Bitpro Nexus Bitpro Nexus Casibom

راهنمای خرید دوربین عکاسی | نکات مهم در انتخاب دوربین عکاسی مناسب

راهنمای خرید دوربین عکاسی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

دوربین عکاسی هنوز هم یک ابزار جدایی ناپذیر از زندگی هر عکاسی است. چرا که با وجود پیشرفت چشم‌گیر دوربین‌های گوشی‌ها، همچنان بسیاری از عکاسان ترجیح می‌دهند از یک دوربین حرفه‌ای استفاده کنند. در ادامه با این راهنمای خرید دوربین عکاسی همراه پلازا باشید تا به تمام نکات مهم که پیش از خرید و هنگام انتخاب مدل مدنظرتان باید به آن‌ها توجه کنید بپردازیم.

امروزه صدها مدل برای انتخاب وجود دارد و برای گیج کننده‌تر شدن اوضاع، گوشی هوشمند شما هم در حال حاضر عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد! با وجود تمام اصطلاحات فنی پیرامون عبارات عکاسی و اجزای یک دوربین، تصمیم گیری برای خرید یک دوربین خیلی هم کار آسانی نیست. در این مطلب به نکاتی در مورد خرید دوربین عکاسی پرداخته‌ایم.

در ادامه می‌خوانید:

راهنمای خرید دوربین عکاسی ؛ نکات مهم در خرید دوربین عکاسی

به‌طور کلی انواع مختلف دوربین عکاسی را می‌توانیم در 2 دسته قرار دهیم: گوشی‌های هوشمند و بقیه مدل‌ها. دوربین گوشی‌ها طی این چندسال گذشته آنقدر پیشرفت کرده‌اند که تقریبا دیگر دوربین‌های اقتصادی و دیجیتالی که برای عکاسی مورد استفاده قرار می‌گرفتند را از رده خارج کردند.

با این حال اندازه و فرم فاکتور کوچک گوشی‌های هوشمند دست و پای دوربین‌های آن‌ها را بسته است. چون دوربین‌های حرفه‌ای و بزرگ‌تر، همچنان زوم بیشتر و سنسورهای بزرگ‌تری دارند و در نتیجه جزییات را بهتر ثبت می‌کنند و مهمتر اینکه دارای لنزهای مخصوص برای افکت‌های مختلف مثل عمق دادن به تصاویر در شات‌های پرتره هستند. در ابتدای این راهنمای .انتخاب دوربین عکاسی، ابتدا بهتر است به انواع دوربین بپردازیم و بعد به نکات مهمی که باید هنگام خرید مدنظر قرار دهید.

نوع دوربین

به‌طور کلی دوربین‌های عکسبرداری در 6 نوع مختلف دسته‌بندی می‌شوند:

