با کامپیوتر هر دستهای را که دوست داشته باشید میتوانید تهیه کنید که از سایر مزایای PC نسبت به PS4 و کنسول های دیگر محسوب میشود. این را نیز در نظر داشته باشید که به خصوص برای ژانرهای شوتر اول شخص (FPS) و استراتژی همزمان (RTS) کیبورد و موس مزیتهای قابل توجهی نسبت به دسته دارند. برای پلتفرمرها یا ژانرهای دیگر نیز که با کیبورد چندان سازگار نیستند، همواره میتوانید دسته مورد علاقه خود را تهیه و به کامپیوترتان وصل کنید. علاوه بر تمام اینها بسیاری از ابزار و وسایل گیمینگ دیگر نیز تقریبا با تمامی کامپیوترها سازگارند. برای نمونه میتوانید برای بازیهای مسابقهای از فرمان مخصوص استفاده کنید و یا برای بازیهای مبارزهای از جوی استیک بهره ببرید. حتی میتوانید برای تجربه بازیهای کلاسیک شبیه سازی شده روی کامپیوتر خود از یک دسته طرح قدیمی دارای یو اس بی استفاده کنید. این موارد سبب میشوند در بازی با کامپیوتر گزینههایتان در تجربه بازی ها نسبت به ژانر گیم مورد نظر بازتر باشد.

لذت بردن از حداکثر گرافیک ممکن
اگر میخواهید در بازی های خود از حداکثر گرافیک ممکن لذت ببرید؛ بازی به وسیله کامپیوتر تنها گزینه شماست. بازیهای پلتفرم کامپیوتر به شما اجازه میدهند جزئیات بصری همانند بافتها، نورپردازی، سایهها و دیگر مولفههای گرافیکی را به دلخواه خود کنترل کنید. همچنین مطمئن باشید که به وسیله یک کامپیوتر قوی و یک مانیتور با کیفیت در بازیهای خود نسبت به تمامی کنسولها (حتی نسل جدید آنها) کیفیت گرافیکی بسیار بهتری را تجربه خواهید کرد. مهم نیست که در نظر داشته باشید بهترین بازی ها را با کیفیت 4K اجرا کنید و یا به دنبال اجرای بازیها در فریم ریت های سریع باشید؛ بازی به وسیله کامپیوتر به شرط انتخاب سخت افزار مناسب تمامی این گزینه ها را برای شما فراهم خواهد کرد.

قابلیت خرید بازیها از همه جا
بر روی یک کنسول به غیر از قابلیت خرید نسخههای فیزیکی بازی ها تنها گزینه شما برای دانلود و خرید دیجیتال فروشگاههای رسمی همانند Nintendo eShop یا PlayStation Store هستند. با اینکه در قابلیتهای سرویس های گفته شده هیچ شکی نیست، گیمرهای کامپیوتر در این زمینه نیز نسبت به کنسولها گزینههای بیشتری دارند که خود دلیل دیگری بر پاسخ ما برای سوال «کامپیوتر بهتر است یا کنسول بازی» محسوب میشود. شبکه استیم اصلیترین منبع خرید بازیهای کامپیوتر به صورت دیجیتالی محسوب میشود؛ همچنین جالب است بدانید این شبکه در برهههای مشخصی از هر سال تخفیفهای قابل توجهی برای محصولات خود در نظر میگیرد. با این وجود استیم تنها گزینه خرید دیجیتالی برای گیمرهای کامپیوتر محسوب نمیشود. از جمله سرویسهای دیگر در این زمینه GOG است که بازیهایی بدون DRM برای مخاطبانش عرضه میکند. Green Man Gaming نیز سرویس دیگری است که تخفیفهای مداوم خوبی برای بازیها در نظر میگیرد. کمپانی دیگری هم به نام Humble Bundle در عین فعالیت در زمینه خیریه، مجموعههای مختلفی از بازیهای گوناگون را به همراه تخفیف برای مخاطبان خود ارائه میکند. بنابراین در خرید بازیها به وسیله کامپیوتر بر خلاف کنسول محدود به یک فروشگاه مشخص نخواهید شد. تخفیفها و قیمتها نیز اغلب نسبت به کنسول بیشتر و بهتر هستند. همچنین بازیکنان کامپیوتر گزینههای مختلفی نیز در رابطه با دسترسی به برخی از بازیها به صورت رایگان دارند.

پشتیبانی از بازیهای قدیمیتر
از دیگر مزایای PC نسبت به PS4 و باقی کنسولها آن است که به وسیله کامپیوتر قادر خواهید بود تقریبا تمامی عناوینی را که در دهه اخیر برای ویندوز منتشر شدهاند، بدون هیچ مشکلی تجربه کنید. بازیهای نسل قبلی که هنوز در شبکه استیم موجودند به راحتی در سیستمهای جدیدتر قابل اجرا هستند. برای بازیهای بسیار قدیمی نیز اغلب تدابیری تدارک دیده شده که بتوان آنها را در نسخههای جدیدتر ویندوز اجرا کرد. البته برای اجرای بازیهای قدیمی با کامپیوتر خود شاید کمی نیاز به جستجو و کنکاش داشته باشید؛ اما بر خلاف کنسولهای مدرن کنونی با کمی تلاش تقریبا هر عنوانی روی کامپیوتر قابل اجرا است. البته استثناهایی هم در این زمینه وجود دارد؛ به عنوان مثال کنسول ایکس باکس وان قابلیت اجرای برخی از بازیهای نسل پیش خود را دارد؛ اما این مورد برای تمامی کنسولها صدق نمیکند. به عنوان مثال کنسول نینتندو سوییچ بازیهای Wii U را اجرا نمیکند و پلی استیشن 4 نیز از بازیهای نسل پیش خود پشتیبانی نمیکند. به طور خلاصه کامپیوتر تنها پلتفرمی است که قابلیت اجرای مجموعه عظیمی از بازیهای نسلهای پیشین را دارد.

با کامپیوتر کارهای بیشتری میتوانید انجام دهید
شاید با تمام موارد گفته شده باز هم خرید کنسول را نسبت به پرداخت هزینه برای یک کامپیوتر گیمینگ ترجیح دهید؛ اما در نظر داشته باشید که با خرید یک کامپیوتر گیمینگ صرفا برای بازی کردن هزینه نمیکنید؛ بلکه کامپیوتر شما قادر به انجام تعداد بیشماری از کارهای دیگر نیز خواهد بود که دلیل آخر ما در پاسخ به سوال «کامپیوتر بهتر است یا کنسول بازی» محسوب میشود. به عنوان مثال سیستمی که دارای مشخصههای یک کامپیوتر گیمینگ باشد، از عهده وظایف سنگینی مانند ویرایش ویدیو نیز برخواهد آمد. برای چنین سیستمی استفاده از سرویسهایی مانند ایمیل و آفیس نیز به طرز قابل توجهی روان خواهد بود. حتی میتوانید از سیستم خود به عنوان یک سرور رسانهای استفاده کنید و دهها کارکرد دیگر. به عبارت دیگر به جای خرید یک کنسول و یک کامپیوتر ارزان قیمت که در برهه کوتاهی از گود خارج میشود، میتوانید سیستمی تهیه کنید که هر دو کار را به نحو احسن انجام دهد که از نظر ما بدون شک معامله بهتری است.

