تنظیم نور لپ تاپ یکی از روشهایی است که با استفاده از آن میتوانید هم به حفظ سلامتی چشمان خود کمک کنید و هم مصرف باتری را با روشنایی کمتر بهینه کنید. تمامی نسخههای ویندوز دارای قابلیت کم کردن نور صفحه لپتاپ هستند. اگر با نحوه استفاده از این ویژگی آشنا نیستید، با پلازا همراه باشید تا بهطور کامل به روش روشن كردن صفحه لپ تاپ و تنظیم نور بپردازیم.
نور صفحه نمایش لپ تاپ یا کامپیوتر از آن مواردی است که اگر بسته به نور محیط تنظیم نشود بعد از مدتی موجب خستگی و آسیب به چشم میشود. روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانید با آن تنظیم نور لپ تاپ را برای ویندوزهای 7، 8، 10 و 11 انجام دهید. مثلا در بعضی از لپ تاپهای دکمهای برای تنظیم نور صفحه نمایش لپ تاپ وجود دارد. در بعضی دیگر خودتان به طور دستی باید این کار را انجام دهید. اما چگونه نور صفحه لپ تاپ را کم کنیم؟ در ادامه چند روش برای تنظیم نور صفحه نمایش لپ تاپ را توضیح میدهیم. در ویدیو زیر نیز میتوانید با 4 روش برای تنظیم روشنایی لپتاپ آشنا شوید:
در ادامه میخوانید:
تنظیم نور لپ تاپ در ویندوز ؛ روش روشن كردن صفحه لپ تاپ
نور صفحه اگر خیلی زیاد باشد، سبب خستگی چشم یا سردرد خواهد شد. بهخصوص اگر قصد استفاده طولانی مدت از لپتاپ در یک محیط کمنور را داشته باشید. اگر با طریقه کم کردن نور صفحه لپتاپ آشنا باشید، میتوانید میزان نور را بسته نور محیط و راحتی خودتان تنظیم کنید.
تنظیم نور صفحه لپ تاپ در ویندوز 11 ؛ چگونه نور لپ تاپ را کم کنیم؟
در ویندوز 11 برای زیاد یا كم كردن نور صفحه لپ تاپ، میتوانید از بخش تنظیمات سریع کمک بگیرید. کافی است کلیدهای Win + A را فشار دهید. پنجره زیر برایتان باز میشود. حالا از طریق ماوس میتوانید در نوار مربوط به تنظیمات نور لپ تاپ، میزان روشنایی مدنظرتان را تنظیم کنید.
همچنین مانند نسخههای قبلی ویندوز میتوانید با مراجعه به تنظیمات نیز اینکار را انجام دهید. ابتدا به تنظیمات بروید و بعد از پنل سمت چپ System و بعد Display را انتخاب کنید.
سپس در بخش Brightness & Color میتوانید به تنظیمات نور مانتیور لپ تاپ دسترسی پیدا کنید. مانند بالا با کشیدن نواری که زیر قسمت Brightness است، نور صفحه کم و زیاد میشود.
وقتی کارتان تمام شد، پنجره را ببندید. نیازی به ذخیره کردن ندارید و تنظیمات بهصورت خودکار ذخیره خواهند شد.
کم و زیاد کردن نور لپ تاپ در ویندوز 10
نحوه كم كردن نور صفحه لپ تاپ در ویندوز 10 کمی متفاوت است. چند روش وجود دارد که یکی یکی آنها را توضیح میدهیم. روش اول این است که از دکمه های میانبر روی صفحه کلید استفاده کنید. این کلید که با یک خورشید کوچیک مشخص شده است بین کلمات F1 تا F12 قرار دارد. بسته به نوع لپ تاپ این دکمه در جای مختلفی قرار گرفته است. بنابراین ببینید کدام یکی از این 12 تا دکمه برای تنظیم نور نمایشگر لپ تاپ است.
روش دوم برای تنظیم کردن نور صفحه مانیتور در ویندوز 10، کافی است با فشردن دکمه ویندوز و I میتوانید تنظیمات را باز کنید و به آدرس System > Display بروید. زیر عنوان روشنایی و رنگ، از قسمت کشوی تغییر میزان روشنایی استفاده کنید. با بردن این کشو به سمت راست روشنایی بیشتر و با بردن به سمت چپ این میزان کمتر میشود.
