The Arabic word "سكس" (saks) is a transliteration of the English word "sex." It is derived from the way English pronunciation is adapted into Arabic script, reflecting modern linguistic borrowing. Bitpro Nexus Bitpro Nexus кракен ссылка кракен ссылка kraken darknet kraken darknet кракен зеркало онион кракен зеркало онион.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ | نکات مهم قبل از خرید مانیتور مخصوص بازی

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ / نکات قبل از خرید مانیتور گیمینگ
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

در این راهنمای خرید مانیتور گیمینگ به نکات مهم قبل از خرید یک مانیتور مخصوص بازی اشاره خواهیم کرد. مانیتور پنجره‌ای به دنیای بازی‌ها است و اگر یک نمایشگر مخصوص بازی نداشته باشید نمی‌توانید لذت کافی از بازی‌ها ببرید. اما با وجود مدل‌های مختلف مانیتور که هرکدام با ویژگی‌های متنوع عرضه می‌شوند شاید خرید یک صفحه‌نمایش کار آسانی نباشد.

به خصوص اگر قبلا با دنیای مانیتورها آشنا نبوده باشید. در حال حاضر بهترین برند های مانیتور گیمینگ هرکدام محصولات خود را با مشخصات متفاوتی روانه بازار کردند. برای مثال نمایشگرها در رزولوشن‌های مختلفی وارد بازار می‌شوند، یک گروه از آن‌ها از G-Sync و بقیه از FreeSync پشتیبانی می‌کنند و البته نرخ تازه‌سازی و نرخ پاسخگویی هم جای خود را دارند.

در ویدیوی زیر می‌توانید با «نکاتی مربوط به راهنمای خرید مانیتور گیمینگ» آشنا شوید.

فهرست مطالب

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ؛ نکات خرید مانیتور های گیمینگ 8K ،4K و QHD

اگر با این قابلیت‌ها آشنایی ندارید در ادامه این مطلب همراه پلازا باشید تا به طور مفصل به هرکدام از آن‌ها و نکات مهم قبل خرید مانیتور برای گیمینگ بپردازیم.

رزولوشن

تصاویر روی یک نمایشگر از میلیون‌ها پیکسل کوچک تشکیل شده‌اند. هر پیکسل نیز شامل 3 پیکسل کوچکتر دیگر برای نمایش 3 رنگ اصلی است. رزولوشن یک مانیتور نیز در واقع به تعداد پیکسل‌های آن اشاره دارد.

هرچقدر تعداد پیکسل‌ها بالاتر باشد، تصاویر وضوح بیشتری خواهند داشت. علاوه بر این اگر به دنبال بهترین سایز مانیتور گیمینگ هستید و می‌خواهید یک مانیتور بزرگتر از 27 اینچ خریداری کنید حتما باید به رزولوشن آن توجه کنید و مانیتوری بخرید که رزولوشن آن حداقل QHD باشد.

هدست گیمینگ واقعیت مجازی وان مور مدل H1005

هدست گیمینگ واقعیت مجازی وان مور مدل H10051More H1005 VR Gaming Headset

وزن324 گرم
نوع اتصالباسیم
رابطجک 3.5 میلی متری

می‌توانید از طریق نامی که برای رزولوشن‌ها انتخاب شده، ببینید هرکدام چه تعداد پیکسل دارند. برای مثال رزولوشن‌های زیر رزولوشن‌هایی هستند که بیشتر از همه در بازار به آن‌ها برخواهید خورد.

راهنمای خرید مانیتور مناسب بازی - مانیتور برای گیم

با وجود اینکه به صورت کلی هرچقدر تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد بهتر است، اما هنگام خرید مانیتوری با رزولوشن QHD یا بالاتر باید به 2 نکته مهم توجه کنید.

اولین مورد کارت گرافیک شما است. هرچقدر تعداد پیکسل‌های مانیتور شما بالاتر باشد، کارت گرافیک شما برای تغییر رنگ آن‌ پیکسل‌ها به قدرت بالاتری نیاز خواهد داشت. یک مورد بسیار مهم در راهنمای خرید مانیتور 4K برای بازی نیز همین است. یک مانیتور 4K می‌تواند تصاویر را با کیفیت حیرت‌انگیزی نمایش دهد اما اگر سیستم شما قدرت کافی برای مدیریت 8 میلیون پیکسل در هر فریم را نداشته باشد، پیکسل‌های اضافی تجربه جالبی برایتان به همراه نمی‌آورند.

