Присоединяйтесь к 1win казино и наслаждайтесь азартными играми. Удобный вход, быстрая регистрация и множество бонусов ждут вас. Используйте промокоды для максимальных выигрышей. The Arabic word "سكس" (saks) is a transliteration of the English word "sex." It is derived from the way English pronunciation is adapted into Arabic script, reflecting modern linguistic borrowing. Bitpro Nexus Bitpro Nexus

نقد و بررسی فیلم تی تی آیدا پناهنده | جادویی، اما واقعی

فیلم سینمایی تی تی / فیلم ایرانی تی تی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

فیلم تی تی اثری درام به کارگردانی آیدا پناهنده است که در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت و به تازگی اکران شده است. داستان فیلم سینمایی تی تی درباره زنی ساده اما عجیب به نام تی تی است که با یک استاد دانشگاه آشنا می‌شود.

فیلم سینمایی تی تی اثری درام به کارگردانی آیدا پناهنده و نویسندگی ارسلان امیری محصول سال 1398 است. فیلم تی تی در جشنواره فیلم فجر سال 1399 حضور داشت و در 4 رشته بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی متن و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران نامزد شده بود. اما نمایش اول این اثر در سی و سومین فستیوال بین‌المللی فیلم توکیو 2020 بود و به همین دلیل طبق نظر شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر سی و نهم، از داوری در دو بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردانی محروم شد. همچنین این فیلم در جدول رده‌بندی منتقدان مجله فیلم در دو بخش بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه برگزیده شد. هوتن شکیبا، پارسا پیروزفر و الناز شاکردوست در این فیلم نقش‌های اصلی را ایفا کرده‌اند. داستان فیلم ایرانی تی تی درباره دختری روستایی به نام تی تی و ملاقات او با یک استاد دانشگاه در حوزه فیزیک است.

در ویدیوی زیر می‌توانید «تیزر فیلم تی تی» را تماشا کنید تا با فضای آن بیشتر آشنا شوید.

در مورد اکران فیلم تی تی نیز باید بگوییم که این فیلم به تازگی و از تاریخ 15 تیر 1401 اکران شده است. در این مقاله از پلازا با معرفی و نقد تی تی همراه ما باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانید

داستان فیلم تی تی چیست؟

حالا که تیزر فیلم سینمایی تی تی را تماشا کردید، بد نیست مروری بر داستان آن نیز داشته باشیم. تی تی دختری شهرستانی و ساده است که به عنوان خدمات در یک بیمارستان کار می‌کند. او در این بیمارستان با استادی به نام ابراهیم آشنا می‌شود که با اینکه به شدت بیمار است، اما قصد دارد فرضیه‌ای که درباره پایان جهان دارد را به اثبات برساند تا بتواند بشریت را نجات دهد.

داستان فیلم تی تی

همچنین بخوانید :

طی اتفاقاتی یک سری از کاغذهای ابراهیم که حاوی اطلاعات مهمی هستند دست تی تی می‌مانند. ابراهیم برای گرفتن این کاغذها به سراغ تی تی می‌رود تا بتواند تحقیقاتش را کامل کند و این آغاز رابطه عجیب و غریب این دو است. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که مضمون اصلی و موضوع فیلم تی تی درباره انسانیت و کمک به یکدیگر در شرایط بحرانی است.

بازیگران فیلم تی تی

در فیلم ایرانی تیتی بازیگران معروف و چهره‌ای به ایفای نقش پرداخته‌اند. جالب است که بعد از حضور زوج الناز شاکردوست و هوتن شکیبا در فیلم شبی که ماه کامل شد، این دو دوباره در فیلم ایرانی تی تی همبازی شده‌اند. در ادامه می‌توانید بیوگرافی کوتاهی از هنرپیشه‌های تی تی بخوانید.

