خرید موبایل کار خیلی آسانی نیست چرا که با پیشرفت فناوریهایی که در ساخت گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند، در طول چند سال گذشته به نکات مختلفی که باید هنگام خرید توجه کنید هم افزوده شده است؛ به همین دلیل ما در این راهنمای خرید گوشی، به تمام مواردی که باید هنگام خرید مدنظر داشته باشید خواهیم پرداخت.
امروزه گوشیهای هوشمند توانستهاند به راحتی جای خود را در بین وسایل شخصی کاربرانشان باز کنند و به یکی از وسایل پرکاربرد تبدیل شوند. درواقع جزو معدود وسایلی هستند که افراد اصرار دارند همیشه آن را همراه خود داشته باشند. با این حساب، شرکتهای زیادی اقدام به تولید گوشیهای هوشمند کردهاند.
به طوری که این موضوع باعث فراوانی گوشیهای موبایل شده و فرایند انتخاب برای مشتریان را سخت کرده است. به همین دلیل ما در اینجا قرار است یک مقاله با عنوان نکات و راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بر اساس قیمت را در اختیار شما قرار دهیم تا اگر روزی خواستید موبایلی خریداری کنید، بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. البته دیدن این ویدیو هم راهنمای خرید گوشی نو را در اختیارتان میگذارد:
فهرست مطالب:
راهنمای خرید گوشی موبایل | نکات مهم
یکی از نکات مهم خرید گوشی که باید به آن توجه شود، این است که ببینیم چه انتظاری از یک گوشی هوشمند داریم. درواقع همه گوشیهای هوشمند یک سری چیزهای مشترک دارند، اما آنچه که باعث تمایزشان میشود در برخی از ویژگیهای کلیدی است.
معمولا سیستم عامل، باتری، پردازنده، حافظه و مواردی از این دست جزو همین ویژگیها هستند. علاوه بر اینها افراد باید به این نکته هم توجه داشته باشند که انتخاب بین گوشیهای پرچمدار، میانرده و یا پایینرده است.
پردازنده
اولین موردی که جزو مهمترین نکات خرید گوشی نو بهحساب میآید، پردازنده است. درست مانند کامپیوترها و لپتاپها، در گوشیها هم پردازنده نقش بسیار مهمی در عملکرد گوشی ایفا میکند. اگر فقط میخواهید با گوشی از اینترنت و شبکههای اجتماعی استفاده کنید، پردازنده خیلی اهمیت ندارد اما اگر به فکر اجرای بازیهای روز، اجرای چندین برنامه سنگین به صورت همزمان و غیره هستید، باید اولویت اول شما پردازنده باشد.
معمولا پردازنده و سی پی یو از نکات مهم قبل خرید گوشی است که اگر کاربر بخواهد از گوشی برای انجام کارهای مختلف نظیر ادیت ویدیو و یا فعالیت حرفه ای در شبکه های اجتماعی استفاده کند این سخت افزار نقش بسزایی در ارائه سرعت مفید برای کاربر خواهد داشت.
پردازندههای گوشیهای موبایل توسط چند شرکت مختلف تولید میشوند. اگر به فکر خرید آیفون هستید کارتان خیلی ساده است، چرا که اپل پردازنده گوشیهایش را خودش تولید میکند و به طور کلی پردازندههای آنها هرچقدر عدد بالاتری در نامشان داشته باشند بهتر هستند. برای مثال پردازنده A16 در آیفون 14 پرو از پردازنده A15 در آیفون 13 پرو قدرتمندتر است. اما اگر گوشی اندرویدی میخواهید تنوع پردازنده بسیار بالاتر است. این از مهمترین نکات هنگام خرید گوشی است.
1. کوالکام
بزرگترین و مهمترین تولیدکننده پردازندههای دستگاههای اندرویدی کوالکام است. این کمپانی چندین پردازنده در چندین سری مختلف تولید میکند. جدیدترین پردازنده آنها پردازنده اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 است. این پردازنده در تمام گوشیهای پرچمدار و ردهبالای اندرویدی که از اواسط سال 2022 عرضه شدند، مورد استفاده قرار گرفته است. سایر پردازندههای این کمپانی در سریهای هشت، هفت، شش، چهار و دو قرار میگیرند.
در مورد پردازندههای کوالکام باید تحقیق بیشتری کنید چرا که صرف اینکه عدد یک پردازنده بالاتر باشد به معنی بهتر بودن آن نیست. برای مثال یک پردازنده جدید سری 7 آنها از پردازنده سری 8 که مثلا 5 سال پیش وارد بازار شده قدرتمندتر است. اما اگر به فکر خرید گوشی موبایل از 7 تا 10 یا 15 میلیون هستید، اکثر آنها از سری 6 یا 7 استفاده میکنند و همانطور که بنچمارکها شما را راهنمای میکنند این سری برای بیشتر کاربران به اندازه کافی قدرتمند هستند.