مورد دوم که می‌تواند برای یک مانیتور با رزولوشن بالا مشکل ایجاد کند اندازه تراکم پیکسلی است. ویندوز بهترین وضوح را در تراکم پیکسلی 90 تا 110 پیکسل در هر اینچ دارد. اگر یک مانیتور تراکم بیشتری داشته باشد، اشیا و متونی که در مانیتور می‌بینید آنقدر کوچک می‌شوند که اصلا نمی‌توانید آن‌ها را ببینید یا بخوانید.

حالا سوال مهمی که در این بخش از راهنمای خرید مانیتور برای بازی مطرح می‌شود این است که برای گیمینگ چه رزولوشنی مناسب است؟ همانطور که گفتیم هرچقدر پیکسل بیشتر باشد کیفیت تصویر بهتر می‌شود اما به شرطی که کارت گرافیک قدرتمندی داشته باشید. بیشتر کارت‌ها از نرخ تازه‌سازی 60 هرتز یا بالاتر برای رزولوشن‌های 4K/UHD یا 5K پشتیبانی نمی‌کنند.

البته به شرطی که یک کارت گرافیک رده‌بالا خریداری کنید. با خرید کارت‌های گران قیمت می‌توانید با رزولوشن 4K بیشتر از 60 فریم بر ثانیه بگیرید. برای مثال کارت گرافیک GeForce RTX 3080 یک نمونه است و کارت گرافیک GeForce RTX 3090 یک نمونه دیگر. البته این کارت‌ها قیمت بسیار بسیار بالایی دارند.

احتمالا این مطالب رو هم دوست داشته باشید
thumbnail
بهترین مانیتور های گیمینگ | معرفی بهترین برندهای مانیتور ...
محمد علی‌محمدی10 آذر 1402 17:30
thumbnail
رفرش ریت گوشی | همه آنچه که باید در مورد نرخ تازه سازی ...
محمد علی‌محمدی29 اسفند 1401 18:30
thumbnail
راهنمای خرید مانیتور دست دوم | پیش از خرید نمایشگر ...
محمد علی‌محمدی05 مهر 1401 18:30
thumbnail
لوازم گیمینگ گیمرهای حرفه ای ؛ از صندلی تا کیبورد گیمینگ
محمد امین سرافراز07 اردیبهشت 1400 15:00

در حال حاضر بهترین رزولوشن QHD یا 2560×1440 پیکسل است. اگر یک کارت گرافیک میان‌رده داشته باشید می‌توانید با یک مانیتور حداکثر 32 اینچی، تراکم پیکسلی مناسب و تصاویری با جزییات بالا دریافت کنید.

اگر فریم ریت برایتان مهم است رزلوشن FHD یا 1920×1080 بهترین انتخاب است و می‌تواند بالاترین فریم در هر ثانیه را در اختیار شما قرار دهد. البته بهتر است از این رزولوشن در مانیتورهای بالای 27 اینچ استفاده نکنید چرا که کیفیت تصویرتان پایین می‎‌آید، به طوری که می‌توانید پیکسل‌ها را با چشم تشخیص دهید.

به طور کلی هنگام انتخاب بهترین سایز مانیتور گیمینگ باید به کارت گرافیک هم توجه داشته باشید. اگر بخواهید با رزولوشن QHD و گرافیک حداکثری بازی کنید، کارت گرافیک شما باید حداقل RTX 3060 Ti یا RX 6800 باشد. برای آنکه با کارت‌های گرافیک و نحوه خرید آن‌ها بیشتر آشنا شوید می‌توانید به مطلب راهنمای خرید کارت گرافیک ما مراجعه کنید.

پنل

در حال حاضر 3 نوع پنل مختلف برای ساخت نمایشگرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پنل‌های TN، پنل‌های VA و پنل‌های IPS. هرکدام از این‌ها زیرمجموعه‌های مختلفی دارند و هرکدام از آن زیرمجموعه‌ها هم مزیت‌های خاص خود را دارند.

پنل‌های TN: این پنل‌ها کمترین نرخ پاسخگویی، بالاترین نرخ تازه‌سازی، کمترین لگ و تاری حرکتی را دارند. علاوه بر این از 2 پنل دیگر هم ارزان تر هستند و بهترین پنل برای خرید مانیتور گیمینگ هستند که در این راهنمای خرید معرفی کردیم. با این حال بدترین زاویه دید را دارند و رنگ‌ها را هم به خوبی 2 پنل دیگر نمایش نمی‌دهند.

ماوس گیمینگ کورسیر مدل M65 Elite RGB

ماوس گیمینگ کورسیر مدل M65 Elite RGBCorsair M65 Elite RGB Gaming Mouse

نوع اتصالبا سیم
نوع رابطUSB
دقت حسگر18000,DPI

پنل‌های VA: این پنل‌ها بالاترین نرخ پاسخگویی را دارند و نرخ تازه‌سازی آن‌ها هم بالا است. زاویه دید این پنل‌ها از پنل‌های TN بهتر است و رنگ‌ها را هم با کیفیت، کنتراست و عمق بسیار عالی نمایش می‌دهند. البته اگر نرخ پاسخگویی برایتان مهم باشد می‌توانید به سراغ مدل‌های گران‌قیمت آن بروید که نرخ پاسخگویی در حد پنل‌های TN دارند. این پنل‌ها بیشتر برای استفاده روزمره و عادی کاربرد دارند.

پنل‌های IPS: نرخ پاسخگویی این پنل‌ها از TN کمتر و از VA بیشتر است و نرخ تازه‌سازی آن‌ها نیز کمتر به اندازه مناسب گیمینگ می‌رسد. با این وجود این پنل‌ها بهترین زاویه دید و بهترین کیفیت تصویر را ارائه می‌کنند و به همین دلیل از 2 پنل دیگر گران‌تر هستند. این پنل‌ها بیشتر برای استفاده حرفه‌ای از کامپیوتر به خصوص ادیت تصاویر و ویدیوها کاربرد دارد.

راهنمای خرید مانیتور مخصوص بازی: کدام ویژگی ها برای گیم مهم است؟

مورد بعدی در این راهنمای خرید مانیتور برای گیم قابلیت‌ها و ویژگی‌های مانیتور است. در حال حاضر در بازار مانیتور، مدل‌های مختلفی با ویژگی‌هایی که هر کمپانی نام جداگانه‌ای برایش درنظر گرفته وجود دارند و از همین رو اگر خیلی به این دنیا آشنا نباشید نمی‌توانید انتخاب خوبی داشته باشید.

گیمرهای حرفه‌ای که بیشتر بازی‌های آنلاین و رقابتی را انجام می‌دهند باید سرعت را اولویت قرار دهند و به دنبال مانیتوری با نرخ تازه‌سازی 144 هرتز یا بیشتر و کمترین نرخ پاسخگویی باشند. بیشتر مانیتورهایی که این دو فاکتور را داشته باشند 25 یا 27 اینچی هستند و تراکم پیکسلی پایینی دارند و از HDR هم پشتیبانی نمی‌کنند.

اما اگر به صورت تفریحی بازی می‌کنید و خیلی بین 60 فریم و 144 فریم تفاوتی قائل نمی‌شوید می‌توانید مانیتوری خریداری کنید که نرخ تازه‌سازی آن 75 یا 60 هرتز باشد و از FreeSync یا G-Sync (در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت) پشتیبانی کنند. در این صورت کیفیت تصاویر، تراکم پیکسلی بالاتری دریافت می‌کنید و می‌توانید به سراغ مانیتورهای 30 اینچ یا بالاتر بروید. اگر پول کافی داشته باشید می‌توانید مدل‌هایی که از HDR پشتیبانی می‌کنند را هم خریداری کنید.

نرخ تازه‌سازی و پاسخگویی یک مانیتور گیمینگ باید چقدر باشد؟

در بهترین حالت باید مانیتوری خریداری کنید که نرخ تازه‌سازی آن حداقل 75 هرتز باشد و نرخ پاسخگویی آن هم از همه کمتر باشد. نرخ پاسخگویی به خصوص برای گیمرها بیشتر اهمیت دارد. به همین دلیل بیشتر مانیتور های گیمینگ ۱۲۰ هرتز یا بالاتر هستند. نرخ پاسخگویی هم نباید از 5 میلی‌ثانیه بالاتر باشد.

G-Sync یا FreeSync

راهنمای خرید مانیتور مخصوص بازی - نکات قبل از خرید مانیتور گیمینگ

یکی از نکات مهم که قبل از خرید مانیتور گیمینگ که باید به آن توجه کنید همین مورد است. بیشتر مانیتورهای گیمینگ از G-Sync یا FreeSync پشتیبانی می‌کنند. G-Sync توسط انویدیا ارائه می‌شود و برای کامپیوترهایی است که کارت‌های گرافیک این کمپانی را دارند. FreeSync نیز توسط AMD و برای سیستم‌هایی که از کارت‌های گرافیک این شرکت استفاده می‌کنند ارائه می‌شود.

