پرتکرار ترین سوالی که اغلب فراگیران هنگام ورود به دنیای برنامه نویسی وب با آن مواجه هستند در خصوص انتخاب بهترین مسیر برای آموزش صفر تا صد طراحی سایت است.
از آنجا که دنیای وب، دنیای بسیار گسترده ای می باشد طرح چنین سوالی کاملا منطقی به نظر می آید.
بنابراین لازم است تا دانشجویان عزیز قبل از ورود به این مسیر اطلاعات جامعی در خصوص چالش های پیش رویشان، میزان سختی کار و… داشته باشند تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند.
اگر شما هم به فکر آموزش طراحی سایت هستید در این مقاله با آکادمی دیجیتال مارکتینگ وبسیلا همراه باشید تا نکاتی را به شما بگوییم که حاصل سالها فعالیت در بازار کار وب در سطح جهان می باشد.
فهرست عناوین مطلب:
متخصص حرفه ای طراحی سایت یا صرفا یک طراح سایت ساده؟
اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که هدف شما از ورود به دنیای وب و به طور کلی برنامه نویسی چیست. می خواهید یک طراح سایت معمولی باشید یا قصد دارید که تا انتهای این مسیر بی انتها پیش بروید و روحیه مبارزه با چالش های پیش رو در این مسیر را در خود دیده اید.
نوع اول : طراحان سایت معمولی
افرادی که تصور می کنند طراحی سایت کار خیلی راحتیست که با یادگیری آن بدون نیاز به تلاش زیادی می توان فورا به درآمد های بالایی رسید. این گروه از افراد آدم های عجولی هستند که می خواهند هرچه سریعتر به درآمد برسند و حاضرند در این مسیر کیفیت را فدای پول و درآمد کنند. این افراد عمدتا قصد دارند تا طراحی سایت را به عنوان شغل دوم خود داشته باشند.
پیشنهاد ما به این گروه : عدم ورود به حوزه کدنویسی. در عوض استفاده از سیستم های سایت ساز رایگان یا قالب آماده مثل وردپرس (در اینجا منظور ما افرادی است که صرفا از قالب های آماده وردپرس استفاده می کنند نه توسعه دهندگان حرفه ای وردپرس)
نوع دوم : طراحان سایت حرفه ای
افراد گروه دوم افرادی هستند که تصمیم جدی دارند که پا در این مسیر پر چالش گذاشته و با جدیت تمام پیش بروند تا به یک متخصص تمام عیار در حوزه برنامه نویسی وب تبدیل شوند. اگر جزو افراد این گروه هستید به شما تبریک می گوییم چون روحیه چالش طلبانه موجود در درون شما اصطلاحا خوراک برنامه نویس شدن هست و ظاهرا شما برای این کار ساخته شده اید!
پیشنهاد ما به این گروه : مطالعه ادامه مقاله و یادگیری قدم به قدم زبان های پایه وب با تمرکز بالا
HTML و CSS : زبان هایی که نمی توانی از آن ها فرار کنی
زبان نشانه گذاری HTML :
HTML اصلی ترین زبان وب محسوب می شود که یادگیری آن برای هرکسی که در حوزه وب فعالیت می کند از نان شب واجب تر است!
دستورات آن بسیار ساده است و به طور کلی یادگیری زبان HTML زمان زیادی نمی برد. اگر همین امروز شروع کنید به شما قول می دهم که هفته بعد همین موقع شما به پایه های اصلی زبان HTML مسلط هستید. برای شروع می توانید از دوره آموزش رایگان HTML آکادمی وبسیلا شروع کنید.
زبان طراحی صفحات وب CSS :
بعد از یادگیری زبان HTML احتمال بروز افسردگی در شما وجود دارد چرا که خیال می کردید با یادگیری HTML دیگر می توانید سایت های بسیار زیبایی طراحی کنید در صورتی که این اتفاق نمی افتد.
اما به شما این قول را می دهم که زبان CSS دقیقا همان نقطه شروع جذابیت های وب است و شما با یادگیری زبان CSS و ترکیب آن با زبان HTML می توانید ظاهر هر سایتی که تصورش را می کنید (به جز موارد خیلی خاص که جلوه های ویژه جاوا اسکریپتی دارند) را طراحی کنید.
یادگیری زبان CSS هم اصلا کار سختی نیست چرا که دستورات آن بسیار با معنا و متشکل از کلمات ساده زبان انگلیسی می باشد (که اگر در سطح متوسط به زبان انگلیسی مسلط باشید کاملا برای شما قابل درک خواهد بود) ضمن آنکه syntax بسیار ساده ای نیز دارد که همین موضوع راحتی یادگیری آن را دوچندان کرده است.
البته یادگیری این زبان قطعا چالش های بسیاری نیز دارد که تا همیشه همراه شما خواهد بود. اما دقت کنید که در این نقطه شما واقعا می توانید برای خودتان یا کارفرما سایت طراحی کنید و همین موضوع خستگی ناشی از چالش های ادامه مسیر آموزش را برای شما به مراتب آسان تر خواهد کرد.
جاوا اسکریپت : غول مرحله آخر
و اما میرسیم به غول مرحله آخر یعنی همان جاوا اسکریپت. محبوب ترین زبان برنامه نویسی دنیا که به شما این تضمین را می دهم که با یادگیری این زبان نه تنها هیچوقت بیکار نمی مانید بلکه می توانید تمامی تصورات خود را در حوزه وب به واقعیت تبدیل کرده و به درآمد های بسیار بالایی دست پیدا کنید.
گام های بعدی مسیر آموزش طراحی سایت
همانطور که قبلا گفتیم مسیر آموزش طراحی سایت و به طور کلی دنیای برنامه نویسی انتهایی ندارد. بنابراین انتظار نداشته باشید که همانطور که شروع مسیر را برایتان مشخص کردیم انتهای مسیر را هم همنقدر روشن و واضح برایتان بازگو کنیم.
یک جمله معروفی را همیشه به دانشجویان آکادمی وبسیلا می گویم آن هم اینکه برای بالارفتن از پله های یک برج 100 طبقه که یک راه روی دوار و تاریک دارد داشتن یک چراغ قوه کوچک کافیست. چرا که اگر پله بعدی را برایتان روشن کند با بالارفتن از آن پله بعدی نیز روشن می شود.
بنابراین خیلی نگران ادامه مسیر نباشید. اما برای آنکه یک دید کلی نسبت به ادامه مسیر داشته باشید پیشنهاداتی برای شما دارم :
- آموزش حداقل یک فریم ورک css مثل بوت استرپ یا tailwind
- آموزش حداقل یک فریم ورک یا کتابخانه جاوا اسکریپتی مثل vue یا react
- یادگیری نحوه استفاده از GIT (جزو موارد واجب تر از نان شب)
- npm, webpack و نحوه کار با سایر پکیج های محبوب جاوا اسکریپتی متناسب با حوزه کاری
