راهکارهایی ساده برای کتابخوان شدن + معرفی چند کتاب برای شروع کتابخوانی

چطور کتابخوان شویم
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

در این مقاله به تکنیک‌هایی ساده اما کاربردی برای کتابخوان شدن می‌پردازیم. در انتها نیز چند کتاب برای شروع کتابخوانی را معرفی می‌کنیم. اگر به دنبال راهکار هستید، با ما همراه باشید.

بیشتر ما علاقه داریم که فردی کتابخوان و اهل مطالعه باشیم، اما ساخت عادات جدید و علی‌الخصوص استمرار آن‎‌ها کاری‌ است نه‌چندان ساده. به همین دلیل ما در این مقاله به راهکار‌هایی در جهت کتابخوان شدن می‌پردازیم که چون براساس اصول روانشناختی هستند، بر این باور هستیم که می‌توانند کاربردی و مفید باشند. برای آشنایی بیشتر با راهکارهای ساده برای کتابخوان شدن در این مقاله از پلازا همراه ما باشید.

در ادامه می‌خوانید:

10 راهکار ساده برای شروع کتابخوانی

در این بخش به 10 راهکار برای کتابخوان شدن اشاره می‌کنیم و توضیحاتی را از هر کدام ارائه می‌دهیم.

1. دلیلت را پیدا کن

مهم‌ترین مسئله‌ای که برای ساخت عادت کتابخوانی طولانی مدت به آن نیاز داریم، داشتن دلیل برای هدفمان است. چرا می‌خواهیم مطالعه کنیم؟ چرا برایمان اهمیت دارد؟ کتابخوان شدن چه سود و فایده‌ای دارد؟ سعی کنید به این مسئله فکر کنید و دلایلتان را بنویسید و یا با دوستی راجع به آن صحبت کنید؛ چراکه هر چه دلیل و هدفتان روشن‌تر باشد، این عادت بیشتر و بیشتر در شما نهادینه شده و تبدیل به عادتی همیشگی می‌شود.

2. کتاب های بیشتری را رها کن

یکی از دلایلی که ممکن است ما را از مطالعه زده کند این است که فکر می‌کنیم باید هر کتابی را که شروع می‌کنیم حتما به پایان برسانیم؛ حتی اگر سبک کتاب، داستان و یا قلم نویسنده را دوست نداریم. این باور صحیح نیست. شما می‌توانید هر کتابی را که به هر دلیلی دوست ندارید بدون عذاب وجدان رها کنید. حتی اگر آن کتاب شهرت جهانی دارد آن را کنار بگذارید و منتظر زمان مناسب برای مطالعه آن کتاب بمانید و تا آن زمان از کتب دیگر لذت ببرید.

راه های کتابخوان شدن

3. به خلاصه کتاب ها اعتماد کن

کنار گذاشتن کتاب‌هایی که دوست نداریم کار درستی است، اما بهتر آن است که از ابتدا سراغشان نرویم. بهترین راه برای انتخاب یک کتاب این است که خلاصه آن را بخوانیم و در سایت‌های معرفی کتاب و یا صفحات مجازی از آن‌ها اطلاعاتی به دست آوریم و به نظرات کاربران توجه کنیم. در این صورت به خوبی با فضای کتاب و موضوع آن آشنا می‌شویم و می‌توانیم تصمیمی درست برای خرید و یا عدم خرید آن کتاب بگیریم و احتمال دوست داشتن کتاب توسط خودمان را بالا ببریم.

4. با مداد کتاب بخوان

شما می‌توانید هنگام مطالعه یک کتاب با استفاده از یک مداد زیر جملات مهم و یا زیبا خط بکشید. کلمات کلیدی را ستاره‌دار کنید و حتی نظر و عقیده خودتان را گوشه کتاب بنویسید. این کار تعامل شما با کتاب را بالا می‌برد و لذت مطالعه را در شما افزایش می‌دهد. همچنین با این اقدام موضوع کتاب در حافظه طولانی مدت شما ثبت می‌شود و یا بعد مدت‌ها می‌توانید با نگاهی اجمالی به کتاب و خواندن جملاتی که پایین آن خط کشیده‌اید، خیلی سریع محتوای کتاب را به خاطر آورید.

 

5. همراهی برای مطالعه پیدا کن

کتابخوان حرفه ای شدن

یکی دیگر از راه‌هایی که مطالعه را لذت بخش‌تر می‌کند، همخوانی با یک گروه یا حتی یک دوست کتابخوان است. سعی کنید با یکی از دوستانتان که اهل مطالعه است و یا تصمیم دارد عادت کتابخوانی را شروع کند، برنامه‌ای بچینید و همزمان خواندن کتابی مشابه را شروع کنید و در طول مطالعه با یکدیگر راجع به کتاب صحبت کنید و نظراتتان را به اشتراک بگذارید. این مسئله شما را تشویق به ادامه مطالعه و حفظ برنامه کتابخوانی می‌کند.