تعدادی از دلایل برتر بودن بازی به وسیله کامپیوتر نسبت به کنسولها را برایتان برشمردیم. به طور خلاصه ارجحیت بازی با کامپیوتر بیشتر به دلیل آزادی عمل شما در انتخاب سیستم مورد علاقه خود و بازی به شیوه مورد علاقه خودتان است. یک کامپیوتر گیمینگ قدرتمند سالها همراه شما خواهد بود و در طی این مدت تجربیات خوبی را برایتان رقم خواهد زد. حال بیایید بازی با کامپیوتر را از جنبه دیگری بررسی کنیم. کنسولها معمولا دوره مشخصی دارند. با آمدن کنسولهای نسل جدید همواره برههای وجود دارد که به نظر میرسد این کنسولها قدرتمندتر از سیستمهای کامپیوتر یا مک هم دوره خود هستند. بخشی از این قضیه مربوط به بازاریابی کمپانیهای بزرگ میشود؛ تا جایی که واقعا باور میکنید این کنسولها هیچ گاه قدیمی نخواهند شد و یا هیچ گاه از گود خارج نمیشوند.

پس از این برهه به تدریج قدرت این کنسول ها زوال پیدا میکند و کمتر از یک سال نمیگذرد که سر و کله یک سیستم رایانهای جدید پیدا میشود که از هر نظر یک و سر و گردن از آنها قدرتمند است. مثال بارز این امر عدم پشتیبانی کنسولهای نسل اخیر از رزولوشن 4K و یا حتی 2K است؛ تا جایی که کنسول ایکس باکس وان بازیهای خود را در بیشتر اوقات حتی با رزولوشن 1080 نیز نمیتواند اجرا کند. با در نظر گرفتن تمام این موارد، همواره سری بازیهایی وجود دارند که فارغ از بحث قدرت سیستم های کامپیوتری در مقایسه با کنسول، تجربه شان از طریق کامپیوتر بسیار لذتبخشتر است. نسخه کامپیوتر این بازی ها دارای محتوای بیشتر، گیم پلی بهتر و همچنین قابلیتهای شخصیسازی بیشتر نیز هست. به طور خلاصه این بازیها را بهتر است روی کامپیوتر اجرا کنید. با ما باشید تا 10 بازی عضو لیست «بهترین بازی های کامپیوتری که نباید از دست داد» را در صفحه بعد با همدیگر بررسی کنیم.
در صفحه قبل به دلایل برتری کامپیوتر نسبت به کنسول پرداختیم. در این بخش میخواهیم 10 بازی که بهتر است آنها را روی کامپیوتر تجربه کنید را با هم مرور میکنیم.
10 بازی که بهتر است روی کامپیوتر اجرا کنید
The Witcher 3: Wild Hunt

پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، نینتندو سوییچ
عضو اول لیست بهترین بازی های کامپیوتری که نباید از دست داد بازی ویچر 3 است. اگر بازی ویچر 3 را از طریق ایکس باکس وان اجرا کنید شاید تعجب کنید که چرا و چطور ممکن است این بازی را یکی از مجذوبکنندهترین بازیهای نسل اخیر از نظر گرافیکی قلمداد کنند. همین بازی را از طریق استیم اجرا کنید و آن موقع خواهید فهمید که تجربه این بازی از طریق کامپیوتر با تجربه آن روی کنسولها به هیچ وجه یکسان نیست. دو بازی اول سری ویچر در ابتدا برای کامپیوتر ساخته شده و سپس برای کنسولهای دیگر عرضه شدند. سازندگان سری (CD Projekt Red) تصمیم گرفتند نسخه سوم بازی با نام The Witcher 3: Wild Hunt را از ابتدا به طور همزمان بر روی هر سه پلتفرم منتشر کنند. سازندگان حتی اعتراف کردند این کار سبب پایین آمدن کیفیت بصری نسخه کامپیوتر بازی به دلیل محدودیتهای کنسولهای دیگر شده است و تا آن جا نیز پیش رفتند که بگویند تنها دلیل ارائه نسخههای کنسولی مسائل مالی بوده است.
