اقتباس از انیمه های لایو اکشن معمولاً نتیجه و بازخورد خوبی ندارد، اما در میان لایواکشن های ژاپنی چند فیلم وجود دارد که با پایبندی به منبع اصلی توانستهاند نتایج خوبی بهدست آورند. بهترین فیلمهای لایو اکشن کدامند؟ با این مقاله از پلازا همراه باشید تا بهترین این فیلم ها را بهتر بشناسید و لینک دانلود آنها را دریافت کنید.
اقتباس لایواکشن های ژاپنی از مجموعههای انیمیشن محبوب، اغلب با استقبال ضعیف منتقدان و طرفداران مواجه میشوند. فیلمهای لایو اکشن و همچنین اقتباسهایی از فرمتهای دیگر مانند بازیهای ویدیویی و مجموعههای کتاب از بسیاری جهات، هنگام تلاش برای پایبندی به داستان اصلی با چالشهای زیادی روبرو هستند. با توجه به اینکه اکثر طرفداران ممکن است ترجیح دهند شخصیتهای مورد علاقه آنها به صورت دو بعدی باقی بمانند، به تصویر کشیدن واقعی و ساخت لایو اکشن سینمایی ژاپنی را میتوان امری ریسکپذیر و خطرناک در نظر گرفت.
با این حال، با وجود این تماشاگران مردد و دو دل، صنعت فیلمسازی هرگز از تلاش برای یافتن تعادل مناسب برای جان بخشیدن به انیمهها و ساخت لایواکشن اقتباسی از مانگا و نمایش احساسات، اقدامات و داستانهای این شخصیتها دست نمیکشد. بهترین اقتباسها از لایواکشن های ژاپنی که ارزش دیدن دارند کدامند؟ همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه خواهیم خواند
بهترین لایواکشن های ژاپنی
در ادامه 10 لایو اکشن سینمایی ژاپنی برتر را معرفی میکنیم.
10. گینتما – Gintama ؛ از بهترین فیلم های لایواکشن ژاپنی
- سال ساخت: 2017
- کارگردان: یوچی فوکودا (Yuichi Fukuda)
- امتیاز آیامدیبی: 6.1
Gintama یکی از محبوبترین سریال های انیمه برای مخاطبان ژاپنی و غربی است. به دلیل توجهی که برادران وارنر به خلق فیلم های لایواکشن ژاپنی آینده نگر دارند، بسیاری از طرفداران با دیدن فیلم گینتما واقعاً تحت تأثیر تصاویر و شخصیتها قرار گرفتند و این عنوان را تحسین کردند. طرفدارانی که منتظر یک آشفتگی دیگر بودند و نگران بودند که شاید گینتما نیز مانند برخی دیگر از لایواکشن های ژاپنی نتواند انتظاراتشان را برآورده کند، از اینکه هضم این اثر به عنوان یک فیلم لایو اکشن چقدر آسان است شگفت زده شده بودند.
Gintama یکی از بهترین اقتباسها و فیلمهای لایو اکشن است که به شدت از انیمه/مانگا پیروی میکند. دیدن بازیگران اصلی که نقشهای همتایان انیمه را به تصویر میکشند و شخصیتها را زنده میکنند شگفت انگیز است. توانایی بازیگران در به تصویر کشیدن رفتارهای طبیعی شخصیتهای شناخته شده در منبع اصلی مثال زدنی است و همه چیز عالی بهنظر میرسد.
9. زندگی فاجعه بار سایکی کوسو – The Disastrous Life of Saiki k
- سال ساخت: 2017
- کارگردان: یوچی فوکودا
- امتیاز آیامدیبی: 5.3
در حالی که بسیاری از فیلمهای لایو اکشن تمایل دارند بسیاری از جنبههای منبع را تغییر دهند، زندگی فاجعهآمیز سایکی کی نگران مشتهای نمایشی نبود. این یکی از اصلیترین دلایلی بود که در میان لایواکشن های ژاپنی استقبال از این فیلم در مراحل اولیه آن بسیار متفاوت بود و اینکه چرا منتقدان هنوز نمیتوانند درباره نحوه نمایش فیلم به توافق برسند.
