در این مقاله ۱۰ مورد از بهترین انیمه های روانشناختی را به شما معرفی میکنیم و خلاصهای از هر کدام آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در میان این موارد هم مجموعههای سریالی و هم فیلمهای سینمایی وجود دارد که همگی از برترین آثار انیمهای در ژانر روانشناختی هستند. پس با ما همراه باشید تا با این انیمه های فلسفی و مفهومی بهتر آشنا شوید.
انیمه یکی از بهترین رسانهها در به تصویر کشیدن جنگها و مبارزات خارقالعاده است، اما درعینحال انیمه دارای داستانهایی فلسفی و مفهومی است که موضوعات روانشناختی را مورد بررسی قرار میدهد. این نوع انیمهها میتوانند احساسات بینندگان را برانگیخته کنند و آنها را در لبه صندلیهایشان نگهدارند تا به ادامهی داستان پی ببرند. انیمه های روانشناختی این پتانسیل را دارند که یا به طرز شگفتانگیزی ساخته شوند و یا به یک فاجعه درهموبرهم که تماشای آن برای کسی جالب نیست تبدیل شوند. به نظر شما برترین نیمه روانشناختی کدام عنوان است؟ با معرفی بهترین انیمه های روانشناختی همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید
بهترین انیمه های روانشناختی
انیمه های با موضوعات روانشناختی بسیار نادر هستند. اغلب اوقات، تعداد انگشتشماری از انیمههای تولیدشده در هرسال میتوانند به این عنوان طبقهبندی شوند. سال ۲۰۲۱ هم استثنا نبود، اگرچه در سال گذشته “اوانگلین ۳.۰+۱.۰ سومین بار در تاریخ”، “هیگوراشی: هنگامیکه آنها گریه میکنند”، “سوتسوو”، فصل دوم “موریارتی میهنپرست” و “اولویت تخممرغ شگفتانگیز” از انیمه های روانشناختی جدید بودند که به این ژانر اضافه شدند. بااینحال، برای علاقهمندان به انیمه های فلسفی و روانشناختی بهتر است آثار قدیمی را نگاه کنند تا نیاز خود را برطرف کنند. بهمنظور کمک به این جستجو برای پیدا کردن برترینانیمه های معروف روانشناختی، پلازامگ این فهرست را برای شما تهیهکرده است تا تعدادی دیگر از برترین انیمه های مفهمومی و روانشناختی منتشرشده را در برگیرد.
10. از دنیای نو – From The New World ؛ از انیمه های فلسفی
- سال ساخت: ۲۰۱۲
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۳۱
- رتبه در مای انیمه لیست: #۲۱۷
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۲۳۲
بیشتر داستانهای مرتبط با دوران بلوغ و رسیدن به بزرگسالی نسبتاً مفید و خوب هستند، اما “از دنیای نو” یک استثنا در این ژانر است. این مجموعه، “ساکی واتانابه” را دنبال میکند که به قدرتهای روانی خود دسترسی پیدا میکند و با دوستانش به آکادمی “سِیج” دعوت میشود.
“ساکی” زود متوجه میشود که همهچیز آنقدر که به نظر میرسد خارقالعاده نیست و برای او این سؤال پیش میآید که چه اتفاقی برای کودکانی میافتد که نمیتوانند از تواناییهای روانی خود استفاده کنند. باوجود گروهی مخفی به نام “گربههای آلوده” که کودکان را میربایند و بسیاری حقایق تکاندهنده دیگر در مورد جامعه، این عنوان از لیست انیمه های روانشناختی برتر بینندگان را تا پایان سریال کاملاً مبهوت به خود میکند.
9. سایکو پس – Psycho-Pass
- سال ساخت: ۲۰۱۲
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۳۵
- رتبه در مای انیمه لیست: #۱۹۸
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۵۵
اگر پلیس این توانایی را داشت که فردی را اسکن کند، بفهمد که چقدر احتمال دارد مرتکب جرم شود و سپس بر اساس این اطلاعات او را دستگیر یا اعدام کند، چه اتفاقی میافتاد؟ این موضوع پایه و اساس انیمه “سایکو پس” است که همراه با لحظاتی فوقالعاده احساسی و فلسفی در طول این مجموعه است.
“آکان” یکی از اعضای جدید نیروی پلیس است و او واقعاً میخواهد عدالت را در جهان حفظ کند، اما مدام درمییابد که آرمانهایش بارها و بارها مورد آزمایش قرار میگیرند. بهخصوص با توجه به اینکه خشونت پلیس یک موضوع داغ در سراسر جهان است، تماشای این سریال از بهترین انیمه های روانشناختی بیش از هر زمان دیگری پیشنهاد میشود.
