آرنولد شوارتزنگر یکی از پرافتخارترین بدنسازان حرفهای تاریخ، بازیگر اکشن مشهور هالیوود و فرماندار سابق ایالت کالیفرنیا آمریکا است. در این مقاله به بیوگرافی آرنولد میپردازیم.
پسر جوانی که بعد از به خاک کشیده شدن زادگاهش اتریش در دوران جنگ جهانی دوم، با رویای رسیدن به شهرت و موفقیت خود را به آمریکا میرساند و به هر آنچه که میخواهد میرسد. شاید همین چند کلمه کافی باشد تا دریابید که مخاطب بحث امروز ما قهرمان افسانهای بدنسازی، بازیگر مشهور و فرماندار سابق ایالت کالیفرنیا، آرنولد شوارتزنگر است. هرچند که میتوان از زندگی نامه آرنولد شوارتزنگر کتابی قطور نوشت، اما در این مطلب به طور خلاصه بیوگرافی این اسطوره زنده را خدمت شما ارائه خواهیم کرد. با پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- بیوگرافی آرنولد شوارتزنگر
- ازدواج و فرزندان آرنولد شوارتزنگر
- زندگی حرفه ای آرنولد شوارتزنگر
- بدنسازی آرنولد شوارتزنگر
- ورود به بازیگری و بهترین فیلمهای آرنولد
- ورود به سیاست و فرمانداری کالیفرنیا
- جوایز و افتخارات آرنولد شوارتزنگر
- قوانین آرنولد برای موفقیت
بیوگرافی آرنولد شوارتزنگر
آرنولد آلویس شوارتزنگر (Arnold Alois Schwarzenegger) بازیگر، فیلمساز، تاجر، نویسنده و همچنین سیاستمدار و بدنساز حرفهای سابق اتریشی-آمریکایی است که در 30 جولای 1947 (7 مرداد 1326) در اتریش متولد شد.
مادر آرنولد «اورلیا شوارتزنگر» و پدر وی «گوستاو شوارتزنگر» نام داشتند. دوران کودکی آرنولد با سختی بسیاری سپری شد. پدر آرنولد یک افسر پلیس الکلی بود که سابقه عضویت در سازمانهای نازیها را نیز در کارنامه خود داشت. پدر او مرتبا در خانه بین او و برادرش فرق میگذاشت و طبق گزارشات آرنولد را کتک زده و رویای او در مورد یک قهرمان بدنسازی شدن را مسخره میکرد. برادر آرنولد در سال 1971 در یک تصادف کشته شد و پدر وی نیز یک سال بعد از دنیا رفت و این درحالی است که آرنولد در مراسم خاکسپاری هیچکدام از آنها شرکت نکرد. اما سختیهای دوران کودکی به هیچ عنوان بر روی آرنولد و هدف وی برای رسیدن به شهرت تاثیر نگذاشت. وی از نوجوانی به ورزشهای قدرتی و بدنسازی علاقمند شد و به گفته خودش در آن زمان هدف خود را تبدیل شدن به قهرمان بدنسازی جهان تعریف کرد.
ازدواج و فرزندان آرنولد شوارتزنگر
آرنولد شوارتزنگر در سال 1986 با ژورنالیست، نویسنده و خواهر زاده جان اف کندی، «ماریا شوایور» ازدواج کرد. البته این ازدواج نیز مثل زندگی مشترک بسیاری از ستارههای هالیوود به جدایی انجامید و در سال 2011 بعد از اینکه آرنولد اعلام کرد که بر اثر رابطه نامشروع با یکی از خدمه خانه بچه دار شده است، این زوج از یکدیگر جدا شدند.
شوارتزنگر و شوایور چهار فرزند به نامهای کاترین، کریستینا، پاتریک و کریستوفر با هم دارند که از بین آنها پاتریک جا پای پدرش گذاشته و بعد از حضور در چندین فیلم به عنوان بازیگر کودک، موفق به ایفای نقش اصلی در فیلم «خورشید نیمه شب» شده است.
زندگی حرفهای آرنولد شوارتزنگر
زندگی حرفهای آرنولد فقط شامل بازیگری و حضورش در سینما نمیشود؛ او در بدنسازی و سیاست هم حضور پررنگی داشته است.