  • دوربین‌های گوشی‌های هوشمند: با توجه به مدل‌های مختلف گوشی که در بازار وجود دارد، هرکدام از آن‌ها در بخش دوربین دارای قابلیت‌های متنوع و مختلفی هستند. به‌خصوص گوشی‌های رده‌بالا و پرچمدار که با 4 یا حتی 5 دوربین پشتی برای ثبت تصاویر در فواصل کانونی مختلف وارد بازار می‌شوند. تمام گوشی‌ها، حتی مدل‌های اقتصادی حداقل یک لنز عریض دارند و مدل‌های گران‌تر نیز با لنزهای تله‌فوتو برای تصاویر پرتره و نزدیک از سوژه و همچنین فوق‌عریض به‌فروش می‌رسند. رزولوشن آن‌ها نیز پیشرفت زیادی کرده و برای مثال گلکسی S22 اولترا با دوربین 108 مگاپیکسلی عرضه می‌شود. همچنین بسیاری از مدل‌ها نیز قادر به ضبط ویدیو با کیفیت 4K و حتی 8K هستند. اکثر آن‌ها با اتکا به الگوریتم‌های پردازش تصویر پیشرفته، رنگ‌ها یا کنتراست و جزییات تصاویر را بهبود می‌بخشند.
  • دوربین‌های بدون آیینه: لنز این نوع دوربین‌ها مانند دوربین‌های دیجیتال قابل تعویض است ولی از آنجایی که این نوع دوربین‌ها فاقد آیینه هستند، کوچک‌تر و ظریف‌تر از مدل‌های دیگر هم هستند. یک نقطه ضعف آن‌ها این است که فاقد یک نمایاب از داخل لنز هستند و در عوض از یک نمایشگر کوچک ویدیویی در نمایاب استفاده می‌کنند. برخی از آن‌ها نیز یک نمایشگر در بخش پشتی دارند. دوربین‌های بدون آیینه دارای سنسورهای بسیار بزرگ هستند و حتی برخی مدل‌های گران‌قیمت آن‌ها دارای سنسورهای تمام قاب هم هستند. این مدل دوربین‌ها همچنین می‌توانند تصاویر را با فرمت خام RAW ثبت کنند.
  • دوربین‌های دیجیتال: این دوربین‌ها که مدل پیشرفته‌تر دوربین‌های قدیمی هستند، از یک سیستم آیینه‌ای برای رساندن نور به سنسور یا فیلم استفاده می‌کنند. این دوربین‌ها با لنزهای متنوع و بسیار زیادی سازگاری دارند و همچنین در مقایسه با سایر دوربین‌ها ها نیز، بیشترین امکانات و قابلیت‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهند. البته در عوض از سایر دوربین‌ها نیز سنگین‌تر و بزرگ‌تر هستند.
  • اکشن کمرا: همانطور که از نامشان پیداست، این دوربین‌ها مناسب عکاسی و فیلمبرداری در حال حرکت هستند. این مدل‌ها همچنین مقاوم دربرابر آب، گرد و خاک و دمای بالا هستند و به همین خاطر بیشتر در ورزش‌ها و دیگر فعالیت‌های خارج از محیط شهری و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یک اکشن کمرا معمولا قادر است ویدیوها و تصاویر را با در زوایای بسیار وسیع و حتی در رزولوشن 4K ضبط کند. این دوربین‌ها بسیار کوچک و جمع‌وجور بوده و بیشترشان هم دارای یک نمایشگر لمسی برای اعمال تنظیمات هستند.
  • دوربین‌های کوچک یا Point and shoot: این دوربین‌ها مدل‌های ساده و کوچکی هستند که می‌توانید در جیبتان جای بدهید. به جز زوم اپتیکال، این دوربین‌ها برتری قابل توجهی نسبت به دوربین گوشی‌های هوشمند ندارند. مدل‌های گران آن‌ها همچنین از لرزش‌گیر اپتیکال و انتقال تصاویر به‌صورت وای‌فای به گوشی نیز برخوردار هستند.
  • دوربین‌های بریج: این دوربین‌ها بین دوربین‌های Point and shoot و مدل‌های تک لنز هستند. دوربین‌های بریج معمولا در 2 مدل با سنسورهای بزرگ یا لنزهای با زوم زیاد عرضه می‌شوند. سنسورهای بزرگ این دوربین‌ها معمولا 1 اینچ یا بزرگ‌تر هستند و در برخی مواقع از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز بهره می‌برند. برخی مدل‌ها نیز دارای لنزهای سریع با دیافراگم بزرگ برای عکاسی در محیط‌های کم‌نور هستند. مدل‌های با زوم زیاد دوربین‌های بریج نیز دارای زوم 30 تا 125 برابر هستند که به‌شما این امکان را می‌دهند تا از ماه با جزییات کامل عکاسی کنید.

پس از اینکه نوع دوربینی که می‌خواهید را مشخص کردید، باید برای پاسخ به این سوال که دوربین عکاسی خوب چی بخرم؟ میزان بودجه و همچنین قابلیت‌هایی که از دوربین انتظار دارید را مشخص کنید. اما در خرید دوربین عکاسی به چه نکاتی توجه کنیم؟

1. کیفیت تصویر ؛ نکات مهم در خرید دوربین عکاسی

راهنمای خرید دوربین عکس برداری

با دوربینی با کیفیت تصویر بالا و البته هنر عکاسی، می‌توانید تصویری از یک دوربین ارزان قیمت را مانند یک عکس از دوربین بسیار گران تر نشان دهید. اگر قبلاً از دوربین استفاده نکرده باشید، قضاوت در مورد کیفیت تصاویری که یک دوربین تولید می‌کند، می‌تواند دشوار باشد. در این مورد، خواندن نظرات آنلاین در سایت‌هایی برای خرید دوربین و نظرات خریداران در آمازون را توصیه می‌کنیم.

نکته دیگری که در راهنمای خرید دوربین های عکاسی حرفه ای باید در نظر گرفت این است که کیفیت تصویر یک دوربین بستگی زیادی به لنز متصل به آن دارد. اگر دوربینی با لنز ثابت انتخاب می‌کنید، بدیهی است که انتخابی در این مورد ندارید، اما برای مدل‌های لنز قابل تعویض، لنز انتخابی بسیار مهم است. اکثر مدل‌های DSLR سطح پایه و بدون آینه با لنز کیت عرضه می‌شوند. این معمولاً یک لنز زوم میان رده ارزان قیمت با دیافراگم آهسته و متغیر است. به طور خلاصه، معمولاً زیاد خوب نیست.