8. انگل: قاعده کلی – Parasyte: The Maxim ؛ از بهترین انیمه های روانشناختی
- سال ساخت: ۲۰۱۴
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۳۵
- رتبه در مای انیمه لیست: #۱۹۵
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۴۱
چه اتفاقی میافتد وقتی هیچکس نمیداند آیا دوستش توسط دشمن تسخیرشده است یا هنوز در کنار اوست؟ مشابه فیلم The Thing، “انگل: قاعدهی کلی” دارای بیگانگانی است که به زمین حمله میکنند و در ذهن انسانها نقب میزنند.
یکی از این موجودات بیگانه انگلی هنگام تلاش برای تسخیر دانشآموز دبیرستانی به نام “شینیچی” بهطور تصادفی خرابکاری میکند و متوجه میشود که بیگانگان دیگر میخواهند او را بکشند. این بیگانه و دانشآموز که مجبور میشوند برای زنده ماندن باهم کار کنند، سناریوهای خارقالعادهای را ایجاد میکنند که در آن هر دو باید زندگی را از دیدگاههای یکدیگر بررسی کنند. این عنوان نیز از انیمه های سریالی فلسفی محسوب میشود.
7. کهکشان تاتامی – The Tatami Galaxy
- سال ساخت: ۲۰۱۰
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۵۸
- رتبه در مای انیمه لیست: #۸۴
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۴۷۰
“ایسِکای” (Isekai) یک ژانر فانتزی انیمه است که در آن شخصی از زمین به یک جهان موازی یا دنیای فانتزی منتقل میشود، دوباره متولد میشود یا در آن جهان به دام میافتد.
یک انیمه ایسِکای را تصور کنید، اما شخصیت اصلی در جهان خود در زمان به عقب منتقل میشود تا زندگی خود را باری دیگر تجربه کند. این اساس داستان کهکشان تاتامی است که در آن “واتاشی” این فرصت را دارد که به جای ناخوش بودن و از هم پاشیدن زوجهای خوشبخت، دوران دانشگاهی خود را به بهترین حالت بگذراند.
این عنوان از فهرست برترین انیمه روانشناختی دارای سبک هنری منحصربهفردی است که آن را برجسته میکند. این انیمه فلسفی، برای نشان دادن اینکه چگونه انتخابهای بهظاهر کوچک در زندگی میتوانند به رویدادهای مهم بعدی اضافه شوند عالی است.
6. کاگویا ساما: عشق جنگ است – Kaguya-Sama: Love Is War
- سال ساخت: ۲۰۱۹
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۴۰
- رتبه در مای انیمه لیست: #۱۶۸
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۶۵
بهترین انیمه های روانشناختی و فلسفی حاوی موضوعاتی عمیق، تاریک و آزاردهنده هستند. “عشق جنگ است” بهطور کامل کلیشه این ژانر را زیرورو میکند و در عوض موفق میشود یک عاشقانه کمدی باشد که اعضای شورای دانشآموزی، “کاگویا” و “میوکی” را در یک شرطبندی بر سر اینکه چه کسی اول عشق خود به دیگری را اعتراف میکند در مقابل یکدیگر قرار میدهد.
این سریال از فهرست انیمه های فلسفی دارای لحظاتی بینظیر در کنار رشد شخصیتهای باورنکردنی است. تصور نمایشی در این ژانر که بتواند به این شدت احساسات بینندگان را تحت شعاع قرار دهد سخت است، اما “عشق جنگ است” به طرز فوق العادهای موفق به این کار شده است.
5. آبی تمام عیار – Perfect Blue ؛ از فهرست برترین انیمه روانشناختی
- سال ساخت: ۱۹۹۸
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۵۲
- رتبه در مای انیمه لیست: #۱۰۵
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۳۱۷
این عنوان از فهرست انیمه های سینمایی روانشناختی یکی از مهیجترین پروژههای کارگردان “شاتوشی کُن” است. “میما کِریگوئه” تصمیم میگیرد شغل خود را بهعنوان یک خواننده مشهور پشت سر بگذارد تا بازیگری را دنبال کند، تصمیمی که زندگی او را کاملاً از کنترل خارج میکند.
“میما” توسط یک طرفدار مزاحم ربودهشده و درگیر سریای از قتلهای زنجیری میشود. این اتفاق بر درک او از واقعیت تأثیر میگذارد و باعث میشود “میما” خودش را گم کند و دچار فروپاشی شود. تماشای “آبی تمامعیار” ممکن است کمی دشوار باشد، هم ازنظر موضوعی و هم ازنظر بصری، و اثر مشخص نمیکند که چه چیزی واقعی است یا تخیلی کاملاً فکر بیننده را به خود مشغول میکند.
