طلاق توافقی چیست؟ بررسی ابعاد طلاق از نوع توافقی

تیم پلازا - انتشار: 19 شهریور 1401 15:45
ز.م مطالعه: 5 دقیقه
-

در قانون مدنی کشور ایران و قانون مربوط به حمایت از خانواده، انواع طلاق ذکر شده و راه‌های متنوعی برای طلاق پیش‌بینی شده است. به طور کلی حق طلاق در ایران با مرد است و در صورتی که درخواست طلاق از طرف مرد داده شود، نیازی به ارائه دلیل نیز وجود ندارد. همچنین در برخی روش‌های طلاق، زن نیز می‌تواند تقاضای طلاق دهد. از جمله این روش‌ها می‌توان به استناد عسر و حرج، طلاق خلع، طلاق مبارات و غیره اشاره کرد. تمامی این روش‌ها چه درخواست از طرف مرد باشد و چه زن، مسائل و مشکلاتی بسیاری را به همراه دارد که از جمله آن‌ها شامل به طولانی شدن جریان طلاق و یا ایجاد تکالیف مالی مانند تصنیف اموال برای مرد می‌شود. اما طلاق توافقی چیست؟ در ادامه این مقاله به بررسی این نوع از طلاق پرداخته و توضیح می‌دهیم که طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

فهرست عناوین مطلب:

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی به طلاقی گفته می‌شود که در آن زوجین هر دو تمایل به جدا شدن دارند. زوجین به هر دلیلی تمایل به ادامه زندگی نداشته و می‌خواهند با توافق در رابطه با شرایط، زندگی مشترکشان را تمام کنند. توافق زوجین در رابطه با تمامی شرایط از جمله مهریه، حضانت و ملاقات فرزند، جهیزیه، نفقه و غیره برای دادگاه قابل قبول خواهد بود.

مراحل طلاق توافقی چیست؟

مراحل طلاق توافقی به طور خلاصه به شرح زیر خواهد بود؛

  1. توافق میان زوجین بر سر مسائلی مانند نفقه، جهیزیه، مهریه، حضانت و ملاقات فرزند که تمامی این توافقات برای دادگاه محترم و قابل قبول است.
  2. ثبت‌نام در سامانه مربوط به طلاق و دریافت نوبت مشاوره و غربالگری
  3. شرکت در جلسات مشاوره و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق
  4. ثبت دادخواست طلاق توافقی چیست؟ ثبت این دادخواست‌ها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام می‌گیرد.
  5. ارجاع دادخواست طلاق توافقی به شعبه مورد نظر و تعیین وقت رسیدگی به پرونده طلاق
  6. حضور در جلسه رسیدگی به پرونده طلاق در تاریخ تعیین شده
  7. دریافت نامه از دادگاه برای تست بارداری. البته احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه توسط اقرار او برای دادگاه پذیرفته خواهد بود ولی برای جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه، نیاز به آزمایشات پزشکی است. در صورت باکرگی زوجه و یا یائسگی او دیگر نیازی به این گواهی نیست.
  8. شرکت در جلسات دادگاه به طور مرتب و صدور رأی و ابلاغ به زوجین
  9. صدور گواهی عدم امکان سازش برای ثبت طلاق توافقی در دفترخانه
  10. مراجعه به دفترخانه به همراه مدارک لازم و جاری شدن صیغه طلاق. ثبت طلاق در شناسنامه و مهر زدن نیز در دفترخانه صورت می‌گیرد.

نکته: گواهی عدم امکان سازش که توسط دادگاه برای ثبت طلاق در دفترخانه صادر می‌شود، به مدت سه ماه قابلیت اجرا دارد. در صورتی که در این سه ماه، زوجین به دفترخانه رسمی مراجعه نکنند، رأی بلا اثر شده و تمامی مراحل گفته شده باید دوباره طی شود.

مراحل طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

بعد از پاسخ به سوال طلاق توافقی چیست، باید به سراغ هزینه‌های مربوط به آن رفت. هزینه طلاق توافقی به شرح زیر است؛

  • هزینه تنظیم دادخواست طلاق توافقی: در حدود 15 تا 50 هزار تومان
  • هزینه ثبت دادخواست و برگه‌های پیوست آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: به ازای هر برگ، 2 هزار تومان
  • هزینه دادرسی: از 40 تا 170 هزار تومان
  • هزینه تشخیص پرونده و هزینه‌های مربوط به مشاوره: در مجموع حدود 500 تا 600 هزار تومان
  • هزینه ثبت طلاق در دفاتر رسمی: از 400 هزار تومان به بالا
  • حق الوکاله وکیل: از 3 میلیون تومان به بالا

نکته‌ای که در اینجا باید ذکر شود، در صورتی که مراحل طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری انجام گردد، هر یک از زوجین باید وکیل جداگانه داشته باشند.

مدت زمان طلاق توافقی چیست؟

اما ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ مدت زمان انجام طلاق توافقی در هر شهر و با توجه به روند دادگاه متفاوت است. اما به طور کلی در اکثر شعبات دادگاه‌های خانواده، روند انجام طلاق توافقی و مدت زمان اجرای مراحل آن شامل تنظیم و ثبت دادخواست، تعیین شعبه و جلسات دادگاه، صدور رأی گواهی عدم امکان سازش و غیره با بهره‌مندی از حضور وکیل، حدوداً کمتر از یک ماه و بین 20 تا 30 روز به طول می‌انجامد. اما در صورتیکه طلاق توافقی بدون حضور وکیل انجام گیرد، شاید بیش از 3 تا 4 ماه زمان ببرد. البته در جواب سوال مدت زمان طلاق توافقی چیست؟ باید گفت که این روش طلاق، کمترین مدت زمان را به خود اختصاص می‌دهد.

مزایای داشتن وکیل در طلاق توافقی چیست؟

مزایای داشتن وکیل در طلاق توافقی چیست؟

مزایای حضور وکیل در روند طلاق توافقی شامل موارد زیر می‌شود؛

  • وکلا به تمامی مراحل طلاق توافقی آشنا بوده و می‌توانند روند دادرسی را سریع‌تر کنند. در نهایت طلاق در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.
  • با حضور وکیل در روند طلاق توافقی، دیگر نیازی به حضور هیچ‌ یک از زوجین نخواهد بود. همین امر موجب می‌شود که از تنش‌ها و اختلافات احتمالی میان زوجین جلوگیری شود.
  • تنظیم دادخواست طلاق توافقی، اولین مرحله شروع است که باید به بدون نقص انجام گیرد. در صورتی که تنظیم دادخواست با نقص همراه باشد و یا به اشتباه تنظیم شود، در توافقات بعدی موثر بوده و قطعاً مشکلات عمده‌ای را به دنبال دارد. به همین علت حضور یک وکیل با تجربه می‌تواند از این مشکلات جلوگیری کند.
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست