بنچمارک سرعت لپتاپ، روش تست سرعت cpu لپتاپ است که عملکرد پردازنده کامپیوتر یا تلفن هوشمند را مورد بررسی قرار میدهد. نرم افزار یا برنامه های تست سرعت ویندوز لپ تاپ، با فراهم کردن یک محیط شبیهسازی شده که شرایطی مشابه با دنیای واقعی دارد، به بررسی قدرت و سرعت پردازنده خواهند پرداخت.
یک آزمون استاندارد پردازنده، نتیجه بررسی آزمون را با دیگر نتایج بدست آمده از بررسی سایر پردازندهها مقایسه کرده و یک دیدگاه کلی از عملکرد پردازنده به کاربر ارائه میدهد. در آزمونهایی که به این منظور طراحی و معرفی شدهاند، مواردی مانند سرعت کلاک، تعداد دستورات اجرا شده، دفعاتی که دستورات رجیستری فراخوانی میشوند و همچنین معماری کلی پردازنده، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. این آزمونها، برای پردازندههای اینتل و AMD به صورتی متفاوت اجرا میشوند. در ادامه با روش تست سرعت cpu لپتاپ همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بنچمارک سرعت لپتاپ چیست؟
بنچمارک CPU نتیجه یک سری آزمایش است که برای اندازه گیری عملکرد یک کامپیوتر یا دستگاه CPU (یا SoC) طراحی شده است. نحوه تست سرعت پردازش لپ تاپ به این صورت است که مجموعه ای از استانداردها یا اندازه گیریهای پایه برای مقایسه عملکرد سیستمهای مختلف با استفاده از روشها و شرایط یکسان، استفاده میشود.
یک بنچمارک سرعت لپتاپ، سیستم را با استانداردهای نوع CPU مورد استفاده مقایسه میکند. مشخصات CPU که معمولاً توسط یک تست معیار اندازه گیری میشوند عبارتند از:
- سرعت کلاک
- تعداد دستورات اجرا شده
- رجیستری در هر چرخه
- عوامل کارایی کلی معماری
استانداردهای تست سرعت cpu لپ تاپ بین نسلهای CPU و همچنین بین تولیدکنندگان مختلف مانند پردازندههای Intel و AMD تغییر میکند. بنچمارک سرعت سی پی یو لپ تاپ همچنین اطلاعات بسیاری از دستگاههای اصلی یک سیستم کامپیوتری مانند پردازنده، مادربرد و چیپست، حافظه و غیره را جمع آوری و ارائه میکند.
امتیاز بنچمارک CPU خوب چقدر است؟
در بنچمارک تست سرعت لپ تاپ، تعدادی از عناصر میتوانند بر نتیجه آزمایش بنچمارک سرعت لپتاپ تأثیر بگذارند، از جمله نرم افزار آزمایش، عوامل محیطی مانند سرعت حافظه رم و هارد دیسک، و KPIهایی که با ارزش ترین تلقی میشوند. برخی از تستها از موقعیتهای دنیای واقعی استفاده میکنند و برخی دیگر از محیطهای ایده آل استفاده میکنند، تفاوتی که پیامدهای عمده ای برای بازاریابی و انتظارات عملکرد CPU دارد. به طور مشابه، سرعت کلاک اغلب مهمترین اندازهگیری برای امتیاز معیار CPU در نظر گرفته میشود، اما فقط یک نمای محدود از عملکرد کلی پردازنده ارائه میکند.
نرم افزارهای بنچمارک پردازنده
چگونه سرعت لپ تاپ را تست کنیم؟ امروزه، نرمافزارهای بسیاری برای آزمایش سرعت لپ تاپ ویندوز 7 و 10 و 11 وجود دارد که از جمله معروفترین و معتبرترینهای آنها میتوان به Geekbench ،CineBench ،Speacy ،HW Monitor ،SiSoftware Sandra Lite و CPU-Z اشاره کرد که علاوه بر بررسی موارد ذکر شده در بالا، مادربورد، حافظه و دمای سیستم را نیز ارزیابی میکنند.