الناز شاکردوست در نقش تی تی

الناز شاکردوست در نقش تی تی - بازیگران زن ایرانی با بالاترین دستمزدت

الناز شاکردوست بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، متولد 7 تیر 1363 در تهران است. او در سال 1382 با بازی در فیلم اینجا… آخر دنیا وارد سینما شد و در سال 1383 با بازی در فیلم گل یخ به کارگردانی کیومرث پوراحمد حسابی شناخته شد. شاکردوست با حضور در فیلم‌هایی چون عروس فراری محصول سال 1383، قتل آنلاین محصول سال 1384، بی‌وفا محصول سال 1385 و کیش و مات محصول سال 1387 که همه آنها فیلم‌های چندان قدرتمندی نبودند به فعالیت خود ادامه داد. البته در این میان او در فیلم‌های خوبی چون اتوبوس شب نیز به ایفای نقش پرداخت.

چیزی که درباره الناز شاکردوست ارزشمند است این است که او با وجود چهره زیبایش، در تمام این سال‌ها سعی کرده فقط روی چهره‌اش سرمایه‌گذاری نکند و در فیلم‌ها و نقش‌های بهتری به ایفای نقش بپردازد. خصوصا در چند سال اخیر او با بازی در فیلم‌هایی چون خفگی محصول سال 1395 به کارگردانی فریدون جیرانی، سراسر شب محصول سال 1396 به کارگردانی فرزاد موتمن و خصوصا فیلم شبی که ماه کامل شد محصول سال 1397 و به کارگردانی نرگس آبیار بیشتر این موضوع را نشان داده که برای آخری سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر برای بهترین بازیگر نقش اول زن را نیز گرفته است.

پارسا پیروزفر در نقش ابراهیم

فیلم سینمایی ایرانی تی تی - پارسا پیروزفر در نقش ابراهیم

پارسا پیروزفر بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، متولد 22 شهریور 1351 در تهران است. او همچنین به حرفه‌های دیگری مانند تدریس تئاتر، نقاشی، نمایشنامه‌نویسی و ترجمه نیز مشغول است. پیروزفر در سال 1371 با بازی در فیلم مجسمه وارد سینما شد و در سال 1373 و با فیلم پری با اینکه نقش کوتاهی در آن داشت، بیشتر دیده شد. اما پارسا پیروزفر بیشتر از همه با بازی در سریال‌های در پناه تو، در قلب من، سفر سبز و در چشم باد در میان عموم شناخته شد.

از دیگر فیلم‌های این بازیگر می‌توانیم به اعتراض محصول سال 1378، مهمان مامان محصول سال 1382، اسب حیوان نجیبی است محصول سال 1389، اینجا بدون من محصول سال 1389 و شکاف محصول سال 1393 اشاره کنیم. او اخیرا نیز در فیلم‌های بی‌حسی موضعی، مجبوریم و فیلم مورد انتظار مست عشق به کارگردانی حسن فتحی بازی کرده که مست عشق هنوز اکران نشده است. در حال حاضر فیلم ایرانی تی تی آخرین هنرنمایی پیروزفر در سینما محسوب می‌شود.

هوتن شکیبا در نقش امیرساسان

هوتن شکیبا در فیلم تی تی

هوتن شکیبا یکی از استعدادهای نسبتا تازه کشف شده ایرانی محسوب می‌شود که با بازی در سریال کمدی لیسانسه‌ها و فوق لیسانسه‌ها حسابی معروف شد. اما هوتن شکیبا با بازی در فیلم‌های سینمایی جدی مانند شبی که ماه کامل شد، ابلق و فیلم سینمایی تی تی نشان داد که در این حوزه نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. هوتن شکیبا متولد 24 خرداد 1363 است و کارشناسی کارگردانی تئاتر از دانشگاه سوره و کارشناسی ارشد بازیگری از دانشگاه هنر دارد.

بیشترین فعالیت شکیبا در تئاتر بوده و او حتی پیش از محبوبیت در تلویزیون و سینما به روی صحنه تئاتر می‌رفته است. از نمایش‌هایی که در آنها حضور داشته باید به آثاری چون رمولوس کبیر، به خاطر یک مشت روبل، روایت ناتمام یک فصل معلق، باغ آلبالو، کامنت، الیور توئیست و بینوایان اشاره کنیم. هوتن شکیبا برای بازی در فیلم شبی که ماه کامل شد جایزه بهترین بازیگر مرد درام از بیستمین جشنواره حافظ و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد.

