هنگام خرید لپ تاپ یا مانیتور دست دوم یکی از مهمترین کارهایی که باید در برنامه داشته باشید تست سلامت صفحه نمایش است. اینکار را میتوان با کمک یک برنامه تست مانیتور انجام داد. نرم افزار هایی که به شما در تشخیص پیکسل سوخته نمایشگر مانیتور کمک میکنند تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.
خرید لپتاپ یا مانیتور دست دوم درست مثل خرید هر قطعه الکترونیکی دیگری، ریسک زیادی دارد. پیشتر در این مطلب به نکاتی که باید قبل از خرید مانیتور دست دوم بدانید اشاره کرده بودیم و در اینجا نیز به نکات مهم پیش از خرید لپتاپ پرداختیم. اما یکی از نکاتی که در هردو این مطالب مشترک است، تست نمایشگر و بررسی پیکسل های معیوب LCD است. اما اینکار چگونه انجام میشود و کدام نرم افزار تست سلامت نمایشگر بهترین انتخاب است؟
در ادامه میخوانید:
بهترین برنامه های تست مانیتور
گذشته از فهمیدن اندازه صفحه نمایش لپ تاپ، مورد مهمی که باید توجه زیادی به آن داشته باشید سلامت نمایشگر است. سلامت نمایشگر لپتاپ یا مانیتور بیش از همه به صاحب قبلی آنها بستگی دارد. زیرا استفاده درست از این قطعات حساس است که طول عمر آنها را تضمین میکند. به همین خاطر هم هست که حتما باید پیش از خرید با کمک برنامه های تست پیکسل های مانیتور LED و نمایشگرهای لپتاپ از سلامت آنها مطمئن شوید.
شاید پخش کردن فیلم در نگاه اول بهترین روش برای تست مانیتور بهنظر برسد اما اینکار خیلی فایدهای ندارد. بهجای آن تستهای مخصوصی وجود دارد که با کمک آنها میتوانید صفحه نمایش را آزمایش کنید. در ادامه چندین نرم افزار تست سالم بودن نمایشگر را به شما معرفی خواهیم کرد تا با کمک آنها بتوانید با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.
1. نرم افزار تست سلامت نمایشگر Dead Pixel Locator
یکی از قدیمیترین و معروفترین نرم افزار های تست کیفیت و سلامت مانیتور، Dead Pixel Locator است. البته این برنامه دیگر خیلی قدیمی شده و از آنجایی که سالهاست آپدیت نشده است، ممکن است با برخی سیستمهای جدید سازگاری نداشته باشد. با این حال Dead Pixel Locator یک نرم افزار کاربردی برای تست پیکسل های مانیتور استوک است.
برنامه فقط 183 کیلوبایت حجم دارد و میتوانید آن را از اینجا دانلود کنید. پس از دانلود میتوانید بدون نیاز به نصب، آن را در ویندوز اجرا و تست را آغاز کنید. برنامه یک رنگ ثابت را روی نمایشگر نشان میدهد و شما با کلیدهای پیکان کیبورد میتوانید رنگ را عوض کنید. هنگام نمایش هر رنگ به دقت تمام قسمتهای مانیتور را نگاه کنید و اگر پیکسلی مشاهده کردید که رنگ متفاوتی داشت، به احتمال فراوان آن پیکسل سوخته است.
2. نرم افزار تست پیکسل سوخته مانیتور PassMark Monitor Test
نرم افزار بعدی که برای تست مانیتور دست دوم و پیکسل های سوخته میتوانید مدنظر داشته باشید PassMark Monitor Test است. این برنامه علاوه بر ارائه مشخصات صفحه نمایش لپ تاپ یا مانیتور، دستگاه شما با با کمک الگوها و رنگهای مختلف و در رزولوشنهای متغیر مورد سنجش قرار میدهد. در حقیقت این برنامه 35 تست مختلف برای نمایشگر دارد تا تمامی جنبهها را آزمایش کند.
همچنین این برنامه نیز حجم کمی دارد و بهراحتی میتوانید آن را در یک فلش با خود همراه کنید.