اگر این کشوی تغییر موجود نبود، احتمالاً دو دلیل دارد. اگر یک مانیتور اکسترنال استفاده میکنید، در آن صورت، دکمه روی آن را برای تنظیم میزان نور به کار بگیرید. در غیر این صورت، باید درایور صفحه نمایش خود را آپدیت نمایید. ممکن است که درایورهای شما منسوخ شده و نیاز به آپدیت داشته باشد، اما چطور باید این مسئله را بفهمید؟ اول، در صورتی که خراب نشده، به تعمیر آن نپردازید!
برای این کار، دکمه ویندوز را همراه با X بگیرید. سپس بر روی گزینه به روزرسانی درایور کلیک نمایید و پنجره تنظیمات را ادامه دهید. روش سوم برای تنظیم نور کامپیوتر در ویندوز 10 این است که به منوی Start بروید. سپس از آنجا وارد Setting شوید. بقیه مراحل هم شبیه مرحله دوم میشود. مسیر System > Display را بروید و از آنجا میزان روشنایی صفحه لپ تاپ را به میزان دلخواه تنظیم کنید.
تنظیم خودکار میزان روشنایی برای بهبود مقدار عمر باتری
کم کردن میزان روشنایی میتواند کمک کند تا شارژ دستگاه های همراه شما دیرتر تمام شود. ویندوز 10 قابلیتی برای صرفه جویی در باتری دارد که در صورت فعال بودن، میتواند به صورت خودکار میزان روشنایی را کم کند.
برای فعال کردن این قابلیت، دکمه ویندوز را همراه با I فشار دهید تا تنظیمات را باز کنید و بعد به آدرس System > Battery saver > Battery saver settings بروید.
تیک گزینه «روشن کردن قابلیت صرفه جویی در باتری در صورتی که میزان باتری به زیر ….. درصد برسد.» را بزنید. و با کشوی تنظیم درصد سطح باتری را که میخواهید این قابلیت با آن فعال شود، تعیین نمایید.
در نهایت، تیک گزینه «کمتر کردن میزان روشنایی در حالت صرفه جویی در باتری» را بزنید. البته تنظیم سطح میزان روشنایی ممکن نیست. اما خوشبختانه، مایکروسافت این قابلیت را به زودی در آپدیتهای بعدی ویندوز 10 ارائه میکند.
تنظیم نور صفحه لپ تاپ در ویندوز 7 ؛ روش روشن كردن صفحه لپ تاپ
برای تنظیم نور صفحه لپ تاپ در ویندوز 7 سه راه وجود دارد: یکی از طریق کلیدهای میانبر روی لپ تاپ و دیگری از طریق تنظیمات. برای تنظیم دستی نور لپ تاپ با استفاده از کلیدهای میانبر به صفحه کلید خود دقت کنید. این میانبر معمولا بین دکمه های F1 تا f12 قرار دارد. و به شکل یک خورشید کوچک مشخص شده است. با این دکمه میتوانید تنظیم روشنایی لپ تاپ را به میزان دلخواه انجام دهید.
روش دیگر با استفاده از بخش تنظیمات لپ تاپ میتوانید نور صفحه را تنظیم کنید. برای این کار به کنترل پنل لپ تاپ بروید. سپس وارد بخش Hardware and Sound شوید. در این قسمت Power Options را انتخاب کنید. با انتخاب آن وارد پنجره ای مانند تصویر زیر میشوید. همانطور که در تصویر هم با فلش قرمز رنگ مشخص کردیم. میتوانید برای تنظیم نور لپ تاپ آن نشانگر کوچک روی خط افقی را به سمت راست یا چپ بکشید تا میزان نور دلخواه تنظیم شود.
روش سوم برای تنظیم نور صفحه نمایش لپ تاپ در ویندوز 7 که آسان تر از روش دوم هم هست اینه که از منوی استارت کلمه Windows Mobility Center را تایپ کنید. بعد از بالا آمدن این پنجره و کلیک بر روی آن، صفحهای باز میشود که در این صفحه همان خانه اول مربوط به تنظیم نور لپ تاپ است. نشانگر Display brightness را به چپ یا راست بکشید تا نور صفحه تغییر کند.