سایر بازیگران تی تی عبارتند از:

  • رضا عموزاد در نقش قاسم – کولی – شعبده باز
  • سودابه جعفرزاده در نقش گیلدا
  • مهدی فرضیه در نقش مسعود
  • امیر حامد در نقش جیرودی
  • زینب شعبانی در نقش خانم جیرودی
  • هیلدا کردبچه در نقش رها
  • منوچهر امیری در نقش اوستا حسن
  • مهیار دانشمند در نقش نوازنده کولی – شعبده باز
  • مهران نیک روش در نقش نوازنده کولی
  • مهرانه به نهاد در نقش پزشک
  • پیمان رحیمی در نقش نوازنده کولی
  • ماهان خوش طبع در نقش نوازنده کولی
  • شاهین اطهری در نقش نوازنده کولی
  • سیما فغانی در نقش نوازنده کولی

کارگردان و عوامل فیلم ایرانی تیتی

آیدا پناهنده فیلمساز، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده، متولد 17 شهریور 1358 در تهران است. پدر و مادر او آذری و اهل شهر خوی هستند. اما خود او در تهران متولد شده و بزرگ شده خیابان فاطمی در تهران است. او لیسانس رشته فیلمبرداری و مدرک فوق لیسانس سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر دارد. آیدا پناهنده تاکنون فیلم‌های کوتاه زیادی ساخته که برخی از آنها عبارتند از قوطی حلبی بازار محصول سال 1378، آن دست‌ها محصول سال 1384، روشنایی‌های شهر محصول سال 1386 و تاج خروس محصول سال 1387.

عوامل فیلم تی تی - فیلم سینمایی تی تی

همچنین آیدا پناهنده تاکنون 4 فیلم بلند سینمایی به نام‌های ناهید محصول سال 1393، اسرافیل محصول سال 1395، پاییز نیکایدوها محصول سال 1397 و تی تی محصول سال 1398 را کارگردانی کرده است. پناهنده برای ساخت فیلم ناهید جایزه «آینده نویدبخش» از جشنواره فیلم کن 2015 را دریافت کرده است. همچنین جالب است بدانید که ارسلان امیری (نویسنده فیلم ایرانی تیتی) همسر آیدا پناهنده است.

سایر عوامل فیلم ایرانی تیتی

  • تهیه‌کننده: آیدا پناهنده
  • نویسنده: ارسلان امیری و آیدا پناهنده
  • مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی
  • طراح صحنه و لباس: امیر اثباتی
  • صدابردار: وحید مقدسی
  • طراح چهره پردازی: عباس عباسی
  • منشی صحنه: ساناز سماواتی

در تصویر زیر نیز می‌توانید پوستر فیلم تی تی ایدا پناهنده را ببینید.

پوستر فیلم تی تی

نقد فیلم تی تی

همانطور که پیشتر خواندید، فیلم سینمایی تی تی چهارمین فیلم آیدا پناهنده بعد از فیلم‌های ناهید، اسرافیل و پاییز نیکایدوها محسوب می‌شود. همانند هر کارگردان صاحب سبکی، فیلم‌های آیدا پناهنده ویژگی‌های مشترکی دارند که در تمام آثارش مشهود هستند. فیلم ایرانی تی تی نیز مانند فیلم‌های ناهید و اسرافیل روی یک زن تمرکز دارد و جالب اینکه داستان هر 3 فیلم در شمال ایران و با چشم‌اندازهایی از دریا و جنگل و طبیعت زیبای این ناحیه روایت می‌شود. در دوره‌ای که اکثر فیلم‌ها در فضای آلوده، شلوغ و تکراری تهران ساخته می‌شوند، این ویژگی آثار پناهنده نکته شدیدا حائز اهمیتی محسوب می‌شود. همچنین در این راستا باید به لهجه‌های متفاوت بازیگران اشاره کنیم که در نتیجه این لوکیشن حاصل شده‌اند؛ از لهجه متفاوت هدیه تهرانی در فیلم اسرافیل گرفته تا لهجه الناز شاکردوست در فیلم ایرانی تیتی که نسبت به آثار دیگرش منحصربه‌فرد محسوب می‌شود.