همچنین بخوانید :

لنز کیت می‌تواند راه خوبی برای عادت کردن به دوربین جدید شما باشد، اما به شما توصیه می‌کنیم که به محض اینکه بودجه‌تان اجازه بدهد، روی یک لنز پرایم مقرون به صرفه و یک زوم با کیفیت بهتر سرمایه‌گذاری کنید. به طور کلی، هر چه بیشتر برای دوربین خرج کنید، کیفیت تصویر افزایش می‌یابد. از قیمت 1000 دلار به بالا، هر گونه بهبودی در کیفیت تصویر مبهم تر می‌شود، مگر زمانی که در نور کم عکس می‌گیرید. یکی از دلایل اصلی که عکاسان حرفه‌ای هزینه زیادی برای دوربین‌ها خرج می‌کنند، این است که مدل‌های گران‌تر معمولاً توانایی بسیار بهتری برای ثبت تصاویر با کیفیت خوب در نور کمتر ارائه می‌دهند.

2. رزولوشن ؛ از نکات مهم پیش از خرید دوربین عکسبرداری

راهنمای خرید دوربین عکس برداری حرفه ای

رزولوشن یکی از عوامل مهم در راهنمای خرید دوربین های عکاسی بر اساس قیمت است. وضوح دوربین‌های دیجیتال با مگاپیکسل اندازه گیری می‌شود و یک مگاپیکسل به معنای یک میلیون پیکسل است. وقتی صحبت از دوربین‌های دیجیتال به میان می‌آید، تعداد مگاپیکسل‌های بالا هنگام برش دادن یک عکس یا چاپ عکس‌های بزرگ، بیشترین اهمیت را دارد. عکس‌های با مگاپیکسل بیشتر جزئیات بیشتری دارند، در نتیجه از نظر اندازه فایل بزرگ‌تر هستند، به این معنی که ویرایش، ارسال، ذخیره و به طور کلی مدیریت آن‌ها بیشتر طول می‌کشد. اکثر دوربین‌ها این گزینه را دارند که در صورت تمایل رزولوشن کمتری را انتخاب کنید، که می‌تواند هنگام انتقال به دستگاه‌های هوشمند برای اشتراک گذاری آنلاین مفید باشد.

مردم اغلب به اشتباه کیفیت تصویر دوربین را بر اساس تعداد مگاپیکسل ارزیابی می‌کنند، اما اینطور نیست. اندازه پیکسل مهمتر است و اندازه سنسور تصویر رابطه مستقیمی با آن دارد. تلفن هوشمند شما با 50 مگاپیکسل هرگز با یک DSLR عالی با 24 مگاپیکسل رقابت نمی‌کند، زیرا سنسور DSLR بسیار بزرگتر است. هنگام خرید دوربین، تعداد مگاپیکسل را عاملی تعیین کننده ندانید. اگر قصد چاپ پرینت‌های بزرگ و با جزئیات زیاد را ندارید، نیازی به سرمایه گذاری روی دوربینی با بیش از 20 مگاپیکسل نیست.

3. اندازه و ارگونومی

چه نوع دوربین عکاسی بخرم؟

اندازه از دیگر نکاتی است که برای خرید دوربین عکاسی خوب با قیمت مناسب باید مدنظر داشته باشید. اندازه دوربین و احساس آن در دستان شما عاملی است که به ندرت مورد بحث قرار می‌گیرد اما در واقع یکی از مهمترین نکات قبل از خرید دوربین مناسب عکاسی است. کوچک‌ترین دوربین‌های کامپکت برای دست‌های بزرگ یا انگشت‌هایی که مهارت ندارند، مناسب نیستند. از طرفی دیگر، اگر دوربینتان خیلی بزرگ و حجیم باشد، نمی‌توانید آن را با خود بیرون بیاورید.

در راهنمای خرید دوربین عکاسی برای مبتدی، اندازه بیشتر یک عامل شخصی است و همچنین بسیار ذهنی است. چیزی که برای یک مبتدی بزرگ تلقی می‌شود، احتمالا برای یک حرفه ای کوچک به نظر می‌رسد! ارگونومی دوربین نه تنها با حسی که در دست شما دارد ارتباط دارد، بلکه به جای دکمه‌ها نیز مربوط می‌شود. ممکن است نگه داشتن برخی از دوربین‌های کوچک خوب باشد، اما دکمه‌های آن‌ها خیلی نزدیک به هم هستند و استفاده از آن‌ها را ناخوشایند می‌کنند.

اگر نمی‌توانید شخصاً به فروشگاه دوربین بروید، توصیه می‌کنم نظرات کاربران را بخوانید و اندازه دوربین را بر اساس ابعاد آن در مقایسه با گوشی هوشمند خود قضاوت کنید.

