امروزه انیمیشن های استاپ موشن به یکی از شناختهشدهترین آثار انیمیشنی تبدیل شدهاند. برای آشنایی با بهترین انیمیشن های استاپ موشن در طول تاریخ با ما همراه باشید.
انیمیشن های استاپ موشن یا انیمیشنهای تک کادر، سلسله تصاویری هستند که از ماکتهای از پیشساخته شده گرفته و در کنار یکدیگر قرار داده میشوند. از زمان به وجود آمدن سینما تاکنون این نوع انیمیشن توانسته به یکی از شناختهشدهترین و همینطور محبوبترین ژانرها در سینما تبدیل شود. ساخت این نوع از انیمیشن زمان و هزینه زیادی میبرد، اما به علت استقبال تماشاگران همچنان این صنعت در حال کار است. در این مقاله قصد داریم که بهترین انیمیشن های استاپ موشن را به شما معرفی کنیم؛ بنابراین با پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- بهترین انیمیشن های استاپ موشن (Stop motion)
- انیمیشن استاپ موشن کینگ کونگ (King Kong)
- انیمیشن کابوس قبل از کریسمس (The Nightmare Before Christmas)
- فیلم انیمیشنی جیمز و هلوی غولپیکر (James and the Giant Peach)
- انیمیشن استاپ موشن فرار مرغی (Chicken Run)
- انیمیشن عروس مردگان (Corpse Bride)
- و…
- کلام آخر
بهترین انیمیشن های استاپ موشن (Stop motion)
در ادامه بهترین انیمیشن های استاپ موشن را معرفی میکنیم.
انیمیشن استاپ موشن کینگ کونگ (King Kong)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.9/10
- سال تولید: 1933
کینگ کونگ از پیشگامان انیمیشن های استاپ موشن به حساب میآید. در خلاصه داستان این انیمیشن آمده است که یک گوریل چند صد متری عاشق یک دختر مو طلایی میشود و ماجراهایی برای آنها پیش میآید. کینگ کونگ با فروش 5.3 میلیون دلاری در آن سال توانست به موفقیت بزرگی دست یابد. لازم به ذکر است که کل هزینه ساخت فیلم کمتر از یک میلیون دلار شد. این اثر محصول رادیو پیکچرز است و کارگردانهای آن مریان کوپر و ارنست بی. شودزاک هستند.
انیمیشن کابوس قبل از کریسمس (The Nightmare Before Christmas)
- امتیاز در آیامدیبی: 8/10
- سال تولید: 1993
در خلاصه داستان این انیمیشن جذاب آمده که جک پادشاه شهر هالووین که از یکنواختی خسته شده است سعی در انجام کار تازه و جدیدی دارد. او برای پیدا کردن شیوه جدیدی جهت ترساندن بچهها دست بهکار میشود و بابانوئل را میرباید. جک کادوهای ترسناکی آماده میکند و سپس به جای بابانوئل سراغ بچهها رفته و کادوها را به آنها میدهد و ماجراهایی پیش میآید. این انیمیشن موزیکال و فانتزی محصول شرکت والت دیزنی پیکچرز است و نویسندگی و کارگردانی آن را تیم برتون به عهده داشته است.
کابوس قبل از کریسمس را میتوان یکی دیگر از انیمیشن های استاپ موشن پیشگام دانست. این فیلم آنچنان موفق بوده که به آن لقب بهترین فیلم ژانر کریسمس در تاریخ سینما را دادند.
فیلم انیمیشنی جیمز و هلوی غولپیکر (James and the Giant Peach)
- امتیاز در آیامدیبی: 6.7/10
- سال تولید: 1996
داستان این فیلم برگرفته از داستانی با همین نام به نویسندگی رولد دال، نویسنده شهیر بریتانیایی است. در خلاصه داستان این انیمیشن آمده که جیمز بعد از یتیم شدن در خانه دو خاله ظالم خود زندگی میکند. یک روز متوجه هلوی غول پیکری در پشت خانه میشود و با آن پا به فرار میگذارد. تهیهکنندگی این انیمیشن استاپ موشن را تیم برتون و کارگردانی آن را هنری سیلیک به عهده داشته است.