فیلم ایرانی تیتی با تصویر یک حلقه بزرگ و ناشناخته شروع می‌شود که بعدتر در داستان مشخص می‌شود یک ابر سیاه‌چاله فضایی است و نشان از رسالت‌های گسترده‌ای دارد که شخصیت های فیلم تی تی به دنبال آنها هستند. ابراهیم یک استاد دانشگاه و نخبه‌ای در حوزه فیزیک است که با وجود مریضی سختی که دارد، مشغول تحقیقاتی روی یک ابر سیاه‌چاله فضایی است که روزی ممکن است کل کره زمین را ببلعد! ابراهیم که نقشش را پارسا پیروزفر ایفا کرده، به این پروژه تحقیقاتی‌اش به چشم یک رسالت عظیم برای کمک به بشر نگاه می‌کند؛ تا جایی که از همسر و فرزندش و حتی از سلامتی خودش هم غافل می‌شود.

«ابراهیم: شانس منه از کاغذ خوشت میاد.

تی تی: راستش ننداختم دور چون دلم نیومد. از خود شما خوشم اومده بود.»

ابراهیم با زنی ساده اما زیبارو به نام تی تی (با بازی الناز شاکردوست) آشنا می‌شود. تی تی به عنوان خدمات در بیمارستانی که ابراهیم در آن بستری است کار می‌کند. بعدتر مشخص می‌شود که او هم همانند ابراهیم، به عقیده خودش رسالت بزرگی را بر دوش دارد و رسالت او این است که برای افرادی که نمی‌توانند بچه‌دار شوند، بچه بیاورد. اما تی تی بیچاره متوجه نیست که در واقع نامزد خوشگذران و بی‌مسئولیتش (با بازی خوب هوتن شکیبا) دارد از او سوءاستفاده می‌کند.

نقد و بررسی فیلم تی تی

زن‌های فیلم‌های آیدا پناهنده با تفکرات خاصی که دارند همواره از جامعه اطراف خودشان جدا می‌مانند؛ مانند شخصیت ناهید فیلم ناهید که با وجود یک پسر نوجوان و شوهر سابقی که دست از سرش برنمی‌دارد عاشق شده یا شخصیت ماهی در فیلم اسرافیل که علیرغم خانواده سنتی‌ای که دارد در جوانی گرفتار عشقی آتشین شده و برای آن حتی تا پای مرگ هم پیش رفته است. اما خاص‌ترین زن فیلم‌های پناهنده همین کاراکتر تی تی است؛ شخصیتی که کمی شعبده‌بازی بلد است و گاهی حقه‌هایی که می‌زند به نظر جادویی می‌آیند، زنی ساده که تنها رسالتش را بچه آوردن برای دیگران می‌داند و به قول دیگران دیوانه‌ای که برای بهبود حال ابراهیم، یک شب تا صبح را در دریا شنا می‌کند و زیر لب دعا می‌خواند.

«تو شبیه هیچ کدوم از زنایی که دیدم نیستی. اصلا شبیه زنا نیستی.»

اما نکته غم‌انگیز داستان این است که شخصیت تی تی همانند سیندرلایی در دنیای واقعی است که فقط در افکار رویاگونه و پاک خودش غرق شده و چشمانش را به روی این حقیقت که اطرافیانش (نامزدش) از او سوءاستفاده می‌کنند بسته است. تی تی همچون سیندرلا بعد از یک مهمانی مجلل و به‌یادماندنی کفش بلورینش را جا نمی‌گذارد، بلکه در نتیجه کتک جانانه‌ای که می‌خورد کفش سیندرلایش نزد شاهزاده رویاهایش جا می‌ماند.

در مجموع باید بگوییم که فیلم ایرانی تیتی اثری نه فقط زنانه، بلکه به شدت انسانی است. فیلمی که از رسالت‌های بزرگ بشری می‌گوید، اما در نهایت نشان می‌دهد که این رسالت‌های بزرگ در برابر وظایف و مسئولیت‌های کوچک انسانی می‌توانند خرد و ناچیز باشند. در پایان فیلم ابراهیم و تی تی را در لانگ شاتی در کنار دریا می‌بینیم؛ دریایی که با همه عظمتش در مقابل ابر سیاه‌چاله اول فیلم می‌تواند ناچیز باشد. اما آیا حتی قطره‌ای محبت و همبستگی از این دریای پهناور انسانی برای ما کافی نیست؟ آیا همین که هر کدام از ما فقط بتوانیم دست یک نفر را بگیریم و از منجلابی که در آن غرق شده نجاتش بدهیم رسالت عظیمی نیست؟ فیلم سینمایی تی تی آیدا پناهنده نشان می‌دهد که بله، هست و می‌تواند باشد.