بدنسازی آرنولد شوارتزنگر
علاقه آرنولد به بدنسازی حرفهای از خواندن یک مجله در مورد ریچ پارک، بازیگر نقش اول فیلم B-Level Hercules شروع شد و از آنجا بود که تصمیم گرفت به آمریکا مهاجرت کند و همانند ریچ پارک به یک قهرمان بدنسازی و ستاره فیلم تبدیل شود. در سن بیست سالگی سرانجام آرنولد موفق شد عنوان «مستر یونیورس» که معتبرترین عنوان بدنسازی آماتورها در آن زمان به حساب میآمد را ببرد و تبدیل به جوانترین بدنسازی شود که این عنوان را از آن خود میکند.
آرنولد در سال 1968 به آمریکا مهاجرت کرد و در سال 1969 برای اولین بار روی استیج «مستر المپیا» که معتبرترین مسابقه بدنسازی حرفهای به حساب میآید قدم گذاشت، اما رقابت را به قهرمان سه دوره این رقابتها یعنی «سرجی الیوا» باخت. آرنولد در سال 1970 دوباره برای کسب عنوان مستر المپیا تلاش کرد و توانست در 23 سالگی بار دیگر تاریخ ساز شده و عنوان جوانترین مستر المپیا را به نام خودش ثبت کند. او در طول دوران رقابت خود به عنوان بدنساز حرفهای، هفت بار موفق شد که برنده عنوان مستر المپیا شود و از این نظر بعد از «رونی کلمن» و «لی هنی» که هرکدام 8 بار برنده مستر المپیا بودهاند، به صورت مشترک با «فیل هیث» در رتبه دوم قرار میگیرد.
اما نقش آرنولد شوارتزنگر در بدنسازی فقط به عناوین قهرمانی وی خلاصه نشده و بسیاری وی را به عنوان پدر معنوی این ورزش میشناسند. آرنولد یکی از افرادی بود که با ورود به دنیای بازیگری، حضور در برنامههای مختلف تلویزیونی و نوشتن کتاب، به عمومی شدن ورزش بدنسازی بسیار کمک کرد. هم اکنون نیز دومین مسابقه معتبر بدنسازی بعد از مستر المپیا تحت نام «آرنولد کلاسیک» همه ساله برگزار میشود که علاوه بر رشته بدنسازی، از 70 رشته دیگر و نزدیک به 2000 ورزشکار میزبانی میکند.
ورود به بازیگری و بهترین فیلمهای آرنولد
زمانی که آرنولد شوارتزنگر میخواست به دنیای بازیگری ورود کند، خیلیها این کار را برای او غیر ممکن میدانستند. بسیاری از کارگردانها و تهیه کنندگان بدن غول آسا، لهجه اتریشی و حتی فامیلی «شوارتزنگر» را مسخره کرده و به او میگفتند که هیچ شانسی در دنیای سینما نخواهد داشت.
اما آرنولد به دنبال رویا خود بود و سخت در این راه تلاش میکرد. وی علیرغم کار در ساخت و ساز، روزانه دو الی سه ساعت در باشگاه تمرین میکرد، به کالج میرفت و از ساعت 8 الی 12 شب نیز در کلاسهای بازیگری شرکت میکرد. به گفته خود آرنولد، وی حتی در کلاسهای حذف لهجه نیز شرکت میکرد تا بتواند کلمات انگلیسی را بهتر تلفظ کند.
بعد از چند نقش کوچک در فیلمهای مختلف دهه هفتادی، سرانجام آرنولد در سال 1976 توانست با بازی در فیلم «گرسنه بمان» خود را به دنیای سینما معرفی کرده و به عنوان بهترین تازه وارد برای دریافت جایزه گلدن گلوب نامزد شد. به سبب فیزیک قوی، آرنولد شوارتزنگر ذاتا برای فیلمهای اکشن مناسب بود و در ادامه فعالیتهای خودش به عنوان بازیگر توانست در بسیاری از فیلمهای اکشن پرفروش هالیوود به عنوان نقش اول بازی کند که از مهمترین آنها میتوان به «کونان بربر»، «کوانن نابودگر»، «ترمیناتور»، «ترمیناتور 2: روز قضاوت» و «ترمیناتور3: خیزش ماشینها» اشاره کرد. البته فیلمهایی چون «کوماندو»، «درنده»، «مرد فراری»، «یاد آوری مطلق» و «دروغهای واقعی» نیز به عقیده خیلیها از جمله بهترین فیلمهای اکشنی هستند که آرنولد در آنها نقش آفرینی کرده است.