صرف نظر از استقبال کلی، فیلم The Disastrous Life of Saiki K به هیچ وجه از روایت موجود در مانگا و انیمه دور نمیشود. در سرتاسر وقایع فیلم، زیباییشناسی و سرعت آن را میتوان نامنظم یا دیوانهکننده توصیف کرد. این ممکن است برای بسیاری تعجب آور باشد! ما از انیمه هایی که لایو اکشن دارند، انتظار تصویر واقعیتری از شخصیتها را داریم، اما بازی و رفتار سایکی به جای همتای انیمهاش بسیار مناسب است. این یکی از دلایلی است که نام این فیلم در میان لیست بهترین لایو اکشن سینمایی ژاپنی حضور دارد.
8. دفترچه مرگ – Death Note (Japanese Version) ؛ یکی از هیجان انگیزترین فیلمهای لایو اکشن
- سال ساخت: 2006
- کارگردان: شوسوکه کانکو (Shusuke Kaneko)
- امتیاز آیامدیبی: 7.6
با بازسازی نسخه آمریکایی فیلم لایو اکشن Death Note و حضور آن در نتفلیکس و متعاقب آن نفرت و بیعلاقگی شدید منتقدان، منصفانه است که نسخه ژاپنی و جایگزین آن را به عنوان اثری قابل قبول و خوب بپذیریم. ژاپن قبلاً یک نسخه لایو اکشن از سری انیمه معروف را با محوریت شخصیتهای L و Light Yagami ساخته بود. در حالی که نسخه نتفلیکس آزادیهای خلاقانه زیادی داشت، نسخه ژاپنی به ظاهر و رفتار شخصیتهای اصلی نمایش نزدیک بود و همچنین ارتباط نزدیکش با خط داستانی اصلی که در انیمه و مانگا ارائه شده بود را حفظ کرد.
علاوه بر این، بسیاری از طرفداران لایواکشن های ژاپنی، انیمه دفترچه مرگ را بخاطر ژانر وحشت موجود در این نسخه اقتباسی، که هدف اصلی انیمه نیز همین بود دوست داشتند. خیلیها معتقدند برای ساخت لایو اکشن سینمایی ژاپنی از روی چنین آثار محبوب و پرطرفداری هرگز نباید تغییراتی برخلاف سیر اصلی داستان را رقم زد. به همین دلیل است که پایبندی دقیق به منبع اصلی اغلب برای دستیابی به سطحی از پذیرش از طرف طرفداران انیمه و لایو اکشن های ژاپنی کلیدی است.
7. ترا فورمارس – Terra Formars
- سال ساخت: 2016
- کارگردان: تاکاشی میک (Takashi Miike)
- امتیاز آیامدیبی: 4.8
به عنوان یک مانگا، Terra Formars پخش و شهرتی گسترده داشت که در نهایت منجر به تولید یک فصل انیمه 13 قسمتی شد. در حالی که این سریال در سال 2014 ساخته شد، اما خیلی زود یک پیشنهاد برای ساخت لایو اکشن و فیلم از روی آن در سال 2016 داده شد. بسیاری از منتقدان فیلم ترا فورمارس را به اندازه کافی سرگرمکننده میدانستند که بتواند تماشاچیان را سرگرم کند. فیلمبرداری این لایو اکشن اقتباسی نیز به طور منحصربهفردی در ایسلند انجام شد، که با اکثر فیلمهای لایو اکشن دیگر که در سراسر ژاپن قرار دارند فاصله زیادی دارد.
6. شمشیر جاودانگی – Blade Of The Immortal ؛ یکی از محبوب ترین انیمه هایی که لایو اکشن دارند
- سال ساخت: 2017
- کارگردان: تاکاشی میک
- امتیاز آیامدیبی: 6.8
Blade Of The Immortal اگرچه در زمان خود انیمه شناخته شدهای نبود، اما به دلیل ورود به عرصه لایو اکشن به شهرت نسبی و خوبی دست یافت. بازیگران برای نقشهای مربوطه خود به خوبی انتخاب شدهاند و رفتار شخصیتها را به خوبی منتقل میکنند و بسیاری از طرفداران هم عقیده هستند که جذابیت اصلی انیمه به خوبی به این اقتباس منتقل شده است. حجم زیادی از خون، غرغر، جنگ مسلحانه، و جریانهای قدرت ماوراء طبیعی باعث موفقیت این فیلم شده است.
Blade of Immortality یک لایواکشن اقتباسی از مانگا است که بر اساس مجموعه انیمیشنی به همین نام ساخته شده است. تیغه جاودانگی یک فیلم سامورایی است که در سال 2017 توسط کمپانی برادران وارنر در ژاپن منتشر شد. داستان آن درباره یک سامورایی جاودانه به نام مانجی است که محافظ دختری یتیم به نام رین آسانو میشود. این سفر، انتقام این دو از اعضای یک گروه سامورایی است که پدر و مادر دختر را کشتهاند. در این اثر، مانجی به عنوان یک قهرمان تاریک نمایش داده میشود و صحنههای خونین متعددی در فیلم وجود دارد.