انیمیشن استاپ موشن فرار مرغی (Chicken Run)
- امتیاز در آیامدیبی: 7/10
- سال تولید: 2000
قطعاً فیلم فرار مرغی یکی از شناختهشدهترین انیمیشن های استاپ موشن نهتنها در ایران، بلکه در سراسر جهان است. هیجان آغاز سده جدید و همچنین روایت تازه و دوستداشتنی در شناخته شدن این انیمیشن کمک بزرگی کرد. فروش بسیار خوب این فیلم توانست سود بزرگی برای شرکت سازنده آن، یعنی دریمورک پیکچرز به ارمغان بیاورد. داستان فیلم درباره فرار عدهای مرغ از مزرعه برای نجات جان خودشان و ماجراهای بین این تصمیم تا عمل است.
انیمیشن عروس مردگان (Corpse Bride)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.3/10
- سال تولید: 2005
یکی دیگر از کارهای موفق تیم برتون فیلم عروس مردگان بود و این بار با کمپانی برادران وارنر همکاری کرد. میتوان این فیلم موزیکال/ترسناک را یکی از پیشگامان عرصه پویانماییهای ترکیبی (روش سنتی و دیجیتال) دانست. این عنوان علاوه بر فروش خوب توانست نامزد دریافت یک جایزه اسکار در بخش بهترین انیمیشن نیز شود. داستان فیلم درباره مرد جوانی به نام ویکتور است که به هنگام تمرین خطبه عروسیاش در جنگل به اشتباه حلقه را در دست یک عروس مرده میکند.
انیمیشن والاس و گرومیت: نفرین موجود خرگوش نما (Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.4/10
- سال تولید: 2005
والاس و گرومیت یکی دیگر از انیمیشن های استاپ موشن مشهور و محبوب است. این فیلم اولین انیمیشن استاپ موشن است که مفتخر به دریافت جایزه اسکار شد؛ این افتخار بزرگی برای یک انیمیشن به حساب میآید. جالب است بدانید که در آن سال دو انیمیشن استاپ موشن کاندید دریافت این جایزه بودند. کارگردانی این فیلم را استیو باکس و نیک پارک انجام دادند و کمپانیهای آردمن و دریمورک نیز تهیهکنندگی این اثر را به عهده داشتند.
داستان این انیمیشن درباره دو شکارچی خرگوش به نامهای والاس و گرومیت است که به اشتباه مغز یکی از آنها با خرگوش عوض میشود.
انیمیشن استاپ موشن کورالاین (Coraline)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.7/10
- سال تولید: 2009
داستان این فیلم بر اساس رمانی به همین نام شکل گرفته است. بیشک کورالاین یکی از جذابترین انیمیشن های استاپ موشن تا به امروز به حساب میآید. داستانی ترسناک و در عین حال فانتزی، جدید و جذاب که به سرعت توانست نام کمپانی فوکس فیچرز را سر زبانها بیندازد. نویسنده، تهیهکننده و کارگردان این فیلم هنری سیلیک بود که به خوبی از عهده این پروژه برآمد.
داستان فیلم درباره دختری است که به تازگی به یک خانه قدیمی اسبابکشی کرده و در آنجا از طریق در کوچکی به دنیای موازی گونهای از زندگی خودش قدم میگذارد. در آن دنیا آدمها به جای چشم دکمه داشتند و میخواستند چشم او را نیز با دکمه عوض کنند.
انیمیشن آقای فاکس شگفتانگیز (Fantastic Mr. Fox)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.9/10
- سال تولید: 2009
یکی دیگر از بهترینهای انیمیشن استاپ موشن، آقای فاکس شگفتانگیز است. این فیلم داستان زندگی روباه و خانواده او را روایت میکند که هر شب به یکی از سه مزرعهدار معروف دستبرد میزند، تا اینکه یک روز هر سه مزرعهدار با یکدیگر متحد میشوند که روباه را گیر بیندازند. فیلمنامه آقای فاکس شگفتانگیز بر اساس کتابی با همین نام از رولد دال تهیه و تنظیمشده است. این فیلم تاکنون توانسته دو بار نامزد دریافت جایزه اسکار شود؛ یکبار به خاطر بهترین انیمیشن و بار دیگر برای بهترین موسیقی متن، ولی متأسفانه موفق به دریافت هیچکدام نشد. نویسنده، تهیهکننده و کارگردان این فیلم جذاب وس اندرسون و کمپانی سازنده آن فاکس قرن بیستم است.
