یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان مادربرد در جهان ایسوس است. شرکت ایسوس دههها است که مشغول تولید مادربردهای با کیفیت بوده و در طی این سالها انواع بهترین مادربرد های ایسوس توانستهاند نظر مثبت بسیاری از کاربران را به خود جلب کنند. اما کدامیک از آنها جزو برترین مادربرد های ASUS هستند؟
با وجود اهمیت بسیار زیادی که پردازنده و کارت گرافیک در عملکرد یک کامپیوتر دارند، نمیتوانیم نقش پررنگ مادربرد را نادیده بگیریم. شما با خرید یک پردازنده گرانقیمت ممکن است هستههای پردازشی و سرعت کلاک بیشتری در اختیار داشته باشید و بتوانید با اورکلاک هم از نهایت قدرت پردازنده بهره ببرید، اما تا زمانی که یک مادربرد با کیفیت نداشته باشید، نمیتوانید از حداکثر پتانسیل قطعاتی مثل پردازنده و کارت گرافیک استفاده کنید.
از آنجایی که مادربرد های ایسوس در مدلهای مختلفی در بازار موجود هستند، انتخاب میان انواع مدل های مادربرد ایسوس میتواند کار مشکلی باشد. به همین دلیل ما در این مطلب از پلازا، به معرفی چند مدل از بهترین مادربردهای این شرکت پرداختهایم.
آنچه در ادامه میخوانید:
برترین و بهترین مادربرد های ایسوس (ASUS) در سال 2022
پیش از اینکه مادربرد خریداری کنید، باید پردازندهتان را انتخاب کرده باشید؛ زیرا ایسوس مانند بسیاری از دیگر شرکتهای تولیدکننده مادربرد، محصولات خود را در دو دسته برای پردازندههای اینتل و AMD تولید میکند. به همین دلیل اگر شما یک پردازنده اینتل خریداری کرده باشید و مادربردی بخرید که برای پردازندههای AMD ساخته شده، نمیتوانید از آن استفاده کنید. با علم به این موضوع، وقت آن رسیده تا نگاهی به بهترین مادربردهای ایسوس بیندازیم.
1. مادربورد ROG Maximus XIII Hero ؛ بهترین سری های مادربرد ایسوس
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: اینتل Z590
- سوکت: LGA 1200
- قیمت: 17 میلیون تومان
نقاط قوت: چند درگاه USB با 2 درگاه تاندربولت 4، کیفیت ساخت بالا
نقاط ضعف: قیمت بالا
این مادربورد شاید خیلی ارزان نباشد ولی کاملا ارزشش را دارد. به خصوص با توجه به لیست بلندبالای ویژگیهایی آن که شامل پشتیبانی از وایفای نسل 6، PCIe 4.0 و تعداد درگاههای زیاد از جمله 2 درگاه تاندربولت و 4 درگاه M.2 میشود. این موارد تقریبا هرکسی را به فکر اسمبل کردن یک کامپیوتر ردهبالا باشد را راضی خواهد کرد.
همچنین از نظر عملکرد هم این مادربورد جزو بهترینهاست و مهمتر اینکه به راحتی قابل اورکلاک است و از نورپردازی RGB هم پشتیبانی میکند.
2. مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi ؛ بهترین مادربرد 2021
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: X570
- سوکت: AM4
- قیمت: 16 میلیون تومان
نقاط قوت: دکمههای پاور و ریست بر روی مادربرد، نمایشگر LED برای نمایش Q-Code، تمامی اسلاتهای M.2 دارای گرماگیر هستند، 12 درگاه USB در پنل پشتی
نقاط ضعف: قیمت گران و قرارگیری فن پردازنده درست زیر پردازنده گرافیکی
مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero با 12 درگاه USB در قسمت پشتی خود که 8 تای آنها از نوع نسل دوم USB 3.2 هستند، از برترین مادربرد های ASUS است و میتواند خیال شما را به طور کامل از اتصال لوازم جانبی و دستگاههای با پورت USB راحت کند. علاوه بر این یک درگاه 2.5G LAN، هشت اسلات SATA و پشتیبانی از وایفای 6 از دیگر امکانات این مادربرد هستند.