یکی از مزایای دیگر تجربه بازی ویچر 3 با کامپیوتر مادهای آن است. البته مادهای بازی نسبت به بازیهایی مثل اسکایریم یا GTA V که مخاطبان بیشتری دارند کمتراند؛ اما با این وجود این مادها که فقط با کامپیوتر میتوانید آنها را تجربه کنید بازی ویچر 3 را برایتان جذابتر میکنند. از مادی که مبارزات بازی را تبدیل به بازیهای کارت میکند بگیرید تا حالتی که رنگ تیره حاکم بر بازی را با رنگهای ملایمتر تعویض میکند. تمامی این مادها را صرفا با بازی کردن ویچر 3 از طریق کامپیوتر میتوانید تجربه کنید.
Skyrim
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، ایکس باکس 360، پلی استیشن 3، نینتندو سوییچ
با اینکه نسخه HD بازی اسکایریم برای ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 هم عرضه شده است؛ در حال حاضر نسخه کامپیوتر این بازی تنها نسخهای است که از نظر بصری برایمان قابل قبول است. در هر صورت در نظر داشته باشید که کنسول نسل پیشین مایکروسافت یعنی ایکس باکس 360 صرفا دارای 512 مگابایت حافظه است که بین رم و کارت گرافیک آن به صورت اشتراکی استفاده میشود. این رقم در مقایسه با گوشیهای هوشمند کنونی نیز رقم بسیار پایینی است؛ چه برسد به کامپیوتر.
البته از منظر تکنیکی انتشار بازیهای Skyrim و Oblivion بر روی ایکس باکس 360 بدون شک نسبت به محدودیتهای این کنسول و سازندگان بازی یک موفقیت محسوب میشود؛ اما در هر حال کامپیوتر اصلیترین پلتفرمی است که بازی را باید روی آن تجربه کنید. اگر به بازیهای فانتزی جهان باز (Open World) علاقه دارید، کامپیوتر پلتفرم شماست. مادهای موجود در نسخه کامپیوتر بازی Elder Scrolls Skyrim را نیز فراموش نکنید. نسخه استیم بازی اسکایریم شبکه گستردهای از حالت های مختلف را در اختیارتان میگذارد که توسط سازندگان مختلف همانند Valve به صورت اختصاصی برای بازی خلق شدهاند. اگر سری به شبکه Nexus بازی اسکایریم بزنید حالت های عظیمی همانند Falskarr و Nehrim را خواهید یافت که برای خود بازیهای جداگانه محسوب میشوند. حتی یک کاراکتر جدید نیز در این مادها به بازی اضافه شده است.
Counter-Strike
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس، آرکید
بازی کانتر از اعضای دیگر لیست «بهترین بازی های کامپیوتری که نباید از دست داد» محسوب میشود که پرچمدار کمپانی Valve در زمینه بازیهای چندنفره است و در چندین برهه از تاریخ خود تبدیل به پرمخاطبترین بازی جهان، البته بر روی کامپیوتر شده است. در طی این سالها شاهد نسخههای کنسولی نه چندان جذاب مختلفی از بازی کانتر بودهایم؛ به خصوص برای کنسول ایکس باکس. البته کامپیوتر نیز از نسخههای بد سری کانتر همانند بازی Counter-Strike: Condition Zero بیبهره نبوده است. شاید لازم باشد نسخه ژاپنی عجیب و غریب کانتر برای کنسول آرکید که توسط نامکو تولید شده بود را نیز از یاد نبریم.