فیلم Blade of Immortality نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد اما مورد استقبال تماشاگران قرار نگرفت، شاید به این دلیل که ممکن است مردم آن را با انیمه مقایسه کنند. اما فیلم ارزش دیدن را دارد زیرا کارگردان صحنههای مبارزه را به درستی اجرا کرده و رابطه بین دو شخصیت اصلی قابل درک بود. به هین دلیل نامش در لیست بهترین لایواکشن های ژاپنی دیده میشود.
5. وکیل تک – Ace Attorney یکی از بهترین لایو اکشن های ژاپنی
- سال ساخت: 2012
- کارگردان: تاکاشی میک
- امتیاز آیامدیبی: 6.6
یکی از نمادینترین فیلمهای لایو اکشن در تاریخ فیلم وکیل تک است و به ندرت جوانی پیدا میشود که با چهرههای Ace Attorney آشنا نباشد. این فرنچایز در طول سالها زمینههای زیادی را پوشش داده است. برای تولید و ساخت این اثر و میراث منحصر به فرد و ترکیبی، کارگردان فیلم مجبور بود ویژگیهای یک فیلم را در کنار ویژگیهای بازی ویدیویی Ace Attorney به یکباره ثبت کند که خود سختی کار را بیشتر میکرد. نتیجه این آزمایش بزرگ در میان آثار لایو اکشن خوب و در عین حال تعجب آور بود. وکیل آس حتی به عنوان بهترین فیلم بازی ویدیویی زمان خود معرفی شد. این فیلم در سال 2012 منتشر شد.
4. رورونی کنشین – Rurouni Kenshin ؛ بهترین لایواکشن اقتباسی از مانگا
- سال ساخت: 2012
- کارگردان: کیشی اوتومو (Keishi Ohtomo)
- امتیاز آیامدیبی: 7.5
اولین قسمت از سری لایو اکشن فیلمهای رورونی کنشین در سال 2012 منتشر شد. نقدهای مثبت این فیلم باعث شد که در سال 2014 دنبالهای دیگر برای آن ساخته شود. این مجموعه نه تنها به انیمه و مانگا اصلی احترام میگذارد، بلکه با انتظارات بالا که توسط طرفداران هر دو فرمت این اثر یعنی فیلم و انیمه رورونی کنشین تعیین شده است، رقابت میکند.
بخش اعظم این امر از طریق صحنههای شمشیربازی شدید و برق آسا که دارای رقص فشرده و ظریف است به دست میآید. محال است طرفدار فیلمهای سامورایی و شمشیرزنی باشید و از دیدن فیلم رورونی کنشین فاینال کپشن لذت نبرید. این فیلم از بهترین لایواکشن های ژاپنی است که تا به حال ساخته شده است و به شدت توصیه میکنیم لذت تماشایش را از دست ندهید حتی اگر مانگای آن را خوانده باشید.
فیلم rurouni kenshin در سال 2012 منتشر شد و یک عنوان اکشن – ماجراجویی بر اساس مانگا و مجموعه انیمهای به همین نام است. داستانی از وقایع تخیلی که در دوره میجی ژاپن رخ داده است. این فیلم داستان شمشیرزنی قدرتمند به نام هیمورا کنشین است که قاتلی معروف در طول جنگ باکوماتسو بود، اما پس از جنگ در حومه شهر سرگردان است و از هر کس که نیاز به کمک دارد محافظت میکند تا بتواند قتلهایی را که به عنوان یک قاتل انجام داده است، جبران کند.
3. مسابقه سرعت – Speed Racer
- سال ساخت: 2008
- کارگردان: لانا واچوفسکی (Lana Wachowski)
- امتیاز آیامدیبی: 6.1
یک انیمه قدیمی از دهه 60، Speed Racer در دوران اوج خود با نام Mach GoGoGo نیز شناخته میشد. اگرچه انیمههای قدیمیتر یا دارای اقتباسهای متزلزلی هستند یا تماشاگران علاقه کمی به آنها دارند، فیلم Speed Racer اغلب به عنوان یک گنجینه با ارزش در نظر گرفته میشود.