تنها ایرادی که میتوانیم به این مادربرد بگیریم محل قرارگیری فن پردازنده است. اگر شما از دو پردازنده گرافیکی روی مادربرد استفاده کنید، این فن کاملا زیر آن دو قرار گرفته و جای تنفس نخواهد داشت. البته فن به طور کلی سر و صدای زیادی ندارد و به همین دلیل شاید جای نگرانی نباشد. به طور کلی مادربرد X570 ROG Crosshair VIII Hero یک محصول کارآمد و یک انتخاب ایدهآل در بین مدلهای میانرده و ردهبالا که از تراشه X570 استفاده میکنند است.
3. مادربورد ROG Strix Z590-I ؛ بهترین مادربردهای ایسوس
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: اینتل Z590
- سوکت: LGA 1200
- قیمت: 11 میلیون تومان
نقاط قوت: ویژگیهای فراوان، بهترین انتخاب برای پردازندههای نسل 11
نقاط ضعف: سر و صدای زیاد
محصول بعدی در لیست بهترین مادربرد های میانرده ASUS قرار دارد. ROG Strix Z590-I شاید برترین مادربرد میان رده ایسوس باشد. یک مادربورد با ویژگیهای فراوان از جمله 2 درگاه M.2 و 4 درگاه SATA. از نظر طراحی این مادربورد فرم فاکتور کوچکی دارد و از یک طراحی تمام مشکی بهره میبرد. همچنین از نظر ظاهری هم با توجه به طراحی جذاب و لوگو ROG که نورپردازی شده، میتوان آن را یکی از زیباترین مادربوردهای ایسوس دانست. از نظر عملکرد هم این مدل بسیار عالی است و از همه نظر جزو بهترینها بهحساب میآید.
4. مادربورد ROG Strix B550-E Gaming ؛ بهترین مادربرد اقتصادی ایسوس
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: AMD B550
- سوکت: AMD AM4
- قیمت: 7 میلیون تومان
نقاط قوت: ستاپ آسان، قیمت مناسب
نقاط ضعف: فقط یک درگاه PCIe نسل چهار دارد، پردازندههای سازگار محدود
اگر بهدنبال ساخت یک کامپیوتر از صفر هستید، ROG B550-E میتواند با توجه به قیمت مناسب و ویژگیهای قابل توجهی که در اختیار شما قرار میدهد، بهترین انتخاب باشد. البته که حتما باید پردازندهای که خریداری میکنید نسل سوم رایزن AMD باشد تا بتوانید از این مادربورد استفاده کنید.
درگاههای پشتی مادربورد همگی محافظت شدهاند و شما به یک درگاه نسل چهارم PCIe نیز در کنار یک درگاه نسل سوم دسترسی دارید. در کنار اینها هر درگاه اضافی که لازم داشته باشید نیز فراهم است. با این مادربورد هم امکانات فراوانی در اختیار خواهید داشت و هم از نظر زیبایی میتوانید آن را به رخ بکشید.
5. مادربورد TUF Gaming B550M-PLUS ؛ بهترین مادربردهای اقتصادی ایسوس
- فرم فاکتور: Micro ITX
- تراشه: AMD B550
- سوکت: AMD AM4
- قیمت: 5 میلیون تومان
نقاط قوت: پشتیبانی از PCIe 4.0، فناوری حذف نویز مبتنی بر هوش مصنوعی
نقاط ضعف: اسلات بالایی NVMe فاقد هیت سینک است، قیمت بالا نسبت به مشخصات
این مدل که جایگزین B450 شده، نهتنها از نظر توزیع برق و خنکسازی در سطح بالاتری قرار دارد بلکه دارای ویژگیهای مخصوص گیم و قطعات بسیار با کیفیتی نیز هست. از ویژگیهای شاخص آن میتوانیم به نرمافزار اختصاصی حذف نویز میکروفون که مبتنی بر هوش مصنوعی است و از هدستهای 3.5 میلیمتر، USB و بلوتوثی پشتیبانی میکند و همچنین کنترل تمام و کمال نورپردازی RGB اشاره کنیم.