با گفتن تمام اینها، این یک حقیقت است که تجربه بازی کانتر از طریق کامپیوتر همواره بهتر از پلتفرمهای دیگر بوده است. از اولین مد تا اولین بازی کامل منتشر شده و حتی بازی Counter-Strike: Source این سری محبوبیت خود را مدیون پلتفرم کامپیوتر است. بازی محبوب Counter-Strike: Global Offensive آخرین نسخه استاندارد سری کانتر فقط برای کامپیوتر منتشر شده است. بدیهی است که نشانه گیری با موس به مراتب آسانتر است. فریم ریت بازی نیز به شرط خوب بودن سخت افزار همواره بالا باقی خواهد ماند و جستجو و پیدا کردن بازیهای رقابتی آنلاین نیز به وسیله موتور جست و جوی استیم آسانتر و بهتر انجام میگیرد. وظیفه ساخت عناوین جدید کانتر در سالهای اخیر را کمپانی Nexon بر عهده گرفته است؛ با عناوینی همانند Counter-Strike Online 1 و 2 و Counter-Strike Nexon: Zombies که همگی به صورت انحصاری برای پلتفرم PC منتشر شدهاند.
Dragon Age
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4
سری عصر اژدها (Dragon Age) پرچم دار کمپانی Bioware در زمینه بازیهای فانتزی محسوب میشود و با اینکه شاید تجربه بازی Mass Effect، پرچمدار دیگر این کمپانی در زمینه علمی تخیلی با گیم پد دلنشینتر باشد، اولین بازی سری Dragon Age بدون شک باید به وسیله موس و کیبورد تجربه شود. از منظر بصری نیز نسخه اول بازی Dragon Age بر روی یک مانیتور کامپیوتر با رزولوشن بالا بسیار بهتر از خروجی یک کنسول نسل قبل بر روی یک تلویزیون HD دیده میشود. گیم پلی نسخه دوم سری به کلی متفاوت از نسخه اول است و بیشتر بر پایه اکشن به شیوه بازی Mass Effect پیریزی شده است. نسخه سوم نیز بیشتر حس و حال یک MMO تک نفره همانند Kingdoms of Amalur را داراست. در هر صورت این دو نسخه نیز از گرافیک و گیم پلی روانتر بر روی کامپیوتر بهره بردهاند.
Battlefield
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4
شاید در حال حاضر به یاد آوردنش سخت باشد اما پلتفرم کامپیوتر تا زمان انتشار بازی Halo همواره پایگاه اصلی ژانر شوتر اول شخص (FPS) بوده است. از آن دوره به این طرف همیشه بحث بر سر این بوده است که ژانر شوتر اول شخص به طور کلی برای کنسول مناسب نیست. بازی Battlefield در سال 2002 برای کامپیوتر منتشر شد. عناوین Battlefield 1942 ،Vietnam ،Road to Rome و Secret Weapons of WWII نیز قبل از بازی Battlefield 2 برای کنسول ایکس باکس 360 و درست پس از انتشار اولیه آن عرضه شدند؛ اما هیچکدام از آنها موفق به جابهجا کردن پایگاه اصلی ژانر FPS از کامپیوتر به کنسول های خانگی نشدند. گیم پلی بازی Battlefield به غیر از مبارزه با اسلحه شامل کنترل تانکها، هلی کوپترها و هواپیماها نیز میشود. همچنین باید گفت بازی از طریق کامپیوتر بسیار آسانتر است. نشانه گیری با اسنایپر نیز با موس آسانتر بوده و کنترل روی پرواز هم با کامپیوتر بیشتر است. مهمترین از تمام اینها تعداد بازیکنان سرورهای کامپیوتر بازی Battlefield 4 بسیار بیشتر از سرورهای کنسولی است.
Team Fortress
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3
بازی Team Fortress 2 از اعضای دیگر لیست بهترین بازی های کامپیوتری است که نباید از دست داد که در زمان انتشار به همراه دو بازی دیگر عرضه شده بود. بسته Orange Box به هنگام انتشار خود شاید بیشترین ارزش را در مقابل پول برای گیمرها داشت؛ با سه بازی عالی که معادل 30 یورو (45 دلار) برایشان پرداخت میشد. این سه بازی عبارت بودند از Portal ،Half-Life 2 و Team Fortress 2. پیشینه بازی Team Fortress در کامپیوتر به مدتها پیش بازمیگردد؛ زمانی که به عنوان یک ماد رایگان برای بازی Quake در سال 1996 عرضه شد. مسابقههای موجود در سری Team Fortress شامل دو تیم با نفراتی از کلاسهای تخصصی میشود که برای نابودکردن همدیگر و یا ماموریتهای مختلف با همدیگر به رقابت میپردازند.
