با روت (Root) کردن گوشی میتوانید کنترل بسیار بیشتری روی گوشی و اندروید داشته باشید. با این وجود این کار خطرات و ریسکهایی هم دارد که باید از آنها مطلع باشید. در این آموزش روت کردن گوشی ما به طریقه انجام این کار و همچنین نکات مهمی که باید پیش از دانستن نحوه انجام این فرایند و روت شدن موبایل بدانید میپردازیم.
اندروید از سیستم عامل هایی است که امکانات زیادی را در زمینه شخصیسازی در اختیار کاربر قرار میدهد؛ اما اینها بهسادگی قابل دسترس همه کاربران نیست. درنتیجه لازم است کاربران اگر تمایل به شخصی سازی بیشتر دستگاه اندرویدی خود دارند، آن را روت کنند. روت کردن درواقع امکان دسترسی به سیستم فایلها و کدهای اندروید را در اختیار شما قرار خواهد داد تا بتوانید آن طور که میخواهید گوشی را تنظیم کنید.
در ادامه میخوانید:
آموزش روت کردن گوشی
یکی از آسانترین شیوه های روت کردن موبایل استفاده از اپلیکیشنهای مخصوص این کار است. با کمک این برنامهها شما میتوانید ظرف مدت بسیار کوتاهی و بدون هیچ دردسری به روت کردن اندروید خود بپردازید. اما باید توجه داشته باشید که برخی از این برنامهها تنها نسخههای قدیمی اندروید را پشتیبانی میکنند؛ بنابراین شاید نیاز باشد به دنبال برنامههای دیگری هم بگردید. اما پیش از اینکه به آموزش روت كردن گوشي های سامسونگ و دیگر برندها بپردازیم باید چند کار انجام دهیم.
قبل از روت کردن گوشی اندروید باید چه کار کنیم؟
قبل از اینکه به نحوه نصب روت موبایل بپردازیم، به یاد داشته باشید که گام ابتدایی و مهم در این کار تهیه نسخه پشتیبان از دادههای ضروری و همچنین اطلاعات رام گوشی است. همچنین میبایست از میزان شارژ دستگاه خود نیز اطمینان داشته باشید؛ اگر در زمینه شارژ مشکلی دارید به این مقاله مراجعه کنید. حالا لازم است کارهای زیر را انجام دهید.
برای این کار باید وارد بخش Setting گوشی خود شوید. بر روی گزینه About Phone ضربه بزنید.
گزینه Build Number را پیدا کنید. البته مسیر دقیق این گزینه به گوشی شما بستگی دارد و گاهی هم با نام Software Information شناخته میشود.
چند بار بر روی گزینه Build Number ضربه بزنید. حالا گزینه Developer Options در صفحه اصلی تنظیمات آن ظاهر خواهد شد. درواقع شما اکنون به عنوان یک کاربر Developer فعال شدهاید. البته به یاد داشته باشید اگر برای ورود به گوشی خود رمزی دارید باید آن را پیش از ورود به بخش تنظیمات بعد از ضربه زدن روی Build Number وارد کنید. حالا یک مرحله به عقب بازگردید. گزینه Developer Option را مشاهده خواهید کرد. وارد این بخش شوید.
گزینههای USB Debugging و OEM Unlocking را فعال کنید.
آموزش گام به گام روت گوشی با کامپیوتر
ابتدا برای اینکه اطمینان حاصل کنید که کامپیوتر یا لپ تاپ شما به راحتی میتواند با گوشی یا تبلت ارتباط برقرار کند، نیاز است تا درایور USB مناسب بر روی سیستم شما نصب باشد. درواقع این درایورها در اکثر سیستمها نصب بوده اما برای اطمینان بهتر است آن را چک کنید.
برخی از گوشیهای هوشمند نیز به محض برقراری اتصال با لپ تاپ و یا کامپیوتر درایور USB خود را بر روی دستگاه مقصد نصب میکنند. پس به یاد داشته باشید که پیش از هر کاری ابتدا تلفن خود را از طریق کابل USB به لپ تاپ یا کامپیوتر وصل کنید و ببینید آیا شناسایی میشود یا خیر. اگر درایور مورد نظر بر روی لپ تاپ نصب نبود میبایست به سایت سازنده گوشی مراجعه کرده مدل آن را وارد کرده تا درایورهای موردنظر را نصب کنید.
