پژمان جمشیدی بازیگر موفق سینما، تلویزیون، تئاتر و بازیکن سابق فوتبال است. زمان زیادی از شروع دوره بازیگریاش نمیگذرد، اما فیلمهای سینمایی او در گیشه فروش بالایی داشتند. در ادامه بیوگرافی پژمان جمشیدی را مورد بررسی قرار میدهیم.
پژمان جمشیدی در باشگاههای پرطرفداری نظیر سایپا، پاس تهران و پرسپولیس بازی کرده و در دورهای هم عضو تیم ملی بود. او با بازی در سریال پژمان معروف شد و توانست به یکی از ستارههای سینمای ایران تبدیل شود. جمشیدی با وجود اینکه کلاس بازیگری نرفت معتقد است کار کردن با کارگردانان بزرگ خودش کلاس درس است. با پلازا همراه باشید تا در ادامه مروری بر زندگینامه پژمان جمشیدی داشته باشیم.
آنچه در ادامه میخوانید:
بیوگرافی پژمان جمشیدی
زندگی پژمان جمشیدی به عنوان بازیکن سابق تیم فوتبال و بازیگر سینما و تلویزیون ایران به دو بخش تقسیم میشود که در هر دو بخش موفق بوده و طرفداران زیادی دارد. در ادامه به بررسی بیوگرافی پژمان جمشیدی میپردازیم.
زندگی شخصی پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی متولد 20 شهریور 1356 در تهران است. او یک خواهر کوچکتر از خود و یک برادر بزرگتر دارد، پدرش دبیر زیست شناسی و مادرش معلم دبستان بود. جمشیدی از کودکی به فوتبال علاقه داشت تا جاییکه معلم ورزشش وقتی استعداد او را دید به تیم آموزشگاهی معرفیاش کرد. دورههای آموزشی مختلفی را گذراند و در نهایت سال 74 وارد تیم ملی نوجوانان ایران شد. پژمان جمشیدی دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران بود که پس از گذراندن 110 واحد به دلیل مشغله فوتبالی از ادامه تحصیل انصراف داد.
پژمان جمشیدی و همسرش
پژمان جمشیدی مجرد است و هرگونه عکس یا خبری در مورد ازدواج خود را تکذیب میکند. او در اینباره میگوید:
خیلی دوست دارم با دختری ازدواج کنم که زندگیاش با هیجان همراه باشد، یعنی در زندگی حرفهای زیادی برای زدن داشته باشد و معتقدم ازدواج اتفاقی است که باید خودش بیفتد، قطعا همه آدمهایی که با آنها در ارتباطیم از نظر شخصیتی مورد قبول هستند، اما برای ازدواج مهم این است ببینی قلاب دل کجا گیر میکند.
فوتبال حرفه ای پژمان جمشیدی
- سایپا (1997-2000)
- پرسپولیس (2000-2005)
- پاس تهران (2005-2007)
- فولاد خورستان (2008-2009)
- ابومسلم خراسان (2009-2010)
جمشیدی فوتبال را از باشگاه کشاورز تهران در سال 76 شروع کرد. او در تیمهای سایپا، پاس، استیل آذین، فولاد، ابومسلم و پرسپولیس توپ زد و در جام جهانی سال 2002 کره و ژاپن به تیم ملی دعوت شد. جمشیدی یک گل ملی در کارنامه فوتبالی خود به ثبت رساند. او سرانجام در سال 1390 با دنیای فوتبال حرفهای خداحافظی کرد و حدود 2 سال به مربیگری پرداخت، اما سرنوشت جور دیگری برایش رقم خورد.
پژمان جمشیدی در پرسپولیس
پژمان جمشیدی در سال 74 بعد از گذراندن دورههای آموزشی به تیم ملی نوجوانان دعوت شد. حدود چهار سال آنجا بازی کرد و بعد وارد تیم باشگاهی سایپا شد. جمشیدی در این تیم به عنوان بازیکن فوتبال مطرح شناخته شد تا سرانجام سال 79 به تیم پرسپولیس به مربیگری علی پروین پیوست. پرسپولیس در آن سالها بسیار پرستاره بود و جمشیدی در دفاع راست این تیم بازیکن ثابت بود.