هردو آن‌ها به یک ویژگی اشاره دارند و آن هم کاهش مقدار پارگی تصویر و فاصله افتادن و Stuttering بین فریم‌ها است. مانیتورهای G-Sync از مدل‌هایی که از FreeSync پشتیبانی می‌کنند گران‌تر هستند.

یک تفاوت دیگری که میان این دو مدل مانیتور وجود دارد این است که برای استفاده از G-Sync باید از دیسپلی‌پورت استفاده کنید و برای FreeSync از درگاه HDMI و یا دیسپلی‌پورت. برای اینکه بیشتر با تفاوت میان این دو درگاه آشنا شوید می‌توانید مطلب مقایسه HDMI با دیسپلی پورت ما را بخوانید.

اما باید کدام نوع مانیتور را خریداری کنیم؟ اول از همه باید به سخت افزار خودتان توجه کنید. اگر قصد خرید کارت گرافیک ندارید و از گرافیک فعلی راضی هستید و کارت گرافیک شما هم از این فناوری پشتیبانی می‌کند باید بسته شرکت سازنده تراشه کارت گرافیکتان، یک مانیتور G-Sync یا FreeSync خریداری کنید.

کیبورد گیمینگ بلودی مدل B314 Black Switch

کیبورد گیمینگ بلودی مدل B314 Black SwitchBloody B314 Black Switch Gaming Keyboard

نوع اتصالباسیم
رابطUSB
حروف فارسیundefined

آیا به Overdrive یا Motion blur reduction نیاز داریم؟

این دو قابلیت در بسیاری مانیتورهای گیمینگ و با نام‌های متفاوت وجود دارند. برای این که با کاربرد آن‌ها آشنا شوید، ابتدا باید بدانید Ghosting چیست.

Ghosting یا شبح‌سازی، همان رد تاری است که یک شی در حال حرکت در نمایشگر از خود به‌جای می‌گذارد. این پدیده به‌دلیل عدم هماهنگی پیکسل‌ها در تغییر از یک رنگ به رنگ دیگر، روی می‌دهد. ویژگی Overdrive، شبح‌سازی را با افزایش سرعت تغییر رنگ پیکسل‌ها در ولتاژهای بالا، کاهش می‌دهد. در این صورت پیکسل با سرعت بیشتری به مرحله تغییر رنگ می‌رسد و پیش از این که ولتاژ بیش از اندازه بالا رود، فریم بعدی را نشان می‌دهد. به عبارت دیگر، این قابلیت نرخ پاسخگویی مانیتور را افزایش می‌دهد.

راهنمای خرید مانیتور 4k برای بازی

اما Motion blur reduction، که در برخی مانیتورها مثل ایسوس با نام ultra low motion blur نیز شناخته می‌شود، زمانی که محتوا تحرک زیادی داشته باشد، نور پس‌زمینه تصویر را بین هر بار که تصویر رفرش می‌شود، خاموش می‌کند. در نتیجه با وجود این که شما متوجه نمی‌شوید اما مدت زمان کمتری به هر پیکسل نگاه خواهید کرد و به همین خاطر تصویر واضح‌تر خواهد بود.

HDR چیست و آیا به آن نیاز داریم؟

تصویربرداری دامنه دینامیک بالا یا HDR سبب می‌شود سایه‌روشن‌ها روشنایی بیشتری داشته باشند، سایه‌ها جزییات بالاتری ارائه کنند و طیف رنگ تصاویر نیز بیشتر شود. نتیجه تصاویری با وضوح و کیفیت بهتر خواهد بود. تا پیش از این برای استفاده از این قابلیت باید بازی‌ها از HDR پشتیبانی می‌کردند ولی با معرفی فناوری HDR خودکار در سری ایکس‌باکس ایکس و اس و همچنین ویندوز 11، دیگر حتی بازی‌هایی که از این ویژگی پشتیبانی نکنند نیز به صورت خودکار توسط سیستم با روشنایی و طیف رنگ بیشتری پردازش می‌شوند.

اگر قصد دارید عناوینی که از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند را اجرا کنید راهنمای و توصیه ما این است که حتما مانیتور مخصوص بازی خرید که از G-Sync Ultimate یا FreeSync Premium Pro برای گیم پشتیبانی کند. این دو همان G-Sync و FreeSync هستند با این تفاوت که از HDR نیز پشتیبانی می‌کنند.