حلا تنها یک گام تا روت کردن دستگاه اندرویدی خود فاصله دارید و آن اجرای برنامه روت است. طریقه روت کردن گوشی با نرم افزار از طریق برنامههای مختلفی در دسترس قرار دارند اما همه آنها از تمام گوشیها پشتیبانی نمیکنند.
روت کردن گوشی با Kingo Root
به این منظور میتوانید برنامه Kingo Root را روی کامپیوتر نصب کنید که یکی از محبوبترین برنامههای Root کردن گوشی به حساب میآید. برای استفاده از این برنامه ابتدا باید USB Debugging Mode را در گوشی فعال کرده و درایورهای گوشی را نیز در کامپیوتر نصب کرده باشید. سپس کافی است گوشی را به کامپیوتر وصل کنید و در گوشی نیز در پنجره پاپآپ ابتدا گزینه Always allow from this computer را تیک زده و سپس گزینه Allow را انتخاب کنید.
حالا در صفحه اول برنامه در ویندوز، روی گزینه Root کلیک کنید تا فرایند Root کردن گوشی شما شروع شود.
نحوه روت کردن گوشی بدون کامپیوتر
اگر گوشی شما با اپلیکیشنهای یاد شده سازگار نباشد، طریقه روت شدن گوشی شما مشکلتر است و میبایست وقت بیشتری را برای روت کردن اندروید صرف کنید و به دنبال جایگزینهایی بگردید. توصیه میکنیم به سایت توسعه دهندگان XDA بروید و از آنجا آموزش روت کردن گوشی های اندرویدی را بسته به گوشی موبایل خود را پیدا کنید.
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم نحوه نصب روت موبایل با برنامههای مختلفی میتواند انجام شود. این برنامهها در نسخه اندروید و ویندوز قابل استفاده هستند و برای استفاده از روش روت کردن اندروید با کامپیوتر بعد از نصب فایلها و ابزارهای یاد شده باید گوشی خود را با کابل USB به کامپیوتر متصل کنید و برای روت گوشی سامسونگ و دیگر برندها، بدون کامپیوتر هم به نسخه APK برنامه نیاز خواهید داشت. همچنین اگر از نسخههای جدید اندروید استفاده میکنید بهتر است به سراغ این برنامهها نروید و به روش سنتی گوشی را روت کنید.
1. اموزش روت گوشی با برنامه KingoRoot
یکی از بهترین برنامهها اپ KingoRoot است که بهترین ابزار برای اموزش روت کردن گوشی های اندروید برای افرادی است که خیلی با نحوه انجام این کار آشنایی ندارند. ابتدا برنامه را از اینجا دانلود و نصب کنید. پس از اجرای برنامه گزینه One Click Root را انتخاب کنید. برنامه سپس گوشی شما را مورد بررسی قرار میدهد تا ببینید با این برنامه میتوانید گوشی را روت کنید یا خیر. اگر گوشی با برنامه سازگار نبود باید به سراغ سایر اپهای Root کردن گوشی بروید.
اما اگر برنامه با گوشی شما مشکلی نداشت به مرحله بعدی بروید تا برنامه فرایند Root کردن گوشی شما را شروع کند. در صورتی که این کار با موفقیت به پایان برسد یک پیام مبنی بر موفقیت آمیز بودن روت گوشی دریافت میکنید. البته ممکن است بار اول موفق نشوید و لازم باشد چندین بار این فرایند را تکرار کنید.
2. طریقه روت شدن گوشی اندروید بدون نیاز به کامپیوتر با Root Master
برنامه دیگری که در این آموزش روت گوشی های سامسونگ و دیگر گوشیها پیشنهاد میکنیم، Root Master است. این برنامه هم جزو برنامههای محبوب برای روت گوشی بهشمار میآید که استفاده از آن نیاز به دانش خاصی نیز ندارد. ابتدا فایل APK برنامه را دانلود و نصب کنید. پس از نصب در صفحه اول برنامه گزینه Start را لمس کنید. اگر برنامه از گوشی و نسخه اندروید شما پشتیبانی کند یک گزینه به عنوان Next ظاهر خواهد شد در غیر این صورت باید از سایر برنامهها استفاده کنید. در ادامه با آموزش تصویری روت گوشی با این برنامه همراه شما هستیم.
