Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet.

حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور ؛ روابط تیره و تار اپیک، اپل و گوگل

حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

بعد از طراحی یک سیستم پرداخت مستقل و سر باز زدن از دستورالعمل‌های گوگل و اپل، این دو کمپانی تصمیم به حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور گرفتند.

پنج شنبه گذشته، روابط استودیوی Epic Games، منتشر کننده بازی فورتنایت، با دو کمپانی اپل و گوگل بر سر مقدار هزینه‌ای که این دو کمپانی برای انتشار بازی‌ها در فروشگاه‌های اپلیکیشن خود درخواست می‌کنند دچار تیرگی شد. این تیرگی روابط در نهایت بعد از اینکه Epic Games از پرداخت هزینه 30 درصدی که اپ استور و گوگل پلی آن را از توسعه‌دهندگان درخواست می‌کنند سر باز زد، به حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور منجر شد. این تصمیم درحالی از سوی گوگل و اپل رخ داده که تنها نسخه iOS فورتنایت تاکنون بیش از 250 میلیون بار دانلود شده است.

حذف فورتنایت از اپ استور

در واکنش به حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور ، Epic نیز یک طرح دعوی قانونی را بر علیه هردو کمپانی گوگل و اپل مطرح کرده است. البته Epic هدف خود از این شکایت را دریافت خسارت یا پول از دو کمپانی مطرح تکنولوژی عنوان نکرده و تصمیم گرفته با این کار خود با چیزی که آن را «شیوه‌های انحصاری» دو کمپانی توصیف کرده است مبارزه کند. این درحالی است که گوگل، اپل و سایر غول‌های تکنولوژی در اروپا و آمریکا با اتهاماتی مبنی بر نقض قوانین ضد انحصار مواجه هستند.

فهرست مطالب

حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور دقیقا چطور اتفاق افتاد؟

حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور

فورتنایت یک بازی دانلود رایگان بوده و اپیک از راه پرداخت‌های درون برنامه‌ای از این بازی درآمد کسب می‌کند که البته درآمد قابل توجهی را نیز برای کمپانی به ارمغان می‌آورد. با استفاده از این مدل تجاری که در آن کاربران آیتم‌هایی مثل سلاح و لباس‌های متفاوت را خریداری می‌کنند، فورتنایت سال‌های 2018 و 2019 حدود 4.2 میلیارد دلار برای اپیک درآمد کسب کرد.

اما اپیک با قانون گوگل پلی و اپ استور برای برداشت سهمی 30 درصدی مخالف بود و به همین دلیل برای دور زدن این دو فروشگاه  اینترنتی اپلیکیشن، یک سیستم خرید مستقیم با قیمت ارزان‌تر را برای کاربران خود طراحی کرد. به عنوان مثال، زمانی که کاربران iOS قصد داشتند 1000 واحد از پول بازی، یعنی V-Bucks را خریداری کنند، دو گزینه خرید 9.99 دلاری از اپ استور و 7.99 دلاری از اپیک به آن‌ها ارائه می‌شد؛ منطقی به نظر می‌رسد که اکثر کاربران خرید مستقیم را انتخاب کنند.

اپل نیز این اقدام اپیک را تحمل نکرد و فورتنایت را از اپ استور حذف کرد. گوگل نیز بعد از چند ساعت دست به اقدامی مشابه در گوگل پلی زد. البته دانلود نسخه اندروید فورتنایت به صورت مستقیم امکان پذیر است و اگر پیش از این، این بازی را از اپ استور دانلود کرده باشید، می‌توانید دوباره آن را دانلود کنید؛ اما امکان به روز رسانی و بازی کردن فصل‌های جدید وجود نخواهد داشت.

شکایت اپیک از اپل

شکایت اپیک از اپل

اپیک روز پنج شنبه شکایت خود را علیه اپل در دادگاهی در کالیفرنیای آمریکا به ثبت رساند و این کمپانی را به استفاده از شیوه‌های غیررقابتی در توزیع اپلیکیشن‌ها و پرداخت‌های مربوط به آن‌ها متهم کرد. اپیک عنوان کرد که به دنبال جبران خسارت نیست و تنها می‌خواهد که اپل از اقدامات غیر رقابتی خود عقب نشینی کرده و به رقابت جوانمردانه بازگردد.

اپیک در شکایت خود با انتقاد از دریافت هزینه اضافی از توسعه دهندگان توسط اپل به این موضوع اشاره کرده است که این کمپانی با دریافت سهم 30 درصدی، چیزی حدود 10 برابر نسبت به شرکت‌هایی مثل PayPal، کمپانی Stripe، شرکت Square یا Braintree که از توسعه‌دهندگان سهمی حدود 3 درصدی را درخواست می‌کنند دریافت می‌کند.

اما اپل با دفاع از اقدام خود اینگونه به اپیک پاسخ داد:

Epic Games با نقض دستور‌العمل‌های اپ استور که به صورت مساوی برای همه توسعه دهندگان اعمال و طراحی شده‌اند تا امنیت کاربران ما را حفظ کنند، دست به اقدامی اسفناک زد. در نتیجه، اپلیکیشن فورتنایت آن‌ها از اپ استور حذف شد. اپیک قابلیتی را به اپلیکیشن خود اضافه کرده بود که توسط اپل رونمایی و تایید نشده بود و این اقدام با هدف نقض دستور‌العمل‌های پرداخت درون برنامه‌ای اپ استور که برای همه توسعه دهندگانی که به فروش محصولات و خدمات دیجیتال می‌پردازند یکسان هستند، صورت گرفت.