3. برنامه تست سلامت صفحه نمایش Dead Pixel Buddy
نرم افزار Dead Pixel Buddy یکی دیگر از برنامه های تست مانیتور و لپ تاپ است. این برنامه قادر است پیکسلهای سوخته و پیکسلهایی که رنگها را بهدرستی نشان نمیدهند شناسایی کند. برنامه صفحه نمایش را با رنگی که شما انتخاب کنید پوشش میدهد و از این طریق به راحتی پیکسلهای مشکلدار شناسایی میشوند. میتوانید از بین رنگهای آبی، سبز، سفید و مشکی نمایشگر را تست کنید یا اینکه یک مدت زمانی تعیین کنید تا برنامه بهصورت خودکار هر رنگ را تست کند.
نکته قابل توجه در مورد این برنامه این است که اگر پیکسلی خراب شده باشد، برنامه بهشما در تعمیر آن کمک میکند. اما اگر پیکسل سوخته داشته باشید راهی برای تعمیر آن وجود ندارد. برنامه تست مانیتور دست دو Dead Pixel Buddy تنها 26 کیلوبایت حجم دارد و میتوانید آن را از اینجا دانلود کنید.
تست پیکسل سوخته مانیتور بهصورت آنلاین
اگر امکان دانلود و استفاده از یک برنامه تست سلامت صفحه نمایش را ندارید میتوانید اینکار را بهشکل آنلاین هم انجام دهید. درست مثل تست میکروفون، وبسایت های زیادی هستند که امکان تست صفحه نمایش را بهصورت انلاین در اختیار شما قرار میدهند. به کمک این سایتها دیگر نیازی نیست برنامهای دانلود کنید و میتوانید از طریق مرورگر، تست را انجام داده و پیکسلهای سوخته را شناسایی کنید.
1. Eizo Monitor Test
Eizo Monitor Test یک جایگزین بسیار عالی برای نرم افزار تست پیکسل سوخته مانیتور است. کافی است به این صفحه بروید تا گزینههای مختلفی برای تست مانیتور در اختیار شما قرار بگیرد. از تست الگوها و پیکسلها گرفته تا گاما و وضوح تصویر، همگی از طریق این سایت و بهشکل آنلاین قابل انجام هستند. هرکدام از این تستها را که تمایل داشتید انجام دهید تیک زده و در انتها روی Start test کلیک کنید تا تست شروع شود.
2. Test My Screen
وبسایت بعدی نیز درست مانند Eizo عمل میکند و حتی برای تست نمایشگر گوشیهای هوشمند هم قابل استفاده است. با مراجعه به صفحه اول این سایت و از منو سمت چپ میتوانید تستهای مختلف را مشاهده و با انتخاب هرکدام، کار را شروع کنید. این وبسایت اجازه تست پیکسل، رنگها، اجسام در حال حرکت و سایر موارد را بهشما میدهد.
3. Arno Welzel
این وبسایت یکی از بهترین جایگزینها برای برنامه های تست مانیتور است. در این صفحه و در همان قسمت اول شما تستهای مختلف را مشاهده میکنید. با کلیک روی Activate Fullscreen mode میتوانید تستها را بهصورت تمام صفحه اجرا و با کلیک روی تصویر هم میتوانید تست را عوض کنید.
اما مهمترین نقطه قوت این سایت، توضیحاتی است که در ارتباط با هرکدام از تستها بهشما ارائه میکند. هرکدام از این تستها در پایین صفحه توضیح داده شدند تا دقیقا بدانید باید بهدنبال چه ایراداتی در تصویر باشید.
سخن پایانی
با کمک برنامه تست مانیتور یا وبسایتهایی که بهصورت آنلاین اینکار را برایتان انجام میدهند، میتوانید از سلامت نمایشگر لپتاپ یا مانیتوری که قصد خریدش را دارید مطمئن شوید. هرکدام از این نرم افزار های تست سلامت نمایشگر که در این مطلب معرفی کردیم، دارای تستهای مختلفی هستند که میتوانند پنل نمایشگر شما را از جنبههای مختلف مورد سنجش قرار دهند.