نسخه دوم بازی Team Fortress یک بازسازی از حالت کلاسیک نسخه اول برای بازی Half Life محسوب میشود. در این نسخه بود که گرافیک کارتونی، Achievementهای کمدی وار، حالتهای جدید و ویژگی کلاه گذاشتن به سری افزوده شد. سیل عظیم اسلحهها، لباسها و کلاهها، بازی Team Fortress 2 را نه تنها به عنوانی سرگرمکننده تبدیل کردند؛ بلکه به دلیلی برای بازی مستمر بدل شدند. اسلحهها و لوازم تصادفی دیگری که با بازی کردن Team Fortress 2 گیرتان میآمد تنها مختص نسخه کامپیوتر بود. همچنین پس از مدتی بازی برای پلتفرم کامپیوتر (بر خلاف کنسولها) رایگان اعلام شد. تقریبا هر فردی که خود را یک گیمر کامپیوتر میداند باید بازی Team Fortress 2 را تجربه کرده باشد. سیر تحول این بازی بر بازیهای دیگر نیز به نوعی تاثیر گذار بود؛ چه از لحاظ افزایش انتشار بستههای الحاقی (DLC) برای بازیهای مختلف و چه از لحاظ تعدد بازیهای رایگان برای پلتفرمهای مختلف. تمامی این قضایا سبب شدهاند بازی Team Fortress 2 بر روی پلتفرم کامپیوتر تا زمان حال نیز طرفداران خاص خود را داشته باشد.
Portal
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3
یکی دیگر از بازماندگان بسته Orange Box بازی پورتال است که در واقع هسته مرکزی این بسته محسوب میشد. در واقع دلیل اینکه بازی پورتال به همراه دو بازی دیگر در یک بسته عرضه شد احساس ناامنی کمپانی Valve نسبت به فروش و رضایت از بازی بود. نسخه دوم بازی پورتال دارای سیل عظیمی از محتوای ایجاد شده توسط مخاطبان از طریق ورکشاپ استیم (Steam Workshop) است و هر کدام از مادها نیز توسط بازیکنان امتیازبندی شدهاند. میزان محتوای الحاقی بازی Portal 2 به قدری زیاد است که اگر بخواهید تمامی آن را تجربه کنید شاید کلا نیاز نباشد که بازی دیگری تهیه کنید!
Minecraft
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، iOS، اندروید
همانند دیگر تجربه های موفق در زمینه بازیهای مستقل (Indie) این بازی شرکت Notch نیز که بر اساس بقا، ساخت و ساز و اکتشاف پی ریزی شده است از طریق پلتفرم کامپیوتر آغاز به کار کرد؛ پلتفرمی که هم اکنون نیز پایگاه کاملترین نسخه بازی محسوب میشود. البته شکی نیست که نسخههای کنسولی بازی شسته رفتهتر، آسانتر و دارای حالتهایی مثل Co-op بر روی یک صفحه نمایش واحد هستند. با این وجود حالتهای الحاقی بازی صرفا از طریق کامپیوتر در دسترس هستند. به عبارت دیگر تنها از طریق تجربه بازی Minecraft از طریق پلتفرم کامپیوتر است که میتوانید به دنیاهای عجیب و غریب خلق شده در آن همانند Westeros (از سری گیم آف ترونز) دسترسی داشته باشید.
