Присоединяйтесь к 1win казино и наслаждайтесь азартными играми. Удобный вход, быстрая регистрация и множество бонусов ждут вас. Используйте промокоды для максимальных выигрышей. The Arabic word "سكس" (saks) is a transliteration of the English word "sex." It is derived from the way English pronunciation is adapted into Arabic script, reflecting modern linguistic borrowing. Bitpro Nexus Bitpro Nexus

اینترنت ملی چیست؟ همه آن چه باید در مورد شبکه ملی اطلاعات بدانید

اینترنت ملی / شبکه ملی اطلاعات
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اینترنت ملی یا شبکه ملی اطلاعات در صورت اجرایی شدن می‌تواند اینترنت در ایران را به اندازه قابل توجهی دچار تغییر و تحول کند.

مجلس به تازگی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را برای بررسی به کمیسیون‌ها ارسال کرد تا در صورت تصویب برای اجرا به شورای نگهبان فرستاده شود. در صورت تصویب طرح شبکه ملی اطلاعات در مجلس، اینترنت در ایران قدم دیگری به سمت ملی شدن خواهد برداشت. موضوعی که اهمیت بسیار بالایی برای کاربران در کشور دارد.

پس از حاشیه‌های این طرح اکنون بار دیگر بحث اینترانت ملی ایران مطرح شده است. اما منظور از اینترنت ملی چیست و در صورت اجرا شاهد چه تغییراتی در اینترنت خواهیم بود؟

فهرست مطالب

اینترنت ملی چیست؟

اینترنت ملی یک پلتفرم بسته مبتنی بر پروتکل‌های اینترنتی است که توسط دولت یک کشور و به عنوان جایگزینی برای اینترنت جهانی و به منظور کنترل اطلاعات و داده‌هایی که در شبکه رد و بدل می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینترنت ملی معمولا دارای سرویس‌هایی است که جایگزین سرویس‌های خارجی می‌شوند.

اینترنت ملی ایران چیست؟

ملی شدن اینترنت ابتدا در سال 84 در وزارت ارتباطات مطرح و پس از انجام مطالعات در سال 89 به قانون پنجم توسعه افزوده شد و به گفته حجت الاسلام سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تا سال 98 حدود 19 هزار میلیارد تومان هزینه داشته است؛ گرچه با وجود هزینه‌های بسیار، هنوز زمان اجرای اینترنت ملی به‌صورت رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گفته‌های مسوولان، اینترانت ملی ایران قرار است مانع از خروج درخواست‌های دسترسی از مراکز داده‌ای که داخل کشور قرار دارند شده و به نوعی این درخواست‌ها در یک شبکه داخلی پردازش شوند. با این حال هنوز فواید اینترنت ملی به صورت واضح و روشن اعلام نشده و گمانه‌زنی‌های زیادی در ارتباط با آن وجود دارد؛ با این حال به گفته مسوولین، این طرح به‌معنی قطع ارتباط با اینترنت جهانی نیست و قرار است سرعت اینترنت ملی برای دسترسی به سایت‌های داخلی بیشتر و قیمت آن نیز کمتر باشد.

اینترانت ملی ایران / اینترنت ملی / شبکه ملی اطلاعات

در شبکه ملی اطلاعات درصورت استفاده از سرورهای داخلی، امکان شناسایی صاحبان سایت‌ها و هاست‌هایشان فراهم می‌شود و به این ترتیب این افراد باید از قوانین داخلی کشور پیروی کنند. آن‌ها همچنین نسبت به اخبار، خدمات و اطلاعاتی که به کاربران ارائه می‌دهند نیز مسوولیت دارند. شرکت‌ها نیز موظف هستند از دیتا سنترهای ایرانی استفاده و آدرس آی‌پی خود را به ثبت برسانند.

علاوه بر این به گفته ابوالحسن فیروز آبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، تمام کاربران برای فعالیت در فضای مجازی احراز هویت شوند. از همین رو در سال 97 وزارت ارتباطات از سامانه شاهکار رونمایی کرد. سامانه‌ای که اپلیکیشن‌ها و پیام‌رسان‌های ایرانی با اتصال به آن می‌توانند کاربران خود را با شماره تلفن و کد ملی احراز هویت کنند.