همانطور که پیشتر ذکر کردیم، سنجش سرعت عملکرد لپ تاپ از روش های تست سرعت لپ تاپ برای گرفتن یک تصویر از عملکرد سیستم کامپیوتری شما است. در واقع این روش تست سرعت cpu لپتاپ، کاربران را قادر میسازد تا از عملکرد سختافزار سیستم و مشکلات آن اطلاع یافته و در پی رفع آنها برآیند. نرمافزارهای زیادی برای ارزیابی عملکرد پردازنده وجود دارند که در این مقاله قصد داریم به معرفی چند مورد از معتبرترین ابزارهای بنچمارک سرعت لپتاپ پردازنده بپردازیم. با این روش تست سرعت cpu لپتاپ با ما همراه باشید.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: 3DMark
نرم افزار 3DMark یکی از بهترین مجموعههای تست سرعت لپ تاپ ویندوز 11 است که میخواهد کامپیوتر شما را از نظر عملکرد بازی بسنجد. این بسته شامل بسیاری از معیارهای بازی است که احتمالاً نام آنها را می شناسید، از جمله 3DMark Fire Strike (تست DX11 قدیمی)، Time Spy (DX12) و Port Royal (ردیابی پرتو) و غیره. همه این معیارها به شما امتیاز میدهند و به شما امکان میدهند آن نتیجه را با رایانههای شخصی دیگر که از اجزای سختافزاری مشابه (یا در واقع متفاوت) استفاده میکنند، مقایسه کنید، و به شما این امکان را میدهد که بدانید سی پی یو شما در مقایسه با سایر کاربران 3DMark چقدر خوب عمل میکند. شاید هم به شما این فرصت را بدهد که ببینید آیا سیستم شما نیاز به بهینه سازی دارد یا خیر.
علاوه بر این، برخی از ارقام عملکرد نرخ فریم تخمینی را برای مجموعه ای از بازیهای محبوب ارائه شده توسط 3DMark نیز دریافت میکنید. و البته، این معیارها برای هر کسی که به دنبال اورکلاک کردن ریگ خود است مفید خواهد بود. به علاوه 3DMark به شما این امکان را میدهد که پایداری اورکلاک خود را آزمایش کنید. نرم افزار 3DMark یک نسخه ی رایگان ارائه میدهد (که می توانید آن را در Steam دانلود کنید) تا تواناییهای تست سرعت لپتاپ ویندوز 10 آن را برای خود بررسی کنید.
User Benchmark
نرم افزار UserBenchmark مجموعه رایگان همه کاره را ارائه میدهد که میتواند برای محک زدن CPU، GPU، SSD، HDD، RAM و حتی USB به شما کمک کند تا بهترین سخت افزار را برای نیازهای خود انتخاب کنید. جدای از تولید مجموعه ای از دادهها در کنار امتیاز خالص سخت افزار شما، پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود عملکرد را ارائه میدهد. هر جزء سخت افزاری به طور خاص بر اساس عملکرد آن در تستها درجه بندی میشود و به شما این امکان را میدهد که دقیقاً نقطه ضعف دسکتاپ را مشخص کنید.
با این حال، کاربران باید در نظر داشته باشند که بحثهای زیادی در مورد این نرم افزار وجود دارد. این تیم بارها به دلیل حملات شخصی علیه روزنامه نگاران فناوری مورد انتقاد شدید قرار گرفته است، در حالی که خود بنچمارکها هم متهم به تقلب در آزمایشات برای قرار دادن یک شرکت سخت افزاری در مقابل دیگری هستند.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: Geekbench
نرم افزار Geekbench یکی از بهترین برنامههای بنچمارک برای ویندوز است، اما در اندروید، iOS، macOS و لینوکس نیز موجود است. این برنامه پردازنده شما را از طریق انواع تستهای مختلف، از جمله چند مورد که به برنامههای جدیدتر مانند واقعیت افزوده و یادگیری ماشین متکی هستند، محک میزند. برای پردازندههای گرافیکی، Geekbench شما را قادر میسازد از طیف وسیعی از APIها از جمله OpenCL، CUDA، Metal و حتی Vulkan استفاده کنید.
برنامه بنچمارک همچنین دارای توانایی منحصر به فرد برای انجام مقایسه معیارهای بین پلتفرمی است که می توانید از آن برای مقایسه iPhone Apple خود با دستگاه Android یا رایانه ویندوز خود با Mac استفاده کنید. نرم افزار Geekbench در ویندوز، macOS یا لینوکس در دسترس است. میتوانید مجوزی بخرید که به شما امکان میدهد نرمافزار را روی هر یک از سه پلتفرم برای یک کاربر اجرا کنید. Geekbench Pro یک راه حل حرفه ای است که به شما امکان میدهد از نرم افزار به صورت تجاری استفاده کنید و دارای ابزارهای خط فرمان و حالت مستقل است.