Grand Theft Auto
پلتفرمهای دیگر: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4
بازی محبوب GTA یکی دیگر از بهترین بازی های کامپیوتری است که نباید از دست داد. البته تجربه این بازی از طریق کامپیوتر فرقی به حال کاراکترهای تبهکار آن نخواهد کرد؛ با این وجود حداقل از منظر بصری تجربه آن با PC با پلتفرمهای دیگر قابل قیاس نیست. سری GTA با شرکت DMA Design و پلتفرم PC شروع به کار کرد. با روی کار آمدن راک استار بود که نسخه سوم سری (GTA III) برای اولین بار در یک پلتفرم دیگر (پلی استیشن 2) عرضه شد. به طور خلاصه دلیل برتری نسخههای کامپیوتر بازیهای سری GTA بر دیگر پلتفرمها به غیر از جلوههای بصری، شامل تکمیل بودن بازی از تمام بستههای الحاقی، حل کردن باگهای بازی و جمع مشتاقی از سازندگان مادهای مختلف برای آن است که اطمینان حاصل میکنند تجربه بازی برای دوستداران GTA هیچ گاه خسته کننده نشود.
Hearthstone
پلتفرمهای دیگر: iPad، iPhone، تبلت اندروید
بازی Hearthstone از زمان انتشار خود از جنبههای مختلف موفقیت بزرگی برای کمپانی بلیزارد محسوب میشود. یکی از گواههای این حرف لایو استریمهای بازی در شبکه توییچ است که مخاطبان زیادی دارند. بلیزارد نیز از زمان انتشار بازی در قبال استقبال از آن همواره با متعادل کردن گیم پلی، بهینه سازی کارتها و انتشار مداوم محتوای جدید سعی کرده است بازیکنان Hearthstone را راضی نگه دارد. بسته الحاقی Naxxramas شمار عظیمی از نبردهای تک نفره و کارتها (به خصوص کارتهای Deathrattle) را به بازی اضافه کرد. بسته الحاقی بعدی Blackrock Mountain نام داشت که تمرکز اصلی آن روی کارتهای اژدها بود. چند بسته الحاقی دیگر نیز بعد از این بستهها برای بازی منتشر شده است. از مشکلات بازی Hearthstone در دیگر پلتفرمها میتوان به مشکل اتصال اینترنت به خصوص در آیپدهای قدیمیتر اشاره کرد. تجربه بازی از طریق موس و کیبورد به دلیل روانتر و آسانتر شدن کنترل کارتها نسبت به پلتفرمهای دیگر ارجحیت دارد.

در این مطلب ابتدا مزایای PC نسبت به PS4 و سایر پلتفرمها را برایتان برشمردیم و سپس به معرفی «10 بازی کامپیوتری که نباید از دست داد» پرداختیم. شکی نیست که کنسولها نیز همواره طرفداران خود را داشته و خواهند داشت. با این وجود میتوان نتیجه گرفت اگر به دنبال تجربه حداکثری بازیها باشید پلتفرم PC مناسبترین گزینه محسوب میشود. البته سلیقهها و ترجیحهای شخصی خودتان را نیز در نظر بگیرید. به عنوان مثال شاید شما جزو افرادی باشید که حوصله یا وقت کافی برای جمع کردن سیستم کامپیوتری و یا ارتقای آن نداشته باشید و یا همواره در حال سفر هستید. در این صورت ممکن است پلتفرمهایی مانند نینتندو سوییچ گزینه ایدهآلتری برای شما باشد؛ اما اگر جزو این افراد نیستید همواره در نظر بگیرید با میزان هزینهای که برای یک کنسول پرداخت خواهید کرد میتوانید یک سیستم به مراتب قدرتمندتر با کارایی بیشتر تهیه کنید. در هر صورت اگر در رابطه با انتخاب PC یا کنسول مردد بودید امیدواریم مقالهای که خواندید در تصمیمگیری بهتر یاریتان کند.
نظر شما در رابطه با پلتفرم کامپیوتر و بازیهای آن چیست؟ نظرات خود را میتوانید از طریق بخش کامنت های سایت با ما در میان بگذارید.
اصلا بازی بود باهوش