PS5 همچنان با گذشت بیش از یکسال از زمان عرضه یکی از گجتهایی است که به سختی میتوان آن را خریداری کرد. اما اگر موفق به خرید پی اس ۵ شدید، این تازه اول کار است. مرحله اصلی نصب و راه اندازی پلی استیشن 5 است. بخصوص برخی تنظیمات جدیدتر که تنها در پی اس فایو (PS5) قابل استفاده هستند و در این راهنمای نصب اولیه به آنها میپردازیم.
لذتبخشترین قسمت راه اندازی پلی استیشن ۵، قسمت اول یعنی همان آنباکسینگ است که به آموزش خاصی هم نیاز ندارد، جعبه کنسول بسیار بزرگ است چرا که خود پی اس ۵ نسبت به دیگر کنسولها خیلی بزرگ است. پس از اینکه کنسول را با احتیاط از جعبه خارج کردید مرحله بعد راهاندازی آن است. اگر برای انجام اینکار به راهنمایی نیاز دارید در این مطلب اموزش راه اندازی پلی استیشن 5 میتوانید با تمام نکاتی که هنگام راهاندازی باید بدانید آشنا شوید.
همچنین در ویدیو زیر میتوانید بطور کامل با طریقه نصب پی اس فایو و نحوه راه اندازی آن آشنا شوید:
در ادامه میخوانید
راهنمای نصب و راه اندازی اولیه پلی استیشن 5 (PS5)
ابتدا وقتی برای اولین بار کنسول را روشن میکنید باید تنظیمات ساده مثل زبان، وای فای و نام کاربری و رمزعبور را وارد کنید که نسبتا ساده هستند. ما در این راهنمای نصب اولیه پی اس 5 (PS5) به تنظیمات دیگر مثل نحوه انتقال فایل سیو و بازیهای دیجیتال خواهیم پرداخت.
نحوه راه اندازی پلی استیشن 5 را در چند مرحله مختلف دستهبندی میکنیم تا بتوانید این فرایند را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید.
1. استفاده از کابل HDMI درست هنگام راه اندازی پی اس ۵
بهترین کار این است که از کابل HDMI داخل خود جعبه استفاده کنید اما اگر به هر دلیلی مجبور شدید از یک کابل دیگر استفاده کنید، حتما مطمئن شوید که آن کابل از نوع HDMI 2.1 است. یک کابل HDMI معمولی هم کارتان را راه میاندازد اما بهتر است از جدیدترین استاندارد استفاده کنید.
HDMI 2.1 جدیدترین نسخه HDMI است و از رزولوشنها و رفرش ریتهای بالا پشتیبانی میکند. با این کابل میتوانید بازیها را با رزولوشن 4K و رفرش ریت 120 هرتز اجرا کنید. البته در اینجا فقط کابل کافی نیست بلکه به یک تلویزیون که با HDMI 2.1 سازگار باشد هم نیاز دارید. فعلا این نوع تلویزیونها به صورت گسترده در بازار وجود ندارند و فراگیر نشدند.
2. انتقال داده ها از PS4 به PS5
اگر قبلا یک PS4 داشتید، میتوانید بازیهای دیجیتالی که دانلود کردید را پس از راه اندازی پلی استیشن 5 به این کنسول انتقال دهید. میتوانید اینکار را به صورت ابری انجام دهید اما به اشتراک پلاس نیاز خواهید داشت، همچنین میتوانید از طریق یک هارد دادهها را انتقال دهید. با توجه به محدودیتهای سرعت و حجم اینترنت در ایران، بهترین روش برای انتقال و نصب آنها به پی اس فایو استفاده از یک هارد اکسترنال است. پیش از انجام این روش حتما PS4 را به آخرین نسخه آپدیت کنید.
انتقال داده ها با هارد دیسک اکسترنال
برای انجام اینکار به یک هارد اکسترنال نیاز دارید اما از هر هاردی نمیتوانید استفاده کنید. هارد شما اول از همه باید از USB 3.0 پشتیبانی کند، حجم آن از 8 ترابایت بیشتر نباشد و سرعت انتقال دادههای آن هم حداقل 5 گیگابیت برثانیه باشد. سپس باید هارد را برای استفاده در پلیاستیشن فرمت کنید. با انجام اینکار تمام دادههایی که قبلا در هارد داشتید حذف خواهند شد پس حتما اگر به آنها نیاز دارید، به یک هارد دیگر انتقالشان دهید.
ابتدا هارد را به PS4 وصل کنید و سپس به مسیر Settings > Devices > USB Storage Devices بروید. در اینجا هارد را انتخاب و گزینه Format As Extended Storage را انتخاب کنید. سپس Next و Format و Confirm را انتخاب کنید. وقتی کار فرمت هارد تمام شد، هارد آماده انتقال بازیها است.