4. اندازه سنسور؛ از نکات مهم در خرید دوربین عکاسی

راهنمای خرید دوربین برای عکس برداری

سنسور یکی از موارد کلیدی است که هنگام پاسخ به سوال دوربین عکاسی حرفه ای چی بخرم، باید به آن توجه داشت. سنسور یک دوربین، نور را به منظور ایجاد یک عکس، به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل می‌کند. به‌طور معمول، هرچقدر سنسور بزرگ‌تر باشد، تصاویر هم بهتر هستند. این سنسورها مگاپیکسل و پیکسل‌های بزرگ‌تری دارند و می‌توانند نور بیشتری جذب کنند.

بزرگ‌ترین سنسور موجود در بازار، سنسورهای فول فریم یا تمام قاب هستند که در دوربین‌های DSLR و بدون آیینه رده‌بالا پیدا می‌شوند. علت نام‌گذاری آن‌ها هم این است که اندازه آن‌ها تقریبا با یک تکه فیلم 35 میلی‌متری یکی است.

سنسورهای APS-C که کمی کوچکتر از سنسورهای تمام قاب هستند، در بیشتر دوربین‌های SLR و بدون آیینه معمولی و میان‌رده مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما سایر دوربین‌های بدون آیینه از سنسورهای کوچک‌تر که تحت عنوان Micro Four Thirds شناخته می‌شوند، استفاده می‌کنند. سنسورهای کوچک‌تر اما در دوربین‌های بریج پیدا می‌شود. در نهایت گوشی‌های هوشمند را داریم که در میان تمام دوربین‌ها، کوچک‌ترین سنسورهای تصویر را دارند.

نکات مهم در خرید دوربین عکاسی / راهنمای خرید دوربین عکاسی

عکاسان حرفه ای معمولا از دوربین‌های فول فریم یا سنسور پیشرفته APS-C استفاده می‌کنند. اگر بودجه کافی دارید، یک دوربین فول فریم سرمایه گذاری فوق العاده ای است. توصیه ما به اکثر عکاسان مبتدی و علاقه مند خرید یک دوربین سنسور APS-C است. این‌ها مزایای اندازه و وزن خوب، کیفیت تصویر عالی، لنزهای مقرون به صرفه تر و ارزش عالی برای پول را ارائه می‌دهند.

سنسورهای APS-C، فاصله کانونی لنزهای شما را زیاد می‌کنند. لنزی که 35 میلی متر است، ممکن است فاصله کانونی واقعی 50 میلی متر را به شما بدهد. این برای عکاسی از سوژه‌هایی که دور هستند عالی است، زیرا اساساً با هر لنزی که دارید، دسترسی بیشتری می‌گیرید. از طرف دیگر، اگر می‌خواهید وسیع‌ترین لنز ممکن را داشته باشید، با حسگر APS-C کمی محدودتر هستید.

5. نرخ ISO ؛ از نکات مهم در خرید دوربین عکاسی

سرعت ISO که یک استاندارد برای تعیین حساسیت فیلم است، به دنیای دوربین‌های دیجیتال نیز قدم گذاشته است. هرچقدر شما میزان ISO را بالاتر ببرید، دوربین در ثبت سوژه‌هایی که در محیط‌های تاریک قرار دارند، بدون فلش، عملکرد موثرتری دارد. اما از طرف دیگر بالاتر بردن ISO منجر به ایجاد نویز و اعوجاج بیشتر در تصاویر خواهد شد.

یک سنسور بزرگ که پیکسل‌های بزرگ‌تری دارد، می‌تواند در ISO بالا، تصاویر را با کیفیت بهتری ثبت کند. ISO در اندازه 6400 یا بالاتر به‌شما این امکان را می‌دهد تا تصاویر را به بهترین شکل ممکن در محیط‌های تاریک ثبت کنید ولی اینکه عکس شما چقدر نویز خواهد داشت بسته به اندازه و کیفیت سنسور دوربین و همچنین میزان توان پردازنده در برطرف کردن این نویزها دارد. در بیشتر دوربین‌ها ISO بالا نتایج جالبی به‌همراه ندارد.

6. سرعت شاتر

از دیگر نکاتی که در راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای باید به آن توجه کنید، سرعت شاتر است. سرعت شاتر مدت زمانی است که شاتر برای رساندن نور به سنسور باز می‌ماند. هرچقدر سرعت بالاتر باشد، یک سوژه در حال حرکت را می‌توان با وضوح بالاتری ثبت کرد. سرعت شاتر معمولا در هزارم ثانیه اندازه‌گیری می‌کنند.