نرم افزار Speccy
همانطور که از نام این نرمافزار پیداست، Speccy تمام اطلاعات در خصوص مشخصات کامپیوتر را در اختیار کاربر خواهد گذاشت. این اطلاعات شامل مشخصات مادربورد، پردازنده، رم، کارت گرافیک، دمای سیستم به صورت Real Time و دیگر موارد فنی است. Speccy همچنین امکان ذخیره نتیجه بررسی به صورت فایل XML، عکس و یا متن را در اختیار کاربر میگذارد.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: نرمافزار HW Monitor
نرمافزار HW Monitor یکی از بهترین نرمافزارهای بنچمارکینگ CPU و برای سیستم عامل ویندوز است. این برنامه، ساختار و مدل قطعات سختافزاری سیستم را در نظر گرفته و عملکرد آنها را مورد بررسی قرار میدهد. مواردی مانند میزان مصرف برق، سرعت فن، سرعت کلاک و میزان بهرهوری سیستم از جمله پارامترهایی هستند که HW Monitor بررسی میکند. همچنین این نرمافزار توانایی بررسی عملکرد پردازندههای جدید، دمای هارد دیسک و دمای کارت گرافیک را نیز بررسی میکند. HW Monitor به صورت رایگان برای استفاده کاربران عرضه شده است.
نرمافزار SiSoftware Sandra Lite
نرمافزار SiSoftware Sandra Lite یک برنامه رایگان برای کاربران و کارشناسانی است که نیاز به اطلاعاتی دقیق و با جزئیات در خصوص مشخصات کامپیوتر خود دارند. با این نرمافزار میتوانید اطلاعات کاملی در خصوص پردازنده، پورتها، مادربورد، چیپست، حافظه، کارت صدا، پرینتر، آداپتور، شبکه، جزئیات ویندوز، AGP ،USB 2 ،PCI ODBC، فایروال، اتصالات و دیگر مشخصات سیستم بدست آورید. علاوه بر این موارد، SiSoftware Sandra Lite توانایی ارزیابی سیستم به صورت آنلاین را نیز داشته و میتوانید نتیجه این بررسی را با دیگر سیستمها مقایسه کنید.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: نرمافزار CPU-Z
CPU-Z یک نرمافزار بنچمارکینگ رایگان است که اطلاعات اصلی پردازنده مانند نام و شماره پردازنده، کدنام، پکیج و سطح حافظه پنهان را بدست آورده و ارائه میکند. اطلاعات مربوط به مشخصات مادربورد، کارت گرافیک و رم، فرکانس داخلی در حالت Real Time و همچنین فرکانس حافظه از دیگر مواردی هستند که CPU-Z آنها را جمعآوری کرده و به کاربر نشان میدهد. CPU-Z امکان ذخیره این اطلاعات را به صورت فایل متنی در اختیار کاربر قرار میدهد.
نرمافزار Fraps
Fraps یکی دیگر از نرمافزارهای رایگان بنچمارک CPU است که به صورت رایگان ارائه شده است. گیمرها، آشنایی بیشتری با Fraps داشته و اکثر آنها از این نرمافزار استفاده کردهاند. محبوبیت Fraps به دلیل رابط کاربری بسیار ساده و کاربرپسند آن است. این نرمافزار، مواردی مانند سختافزار و اورکلاک سیستم را بررسی کرده و همچنین میتوان از آن برای گرفتن اسکرینشات از صفحه نمایش و ضبط بازی استفاده کرد.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: نرمافزار Cine Bench
CineBench یکی دیگر از نرمافزارهای بنچمارک پردازنده است که برای چند پلتفرم مختلف، قابل اجرا بوده و اطلاعاتی در خصوص عملکرد سیستم کامپیوتری در اختیار کاربر قرار میدهد. این نرمافزار بر اساس Maxon’s Cinema 4D که ابزاری برای ایجاد محتواهای سه بعدی در استودیوها است، طراحی شده است. میتوان گفت بهترین استفادهای که میتوان از نرمافزار CineBench کرد این است که قدرت و عملکرد پردازنده و واحد پردازش گرافیکی را بین دو سیستم عامل ویندوز و مک مورد بررسی و مقایسه قرار داد. این نرمافزار قدرتمند به صورت رایگان طراحی و در اختیار علاقمندان به بنچمارک قرار گرفته است.