شوارتزنگر در بازگشت خود به سینما بعد از جدایی از سیاست (در بخش بعدی به آن خواهیم پرداخت) در سری فیلمهای «بی مصرفها» با بازیگرانی همچون سیلوستر استالونه، جیسون استاتهام، جت لی و بروس ویلیس همبازی شد و در سال 2019 نیز در نسخه جدید ترمیناتور تحت عنوان «ترمیناتور: سرنوشت تاریک» ایفای نقش کرد.
ورود به سیاست و فرمانداری کالیفرنیا
در سال 2003 بود که آرنولد تصمیم گرفت دامنه موفقیت خود را به سیاست نیز گسترش دهد. در این سال وی به عنوان یک سیاستمدار جمهوری خواه در انتخاباتی ویژه موفق شد به عنوان فرماندار ایالت کالیفرنیا انتخاب شود. فرماندار جدید به اهالی این ایالت که با مشکلات اقتصادی بسیاری دست و پنجه نرم میکردند وعده داد که وضعیت با ثبات اقتصادی را به آنها بازمیگرداند.
آرنولد به عنوان فرماندار کالیفرنیا تلاش کرد تا با راه اندازی کسب و کارهای جدید به وضعیت اقتصادی ایالت کمک کرده و همچنین بسیار در زمینه محافظت از محیط زیست فعالیت کرد. او در سال 2006 خیلی راحت انتخابات دوم خود را نیز پیروز شد. آرنولد همیشه از رئیس جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا «رولاند ریگان» که سابقه فرمانداری کالیفرنیا را نیز داشت به عنوان الگوی خود در سیاست یاد میکند. سکان داری آرنولد شوارتزنگر در دفتر فرمانداری ایالت کالیفرنیا در سال 2011 به پایان رسید و ترمیناتور اعلام کرد که قصد دارد از دنیای سیاست کنار کشیده و به بازیگری برگردد.
جوایز و افتخارات آرنولد شوارتزنگر
آرنولد شوارتزنگر در طول دوران حرفهای خود بارها و بارها در زمینههای مختلف جوایزی معتبری را برنده شده و افتخارات بیشماری را کسب کرده است که اشاره به همه آنها شاید نیازمند یک مقاله جداگانه باشد. مهمترین جوایز و افتخاراتی که آرنولد در دوران حرفهای خود کسب کرده به شرح زیر هستند:
- برنده هفت عنوان مستر المپیا
- برنده چهار عنوان مستر یونیورس
- برنده جایزه گلدن گلوب 1977
- ستاره در پیاده روی مشاهیر هالیوود
- برنده جایزه سینمایی و تلویزیونی امتیوی 1992
- برنده جایزه مشاهیر بینالمللی ورزش سال 2012
- برنده جایزه مشاهیر WWE در سال 2015
- دریافت مدال افتخار خدمات جمهوری اتریش 1993
- دریافت دو مدال لژیون دونور سالهای 2011 و 2017
- برنده جایزه امپایر 2014
- برنده جایزه دوربین طلا در سالهای 1997 و 2015
- جایزه آیکون طلایی جشنواره فیلم زوریخ در سال 2015
قوانین آرنولد برای موفقیت
آرنولد شوارتزنگر سخنرانیهای زیادی را در مود موفقیت انجام داده و همیشه در آنها قوانینی را مطرح میکند که به عقیده او پیروی از آنها برای رسیدن به موفقیت اجباری است. قوانین آرنولد برای موفقیت به شرح زیر هستند:
- قانون اول: هدف داشته باشید و به خودتان اعتماد کنید.
- قانون دوم: چند قانون را زیر پا بگذارید.
- قانون سوم: از شکست نترسید.
- قانون چهارم: افراد منفی گرا را نادیده بگیرید.
- قانون پنجم: سخت تلاش کنید.
- قانون ششم: در ازای موفقیت چیزی به جامعه بدهید.
در این مطلب سعی شد تا خلاصهای از زندگینامه قهرمان بدنسازی، بازیگر مشهور و سیاستمدار موفق، آرنولد شوارتزنگر خدمت شما ارائه شود. اگر شما نیز از طرفداران این شخصیت افسانهای هستید، میتوانید نظرات خودتان را در مورد وی در زیر همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