نکات مهم در خرید دوربین عکاسی / نکات پیش از خرید دوربین عکاسی

دوربین‌هایی که سرعت شاتر بالای داشته باشند برای عکاسی از صحنه‌های در حال حرکت و سریع مثل مسابقات ورزشی مناسب هستند. برای مسابقات ورزشی معمولا یک دوربین با سرعت شاتر 1/500 مناسب است. بسیاری از دوربین‌های DSLR و بدون آیینه قادر به عکاسی با سرعت شاتر 1/8000 یا یک هشت هزارم ثانیه هستند که برای عکاسی از مسابقات اتومبیل‌رانی مناسب است. برخی دوربین‌های بریج و بدون آیینه حتی دارای شاترهای الکترونیکی هستند که سرعت آن‌ها از این هم بالاتر است.

7. سرعت و عملکرد؛ از نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری

یکی از نکات خرید دوربین در راهنمای انتخلب دوربین مناسب عکاسی، سرعت و عملکرد است. این مورد به سرعت فوکوس خودکار، فریم بر ثانیه (FPS) و زمان راه اندازی و سرعت عملکرد کلی دوربین مربوط می‌شود. اکثر دوربین‌های مدرن با قیمت 500 دلار و بالاتر، از سرعت فوکوس خودکار کافی برای استفاده معمولی برخوردار هستند. در راهنمای خرید دوربین عکاسی کانن، باید بدانید که دوربین‌های DSLR و دوربین‌های بدون آینه معمولاً عملکرد بهتری نسبت به دوربین‌های کامپکت و بریج ارائه می‌دهند، اگرچه این به مدل بستگی دارد. به طور کلی، برای رقابت با سرعت یک مدل بزرگتر، باید هزینه بیشتری را برای یک دوربین کامپکت خرج کنید.

در راهنمای خرید دوربین عکاسی DSLR، واحد FPS هم به تعداد عکس‌هایی اشاره دارد که می‌توانید با نگه داشتن دکمه شاتر در حالت پیوسته پشت سر هم بگیرید. فریم بر ثانیه یا FPS بالاتر (بیش از 5) می‌تواند برای گرفتن سوژه‌های متحرک سریع مفید باشد، اما باید با عملکرد مناسب ردیابی فوکوس خودکار همراه شود تا اطمینان حاصل شود که عکس‌های شما در فوکوس هستند.

دوربین‌های DSLR که FPS بالایی ارائه می‌دهند معمولاً بیش از 1000 دلار قیمت دارند، اما این مورد در مورد بدون آینه‌ها صدق نمی‌کند. برای مثال Sony a6000 کمتر از 500 دلار قیمت دارد و سرعت 10 فریم در ثانیه قابل توجهی دارد. اینکه بتوانید صدها فریم را ثبت کنید همیشه چیز خوبی نیست. شما عکس‌های بیشتری برای بررسی در حین ویرایش خواهید داشت، و همچنین این سوال وجود دارد که بافر شما چقدر می‌تواند باشد. سرعت کلی عملکرد دوربین عامل مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود. به طور معمول، دوربین‌های DSLR سریع‌تر از دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های نقطه‌ای هستند.

8. زوم اپتیکال ؛ از ویژگی های دوربین عکاسی خوب

حتی ارزان‌ترین دوربین‌ها نیز با حداقل زوم اپتیکال 3 برابر عرضه می‌شوند. برخی دوربین‌ها قادر به زوم کردن در فواصل بسیار زیاد هستند. اما زوم بیشتر یک مشکلی هم دارد و آن هم این است که هرچقدر زوم اپتیکال یک دوربین بیشتر باشد، وزن و اندازه دوربین هم بیشتر می‌شود. بسیاری از دوربین‌ها در نهایت زوم خود، بدون یک سه‌پایه یا حداقل مونوپاد قادر به استفاده نیستند.

نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری / برای عکاسی حرفه ای چه دوربینی بخریم؟

8. نوع فلش ؛ راهنمایی خرید دوربین عکاسی

نکته بعدی در این راهنمای خرید دوربین عکاسی نیمه حرفه ای، فلش است. بیشتر دوربین‌ها، به جز برخی دوربین‌های دیجیتال و بدون آیینه، دارای فلش هستند که از لحاظ عملکردی، بسیار بهتر از فلشی است که در گوشی‌های هوشمند پیدا می‌کنید. برخی از آن‌ها به شما این امکان را می‌دهند تا میزان روشنایی فلش را تنظیم کنید. اگر بیشتر در محیط‌های بیرونی عکاسی می‌کنید و می‌خواهید تصاویرتان روشنایی و وضوح خوبی داشته باشند باید یک فلش جداگانه خریداری کنید. یک فلش اکسترنال، کنترل بسیار بیشتری در میزان نور و همچنین جهت تابش آن به شما می‌دهد.