حالا به مسیر Settings > Storage > System Storage بروید و گزینه Applications را انتخاب کنید. در صفحه بعدی میتوانید تمام بازیهایی که روی هارد PS4 دارید را مشاهده کنید. از روی دسته دکمه Options را فشار دهید و گزینه Move to Extended Storage را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی هرکدام از بازیهایی که میخواهید به PS5 انتقال دهید را انتخاب و سپس گزینه Move را انتخاب کنید. بسته به تعداد و حجم بازیها ممکن است اینکار طول بکشد. علاوه بر این میتوانید سیوهایتان را هم به همین ترتیب روی هارد کپی و به PS5 منتقل کنید. برای انجام اینکار به مسیر Settings > Application Saved Data Management > Saved Data in System Storage > Copy to USB Storage Device بروید و سیوهای مدنظرتان را انتخاب و سپس روی Copy کلیک کنید.
وقتی کار تمام شد میتوانید هارد را جدا کنید. در مرحله بعد باید برای راه اندازی سیوها هارد را به پلی استیشن 5 وصل و آنها را به حافظه داخلی PS5 منتقل کنید. برای انجام اینکار به مسیر Settings > Saved Data and Game/App Settings > Saved Data (PS4) در تنظیمات پی اس 5 بروید، گزینه USB Drive را انتخاب و سپس روی Copy to Console Storage کلیک کنید. حالا فایلهای Save را میتوانید ببینید. Select All را انتخاب کنید تا تمام سیوهایی که روی هارد ریختهاید انتخاب شوند و بعد گزینه Copy را انتخاب کنید. به محض اینکه هارد را به PS5 متصل کنید، تمام بازیها هم بصورت خودکار شناسایی و در فهرست بازیها برایتان نشان داده میشوند.
3. دانلود بازی های مجموعه PlayStation Plus Collection
در روش بالا بازیهای دیجیتالی که روی PS4 داشتیم را به همراه سیوها به یک هارد انتقال دادیم. اما صاحبان پلیاستیشن 5 در صورتی که اشتراک پلاس داشته باشند میتوانند پس از راه اندازی پلی استیشن 5، به مجموع بیش از 15 بازی از بهترین بازیهای PS4 بصورت رایگان دسترسی داشته و آنها را روی پی اس فایو نصب کنند. میتوانید با مراجعه به Store و PS Plus گزینه PS Plus Collection را انتخاب و هرکدام از بازیهایی که خواستید را دانلود کنید.
4. تنظیمات پیش فرض بازی ها | راهنمای نصب اولیه پی اس 5 (PS5)
مورد بعدی که در این راهنمای نصب اولیه و راه اندازی پی اس ۵ (PS5) به آن میپردازیم، تنظیمات پیشفرض بازیهاست. پی اس فایو به شما این اجازه را میدهد تا از بخش تنظیمات برای بازیها تنظیمات پیشفرض مثل درجه سختی، تنظیمات گرافیکی، کنترلهای دوربین و زیرنویس و صدا را تنظیم کنید.
برای دسترسی به این قسمت به مسیر Settings > Saved Data and Game/App Settings > Game Presets بروید. در اینجا چندین گزینه پیش روی شما است:
- Difficulty: در این بخش میتوانید درجه سختی بازیها را تنظیم کنید. بصورت پیشفرض این گزینه روی Game Default است و بازی خودش بصورت جداگانه آن را مشخص میکند. اما شما میتوانید این گزینه را تغییر داده و درجه سختی آسان تا سخت را انتخاب کنید.
- Performance or Resolution: با این گزینه میتوانید تنظیمات گرافیکی بازیها را عوض کنید. اگر حالت Performance را انتخاب کنید، بازی با فریم ریت بالا اما رزولوشن پایینتری اجرا میشود، اگر Resolution را انتخاب کنید بازی با بالاترین رزولوشن ممکن اجرا خواهد شد.
- First Person و Third Person: این دو گزینه به شما این اجازه را میدهند تا کنترل دوربینهای اول و سوم شخص را بین نرمال و برعکس تنظیم کنید.
- Subtitles و Audio: این گزینه تنظیمات صدا و زبان بازی را مشخص میکنند. میتوانید زبان پیشفرض کنسول را انتخاب کنید تا همه بازیها با همان زبان اجرا شوند یا از زبان اصلی بازیها استفاده کنید. همچنین میتوانید مشخص کنید که زیرنویس بازیها بصورت خودکار روشن باشد یا خاموش.
5. تنظیمات ذخیره باتری دسته پی اس 5
این قابلیت پیشتر در PS4 هم وجود داشت. با کمک آن میتوانید یک مدت زمان تعیین کنید تا پس از گذشت آن زمان، اگر از دسته استفاده نمیکردید، دسته به صورت خودکار خاموش شود. بصورت پیشفرض دسته شما هیچوقت خاموش نمیشود، اما با مراجعه به مسیر System > Power Saving > Set Time Until Controllers Turn Off میتوانید مشخص کنید که بعد از 10 یا 30 یا 60 دقیقه، اگر از دسته استفاده نکردید، سیستم بشکل خودکار آن را خاموش کند.
سخن پایانی
مراحل بالا از جمله تنظیمات اولیه و اصلی بودند که هنگام راه اندازی پلی استیشن 5 باید آنها را درنظر داشته باشید. مهمترین مراحل انتقال سیوها و بازیهای دیجیتالی از PS4 به پی اس فایو و دانلود و نصب بازیهای PlayStation Plus Collection است. مراحل بعدی اهمیت کمتری دارند و تاثیر زیادی روی تجربه شما از کنسول نمیگذارند.