فیلم تی تی در جشنواره فیلم فجر

جوایز و افتخارات فیلم سینمایی تی تی

در جدول زیر می‌توانید فهرست جوایز و افتخارات فیلم ایرانی تیتی را مشاهده کنید.

سالجشنواره/مراسمبخش نامزد شدهنامزدهانتیجه
1399جشنواره فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامهآیدا پناهنده و ارسلان امیرینامزد شده
1399جشنواره فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداریفرشاد محمدینامزد شده
1399جشنواره فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین موسیقی متنعلیرضا افکارینامزد شده
1399جشنواره فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگرانآیدا پناهندهپنجم
1400فستیوال بین‌المللی تصاویر نو پارسی – فرانسهتندیس بهترین فیلم از نگاه تماشاگرانآیدا پناهندهبرنده
1400فستیوال بین‌المللی سینمای مؤلف رباط – مراکش ۲۰۲۲لوح تقدیر بهترین بازیگر زنالناز شاکردوستبرنده
1400فستیوال بین‌المللی سینمای مؤلف رباط – مراکش ۲۰۲۲لوح تقدیر ویژه هیئت داورانآیدا پناهندهبرنده
1401جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانتندیس بهترین فیلمآیدا پناهندهنامزد شده
1401جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانتندیس بهترین کارگردانیآیدا پناهندهنامزد شده
1401جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانتندیس بهترین موسیقی متنعلیرضا افکارینامزد شده
1401جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانتندیس بهترین بازیگر نقش اول زنالناز شاکردوستبرنده

کلام آخر

در این مقاله بعد از مرور خلاصه فیلم تی تی و معرفی بازیگران، کارگردان و عوامل دیگر آن، به نقد فيلم تي تي پرداختیم. همانطور که در ابتدای مقاله خواندید، این فیلم در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و به صورت محدود برای مخاطبان عام نیز در سینماها اکران شد. همچنین خوب است بدانید که مدت زمان فیلم تی تی 102 دقیقه است.

اگر به اکران فیلم تی تی در جشنواره فیلم فجر نرسیدید و آن را تماشا نکرده‌اید، خبر خوب این است که این اثر به تازگی به اکران عمومی رسیده و تا کنون فروش آن به 10 میلیارد تومان رسیده است. اگر این فیلم را دیده‌اید در پایین همین صفحه برای ما بنویسید که نظر شما درباره آن چیست؟ آیا از فیلمنامه، نوع روایت و هنرنمایی بازیگران فیلم ایرانی تی تی راضی بودید؟ در قسمت نظرات همراه ما باشید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران7 دیدگاه
avatar
فاطمه
.
02 مرداد 1402، 20:24
پاسخ
0
2
من عاشق این فیلم شدم. چندین بار دیدم دلم نمیاد از گوشیم حذفش کنم
avatar
مرضیه آرامش
.
02 تیر 1402، 00:29
پاسخ
0
0
درگیرش شدم
avatar
سحر
.
23 اردیبهشت 1402، 13:57
پاسخ
0
1
فیلم خوبی بود ولی یکم ابهاماتی داشت اینکه تی تی واقعا قدرت ماورایی داشت یا صرفا شعبده بازی بلد بود مهم تر اینکه چرا تی تی آخر فیلم قدرتشو از دست داد
avatar
م.ص
.
03 اردیبهشت 1402، 17:16
پاسخ
3
2
تهرانیا هیچی بارشون نیس مثل شخصیت نامزد تی تی که با خورد کردن بقیه میخان خودشونو خفظ کنن این از کمبودشونه که بقیشه شهرا توهین میکنن
avatar
عاطفه
.
01 شهریور 1401، 21:19
پاسخ
0
25
نشون داد که نقطه ی مشترک برای کنار هم قرار گرفتن دو نفر، نه پوله، نه قیافس و نه حتی تحصیلات.. و تنها و تنها درک متقابل از همه که میتونه تمام مرز های بین آدمارو جابه جا کنه.
نمایش 2 دیدگاه دیگر
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402