6. مادربورد Prime H610M-A D4 ؛ برترین مادربرد ارزان ASUS
- فرم فاکتور: mATX
- تراشه: اینتل H610
- سوکت: LGA 1700
- قیمت: 3 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت ارزان و پشتیبانی از نسل 12 پردازندههای اینتل، دو درگاه M.2
نقاط ضعف: تنها 6 درگاه USB دارد
بهترین مادربرد اقتصادی ایسوس برای پردازندههای اینتل، مادربورد H610M-A D4 است. تنها مادربورد ارزان آنها که از 2 درگاه M.2 پشتیبانی میکند. اگر بهدنبال خرید پردازندههای آلدر لیک هستید و نمیخواهید خرج زیادی هم کنید و بهفکر اورکلاک کردن هم نیستید، این مادربورد ارزانترین مادربوردی است که شما را به نسل 12 هدایت میکند.
البته این مدل با توجه به قیمت، نقاط ضعفی هم دارد. مثلا فقط دارای 6 درگاه USB است و همین درگاهها نیز سرعت کافی ندارند و خبری هم از USB-C در بین آنها نیست. از طرف دیگر با وجود اینکه این مادربورد از تمام پردازندههای آلدر لیک پشتیبانی میکند ولی پردازندههای گرانقیمت و ردهبالای نسل 12 مثل i9-12900K خیلی انتخاب خوبی نیستند چرا که تراشه H610 برای استفاده از نهایت قدرت آنها به اندازه کافی توانمند نیست. با این حال اگر بهدنبال خرید بهترین پردازندههای نسل 12 نیستید، با این مادربورد 3 میلیون تومانی میتوانید جدیدترین پردازندههای اینتل را داشته باشید.
7. مادربورد ROG Maximus XIII Extreme Glacial ؛ برترین مادربرد ASUS
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: اینتل Z590
- سوکت: LGA 1200
- قیمت: 40 میلیون تومان
نقاط قوت: ماژول تنظیم ولتاژ 18 فازه 100 آمپری، 10 درگاه USB از جمله درگاه تاندربولت 4، وایفای 6E، پنج درگاه M.2، کارت صدای با کیفیت، همراه با واتر بلاک به فروش میرسد
نقاط ضعف: قیمت بسیار بالا
مادربورد ROG Maximus XIII Extreme Glacial، بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ است. یک مادربورد همهکاره با تراشه Z590 که هم از سیستم توزیع برق ردهبالا برخوردار است و هم به لطف یک DAC، صدای فوقالعاده با کیفیتی را به گوش شما میرساند. همچنین دارای پنج درگاه M.2 است و حتی از وایفای 6E نیز پشتیبانی میکند. با وجود اینکه قیمت آن خیلی بالا است، اما این مادربورد هرآنچه از یک مادربورد پرچمدار انتظار دارید را برآورده خواهد کرد.
8. مادربورد ROG Crosshair VIII Extreme ؛ از بهترین مادربردهای ایسوس
- فرم فاکتور: EATX
- تراشه: AMD X570S
- سوکت: AM4
- قیمت: 25 میلیون تومان
نقاط قوت: سیستم توزیع برق فوقالعاده، پنج درگاه M.2، تاندربولت 4، قابلیتهای عالی برای خنکسازی مایع، وایفای 6E
نقاط ضعف: قیمت بالا، فضای کافی برای اسلات PCIe بالایی وجود ندارد
ROG Crosshair VIII Extreme یکی از بهترین مادربرد های ایسوس 2022 است. این مادربورد از زمان عرضه تراشه X370 اولین مادربورد Extreme ایسوس برای AMD است. علاوه بر ظاهر ردهبالایی که دارد، با یکی از کارآمدترین ماژولهای تنظیم ولتاژ وارد بازار شده است. به همین خاطر هم اورکلاک کردن سیستم شما تماما به میزان قدرت سیستم خنکسازی سیستم و محدودیتهای پردازندهها بستگی دارد. دیگر ویژگیها نیز همگی پرچمدار هستند، از جدیدترین کدک صدا Supreme FX گرفته تا پشتیبانی از وایفای 6E.