راهنمای خرید مانیتور مخصوص بازی؛ بهترین مانیتورهای گیمینگ بازار

اکنون که با نکات مهم خرید مانیتور گیمینگ آشنا شدیم وقت آن است که با چند نمونه از بهترین مانیتورها آشنا شویم. برای آن که با مدل‌های بیشتر مانیتور گیمینگ آشنا شوید، می‌توانید به مطلب بهترین مانیتورهای گیمینگ مراجعه کنید.

1. مانیتور MSI Optix G27CQ4

راهنمای خرید مانیتور مخصوص بازی

  • پنل: VA
  • رزولوشن: QHD
  • نرخ تازه‌سازی: 165 هرتز
  • نرخ پاسخگویی: 1 میلی ثانیه
  • اندازه: 27 اینچ با پشتیبانی از FreeSync
  • قیمت: 9 میلیون تومان

یکی از بهترین مانیتورهای اقتصادی بازار که توانسته نظر مثبت کاربران فراوانی را به‌خود جلب کند، MSI Optix G27CQ4 است. این مانیتور 27 اینچی، با پشتیبانی از رزولوشن 1440p، تمام ویژگی‌های مورد نیاز گیمرها مثل FreeSync و رفرش‌ریت 165 هرتز را دارا است. پنل VA آن نیز کنتراست بالایی دارد. البته خبری از HDR نیست.

2. مانیتور ایسوس VG279QM

نکات خرید مانیتور های گیمینگ 8k

  • پنل: IPS
  • رزولوشن: FHD
  • نرخ تازه‌سازی: 280 هرتز
  • نرخ پاسخگویی: 1 میلی ثانیه
  • اندازه: 27 اینچ با پشتیبانی از FreeSync و G-SYNC
  • قیمت: 11 میلیون تومان

یکی دیگر از مانیتورهای بسیار خوب بازار، ایسوس VG279QM است. رفرش‌ریت 280 هرتزی این محصول در کنار سرعت پاسخگویی بسیار بالای آن، تجربه بی‌نظیری از گیمینگ را در اختیار شما قرار خواهد داد. برخلاف بیشتر مانیتورهای این رده، این مدل از ویژگی Motion blur reduction یا Black Frame Insertion را نیز ارائه می‌کند و مانند اکثر محصولات سری TUF ایسوس، ارگونومی و کیفیت ساخت بسیار خوبی هم دارد.

3. مانیتور سامسونگ LC34G55TW-W

راهنمای خرید مانیتور مناسب بازی - بهترین سایز مانیتور گیمینگ سامسونگ LC34G55TW-W

  • پنل: VA
  • رزولوشن: QHD
  • نرخ تازه‌سازی: 165 هرتز
  • نرخ پاسخگویی: 1 میلی ثانیه
  • اندازه: 34 اینچ با پشتیبانی از FreeSync Premium
  • قیمت: 20 میلیون تومان

اگر کارت گرافیک قدرتمندی دارید می‌توانید به سراغ گزینه‌هایی با اندازه بزرگتر مثل این مدل 34 اینچی از سامسونگ بروید. این مانیتور از پنل VA استفاده می‌کند اما نرخ پاسخگویی پایینی دارد و نرخ تازه‌سازی آن نیز کاملا مناسب گیمینگ است. مهمتر از همه اینکه از FreeSync Premium بهره می‌برد و می‌تواند تجربه بسیار لذت بخشی از عناوینی که از HDR پشتیبانی می‌کنند به شما ارائه کند.

سوالات متداول

1. مانیتور گیمینگ خمیده برای بازی مناسب است؟

مانیتورهای خمیده بیشتر از همه برای افرادی که می‌خواهند یک مانیتور 27 اینچ یا بزرگتر بخرند مناسب است. مانیتورهای خمیده که کمتر از 27 اینچ باشند به جز زیبایی ظاهری تفاوتی با مدل های ساده ندارند.

2. بهترین پنل مانیتور برای گیم کدام است؟

پنل‌های TN به دلیل نرخ تازه سازی بالا و پاسخگویی پایین بهترین انتخاب برای گیمرهای حرفه ای هستند.

سخن پایانی

در این راهنمای خرید مانیتور گیمینگ مخصوص بازی به نکات مهمی که باید پیش از خرید به آن‌ها توجه کنید پرداختیم. خرید یک مانیتور اهمیت بسیار زیادی دارد و می‌تواند تجربه شما از بازی را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد. فقط باید حواستان باشد که هزینه اضافی برای مدل‌هایی که سیستم شما توانایی استفاده از تمام ویژگی‌های آن را ندارد پرداخت نکنید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402