9. اندازه دیافراگم؛ نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری

از نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری که باید به آن توجه کنید، دیافراگم است. در دوربین‌های پیشرفته مثل مدل‌های دیجیتال و یا بدون آیینه، شما می‌توانید به‌صورت دستی اندازه دیافراگم را تنظیم کنید تا به این طریق بتوانید میزان نوری که به سنسور می‌رسد را کنترل کنید. برای آنکه بتوانید در محیط‌های تاریک، تصاویری با روشنایی و کیفیت بیشتر بگیرید، به‌دنبال دوربینی باشید که اندازه دیافراگم بالایی مثل f/2.8 یا f/1.8 داشته باشد. این دوربین‌ها نور بیشتری جذب می‌کنند و به همین خاطر شما در محیط‌های تاریک می‌توانید تصاویر با کیفیت و وضوح بالاتری ثبت کنید.

دوربین گوشی‌های هوشمند و دوربین‌های بریج معمولا دیافراگم بزرگی دارند با این تفاوت که دیافراگم اکثر گوشی‌ها ثابت است. لنزهای اقتصادی، به‌خصوص لنزهای زوم، حداکثر دیافراگم f/3.5 یا کمتر دارند. لنزهای با دیافراگم f/2.8 اما قیمت به مراتب بالاتری دارند.

10. لرزش گیر تصویر

فناوری اپتیکال در کاهش تاری که با لرزش دست به‌وجود می‌آید موثر است. این فناوری در دو حالت یا در لنز یا در بدنه دوربین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در لنز، خود سیستم به‌صورت فیزیکی لنز را تکان می‌دهد تا لرزش دست شما را خنثی کند. به این ترتیب در دو محور افقی و عمودی می‌تواند با حرکت خود، تا حدودی از لرزش تصویر جلوگیری کند.

راهنمای خرید دوربین عکاسی / راهنمای خرید دوربین عکاسی نیمه حرفه ای

این سیستم دو محوره در برخی گوشی‌های هوشمند، مدل‌های رده‌بالا دوربین‌های Point and shoot و بسیاری از دوربین‌های بریج و همچنین لنزهای دوربین‌های بدون آیینه و DSLR وجود دارد. برخی دوربین‌های بدون آیینه و حتی برخی گوشی‌های رده‌بالا، سنسور دوربین را در 5 محور حرکت می‌دهند. برای مثال دوربین Olympus OM-D E-M10 Mark IV و همچنین آیفون 13 پرو مکس از این ویژگی استفاده می‌کنند.

اما دوربین‌های Point and shoot و گوشی‌های ارزان قیمت، لرزش‌گیر فیزیکی یا اپتیکال ندارند و به‌صورت دیجیتالی تصویر را ثابت می‌کنند. نتیجه در بسیاری از مواقع قابل مقایسه با لرزش‌گیر اپتیکال نیست و تصاویر کیفیت جالبی ندارند.

11. فاصله کانونی ؛ نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری

نکته بعدی در راهنمای خرید دوربین عکاسی، فاصله کانونی است. این مورد به شما اطلاع می‌دهد که دوربین تا چه اندازه می‌تواند به یک سوژه نزدیک شود و بدون افت کیفیت، از آن عکسبرداری کند. لنزهای مخصوص زوم هرکدام فاصله کانونی متفاوتی دارند. فاصله کانونی را نیز در یکای میلی‌متر نشان می‌دهند. مثلا لنزهای زوم اکثر دوربین‌های دیجیتال 18 تا 55 میلی‌متر فاصله کانونی دارند.

دوربین‌های DSLR و بدون آیینه، با فاصله کانونی حقیقی خود شناخته می‌شوند و در مقایسه دوربین‌های تک لنز که سنسور کوچک‌تری دارند، تصاویر متفاوت‌تری می‌گیرند. در یک دوربین فول فریم فاصله کانونی 50 میلی‌متر تقریبا مثل همان دیدن طبیعی است. فاصله‌های کانونی کمتر عریض‌تر هستند و فواصل کانونی بیشتر، تله‌فوتو به‌حساب می‌آیند.

همچنین برخی لنزها که با نام پرایم شناخته می‌شوند دارای فاصله کانونی ثابت مثل 35 یا 50 میلی‌متر هستند. این لنزها با وجود اینکه دست شما را تاحدودی می‌بندند اما کیفیت تصاویر آن‌ها معمولا بهتر است و البته قیمت ارزان‌تری هم از لنزهای زوم با کیفیت مشابه خود دارند، چرا که از طراحی ساده‌تری بهره می‌برند.