کارنامه فوتبالی پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی مجموعا 281 بازی در باشگاههای داخلی داشته که 11 گل برای او به ثبت رسیده است. او در 19 بازی ملی خود موفق شد 1 گل خاطره انگیز در بازی با گرجستان به ثمر برساند. او بازیکن مدافع بود و در دفاع راست بازی میکرد. همچنین قد پژمان 181 سانتیمتر است.
آغاز فعالیت هنری و بازیگری
- سریال پژمان (1391)
- فیلم آتش بس 2 (1393)
شروع فعالیت پژمان جمشیدی به عنوان بازیگر به حضورش در یک مهمانی و آشنا شدن با بهاره رهنما برمیگردد. به دلیل علاقه شدید پیمان قاسم خانی (همسر سابق بهاره رهنما) به فوتبال و پرسپولیس به منزل آنها دعوت میشود و این امر منجر به آغاز دوستی و رابطه عمیق پژمان با برادران قاسمخانی شد. در ادامه این دوستی پژمان داستان زندگی خود را برای پیمان قاسمخانی تعریف میکند و اینگونه بود که داستان سریال «پژمان» در ذهن برادران قاسمخانی به کارگردانی سروش صحت شکل گرفت و آنها اصرار داشتند که پژمان جمشیدی خودش نقش اصلی سریال را بازی کند.
پژمان جمشیدی در سریال «پژمان» از ابتدا توانست رضایت درصد زیادی از مخاطبانش را جلب کند و بازی روان و شیرینش باعث دیده شدن سریال و به شهرت رسیدن خودش شد. اما اولین حضور پژمان جمشیدی در سینما با فیلم سینمایی «آتش بس 2» به کارگردانی تهمینه میلانی در سال 93 رقم خورد. او در این فیلم نقش دوست خسرو (شخصیت اصلی فیلم) با بازی بهرام رادان را داشت. هرچند تجربه کوتاهی بود، اما تا حدودی در یاد مخاطبان همچنان پررنگ مانده است.
جوایز پژمان جمشیدی
جمشیدی توانست ژانرهای متفاوتی را در سینما و تلویزیون بازی کند. او هم در نقش کمدی موفق بوده و هم بازی خوبی در نقش جدی از خود به نمایش گذاشته و نامزد دریافت جوایزی شد که در جدول زیر به توضیح آنها میپردازیم.
جشنواره | نام فیلم/سریال | سال | عنوان جایزه | نتیجه |
---|---|---|---|---|
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر | سوءتفاهم | 1396 | سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد | نامزدشده |
هجدهمین جشن حافظ | دیوار به دیوار | 1396 | بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیونی | نامزدشده |
بهترین فیلم های پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر است و باید بازی روان و شیرین او را یکی از عوامل فروش بالای فیلمهای سینمایی کمدی دانست. هرچند او در فیلم سینمایی «سوءتفاهم» و «آذر» نقش جدی بازی کرد، اما عموم فیلم و سریالهای او را میتوان کمدی دانست. در این قسمت به معرفی پرطرفدارترین فیلمهای سینمایی او میپردازیم.
فیلم تگزاس
- سال انتشار: 1396
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسندگان: بابک کایدان و میثم کایدان
«تگزاس» از جمله فیلم های پژمان جمشیدی است که طرفداران زیادی دارد و در آن سال جزء پرفروشترین فیلمهای سینمایی کمدی بود. داستان این فیلم در مورد دو دوست به نامهای بهرام (پژمان جمشیدی) و ساسان (سام درخشانی) است که ساسان در برزیل زندگی میکند و بهرام هم تصمیم به گرفتن اقامت در برزیل دارد. به همین دلیل سرپرستی فرزند سیاهپوستی را به عهده میگیرد و این تازه آغاز ماجرا است. جمشیدی در این فیلم با «حمید فرخ نژاد»، «سام درخشانی» و چند تن از بازیگران برزیلی همبازی بود.
