مادربرد های ایسوس در مدلهای زیادی عرضه میشوند و انتخاب میان آنها کار سادهای نیست. کدامیک از آنها جزو بهترین مادربرد های Asus هستند؟
با وجود اهمیت بسیار زیادی که پردازنده و کارت گرافیک در عملکرد یک کامپیوتر دارند، نمیتوانیم نقش پررنگ مادربرد را نادیده بگیریم. شما با خرید یک پردازنده گرانقیمت ممکن است هستههای پردازشی و سرعت کلاک بیشتری در اختیار داشته باشید و بتوانید با اورکلاک هم از نهایت قدرت پردازنده بهره ببرید، اما تا زمانی که یک مادربرد با کیفیت نداشته باشید، نمیتوانید از حداکثر پتانسیل قطعاتی مثل پردازنده و کارت گرافیک استفاده کنید.
علاوه بر این اگر بعدها تصمیم به بهبود سیستم خود گرفتید، در صورتی که مادربرد شما از درگاههای لازم پشتیبانی نکند، نمیتوانید کارت گرافیک، اساسدی و یا کارت وایفای روی آن نصب کنید. به همین دلیل چه به دنبال بستن سیستم خود با پردازنده اینتل هستید و چه رایزن، اول از همه باید به دنبال یک مادربرد با کیفیت از یک تولیدکننده معتبر باشید تا پاسخگوی نیازهای شما باشد.
یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان مادربرد در جهان ایسوس است. شرکت ایسوس دههها است که مشغول تولید مادربرد بوده و در طی این سالها انواع مادربرد های ایسوس توانستهاند نظر مثبت بسیاری از کاربران را به خود جلب کنند.
از آنجایی که مادربرد های ایسوس در مدلهای مختلفی در بازار موجود هستند، انتخاب میان انواع مدل های مادربرد ایسوس میتواند کار مشکلی باشد. به همین دلیل ما در این مطلب به معرفی چند مدل از بهترین مادربردهای این شرکت پرداختهایم.
آنچه در ادامه میخوانید:
- بهترین مادربرد های ایسوس در سال 2020
- مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi
- مادربرد ROG Strix B450-F Gaming
- و…
بهترین مادربرد های ایسوس در سال 2020
پیش از اینکه مادربرد خریداری کنید، باید پردازندهتان را انتخاب کرده باشید؛ زیرا ایسوس مانند بسیاری از دیگر شرکتهای تولیدکننده مادربرد، محصولات خود را در دو دسته برای پردازندههای اینتل و AMD تولید میکند. به همین دلیل اگر شما یک پردازنده اینتل خریداری کرده باشید و مادربردی بخرید که برای پردازندههای AMD ساخته شده، نمیتوانید از آن استفاده کنید.
مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi
- بهترین مادربرد ایسوس برای پردازندههای AMD
- سوکت: AM4 | تراشه: X570 | فرم فاکتور: ATX
- نقاط قوت: دکمههای پاور و ریست بر روی مادربرد، نمایشگر LED برای نمایش Q-Code، تمامی اسلاتهای M.2 دارای گرماگیر هستند، 12 درگاه USB در پنل پشتی
- نقاط ضعف: قیمت گران و قرارگیری فن پردازنده درست زیر پردازنده گرافیکی
- قیمت: از 20 تا 21 میلیون تومان
مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero با 12 درگاه USB در قسمت پشتی خود که 8 تای آنها از نوع نسل دوم USB 3.2 هستند، میتواند خیال شما را به طور کامل از اتصال لوازم جانبی و دستگاههای با پورت USB راحت کند. علاوه بر این یک درگاه 2.5G LAN، هشت اسلات SATA و پشتیبانی از وایفای 6 از دیگر امکانات این مادربرد هستند.
تنها ایرادی که میتوانیم به این مادربرد بگیریم محل قرارگیری فن پردازنده است. اگر شما از دو پردازنده گرافیکی روی مادربرد استفاده کنید، این فن کاملا زیر آن دو قرار گرفته و جای تنفس نخواهد داشت. البته فن به طور کلی سر و صدای زیادی ندارد و به همین دلیل شاید جای نگرانی نباشد. به طور کلی مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero یک محصول کارآمد و یک انتخاب ایدهآل در بین مدلهای میانرده و ردهبالا که از تراشه X570 استفاده میکنند است.