12. عملکرد ویدیو

مهمترین نکات هنگام خرید دوربین عکاسی

این روزها همه دوربین‌های دیجیتال فیلم‌برداری می‌کنند و برخی از آن‌ها ویژگی‌های سطح بالایی مانند وضوح 4K Ultra HD، نرخ فریم چندگانه، حرکت فوق‌العاده آهسته، ضبط با سرعت بالا و تایم لپس را ارائه می‌کنند. اگر مدلی با لنزهای قابل تعویض انتخاب کنید، دریافت کیفیت ویدیویی که بتواند با بهترین یوتیوبرها و سازندگان فیلم کوتاه رقابت کند، سخت نیست.

نکات مهم در خرید دوربین عکاسی که در صورت گرفتن فیلم با کیفیت بالا در دوربین دیجیتال خود باید در نظر بگیرید عبارتند از:

  • نرخ فریم: 24 فریم در ثانیه و 30 فریم در ثانیه استاندارد هستند. و البته 60 فریم بر ثانیه و بالاتر برای فیلمبرداری اسلوموشن عالی است.
  • تثبیت‌کننده تصویر: چه در بدنه و چه در لنز (OIS)، اگر قصد دارید بدون سه‌پایه یا گیمبال فیلم‌برداری کنید، تثبیت‌کننده تصویر ضروری است.
  • ویدیوی 4k: وضوح بیشتر یعنی کیفیت تصویر بهتر و توانایی برش بیشتر. فقط مطمئن شوید که می‌تواند 4k با سرعت 24 و 30 فریم در ثانیه ضبط کند.
  • پورت میکروفون خارجی: برای دریافت بهترین صدا، باید بتوانید یک میکروفون خارجی وصل کنید.
  • مدت زمان ضبط: بسیاری از دوربین‌های DSLR محدودیتی برای میزان ضبط در یک زمان دارند.
  • صفحه LCD چرخان: این برای فیلمبرداری از خودتان، یا صرفاً برای نجات گردن شما به کار می‌آید.
  • خروجی HDMI: این مورد برای ضبط در دستگاه‌های ضبط خارجی است.

هنگام انتخاب دوربین برای فیلمبرداری، سعی کنید با خودتان صادق باشید. آیا احتمالاً از یک DSLR یا بدون آینه برای گرفتن فیلم‌های بچه‌هایتان در حال بازی استفاده می‌کنید؟ با این فرض، گاهی دوربین گوشی هوشمند شما، می‌تواند فیلم‌های بهتری بگیرد. علاوه بر این، ویرایش ویدیو می‌تواند به طور دردناکی آهسته باشد، به خصوص اگر کامپیوتر قدرتمندی نداشته باشید.

راهنمای خرید دوربین عکاسی / نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری

نکات مهم دیگری که در خرید دوربین عکاسی باید در نظر بگیرید به صورت زیر هستند:

  • عمر باتری طولانی: دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های عکاسی نقطه‌ای معمولاً عمر باتری بسیار کمتری نسبت به دوربین‌های DSLR دارند.
  • حالت‌های عکاسی دستی: اگر علاقه مند به یادگیری در مورد عکاسی هستید، دوربینی با حالت عکاسی دستی ضروری است.
  • نرخ فریم بالا: توانایی گرفتن چندین عکس متوالی می‌تواند برای ثبت حرکت سریع مفید باشد.
  • صفحه نمایش ال سی دی چرخان یا کج: این مورد برای سلفی گرفتن مفید است.
  • دو شکاف کارت حافظه: کارت حافظه برای پشتیبان گیری فوری است، اما فقط در صورتی که حرفه ای باشید واقعاً به درد می‌خورد.
  • ورودی و خروجی میکروفون: اگر در مورد ضبط ویدیو جدی هستید، پورت میکروفون لازم است.
  • شبیه سازی فیلم: این مورد منحصر به فرد دوربین‌های فوجی فیلم است، اما برندهای دیگر جلوه‌ها و فیلترهای خلاقانه نیز ارائه می‌دهند.
  • صفحه لمسی: استفاده از حرکات تلفن هوشمند روی دوربین می‌تواند سرگرم کننده باشد.
  • سیستم فوکوس خودکار ردیابی چشم یا صورت: فناوری فوکوس خودکار پیشرفته که به دوربین‌های بدون آینه محدود می‌شود، می‌تواند به درد بخور باشد.
  • منظره یاب الکترونیکی: یک “EVF” می‌تواند اطلاعات بیشتری نسبت به “OVF” نمایش دهد و یک نمای WYSIWYG ارائه دهد.
  • تثبیت تصویر: برای فیلمبرداری روان تر و عکسبرداری دستی ضروری است.
  • ضد آب و ضد گرد و غبار: اگر زیاد سفر می‌کنید یا در هر شرایط آب و هوایی عکاسی می‌کنید، مفید است.
  • فرمت تصویر RAW: فایل‌های RAW انعطاف پذیری بیشتری را هنگام ویرایش ارائه می‌دهند.