به دلیل فروش خوب این فیلم، «تگزاس 2» ساخته و در سال 98 روی پرده سینما رفت و با استقبال خوبی روبه رو شد. زوج جمشیدی و درخشانی این بار با «مهدی هاشمی» و «ژاله صامتی» همبازی بودند و داستان فیلم در تهران دنبال میشد.
فیلم لونه زنبور
- سال انتشار: 1396
- کارگردان: برزو نیکنژاد
- نویسنده: محسن کیایی
در همان سال 96 فیلم سینمایی دیگری به نام «لونه زنبور» با بازی پژمان جمشیدی به اکران درآمد که بسیار مورد پسند مخاطبان قرار گرفت و آمار فروش بالایی داشت. جمشیدی با بازی در این فیلم یکی از بازیگران پرکار سال 96 شناخته شد. او در لونه زنبور با «محسن کیایی»، «بهاره کیانافشار»، «رعنا آزادیور»، «هومن برقنورد» و «سیاوش چراغیپور» همبازی بود. در این فیلم سینمایی هم زوج جمشیدی و کیایی در نقش دو پسرخاله بسیار خوب و قوی ظاهر شدند. آنها درگیر جنس عتیقه دزدی میشوند، برای مدتی پنهانش میکنند و برای پیدا کردنش دردسرهای زیادی سر راهشان قرار میگیرد.
فیلم خوب، بد، جلف
- سال انتشار: 1395
- کارگردان: پیمان قاسمخانی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
یکی دیگر از پرفروش ترین فیلم های سینمایی پژمان جمشیدی، فیلم «خوب، بد، جلف» است. در این فیلم هم پژمان جمشیدی و سام درخشانی بسیار موفق عمل کردند تا جاییکه سایت خبر آنلاین نظرسنجی برگزار کرد و این فیلم بهترین فیلم سینمایی نوروز 96 شناخته شد. پژمان جمشیدی در این فیلم با «ویشکا آسایش»، «حمید فرخنژاد»، «سام درخشانی» و «مانی حقیقی» همبازی بود.
در داستان این فیلم آمده که کارگردان سینما در حال انتخاب نقش اصلی برای فیلمش است، اما تهیه کننده کار او را مجبور به انتخاب دو بازیگر تجاری میکند و این برای کارگردان سختترین کار ممکن است. اما برای ساخت فیلمش مجبور به قبول آنها میشود و با شروع فیلمبرداری و بازی آن دو اتفاقات جالبی رخ میدهد.
به دنبال موفقیت این فیلم، پیمان قاسم خانی به فکر ساخت «خوب، بد، جلف 2 : ارتش سری» افتاد و آن را به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رساند. پژمان جمشیدی در این فیلم سینمایی با «حامد کمیلی»، «فرهاد آئیش»، «سام درخشانی» و «گوهر خیراندیش» همبازی بود. خوب، بد، جلف 2 در ادامه خوب، بد، جلف ساخته شد و سری 3 آن هم در حال ساخت و نمایش است؛ البته این بار در رسانه نمایش خانگی به صورت سریال ساخته میشود.
فیلم جهان با من برقص
- سال انتشار: 1397
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: سروش صحت و ایمان صفایی
یکی از نقشهای نسبتا جدی پژمان جمشیدی در فیلم سینمایی «جهان با من برقص» است که توانست به خوبی از پس آن بربیاید و مخاطبین خود را راضی نگه دارد. این فیلم در سال 98 روی پرده سینما رفت و موفقیت زیادی را کسب کرد. جمشیدی در این فیلم با «علی مصفا»، «جواد عزتی»، «هانیه توسلی» و «کاظم سیاحی» همبازی بود. جهان با من برقص توانست در جشنواره فیلم فجر نامزدی بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد برای بازی علی مصفا را کسب کند.
فیلم ما همه با هم هستیم
- سال انتشار: 1398
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسندگان: پدرام پورامیری و محمد داوودی
فیلم سینمایی ما همه با هم هستیم یکی از پربازیگرترین فیلمهای سینمایی تاریخ ایران است که در ژانر کمدی سیاه ساخته شده است. پژمان جمشیدی در این فیلم هم با طنزی شیرین به ایفای نقش پرداخته است. او با بازیگرانی همچون « مهران مدیری»، «محمدرضا گلزار»، «لیلا حاتمی»، «جواد عزتی»، «هانیه توسلی»، «ویشکا آسایش» و «سیروس گرجستانی» همبازی بود.