مادربرد ROG Strix B450-F Gaming
- بهترین مادربرد ایسوس با قیمت اقتصادی برای پردازندههای AMD
- سوکت: AM4 | تراشه: B450 | فرم فاکتور: ATX
- نقاط قوت: پنل IO به طور پیشفرض به مادربرد متصل است، پنل LED دیباگ
- نقاط ضعف: اسلاتهای M.2 فاقد گرماگیر هستند، عدم پشتیبانی از وایفای و مصرف برق زیاد هنگامی که از سیستم استفاده نمیشود
- قیمت: 120 دلار
اگر پشتیبانی از وایفای برایتان اهمیت چندانی ندارد، مادربرد Asus ROG Strix B450-F یک گزینه اقتصادی با ویژگیهای مختلف است که حتما باید آن را در نظر داشته باشید. این مادربرد جزو مادربردهای میانرده ایسوس برای پردازندههای AMD است که بیشتر بر روی گیمینگ و برخی امکانات که بیشتر در مدلهای گرانقیمت میبینیم تمرکز دارد.
این مادربرد با پشتیبانی از فناوریهای SLI انویدیا و کراس فایر AMD یک مادربرد مخصوص گیمینگ با قیمت مقرون به صرفه 120 دلاری به حساب میآید. علاوه بر این دارای برخی ویژگیهای به خصوص مثل اورکلاک، درگاه دو گانه M.2 و دوازده درگاه USB است. این مادربرد در مقایسه با مادربردهایی که از تراشه X470 استفاده میکنند قیمت کمتری دارد و به همین دلیل شما با خرید آن میتوانید هزینه بیشتری صرف پردازنده گرافیکی بهتر و یا هارد دیسکهای با ظرفیت بیشتر کنید. در صورتی که وایفای لازم نداشته باشید، مادربرد Asus Strix B450-F یک همراه قدرتمند برای پردازنده رایزن شما خواهد بود.
مادربرد ROG Zenith II Extreme Alpha
- بهترین مادربرد ایسوس برای پردازندههای AMD Threadripper
- سوکت: sTRX4 | تراشه: TRX40 | فرم فاکتور: EATX
- نقاط قوت: افزایش 28 درصدی قدرت نسبت به مدل قبلی، امکانات فوقالعاده برای اورکلاک، نمایشگر OLED برای نشان دادن ایرادات احتمالی هنگام بوت
- نقاط ضعف: یک درگاه 10 گیگابیتی اترنت در مقایسه با درگاههای دوگانه اترنت رقبا، قیمت بسیار بالا
- قیمت: 35 میلیون تومان
اگر پردازندههای رایزن آنقدر قدرتمند نیستند که شما را راضی کنند، باید به سراغ پردازندههای Threadripper بروید. این مدل پردازندهها به نسبت رایزن قدرت بسیار بیشتر و البته قیمت بسیار بالاتری دارند. علاوه بر این برای استفاده از آنها مادربرد باید یک سوکت مخصوص به نام sTRX4 داشته باشد؛ زیرا سوکتهای معمولی AM4 به آنها نمیخورد.