راهنمای خرید دوربین عکاسی / راهنمای خرید دوربین عکاسی نیمه حرفه ای

برند ها

از نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری، برند دوربین است. برندهای زیادی در حال حاضر مشغول تولید دوربین‌های عکاسی با مدل‌ها و امکانات متفاوت هستند، اما فعلا برندهای زیر حرف اول را می‌زنند:

  • کانن: کانن تقریبا در هر دسته‌بندی، محصولات متنوع و زیادی دارد. از دوربین‌های ساده گرفته تا نمونه‌های دیجیتال حرفه‌ای. کانن همچنین به نسبت سایر برندها، لنزهای بیشتری هم برای دوربین‌های بدون آیینه و دیجیتال خود تولید می‌کند.
  • فوجی‌فیلم: فوجی‌فیلم بیشتر روی دوربین‌های کامپکت پیشرفته و همچنین نمونه‌های بدون آیینه تمرکز دارد. آن‌ها حتی مدل‌های ضدآب هم دارند ولی فعلا دوربین دیجیتال جدیدی تولید نکردند.
  • لایکا: دوربین‌های این کمپانی بیشتر مخصوص گروه خاصی از کاربران هستند چرا که قیمت بسیار بالایی دارند. لایکا نیز دوربین‌های کامپکت و بدون آیینه تولید می‌کند.
  • نیکون: نیکون نیز دوربین‌های کامپکت متنوع و رده‌بالایی با قابلیت‌هایی مثل سوپر زوم عرضه می‌کند. البته این دوربین‌ها با برند Coolpix وارد بازار می‌شوند. آن‌ها همچنین در زمینه ساخت دوربین‌های دیجیتال هم سابقه طولانی دارند و مدل‌های متخلفی در بازه‌های قیمتی مختلف و با لنزهای متنوع می‌سازند. نیکون همچنین سری Z دوربین‌های بدون آیینه خود را هم توسعه داده و دوربین‌هایی با سنسورهای بزرگ و با قابلیت تعویض لنز عرضه می‌کند.
  • سونی: سونی بیشتر در دسته دوربین‌های بدون آیینه و دیجیتال فعال است و مدل‌هایی با فریم فول و با لنزهای مختلف تولید می‌کند. آن‌ها همچنین دوربین‌های کامپکت زیادی هم دارند.

سوالات متداول

1. بهترین برند های دوربین عکاسی موجود دربازار ایران کدامند؟

کانن، فوجی‌فیلم، لایکا، نیکون و سونی از جمله برترین برندهایی هستند که دوربین‌های عکاسی را تولید و روانه بازار می‌کنند.

2. آیا با دوربین های مخصوص عکاسی می شود فیلمبرداری کرد؟

بله. تقریبا تمامی دوربین‌های عکاسی مدرن امروزی با قابلیت فیلمبرداری عرضه می‌شوند.

سخن پایانی

برندهای دوربین سعی می‌کنند با معرفی ویژگی‌های فانتزی جدید به رقابت بپردازند، اما توصیه ما در این راهنمای خرید دوربین عکاسی، این است که تصمیم خود را بر اساس نکات پیش از خرید دوربین عکسبرداری ذکر شده در این مقاله بگیرید. اشتباه رایجی که مبتدیان مرتکب می‌شوند این است که همه چیز را در فروشگاه می‌خرند، اما در واقعیت، در ابتدا لوازم جانبی بسیار کمی مورد نیاز است.

وقتی شروع به توسعه سبک خود می‌کنید، متوجه می‌شوید که به چه نوع عکاسی علاقه دارید و اینجاست که برخی از لوازم جانبی مفید خواهند بود. فقط این را به خاطر داشته باشید که هر دوربینی متفاوت است، اما مهارت شما به عنوان یک عکاس بسیار مهم تر از بدنه دوربین است. یک دوربین بخرید، نحوه استفاده از آن را بیاموزید و تا زمانی که به محدودیت برسید، آن را آزمایش کنید و تنها پس از آن، با کمک راهنمای خرید دوربین عکاسی، به ارتقاء فکر کنید. از نظر شما نکات مهم در خرید دوربین عکاسی کدام موارد هستند؟

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402