فیلم مسابقه سرعت در سال 2008 اکران شد و از آن زمان تاکنون همراهی ثابت برای بسیاری از طرفداران انیمههای قدیمی بوده است. برای صحبت بیشتر در مورد اعتبار آن، این اقتباس در میان لایو اکشن های ژاپنی حتی نامزد جوایز متعددی شد و دنبالهای در دست ساخت دارد که فیلمنامه کامل آن از قبل به پایان رسیده است.
2. آلیتا: فرشته جنگ – Alita: Battle Angel
- سال ساخت: 2019
- کارگردان: رابرت رودریگز (Robert Rodriguez)
- امتیاز آیامدیبی: 7.3
یکی از معدود مواردی که هالیوود به دنیای انیمه علاقه نشان داد و توانست آنرا به درستی اجرا کند تولید فیلم Alita: Battle Angel است. بسیاری از طرفداران منبع اصلی و همچنین منتقدان نامآشنا فیلم را مثبت ارزیابی کردند. یکی از ویژگیهای نادری که فیلم آلیتا را از دیگر اقتباسهای هالیوودی متمایز میکند، این است که چقدر طرح داستان به منبع اصلی وفادار است و تمامی رفتارهای شخصیت اصلی انیمه به بازیگر نیز منتقل میشود. به نظر میرسید که حتی چشمهای سهبعدی اضافهشده به آلیتا به آرامی از بین میروند، چیزی که معمولاً در جامعه لایو اکشن از آن اجتناب میشود.
Alita: Battle Angel یک فیلم لایو اکشن اقتباسی از مجموعه مانگا و انیمه ژاپنی دهه 1990 به نام Gunnm و اقتباس ویدیویی اصلی آن به نام فرشته نبرد است. داستان یک دختر جوان به نام آلیتا است که در بدنی جدید بدون خاطرهای از گذشته خود بیدار میشود و به دنبال کشف سرنوشت خود مبارزه با سرنوشتش را آغاز میکند. فیلم آلیتا فرشته جنگ با مجموع درآمد ناخالص تخمینی تقریباً 405 میلیون دلار در سراسر جهان موفقیت بزرگی داشت. این فیلم مورد علاقه طرفداران قرار گرفت اما نقدهای متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرد.
1. ماجراجویی عجیب جوجو – JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable Chapter 1
در ویدیوی بالا میتوانید تریلر فیلم ماجراجویی عجیب جوجو را تماشا کنید.
- سال ساخت: 2017
- کارگردان: تاکاشی میک
- امتیاز آیامدیبی: 5.8
JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable Chapter 1 که از روی نسخه اصلی JoJo’s Bizarre Adventure در سال 2017 منتشر شد، توسط تعداد زیادی از طرفداران انیمه و مانگا که با این سری موفق آشنا بودند، حمایت شد. حتی در وبسایتهای منتقد بیرحمتر مانند Rotten Tomatoes، این اقتباس لایو اکشن اکثریت نقدهای مثبت را دریافت کرد که حول محور جلوهها و منحصربهفرد بودن فیلم بودند.
این فیلم توانسته است سبک، لباسها و محیطهای رنگارنگ مانگا و انیمه را به خوبی به تصویر بکشد. JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable Chapter 1 اغلب به عنوان یکی از بهترین اقتباس های لایو اکشن از یک سری انیمه در تاریخ در نظر گرفته میشود و دلیل خوبی هم دارد. کافی است تماشایش کنید تا دلیل شماره 1 بودن آنرا متوجه شوید.
سخن نهایی
همانطور که قبلا اشاره کردیم، موفقیت فیلمهای لایو اکشن نیازمند پایبندی سازندگان به منبع اصلی و به تصویر کشیدن جزئیات با همان ظرافت و دقتی است که باعث شده آن انیمه، بازی یا کتاب به شهرت برسد و طرفداران خاص خودش را داشته باشد. کمی تغییر در مسیر داستان یا دور شدن کاراکتر بازیگران از شخصیتهای اصلی کافی است تا سیلی از نقدهای منفی و نظرات کوبنده برای سازندگان لایواکشن های ژاپنی به جریان درآید و آن همه زحمت و سرمایه تبدیل به هیچ و پوچ شود. اما باز هم با تمام سختیهایی که ساخت لایو اکشن های ژاپنی به همراه دارد، همیشه عناوینی هستند که میتوانند نظر مثبت طرفداران و منتقدان را به خود جلب کنند. به نظر شما بهترین لایو اکشن های انیمه کداماند؟ شما از میان فیلمهایی که در این مقاله از پلازا معرفی کردیم کدامشان را تماشا کردهاید؟ ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.