Zenith II Extreme Alpha یکی از انواع مادربرد های Asus است که برای پردازندههای Threadripper طراحی و ساخته شده و بزرگترین نقطه قوت آن امکانات گستردهای است که برای اورکلاک پردازنده در اختیار شما قرار میدهد. البته در این بازه قیمتی میتوانید مادربردهای بهتری از سایر تولیدکنندگان مثل گیگابایت یا اماسآی پیدا کنید، ولی اگر به دنبال مادربرد های ایسوس هستید و اورکلاک نیز برایتان اهمیت زیادی دارد Zenith II Extreme Alpha انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
مادربرد Z490 ROG Maximus XII Hero Wi-Fi
- بهترین مادربرد ایسوس برای پردازندههای اینتل
- سوکت: LGA 1200 | تراشه: Z490 | فرم فاکتور: ATX
- نقاط قوت: قابلیت برقرسانی 14 فازی 60 آمپری، 3 اسلات M.2 با گرماگیرهای اختصاصی، درگاه اترنت 5 گیگابیتی، درگاه USB-C با سرعت 20 گیگابیت، 10 درگاه USB در پنل پشتی
- نقاط ضعف: عدم پشتیبانی از PCIe 4.0، برای دسترسی به دو درگاه M.2 بالای مادربرد باید پردازنده گرافیکی را جدا کرد
- قیمت: 397 دلار
مادربرد Asus Maximus XII Hero ایسوس بسیاری از درگاههای ارتباطی مدرن و جدید را در دسترس کاربران قرار میدهد. برای مثال در این مادربرد 3 درگاه M.2 با گرماگیرهای جداگانه، یک درگاه USB 3.2 نسل دوم، برقرسانی بسیار عالی و پشتیبانی از SLI و کراسفایر را در اختیار خواهید داشت. از لحاظ ظاهری نیز مدل Z490 به نسبت سری قبلی یعنی Z390 به اندازه زیادی زیباتر است. علاوه بر این اضافه شدن گرماگیرهای اضافی و طراحی جدید مادربرد سبب شدند این محصول ظاهر ردهبالا و گرانقیمتی داشته باشد. در بخش امکانات ایسوس یک درگاه اترنت با سرعت 5 گیگابیت، قابلیت اورکلاک، وایفای، پشتیبانی از SLI و کراسفایر، 6 درگاه SATA و 3 اسلات M.2 و 18 درگاه USB در پنلهای پشتی و جلویی در این مادربرد تعبیه شده که تقریبا پاسخگوی تمامی نیازهای شما است.
مادربرد Prime Z390-P
- بهترین مادربرد اقتصادی ایسوس برای پردازندههای اینتل
- سوکت: LGA 1151 | تراشه: Z390 | فرم فاکتور: ATX
- نقاط قوت: طراحی، امکانات زیاد به نسبت قیمت، پشتیبانی از USB 3.1، اورکلاک
- نقاط ضعف: سایز کمی کوچکتر از فرم فاکتور ATX است، 4 اسلات SATA به جای 6 عدد، عدم پشتیبانی از USB-C
- قیمت: 6 میلیون و 500 تا 9 میلیون تومان
مادربرد Asus Prime Z390-P که از نسلهای هشتم و نهم پردازندههای اینتل پشتیبانی میکند دارای تمامی ویژگیها و امکانات کاربردی است که برای ساخت یک سیستم قدرتمند نیاز دارید است. در این مادربرد خبری از زرق و برقهای اضافی مثل نورپردازی و درگاههای اضافی نیست و به همین دلیل برای کسانی مناسب است که فقط به دنبال یک مادربرد باکیفیت و کارآمد هستند.
البته این به این معنی نیست که در این مادربرد به امکاناتی مثل LANGuard، اسلاتهای M.2 و USB 3.1 دسترسی نخواهید داشت. افزون بر این در بخش صدا نیز شما میتوانید از صدای 8 کاناله با کیفیت HD لذت ببرید. همچنین برای کسانی که به دنبال اورکلاک کردن پردازنده هستند نیز امکانات نرمافزاری مختلفی قرار داده شده تا بتوانید از نهایت توان پردازنده استفاده کنید.
در مجموع هنگام خرید مادربرد های ایسوس طبیعی است که با نگاهی به طیف گسترده مدلهای مختلف کمی دچار شک و تردید شوید. برای همین ابتدا بهتر است پردازنده خودتان را انتخاب کنید و سپس میتوانید انتخاب خود را از میان مادربردهای مخصوص اینتل یا AMD انجام دهید. افزون بر این با در نظر داشتن امکانات مورد نیاز، بودجه، درگاهها و سایر موارد میتوانید بسیاری از مادربردهایی که از نظرتان مناسب استفاده شما نیستند را از لیست مادربرد های ایسوس مدنظرتان خط بزنید تا انتخاب آگاهانهای داشته باشید.