به گفته موافقان شبکه ملی اطلاعات، یکی از ویژگی‌های آن این است که با راه‌اندازی و تکمیل، در صورت قطع ارتباط با اینترنت جهانی، کاربران همچنان می‌توانند از وبسایت‌ها و خدمات اینترنتی که در داخل کشور عرضه می‌شود استفاده کنند. شرایطی که در جریان قطعی سراسری اینترنت در ایران در سال 98 بوجود آمد و دسترسی به اینترنت جهانی از 25 آبان تا 3 آذر قطع شد اما وبسایت‌هایی که سرور آن‌ها داخل کشور بود همچنان به کار خود ادامه دادند.

همین موضوع سبب نگرانی شمار زیادی از کاربران شده است؛ به همین خاطر نیز این طرح با مخالفت شدید کاربران مواجه شده است. از دید آن‌ها، شبکه ملی اطلاعات، بهانه‌ای برای محدود کردن دسترسی مردم به اینترنت و کنترل بیشتر فضای مجازی است.

شبکه ملی اطلاعات در سایر کشور ها

استفاده از اینترنت ملی تا به امروز در برخی از کشورها با شکل‌های متفاوتی وجود داشته است. کشورهای زیادی برای ارتباطات میان سازمان‌های خود یک شبکه اینترانت ایجاد کردند اما این شبکه‌ها تنها مختص به سازمان‌های دولتی یا استفاده‌های محدود بوده و مانند اینترانت ملی ایران نیستند. برای مثال شبکه گلو (Glow) در اسکاتلند شبکه اینترانت آموزشی برای استفاده دانش آموزان و دانشجویان است که بازهم از طریق اینترنت قابل دسترسی است.

اما شبکه ملی اطلاعات در برخی دیگر کشورها مانند کره شمالی، کوبا، چین و روسیه اجرا شده است. در ادامه به نحوه کار این شبکه‌ها در این کشورها و محدودیت های اینترنت در آن‌ها خواهیم پرداخت.

1. اینترنت ملی کره شمالی: کوانگ‌میونگ

کره شمالی یکی از کشورهایی است که کمترین ارتباط را با جهان دارد و از همین رو اینترنت آن‌ها هم از این قاعده مستثنی نیست. شبکه ملی اطلاعات این کشور کوانگ‌میونگ (نور درخشان) نام دارد. این شبکه طرح ملی برای شبکه جهانی اینترنت کره شمالی است و به شدت توسط دولت این کشور کنترل می‌شود.

سرویس‌ها و ارتباطات داخل این شبکه توسط دولت نظارت می‌شود و کاربران به صورت مستقل اجازه راه‌اندازی هیچ وبسایتی را ندارند و پیش از هرکاری باید از طریق کانال‌های دولتی این کار را انجام دهند. گذشته از محدودیت های اینترنت در این کشور، به لطف سیستم عامل مبتنی بر لینوکس Red Star که توسط دولت این کشور ساخته شده تمام فعالیت‌های شهروندان کره شمالی تحت کنترل قرار دارد. البته آن عده اندکی که دارای کامپیوتر و گوشی هوشمند باشند.

کوانگ‌میونگ محدودترین شکل و فرم اینترنت ملی در جهان است که تقریبا به صورت کامل از اینترنت جهانی جدا است. در این شبکه حتی برای استفاده از کدهای HTML هم قوانین جداگانه‌ای وجود دارد. برای مثال اندازه فونت نام رهبران این کشور باید در همه وبسایت‌ها 20 درصد بزرگتر از دیگر حروف باشد.