نام این فیلم در ابتدا «ول شدگان» بود که به «ما همه با هم نیستیم» تغییر کرد، اما سرانجام «ما همه با هم هستیم» تصویب شد و در جشنواره بینالمللی فیلم شانگهای به نمایش درآمد. این فیلم در مورد یک آژانس هواپیمایی ورشکسته است که مدیر آن با بازی «لیلا حاتمی» تصمیم دارد باعث سقوط هواپیما و کشته شدن مسافرانش شود تا از شرکت بیمه خسارت دریافت کند. به همین دلیل سراغ انسانهای افسردهای میرود که از زندگی سیر شدهاند و با میل و رغبت خود سوار هواپیما میشوند و از همه چیز خبر دارند. اما یکی از مسافران با بازی پژمان جمشیدی که جزء این گروه نیست سوار هواپیما شده و همه چیز را خراب میکند.
سریال های پژمان جمشیدی
شروع فعالیت هنری پژمان جمشیدی به عنوان بازیگر در سال 90 با بازی در چند سکانس از سریال «ساختمان پزشکان» در قالب بازیگر مهمان همراه بود. در ادامه به معرفی برخی از سریالهای پرطرفدار او میپردازیم.
سریال پژمان
- سال انتشار: 1392
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی و ایمان صفایی
پژمان جمشیدی در سریال پژمان که در واقع طرح آن بر اساس زندگی واقعی خودش بعد از خداحافظی از فوتبال ساخته شد، بسیار موفق بود و توانست جایش را به خوبی در دل مخاطبانش محفوظ نگه دارد. این سریال اولین اثر هنری جمشیدی بود که در آن نقش اصلی را بازی میکرد و به خوبی از پس آن برآمد و سکوی پرتابی شد تا در فیلمهای سینمایی پرفروش بازی کند.
سایر بازیگران سریال پژمان شامل «بهاره رهنما»، «هوشنگ حریرچیان»، «بیژن بنفشه خواه»، «سام درخشانی»، «شقایق دهقان» و «ویدا جوان» است. تعدادی از بازیکنان فوتبال از جمله بهروز رهبری فرد، حمید درخشان، علی موسوی، آرش برهانی، حسین ماهینی، محمد محمدی و خسرو حیدری در این سریال به عنوان دوست و مربی پژمان بازی کردند.
سریال نفس
- سال انتشار: 1396
- کارگردان: جلیل سامان
- نویسنده: جلیل سامان
سریال نفس از کارهای موفق تلویزیون در سال 96 بود که توانست در هجدهمین جشن حافظ نامزد دریافت جوایز زیادی بشود. این سریال در مورد حوادث انقلاب و سازمان مجاهدین ساخته شده و پژمان جمشیدی در سریال «نفس» نقش یکی از اعضای سازمان را ایفا میکرد که جزء نقشهای جدی او بشمار میآید. «علیرضا کمالی»، «مسعود رایگان»، «ژاله صامتی»، «پژمان جمشیدی» و «بهناز جعفری» در این سریال بازی میکردند.
سریال دیوار به دیوار
- سال انتشار: 1396 – 1397
- کارگردان: سامان مقدم
- نویسندگان: خشایار الوند و حسن وارسته
پژمان جمشیدی در سریال «دیوار به دیوار» یکی از نقشهای اصلی را بازی کرد. این سریال در هجدهمین جشن حافظ، نامزد دریافت جوایز زیادی شد و توانست رضایت درصد بالایی از مخاطبانش را در نوروز 96 جلب کند. همین امر سبب ساخت سریال «دیوار به دیوار 2» شد. جمشیدی در این سریال با بازیگرانی نظیر «فرهاد آئیش»، «گوهر خیراندیش»، «ویشکا آسایش»، «امیرمهدی ژوله» و «آزاده صمدی» همبازی بود.