6. مطالعه همزمان

اختلاف نظرهای زیادی بر سر همزمان خواندن چند کتاب وجود دارد؛ عده‌ای آن را قبول دارند و عده‌ای آن را نمی‌پسندند. اما اگر این مسئله شوق و انگیزه شما را افزایش می‌دهد، چرا که نه؟ شما می‌توانید به طور همزمان دو یا چند کتاب را مطالعه کنید. سعی کنید کتاب‌های انتخابی سبک‌های متفاوتی داشته باشند. مثلا در کنار یک کتاب فلسفی، رمان مطالعه کنید. اینکار در روند مطالعه شما تعادل برقرار می‌کند و همچنین موجب می‌شود یک موضوع و سبک تکراری شما را از مطالعه خسته و دل‌زده نکند.

7. همیشه کتابی همراهت داشته باش

سعی کنید همیشه کتابی که مشغول مطالعه آن هستید را در دیدرس خود قرار دهید؛ مثلا روی میز کار یا داخل کیفی که می‌خواهید بیرون ببرید. شاید تصور کنید جز به هنگام خواب و یا هر زمانی که برای خود معین کرده‌اید، فرصتی برای مطالعه ندارید. اما پیشنهاد ما این است که همیشه کتابی همراه خود داشته باشید تا در اولین زمان بیکاری مطالعه را آغاز کنید. هرچند که فرصت شما کم باشد، اما همین مطالعات کوتاه روند ساخت عادت کتابخوانی را در شما سرعت می‌بخشد.

8. نقد کتابی که خواندی را بنویس

معمولا پس از اتمام مطالعه یک کتاب حرف‌های زیادی برای گفتن داریم؛ پس چه بهتر که افکار و نظراتمان را مانند نکات مثبت و منفی، مسائل و سوالاتی که برایشان پاسخی پیدا نکردیم و یا حتی تمجید از اثر را داخل دفترچه‌ای بنویسیم. اینکار موجب می‌شود عمیق‌تر به کتابی که خواندیم فکر کنیم و بعد‌ها با خواندن نوشته‌هایمان محتوای کتاب را کامل به یاد بیاوریم.

9. کتاب هایی که می خواهی را فهرست کن‌

حالا که تا به اینجای مقاله را دنبال کرده‌اید، مشخص است که تصمیم جدی برای کتابخوان شدن دارید. اما ممکن است برای سوال «چه می‌خواهی بخوانی؟» پاسخی نداشته باشید. سعی کنید در سایت‌های نقد کتاب و صفحات مجازی به دنبال کتاب‌هایی که فکر می‌کنید دوست خواهید داشت بگردید و برای خرید آن‌ها فهرستی تهیه کنید. داشتن فهرست و دانستن کتاب بعدی برای مطالعه، به کتابخوانی شما شوق و سرعت می‌دهد.

10. زمان مناسب را انتخاب کن

مورد آخر و مهمی که می‌خواهیم به آن اشاره کنیم انتخاب زمان مناسب است. ساعت مطالعه روزانه خود را طوری تنظیم کنید که مشغله ذهنی و کاری کمتری داشته باشید؛ مثلا پیش از خواب و یا پس از بیدار شدن. اینکار به شما کمک می‌کند که در مطالعه خود وقفه کمتری بیندازید و در نتیجه تمرکز و علاقه بیشتری در کتابخوانی‌تان داشته باشید.

معرفی کتاب برای شروع کتابخوانی

در این بخش از مقاله به معرفی چند کتاب در ژانرهای مختلف می‌پردازیم که موارد مناسبی برای شروع کتابخوانی هستند.

1. رمان بادبادک باز

کتاب هایی برای شروع کتابخوانی

  • نویسنده: خالد حسینی
  • سال انتشار: 2007
  • ترجمه: مهدی غبرایی
  • انتشارات: نیلوفر

امیر پسری افغان است که در 12 سالگی با پدرش از افغانستان فرار می‌کند و به کالیفرنیا می‌روند. امیر سال‌ها به خاطر خیانتی که در حق دوست صمیمی‌اش حسن می‌کند عذاب می‌کشد و حالا در پی جبران آن اتفاق به افغانستان باز می‌گردد.

2. رمان من پیش از تو

چگونه کتابخوان شویم

  • نویسنده: جوجو مویز
  • سال انتشار: 2012
  • ترجمه: مریم مفتاحی
  • انتشارات: آموت
همچنین بخوانید :

لوییزا کلارک دختری است بدون آرزوهای بزرگ. او همیشه در مقایسه با خواهر کوچکترش کم می‌آورد. لوییزا کارش را در کافی‌شاپ محل زندگیشان از دست می‌دهد و پس از جستجوهای بسیار به عنوان پرستار استخدام می‌شود؛ آن هم پرستار مردی ثروتمند و موفق که دو سال قبل در یک سانحه فلج شده است.