تنظیم نور صفحه لپ تاپ در ویندوز 8 ؛ چگونه نور لپ تاپ را زیاد کنیم؟
برای تنظیم نور صفحه لپ تاپ در ویندوز 8.1 همانند ویندوز 7 سه راه وجود دارد: راه اول همانند تنظیم نور لپ تاپ در ویندوز 7 است که با استفاده از دکمههای میانبر خود صفحه کلید انجام میشود. راه دوم نیز از بخش کنترل پنل و قسمت Harware and Sound (مانند ویندوز 7) میتوان میزان روشنایی صفحه کامپیوتر را تنظیم کرد. اما راه سوم برای ویندوز 8 این است که روی صفحه دسکتاپ موس را گوشه سمت راست ببرید. در این حالت یک منوی عمودی سمت راست باز می شود. روی کلمه تنظیمات (Setting) کلیک کنید.
در صفحه ای که باز می شود Brightness را انتخاب کنید. برای تنظیم نور صفحه نمایش لپ تاپ اسلایدر را بالا یا پایین بکشید. مطابق تصویر زیر.
فعال کردن نور اتوماتیک لپ تاپ برای چشم
ویندوز دارای قابلیتی است که میتواند بهصورت خودکار و بسته به شرایط، میزان روشنایی را تنظیم کند. این قابلیت در تمامی لپتاپها قابل دسترسی است اما یک ویژگی کاربردیتری که تنها در لپتاپهای مدرن قابل دسترسی است، امکان تنظیم خودکار نور نمایشگر براساس نور محیط است. درست مثل گوشیهای هوشمند، با این ویژگی لپتاپ نور نمایشگر را بهصورت خودکار تنظیم میکند. در ادامه هرکدام از این ویژگیها را بیشتر توضیح میدهیم.
زیاد و کم کردن نور صفحه لپتاپ براساس نور محیط
اگر لپتاپ شما این ویژگی و سنسورهای لازم آن را دارد، در ویندوز 11 کافی است به تنظیمات بروید و از پنل سمت چپ ابتدا System و بعد Display را انتخاب کنید.
حالا در قسمت Brightness and color و بخش Brightness گزینه Change brightness automatically when lighting changes را تیک بزنید. سپس تیک گزینه زیر آن را هم بردارید.
همچنین در ویندوز 10 نیز میتوانید از مسیر Settings —> System —> Display به این گزینه دسترسی پیدا و آن را فعال کنید.
کم کردن نور صفحه لپتاپ براساس شارژ باقی مانده
شما همچنین می توانید اندازه روشنایی متفاوتی را بسته به اینکه کامپیوتر در حال شارژ است و یا بدون باتری کار می کند، داشته باشید. برای صرفه جویی در مصرف باتری، زمانی که لپ تاپ به برق نیست. می توان میزان نور را کمتر کرد تا باتری کمتری مصرف شود. برای این کار، دکمه ویندوز را همراه با R فشار دهید تا پنجره Run باز شود و در آن Control Panel را تایپ نمایید و بعد دکمه OK را بزنید. به مسیر Hardware and Sound > Power Options بروید و تغییر تنظیمات برنامه ریزی شده را بزنید.
با استفاده از کشوی تنظیم میزان روشنایی برنامه ریزی شده می توانید در حالت باتری و هنگام وصل بودن به برق تنظیمات مختلفی داشته باشید. زمانی که تنظیم روشنایی لپ تاپ را انجام دادید، گزینه ذخیره تنظیمات را بزنید.
سخن پایانی
در این مطلب آموزش تنظیم نور لپ تاپ را داشتیم و چندین روش روشن كردن صفحه نمایشگر را معرفی کردیم. باتوجه به ویندوز لپ تاپ این روشها متفاوت هستند. بر اساس ویندوز مورد نظر خود روش تنظیم نور صفحه نمایش لپ تاپ را پیدا کنید و انجام دهید. البته به شما پیشنهاد میکنیم تنظیم اتوماتیک نور لپ تاپ را فعال کنید. تا لازم نباشد مدام به طور دستی آن را تغییر دهید. تا حتی اگر فراموش کردید زمانی نور لپ تاپ را تغییر دهید، خود لپ تاپ این کار را انجام دهد و از آسیب چشم محفوظ بمانید.