سریال زیرخاکی
- سال انتشار: 1399
- کارگردان: جلیل سامان
- نویسنده: جلیل سامان
جلیل سامان در همکاری دوم از پژمان جمشیدی در سریال زیرخاکی دعوت کرد، اما این بار نقش اصلی داستان فردی به نام فریبرز باغ بیشه که کارش یافتن زیرخاکیهای قیمتی بود به او داده شد. جمشیدی با شیرینی و مهارت زیاد از پس این نقش برآمد. سریال زیرخاکی یکی از پرطرفدارترین سریالهای ماه رمضان 99 محسوب میشود. او در کنار «هادی حجازیفر»، «ژاله صامتی»، «گوهر خیراندیش» و «امید روحانی» در این سریال بازی کرد. رضایتمندی مخاطبین از این سریال باعث شد عوامل آن به فکر ساخت «زیرخاکی 2» باشند.
حواشی پژمان جمشیدی
مورد تمسخر قرار گرفتن پژمان
زمانیکه جمشیدی برای فیلم سینمایی «سوءتفاهم» کاندید جایزه شد برخی از حضار و خبرنگاران حاضر در جشنواره بلند خندیدند که این امر منجر به واکنش «مهدی مهدوی کیا» و «پرویز پرستویی» در دفاع از پژمان شد.
مجددا امسال در نشست خبری فیلم «خط فرضی» پژمان جمشیدی مورد انتقاد تند خبرنگاری قرار گرفت. ماجرا از این قرار بود که یکی از خبرنگاران مدعی شد پژمان جمشیدی در فوتبال آدم موفقی نبوده و در سینما هر کاری میکند تا دیده شود. این موضوع با واکنش عوامل فیلم از جمله «آزیتا حاجیان» همراه شد و در فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرد. جمشیدی که از فوت دو دوست صمیمی خود «مهرداد میناوند» و «علی انصاریان» بسیار اندوهگین بود با خونسردی کامل جواب انتقاد نه چندان محترمانه خبرنگار را داد و گفت:
در روزگاری که دوستان و عزیزانمان را یکی پس از دیگری از دست میدهیم، دنیا برایم آنقدر ارزش ندارد که بخواهم برای دیده شدن هر کاری را انجام دهم.
حضور پوریا پورسرخ در سریال پژمان
پژمان جمشیدی در خاطراتش از سریال «پژمان» میگوید که در ابتدا قرار بود «پوریا پورسرخ» نقش مدیر برنامههایش را بازی کند که این اتفاق بنابر دلایلی نیفتاد و سام درخشانی جایگزینش شد.
علاقه به ورزش
جمشیدی از بچگی به ورزش خصوصا فوتبال علاقه زیادی داشت و جالب است بدانید که او دیپلم رشته سنگنوردی دارد، اما همیشه فوتبال برایش اولویت داشت و بقیه رشتههای ورزشی در کنار فوتبال قرار میگرفتند.
دعوت به تیم خارجی
او به دلیل درخشش در تیم سایپا به ولفسبورگ آلمان دعوت شد، اما عشقش به پرسپولیس مانع رفتن او به آلمان شد.
اولین دستمزد پژمان در پرسپولیس
اولین قرارداد پژمان جمشیدی برای تیم پرسپولیس مبلغ 14 میلیون تومان در سال 1379 بود.
فروش بالای فیلم های سال 98
جمشیدی در سال 98 پنج فیلم سینمایی بازی کرد که فروش فیلمهایش در مجموع به 62/8 میلیارد تومان رسید و به یکی از بازیگران موثر در فروش بالای فیلمها تبدیل شد.
اعتقادش در مورد بازیگری
جمشیدی در این مورد میگوید که بازیگری هیچ ضمانتی ندارد و در این زمینه مدعی نیست، اگر مخاطب او را نخواهد دیگر ادامه نمیدهد. او در مورد نقشهایش سخت گیر بوده و تاکنون 90 درصد پیشنهادهایش را رد کرده است.
در این مطلب به بیوگرافی پژمان جمشیدی از دوره بازی در فوتبال تا به شهرت رسیدنش در سینما و تلویزیون پرداختیم. به نظر شما جمشیدی در دوره بازیاش در فوتبال موفقتر بود یا بازیگری در سینما، تلویزیون و تئاتر؟