احتمالا این مطالب رو هم دوست داشته باشید
thumbnail
بسته های ارزان اینترنت روزانه، هفتگی و ماهانه همراه ...
تیم پلازا01 اسفند 1402 11:30
thumbnail
استعلام باقی مانده اینترنت ایرانسل با ۴ روش سریع
نگار رئیسی09 خرداد 1402 08:30
thumbnail
کاهش مصرف اینترنت در کامپیوتر و ویندوز ؛ چطور مصرف ...
تیم پلازا09 مهر 1401 13:30
thumbnail
پینگ (Ping) چیست؟ + راهکارهایی برای کاهش Ping
زهرا مظفری28 فروردین 1400 16:00

2. شبکه ملی اطلاعات کوبا: ردکوبانا

اینترنت کوبا به اندازه کره شمالی محدودیت ندارد و کاربران از داخل این کشور قادر به اتصال به اینترنت جهانی هستند با این تفاوت که سرعت اینترنت جهانی نسبت به اینترنت داخلی پایین‌تر است. اینترنت داخلی این کشور به نام ردکوبانا دارای نسخه کوبایی ویکی‌پدیا، سرویس ایمیل و نقشه و موتور جستجوی ملی و موارد دیگر است.

البته زیرساخت‌های اینترنت در کوبا هنوز در حال توسعه است و برای مثال به تازگی در سال 2018 اینترنت موبایل در این کشور عرضه شد و یک سال بعد نیز اتصال به اینترنت از طریق وای‌فای خانگی قانونی شد. به همین دلیل با توسعه هرچه بیشتر اینترنت بعید است اینترنت ملی این کشور بتواند با سرویس‌های خارجی رقابت و محبوبیت قبلی خود را حفظ کند.

3. اینترنت ملی روسیه: رونت

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران10 دیدگاه
avatar
.
02 دی 1401، 20:10
پاسخ
5
0
باید ما هم پیشرفت کنیم و خوتحقیری نکنیم. اینترنت باید کنترل شود چون فضای الان در دست غربیها بسیار آلوده است و بیشتر به ضرر ماست نه سود ما. باید مانند سیستم اینترنت جهانی آمریکا که توسط ارتش اداره می شود پلیس ما نیز بر اینترنت نظارت کند سود اینترنت ملی بیشتر از ضررهای آن است می توانیم مانند انرژی هسته ای پیشرفت کنیم.
avatar
محدثه
.
27 آذر 1401، 14:46
پاسخ
0
3
این سایت ها فقط یه مشت آدم های خوش باور گیر آوردن. آره تعریف اینترنت ملی اینه!!!!!!!!!!! آره کشور خودش با دست خودش پیشرفت علمی دانش بنیان ها رو میخواد از بین ببره!!!!!!!!!!!!!!! بابا شما ها چهقدر خوش باورید. از نداشتن علم شبکه و ارتباطات شماها دارن سو استفاده میکنند که مردم مخالف اینترنت ملی باشن. مهم هم نیست چون به زودی اینترنت ملی به کار گرفته شد و اونوقت رو سیاهیش برای زغال خواهد ماند. برای اون دسته از افراn که از علوم ارتباطات هیچی بلد نیستند جز انحراف دادن ذهن مردم. برای اینکه بیشتر لایک بخورن.
avatar
مهدی مولایی
.
15 مهر 1401، 20:50
پاسخ
3
7
من هرچی بود از این نظام بد نمیگفتم الان دیگه با قطعی اینترنت منم زده شدمانداختنمون تو قفس
avatar
یزدان
.
08 مهر 1401، 01:19
پاسخ
2
21
اگر این باشه که ارتباط با سرورهای خارجی قطع بشه که فاجعست. همینطوری هم کار تو جامعه نیست خیلی ها رو آوردن به کسب و کار اینترنتی که بیشتر هم ارتباطشون با خارج از ایرانه. این یعنی همین کارها هم تعطیل و فقر و بدبختی بیشتر. به هر حال دوستان تبریک میگم بخاطر سربلندی بیشتر روز به روز به دوران غارنشینی داریم نزدیکتر میشیم...
avatar
صدخروی
.
07 مهر 1401، 02:54
پاسخ
40
9
اینتر نت ملی خیلی عالیه ،اگه نیاز های مردم رو برآورده کنه،خیلی بهتره اگه شبکه های اجتماعی ایرانی مثل واتساپ ،ویا اینستاگرام داشته باشیم،تا اینکه نیاد روزی که به خاطر نیاز به نت جهانی،باج بدیم،ویا به خاطر قطع اون دچار خسارات بشیم،قطع وابستگی به خارج بهترین راه برای سربلندی ایران عزیز،،،
نمایش 5 دیدگاه دیگر
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402