این کمپانی در ادامه اضافه کرد که:

اپیک برای یک دهه بر روی اپ استور اپلیکیشن داشت و از مزایایی مثل تست و توزیع اپلیکیشن‌ها که توسط اپل به همه توسعه‌دهندگان ارائه می‌شود استفاده کرده است. اپیک با آزادی کامل با دستورالعمل‌ها و قوانین اپ استور موافقت کرده و ما خوشحال هستیم که همچنین تجارت موفقی را بر روی اپ استور ساخته است. این مسئله که حالا منابع تجاری‌شان آن‌ها را به سمت یک توافق ویژه سوق می‌دهد، این حقیقت را که دستورالعمل‌های ما سطحی یکسان برای همه توسعه دهندگان ساخته و امنیت همه کاربران را حفظ می‌کنند تغییر نخواهد داد. ما از هیچ تلاشی برای حل این مشکل با اپیک و برگرداندن فورتنایت به اپ استور دریغ نخواهیم کرد.

در طول این شکایت ها تنها موردی که ضرر کرد کاربران بودند زیرا با مشکلات متعددی از بازی مواجه شدند که همین امر سبب کاهش امتیاز بازی در گوگل پلی شد و در نتیجه به دلیل چربیدن قدرت گوگل نسبت به اپیک شاهد حذف بازی بودیم.

شکایت فورتنایت از گوگل

شکایت اپیک از گوگل

در پی حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور ، اپل تنها کمپانی نبود که اپیک تصمیم به شکایت از آن گرفت و تنها پس از چند ساعت، این کمپانی شکایت خود علیه گوگل را نیز به ثبت رساند. موضوع این شکایت کاملا به شکایت اپیک از اپل شبیه بوده و گوگل را به اقدامات غیرقانونی غیررقابتی در رابطه با انتشار اپلیکیشن‌ها و پرداخت‌های مربوط به اپلیکیشن‌ها محکوم می‌کند.

اپیک در این شکایت ادعا می‌کند که گوگل یک مافیای قدرتمند برای کمپانی‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند مثل سامسونگ، ال جی و سونی ساخته است که جایگزینی واقعی برای اندروید در دستگاه‌های خود ندارند. اپیک ادعا می‌کند که گوگل با ساخت این مافیا، توانایی رقابت کمپانی‌ها با پلی استور را در انتشار اپلیکیشن‌ها محدود می‌کند.

در متن شکایت اپیک از گوگل آمده است:

تجربه اپل با وان بیان‌کننده ماجرا است. اپیک به توافقی با وان پلاس دست یافت که از طریق Epic Games تمام بازی‌های اپیک را بر روی گوشی‌های وان پلاس قابل دسترس می‌کرد. این اپلیکیشن به کاربران اجازه می‌داد که به صورت یک پارچه بازی‌های اپیک، ازجمله فورتنیات را بدون تحمیل موانع سیستم‌عامل اندروید گوگل دانلود و به روز رسانی کنند. اما گوگل، وان پلاس را مجبور کرد که از توافق مورد نظر عقب نشینی کند.

همانند شکایت از اپل، اپیک می‌گوید که به دنبال دریافت غرامت از گوگل نبوده، اما قصد دارد اثبات کند که غول تکنولوژی به وعده خود برای ارائه یک محیط آزاد اندرویدی برای همه کاربران و حاضرین در عرصه فناوری عمل نکرده است.

گوگل نیز همانند اپل در واکنش به شکایت اپیک بیانیه خود را منتشر کرد:

محیط آزاد اندرویدی به توسعه‌دهندگان این اجازه را می‌دهد که اپلیکیشن‌های خود را از طریق فروشگاه‌های مختلف منتشر کنند. برای توسعه‌دهندگانی که پلی استور را انتخاب می‌کنند، ما سیاست‌هایی پایدار داریم که برای همه توسعه‌دهندگان عادلانه بوده و فروشگاه را برای کاربران امن نگه می‌دارد. درحالی که فورتنایت برای اندروید قابل دسترس است، ما از این پس نمی‌توانیم به دلیل نقض قوانین خود آن را در پلی استور ارائه کنیم. البته ما از فرصت ادامه گفتگو با اپیک و برگرداندن فورتنایت به گوگل پلی استقبال می‌کنیم.

حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور

حذف فورتنایت از گوگل پلی و اپ استور اقدامی ناامید کننده برای طرفداران و علاقمندان به این بازی است. البته این تصمیم منتقدین و موافقین خود را دارد. منتقدین، همانند اپیک دو کمپانی اپل و گوگل را به ایجاد مافیا و انحصار بازار محکوم کرده، اما موافقین این تصمیم به این نکته اشاره دارند که خدمات دو غول تکنولوژی با هیچ یک از فروشگاه‌های اپلیکیشن دیگر قابل مقایسه نیست و اپل و گوگل حق دارند که نسبت به فروشگاه‌های اپلیکیشن کم‌تر شناخته شده، درصد بیشتری از درآمد بازی‌ها را به خود اختصاص دهند.

سخن پایانی

با تمام این تفاسیر میتوان گفت که همیشه قدرت و پول برنده نیست زیرا اخیرا شاهد پیروزی اپیک به گوگل هستیم که میتوان انتظار بازگشت بازی به گوگل پلی را داشت. شما در این باره چه فکر می‌کنید؟ به نظر شما آیا اپل و گوگل بازار انتشار اپلیکیشن‌های موبایل را انحصار کرده‌اند؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402