فیلم انیمیشنی پارانورمن (ParaNorman)
- امتیاز در آیامدیبی: 7/10
- سال تولید: 2012
افتخاری دیگر برای کمپانی فوکس پیکچرز، انیمیشن پارانورمن است. داستان این انیمیشن استاپ موشن از این قرار است که پسربچهای به نام نورمن میتواند ارواح و مردگان را ببیند و با آنها ارتباط برقرار کند. او به خاطر این قابلیتش مورد تمسخر واقعشده و همچنین به لحاظ عاطفی از مردم شهر، دوستان و خانوادهاش فاصله میگیرد. روزها به همین صورت میگذرند تا اینکه شهر در وضعیتی قرار میگیرد که به کمک او نیاز پیدا میکند. کارگردانی این فیلم را سام فِل بر عهده داشته است.
انیمیشن فرنکنوینی (Frankenweenie)
- امتیاز در آیامدیبی: 6.9/10
- سال تولید: 2012
Frankenweenie اثر فانتزی و ترسناک دیگری از تیم برتون است. داستان فیلم درباره یک پسر جوان به نام ویکتور فرانکشتاین است که سگ محبوب خود را از دست میدهد. او با کمک قدرت علم و الکتریسیته سعی در برگرداندن سگ مورد علاقهاش دارد. این فیلم با اینکه فروش فوقالعاده فیلمهای قبلی تیم برتون را نداشت، ولی توانست در آن سال نامزد دریافت جایزه اسکار شود. تهیهکنندگی انیمیشن استاپ موشن فرنکنوینی به عهده کمپانیهای والت دیزنی و تیم برتون بوده است.
انیمیشن استاپ موشن شازده کوچولو (The Little Prince)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.7/10
- سال تولید: 2015
این انیمیشن اقتباس فوقالعادهای دیگر از کتاب آنتوان دوسنتاگزوپری است. مارک آزبرن کارگردان شازده کوچولو به خوبی توانست ماجرای اصلی داستان را حفظ کرده و آن را به صورت یک داستان جذاب و جدید ارائه کند. تا به آن زمان هیچ کمپانی، انیمیشن استاپ موشن بلند از کتاب شازده کوچولو نساخته بود؛ بنابراین پارامونت پیکچرز توانست اولین انیمیشن اقتباسی را به نام خود ثبت کند. این فیلم در جشنواره کن به نمایش درآمد و با استقبال خوبی مواجهه شد.
انیمیشن زندگی من به عنوان یک کدو (My Life as a Courgette)
- امتیاز در آیامدیبی: 7.8/10
- سال تولید: 2016
یکی دیگر از انیمیشن های استاپ موشن که در عین سادگی توانست نامزد دریافت جایزه اسکار شود، انیمیشن My Life as a Courgette است. داستان این فیلم درباره پسربچهای است که خود را به نام «کدو» معرفی میکند و به علت بد سرپرست بودن به پرورشگاه منتقل میشود و ماجراهایی برایش پیش میآید. داستان این فیلم بر اساس کتابی با همین عنوان از ژیل پاریس است. کارگردانی این فیلم زیبا بر عهده کلود باراس بود.
کلام آخر
انیمیشن های استاپ موشن را میتوان یکی از جالبترین و همینطور جذابترین کارهای بشر در دوران معاصر دانست. قطعاً فیلمهای فوقالعاده دیگری نیز هستند که به علت بلند نشدن این مقاله از آنها صرفنظر شده است. نظر شما در این باره چیست؟ شما کدام انیمیشن استاپ موشن را پیشنهاد میدهید؟ کدام یک از فیلمهای معرفیشده را دوست داشتید؟ نظرات خودتان را با ما در قسمت کامنتها به اشتراک بگذارید.

با نظرتون کاملاً موافقم. این سهتا انیمیشنی که نام بردین واقعاً ارزش دیدن دارن و به نوعی معرف و شاخصه انیمیشنهای استاپموشن هستن. ممنون که مطلب رو خوندید و نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.