نرمافزار RealBench
برنامه تست سرعت ویندوز لپ تاپ RealBench، یک برنامه منبع باز (Open Source) است. این نرمافزار برای ارزیابی سیستم کامپیوتری کاربر، از سه آزمون GIMP، ویرایش تصویر و Handbrake h.264 video استفاده میکند. برای اینکه از عملکرد پردازنده مطلع شوید کافی است یک یا هر سه این آزمونها را انتخاب و نرمافزار را اجرا کنید. هر تست در بازه زمانی مشخص، انجام شده و نتیجه بر روی صفحه نمایش داده خواهد شد. پس از انجام کامل آزمونها، RealBench یک امتیاز کلی به پردازنده اختصاص خواهد داد. این امتیاز، میتواند معیاری برای مقایسه قدرت و سرعت پردازنده سیستم با دیگر پردازندهها باشد؛ ضمن اینکه میتوانید امتیاز نهایی را در سایت RealBench ارسال کرده تا بتوانید به راحتی آن را با دیگر پردازندههای بنچمارک شده، مقایسه کنید.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: نرمافزار MSI Afterburner
MSI Afterburner یکی از بهترین و قدرتمندترین نرمافزارهای تست سرعت ویندوز لپ تاپ است که اطلاعات دقیقی در خصوص مشخصات سختافزاری سیستم مانند دما، سرعت کلاک و … ارائه میدهد. MSI Afterburner این قابلیت را دارد که به عنوان ابزاری برای اورکلاکینگ مورد استفاده قرار گرفته و به شما امکان کنترل و ارزیابی کارت گرافیک را بدهد. اطلاعات در این نرمافزار به صورت RealTime بررسی شده و در صفحه نمایش، نشان داده خواهند شد. MSI Afterburner یک نرمافزار رایگان بوده و با تمامی برندهای کارت گرافیک، سازگار است.
نرم افزار تست سرعت لپ تاپ Unigine Suite
Unigine Suite یک نرم افزار بنچمارکینگ کامپیوتر است که تست فشار، ثبات و حداکثر عملکرد واحد پردازش گرافیکی را محاسبه میکند. Unigine نسخه جدیدی از این نرمافزار را با نام Superposition ارائه کرده که عملکرد و قدرت GPU را بدون در نظر گرفتن شرکت سازنده، بررسی کنید. قبل از اینکه از نسخه جدید این نرم افزار استفاده کنید، باید با محدودیتهای عملکرد واحد پردازش گرافیکی خود آشنا باشید.
برنامه های تست سرعت لپ تاپ: نرمافزار FutureMark Suite
نرم افزار تست سرعت لپ تاپ Futuremark Suite یکی از بهترین نرم افزارهای بنچمارک سرعت لپتاپ برای سیستمعاملهای ویندوزی است که قدرت سختافزاری سیستم را نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد. این نرمافزار توسط موسسه Future mark طراحی و عرضه شده که به صورت تخصصی در حوزه ارزیابی تلفنهای هوشمند، سیستمهای کامپیوتر و دوربین فعالیت دارد. طبق ادعای Future Mark، اگر این نرمافزار را قبل و بعد از ایجاد تغییرات بر روی سیستم خود اجرا کنید، قادر است مواردی مانند ثبات و موارد مربوط به تنظیمات را مشخص کرده و نشان دهد؛ در نتیجه میتوان نتیجه را مقایسه کرده و بهترین سختافزار را برای سیستم، در نظر گرفت. همچنین نرم افزار بنچمارک سرعت لپتاپ Futuremark Suite تاثیر اورکلاک و ارتقای سیستم را نیز بررسی میکند.
سوالات متداول
چه روش هایی برای تست سرعت لپتاپ وجود دارد؟
دو راه برای انجام این کار وجود دارد. شما میتوانید از بنچمارک ویندوز استفاده کنید یا این که یکی از نرم افزارهای بنچمارک را نصب کرده و استفاده کنید.
دلایل کم شدن و پایین آمدن سرعت لپ تاپ چیست؟
از دلایل کم شدن سرعت لپ تاپ میتوان به پر بودن حافظه، قدیمی بودن لپ تاپ، ویروسی بودن استفاده از مرورگرهای متعدد و رم پایین اشاره کرد.
سخن پایانی
در این مبحث سعی بر آن شد تا به معرفی بهترین و معتبرترین نرمافزارهای رایگان بنچمارک پردازنده پرداخته شود. تجربیات خود را در مورد این روش تست سرعت cpu لپتاپ با ما در میان بگذارید.