3. رمان دنیای سوفی

کتابخوان شدن

  • نویسنده: یوستین گوردر
  • سال انتشار: 1991
  • ترجمه: حسن کامشاد
  • انتشارات: نیلوفر

سوفی دختری 15 ساله است که روزی نامه‌ای عجیب دریافت می‌کند با این مضمون که «تو کیستی؟». این نامه‌ها مدت‌ها ادامه می‌یابند و فرستنده نامه سوالاتی فلسفی از سوفی می‌پرسد و در نامه بعد راجع به آن توضیح می‌دهد. نویسنده مسائل فلسفی را در داستانی جذاب بیان می‌کند که لذت یادگیری فلسفه را دو چندان می‌کند.

4. رمان سیزده دلیل برای اینکه

کتاب هایی برای کتابخوان شدن

  • نویسنده: جی آشر
  • سال انتشار: 2007
  • ترجمه: فرمهر امیردوست
  • انتشارات: میلکان
همچنین بخوانید :

هانا بیکر دختری دبیرستانی بود که خودکشی می‌کند و نوار‌هایی از خود به جا می‌گذارد و از سیزده دلیل و آدم‌هایی می‌گوید که موجب خودکشی او شدند و این نوارها را به واسطه‌ای می‌دهد تا به دست آن اشخاص برساند. بر اساس این رمان سریالی نیز ساخته شده است که در این مقاله می‌توانید با آن آشنا شوید.

5. رمان جایی که خرچنگ ها آواز می خوانند

کتابخوان شدن

  • نویسنده: دیلیا اوئینز
  • سال انتشار: 2018
  • ترجمه: آرتمیس مسعودی
  • انتشارات: آموت

خانمی پس از تحمل رفتار شوهر دائم‌الخمرش بعد از سال‌ها خانه را ترک می‌کند. آرام آرام دیگر اعضای خانواده هم فرار می‌کنند و کیا دختر هفت ساله این خانواده با پدرش تنها می‌ماند. تنها همدم و آرامش کیا در تمام سال‌های کودکی و نوجوانی‌اش طبیعت و مرداب نزدیک محل زندگی‌اش است. در این کتاب با داستانی پرکشش و معمایی روبه‌رو خواهید شد.

6. رمان ملت عشق

دانلود کتاب ملت عشق

  • نویسنده: الیف شافاک
  • سال انتشار: 2009
  • ترجمه: ارسلان فصیحی
  • انتشارات: ققنوس

ملت عشق دو داستان موازی را روایت می‌کند. خانمی به اسم الا در انتشارات به عنوان ویراستار انتخاب شده و اولین کتابی که به دستش می‌رسد نامش ملت عشق است که روایتگر داستان دوستی شمس تبریزی و مولانا است و اینکه چطور ایمان مولانا به شمس از او یک صوفی می‌سازد. این کتاب زندگی الا را دستخوش تغییرات بزرگی قرار می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با رمان ملت عشق، می‌توانید این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید.

سخن پایانی

در این مقاله به 10 راهکار برای کتابخوان شدن پرداختیم و 6 کتاب مناسب در سبک‌های مختلف برای شروع کتابخوانی را معرفی کردیم. امیدواریم که رعایت این نکات بتواند اشتیاق کتابخوانی را در شما افزایش دهد. آیا نکات گفته شده برایتان مفید بود؟ شما راهکار‌های دیگری می‌شناسید؟ کدام یک از کتاب‌های معرفی شده را مطالعه کرده‌اید؟ لطفا نظرات و پیشنهاداتتان را در پایین همین صفحه برای ما بنویسید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران4 دیدگاه
avatar
امیر
.
30 مهر 1399، 10:22
پاسخ
0
0
بنظرم بهترین راه کتابخوان شدن استفاده از تکنولوژیه
avatar
Fatemeh
.
25 مهر 1399، 23:19
پاسخ
0
0
عالی..زنده باد کتاب و کتابخوان!
avatar
Fatemeh
.
25 مهر 1399، 23:00
پاسخ
0
0
ممنون ازتون بابت اشاره به این موضوع مهم واقعا لازم داشتمش تا به خودم بیام در زمینه کتابخوانی ? خسته نباشید??
avatar
Fatemeh
.
25 مهر 1399، 22:58
پاسخ
0
1
اینکه اشاره کردید هر کتاب زمان خودشو داره برای خوندن و اگر از کتابی خوشمون نیومد رهاش کنیم واقعا بهم ثابت شده. کتابی رو داشتم که واقعا نمیتونستم بخونم به حدی که بدم اومده بود ازش ولی بعد از شیش ماه که رفتم سمتش چنان برام فرق کرده بود و موضوعش برام جالب شده بود که باورم نمیشد من همون ادمیم که از این کتاب راضی نبود!!
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402