همچنین درگاههای تاندربولت 4 و USB نسل 3.2 مادربورد نیز بهترین عملکرد را برای اتصال لوازم جانبی دارند و اگر هم قصد استفاده از حافظههای سریع را داشته باشید، پنج درگاه M.2 در اختیار خواهید داشت که میتوانید همزمان از آنها استفاده کنید. اگر 25 میلیون برای خرید یک مادربورد در اختیار دارید، ROG Crosshair VIII Extreme بهترین گزینهای است که میتوانید به خانه ببرید.
9. مادربورد TUF Gaming Z590-Plus WIFI ؛ برترین مادربرد ASUS
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: اینتل Z590
- سوکت: LGA 1200
- قیمت: 6 میلیون تومان
نقاط قوت: ارزش خرید بالا، ماژول تنظیم ولتاژ بسیار خوب نسبت به قیمت، ظاهر ساده
نقاط ضعف: کانکتور برق 4+8، درگاههای USB پنل پشتی کافی نیست
این مدل در لیست بهترین مادربرد های میانرده asus قرار دارد و برای کاربرانی که به فکر خرید پردازندههای نسل 11 هستند انتخاب مناسبی است. ایسوس همیشه سری TUF محصولاتش را با کیفیت مناسب و قیمت مناسبتر وارد بازار کرده و این مدل هم از این قاعده مستثنی نیست. مادربورد Z590 پلاس یک گزینه اقتصادی برای کسانی است که میخواهند یک سیستم درست و حسابی و بدون زرق و برق اضافی بسازند.
این مدل دارای 3 درگاه M.2 است که یکی از آنها از PCIe 4 پشتیبانی میکند. همچنین 2 درگاه پایینی نیز یک هیت سینک دارند. البته همانطور که گفتیم امکانات آن نسبت به سایر گزینهها محدودتر است و مثلا از اتصال سیمی 10 گیگابیتی یا کارتهای اضافی گران پشتیبانی نمیکند ولی در عوض کارتهای گرافیک سریع و حافظههای SSD بزرگتر را میتواند در آن نصب کرد.
10. مادربورد Prime Z690-A ؛ بهترین مادربرد ایسوس برای کارهای گرافیکی
- فرم فاکتور: ATX
- تراشه: اینتل Z690
- سوکت: LGA 1700
- قیمت: 8 میلیون تومان
نقاط قوت: ظاهر زیبا، کنترل پردازنده پاور و رم با هوش مصنوعی، هیتسینکهای بزرگ
نقاط ضعف: عدم پشتیبانی از نورپردازی RGB از طریق بایوس
ایسوس Prime Z690-A یکی دیگر از گزینههای بهصرفه ایسوس برای ارتقا سیستم است. این مادربورد ترکیب کاملی از ظاهر زیبا، عملکرد عالی و قابلیتهای اضافی است. بهخصوص به خاطر ظاهر زیبایی که دارد بهترین انتخاب برای کیسهای شیشهای است. ایسوس همچنین ماژول تنظیم ولتاژ را هم کاملا در هیتسینکهای بزرگی که برایش درنظر گرفته تحت حفاظت قرار داده و به همین خاطر این قسمت همیشه حرارت مناسبی دارد و از همین رو؛ میتوان این مادربورد را بهترین مادربرد ایسوس برای ماینینگ نیز بهشمار آورد.
بایوس مادربورد نیز با ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی همراه شده که سیستم را هنگام اجرای بازیهای سنگین و یا دیگر کارهای گرافیکی، بهینهسازی میکند تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
سخن پایانی
در مجموع هنگام خرید بهترین مادربردهای ایسوس طبیعی است که با نگاهی به طیف گسترده مدلهای مختلف کمی دچار شک و تردید شوید. برای همین ابتدا بهتر است پردازنده خودتان را انتخاب کنید و سپس میتوانید انتخاب خود را با مقایسه مادربردهای ایسوس، از میان مدلهای مخصوص اینتل یا AMD انجام دهید. افزون بر این با در نظر داشتن امکانات مورد نیاز، بودجه، درگاهها و سایر موارد میتوانید بسیاری از مادربردهایی که از نظرتان مناسب استفاده شما نیستند را از میان انواع مادربرد ایسوس خط بزنید تا انتخاب آگاهانهای داشته باشید. از نظر شما بهترین مادربرد ایسوس کدام است؟