در پنجره بعدی مثل تصویر زیر عبارت Rooting را مشاهده خواهید کرد. این به این معناست که برنامه در حال انجام فرایند روت کردن گوشی است.
وقتی کار برنامه تمام شد پیام موفقیتآمیز بودن این فرایند را روی صفحه میبینید.
گوشی شما روت شده است. طریقه روت شدن گوشی با این برنامه به همین راحتی است. حالا میتوانید با ریستارت کردن آن از گوشی استفاده کنید.
آموزش نحوه رفع کردن روت گوشی
اما علاوه بر نحوه روت اندروید و نصب روت موبایل، به دلایل مختلف شما ممکن است از روت کردن گوشی خود پشیمان شده باشید و بخواهید آن را به حالت اولیه در بیاورید. برای این کار میتوانید از برنامه SuperSU کمک بگیرید. به این ترتیب که بعد از نصب برنامه را باز کرده به زبانه Settings بروید و بر روی گزینه Full Unroot ضربه بزنید.
حالا باید بر روی Continue نیز ضربه بزنید تا خارج شدن از روت با موفقیت انجام شود.
سوالات متداول
روت كردن گوشي يعني چه؟
روت اندروید به این معنی است که کاربر با اعمال تغییراتی و اجرای مراحلی اجازه دسترسی به فایلهای سیستمی اندروید را داشته باشد. درنتیجه با این دسترسی میتواند تغییرات دلخواه خود را نیز در گوشی ایجاد کند.
چرا گوشی را روت می کنیم؟
یکی از مزایای روت کردن گوشی این است که با این کار میتوان از شر برنامههای اضافه روی سیستم عامل که به راحتی پاک نمیشوند، خلاص شد. از طرف دیگر کاربر با روت اندروید میتواند رامهای سفارشی را نصب کند که این امکان را فراهم میآورد تا بتواند گوشی را به راحتی آپدیت کند. درواقع برخی از گوشیها به دلیل قدیمی بودن آپدیت دریافت نمیکنند اما روت کردن و نصب رام مخصوص این اجازه را به کاربر میدهد تا بتواند از امکان آپدیت و بهبود عملکرد گوشی برخوردار باشد.
معایب روت کردن گوشی های اندرویدی چه است؟
برخی از تولید کنندگان گوشیهای هوشمند در گارانتی محصول بیان میکنند که در صورت روت شدن گوشی، هیچگونه ضمانتی را قبول نخواهند کرد. افزون بر این گاهی اوقات روت اندروید با اپلیکیشنهای ناامن میتواند خطرات امنیتی را فراهم کند. در این راستا توصیه میشود که حتما از مارکتهای معتبر مانند گوگل پلی استور نسبت به دانلود اپلیکیشن روت اقدام کنید، چراکه برنامههای مخرب در این زمینه مانند بدافزارها به راحتی میتوانند رام گوشی را دچار اختلال کرده، دادههای شما را سرقت کنند.
از کجا بفهمیم گوشی روت شده است؟
درواقع فهمیدن اینکه گوشی شما روت شده است یا خیر کار آسانی خواهد بود. اگر سیستم عامل اندروید جدید است و یا از نسخه ابتدایی سیستم عامل که بر روی گوشی شما بوده استفاده میکنید، یعنی گوشی شما روت شده نیست و دسترسی روت ندارید. همچنین به راحتی با استفاده از ابزار Root Checker میتوانید، متوجه شوید.
چگونه گوشی خود را روت کنیم؟
در این مورد به دلیل خطاهای احتمالی توصیه میشود آن را به متخصصین بسپارید.
سخن پایانی
در این مطلب آموزش روت کردن گوشی، سعی کردیم اطلاعات جامعی که باید درباره نحوه نصب روت موبایل بدانید را با هم مرور کنیم و به سوالاتی مثل روت چیست و چگونه گوشی خود را روت کنیم پاسخ دادیم. نظر شما درباره Root کردن گوشی چیست؟ به نظر شما انجام این کار ارزشش را دارد؟

در بعضی از مواقع اگر به درستی عمل نشه ممکن هست روت کردن گوشی آسیب زا هم باشه. در بعضی از مواقع برخی اپلیکیشن های بانکی هم بر روی گوشی های روت شده از کار می افتند.