4. مونونوکه – Mononoke ؛ از انیمه های فلسفی
- سال ساخت: ۲۰۰۷
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۴۳
- رتبه در مای انیمه لیست: #۱۴۹
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۷۱۰
داستان “مونونوکه” حول یک فروشنده دارو میچرخد، موجودی که ارواح صاحب لقب را «شکار» میکند. برای انجام این کار، فرد مرموز باید ماهیت روح را بیاموزد. این کار بهطورکلی شامل بررسی تاریخچههای نه تنها ارواح “مونونوکه”، بلکه همچنین افرادی است که آنها را آزار میدهند.
هیچ انیمه دیگری مانند “مونونوکه” وجود ندارد. این انیمه با استفاده از جلوههای بصری و طراحی صدای مغشوش کنندهاش، به حسی ماورایی وسعت میبخشد که اسرار موجود در هر بخش این مجموعه را تقویت میکند.
3. دفترچه مرگ – Death Note
- سال ساخت: ۲۰۰۶
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۶۳
- رتبه در مای انیمه لیست: #۷۰
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۲
نبرد حماسی عقل و استدلال بین “لایت یاگامی” و “آل” اسرارآمیز، با اختلاف، تاثیرگذارترین در تمام تاریخ بهترین انیمه های روانشناختی است. معضلات اخلاقی بهبارآمده به علت وجود “دفترچهی مرگ” – دفتری که میتواند هرکسی را که نامش در آن نوشتهشده باشد بکشد – که برای کشتن جنایتکاران و افراد بد، بدون محاکمه کردن آنان استفاده میشود، بینندگان را حتی بعد از تماشای برنامه به فکر وامیدارد.
تماشای مجموعه “دفترچهی مرگ” از فهرست برترین انیمه روانشناختی بهشدت به همهی طرفداران روانشناسی پیشنهاد میشود، زیرا به حدی هوشمندانه نوشتهشده است که تلاش برای حدس زدن پایان داستان را تقریباً غیرممکن میکند.
2. هیولا – Monster
- سال ساخت: ۲۰۰۴
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۸.۸۲
- رتبه در مای انیمه لیست: #۲۷
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۱۵۷
“هیولا” یک انیمه سریالی باورنکردنی است که به طرز فوقالعادهای آشفتگی درونی افراد از تصمیمات خودشان را به تصویر میکشد. این داستان، دکتر “کنزو تنما” را دنبال میکند درحالیکه او با این واقعیت مبارزه میکند که از انجام عمل جراحی مغز بر روی یک کارگر مهاجر فقیر منع شده و در عوض موفق شده یک سلبریتی مشهور را نجات دهد.
این اتفاق باعث بحران عظیم عذاب وجدان میشود، زیرا درحالیکه کارگر درنهایت میمیرد، جهان همچنان اعمال او را تشویق میکند. وقتی دوباره با دوراهی مشابهای روبرو میشود، در عوض، کمک به یک کودک کوچک را انتخاب میکند که منجر به آشفتگی او از رد شدن انجام عمل جراحی روی شهردار شهر میشود.
1. دروازه اشتاینز – Steins;Gate ؛ برترین انیمه روانشناختی
- سال ساخت: ۲۰۱۱
- امتیاز در مای انیمه لیست: ۹.۰۸
- رتبه در مای انیمه لیست: #۴
- محبوبیت در مای انیمه لیست: #۱۳
در رتبه اول فهرست بهترین انیمه های روانشناختی، “دروازه اشتاینز” بر اساس یکی از تأثیرگذارترین رمانهای مصور دهه گذشته، استفاده از توانایی سفر در زمان برای تغییر مسیر وقایع تاریخی را بررسی میکند. هرگاه که “اوکابه” چیزی را به گذشته میفرستد، باید تمام پیامدهای آن در زمان حال را مدیریت کند. این کار تبدیل به زحمت بزرگی برای او میشود زیرا او باید آنچه که باید تغییر کند و آنچه که باید ثابت بماند را هدایت کند. دروازه اشتاینز یکی از برترین انیمه های فلسفی با موضوعات سفر در زمان است و تماشای آن به همهی طرفداران انیمه توصیه میشود.
کلام آخر
در این مقاله فهرستی از بهترین انیمه های روانشناختی را با هم بررسی کردیم. به نظر شما کدامیک از موارد بررسیشده از برترین انیمه های فلسفی است؟ جای کدام مجموعه یا انیمه سینمایی در این فهرست خالی است؟ در بخش کامنتها، نظرات خودتان درباره برترین انیمه روانشناختی و مفهومی را با ما در میان بگذارید.