2. مدیاتک
مدیاتک یکی دیگر از کمپانیهایی است که بر ساخت تراشههای گوشیهای اندروید تمرکز دارد. بهترین مدلهای این شرکت پردازندههای دیمنسیتی 9000 پلاس و یا 1100 و 1200 هستند و هر گوشی که با این تراشهها عرضه شده باشد، قدرت پردازشی بسیار قابل توجهی خواهد داشت.
افزون بر سری دیمنسیتی، مدیاتک سری هلیو را هم روی خط تولید دارد. اگر به فکر خرید گوشی از 2 تا 4 یا تا 7 میلیون هستید احتمالا سری هلیو در گوشی شما مورد استفاده قرار گرفته است و میتوانید با جستجو نام مدل آن در مورد مشخصاتش راهنمای بگیرید. این سری بیشتر در گوشیهای میانرده یا پایینرده مورد استفاده قرار میگیرد و از لحاظ عملکرد ضعیفتر از سری دیمنسیتی است.
3. سامسونگ
سامسونگ هم مانند اپل، پردازندههای گوشیهایش را خودش تولید میکند. پردازندههای این شرکت با نام اگزینوس وارد بازار میشوند و بیشتر آنها جزو پردازندههای قدرتمند و ردهبالا هستند اما باز هم عملکردشان به خوبی پردازندههای ردهبالای کوالکام نیست.
سامسونگ، سری اگزینوس را تنها برای محصولات خودش تولید میکند. جدیدترین و بهترین پردازنده اگزینوس سامسونگ، اگزینوس 2200 است که در سری گلکسی S22 مورد استفاده قرار گرفت؛ با این حال بهدلیل عملکرد نهچندان جالب توجه پرچمداران اگزینوس، سامسونگ قصد دارد تا سال 2025 فقط از پردازنده کوالکام در سری S استفاده کند.
اگزینوس همچنین پردازندههای میانرده و پایینرده هم دارد. جدیدترین پردازنده میانرده سامسونگ، اگزینوس 1280 است که در گلکسی A53 و گلکسی A33 استفاده شده است. همچنین پردازنده اگزینوس 850 نیز پردازنده پایینرده آنها است که در گلکسی A13 مورد استفاده قرار گرفته است. در راهنمای خرید گوشی 2023، باید به این نکته توجه کنید.
رم
رم یا حافظه دسترسی تصادفی، در گوشیهای موبایل همان عملکردی در کامپیوترها دارد را ارائه میکند و محلی برای ذخیره موقت فایلها و اپلیکیشنها است. به طور کلی هرچقدر گوشی شما رم بیشتری داشته باشد فضای بیشتری برای نگهداری فایلها دارد و در نتیجه با سرعت بیشتری کار میکند.
البته سرعت گوشی به نحوه مدیریت حافظه رم هم بستگی دارد و زیاد بودن رم تنها فاکتور مهم نیست. مثلا آیفونهای اپل مانند آیفون 13 با وجود اینکه تنها 4 گیگابایت رم دارد اما از نظر عملکرد جزو بهترین گوشیهای دنیاست چرا که اپل توانسته به بهترین شکل ممکن سیستمعامل و دیگر قطعات مثل پردازنده را برای کار با این مقدار رم بهینهسازی کند.
اما از طرف دیگر در گوشیهای اندرویدی اوضاع متفاوت است. چون بیشتر شرکتهای سازنده گوشی از سیستمعامل ساخت گوگل استفاده میکنند، نمیتوانند به اندازه اپل بر روی نحوه کار اندروید و بهینهسازی آن تاثیرگذار باشند و باید از همان سیستمعاملی که گوگل در اختیارشان قرار میدهد استفاده کنند؛ در نتیجه گوشیهای اندرویدی در مقایسه با آیفونها، به رم بیشتری برای ارائه عملکردی قابل قبول نیازمند هستند. گوشیهای اندرویدی که حداقل 8 گیگابایت رم داشته باشند میتوانند به راحتی بسیاری از برنامهها و بازیهای سنگین را اجرا کنند.
فضای ذخیره سازی
مورد بعدی که در این راهنمای خرید گوشی موبایل به آن اشاره میکنیم، حافظه است. حافظه تاثیر زیادی روی عملکرد گوشی ندارد و کاربرد اصلی آن ذخیرهسازی فایلها و دادههایی است که میخواهید در گوشی ذخیره کنید. امروزه فضای ذخیرهسازی با توجه به ارتقای دوربینها و تصاویر و فیلمهای باکیفیت و با حجم بالا ارتقا یافته است.
اما خیلی از کاربران هم هستند که به فضای خیلی زیادی نیاز ندارد چرا که به لطف سرویسهای ذخیرهسازی ابری میتوانند فایلهایشان را در پلتفرمهایی مثل گوگل درایو و دراپباکس ذخیره کنند در نتیجه تنها اپلیکیشنها حافظه گوشی را اشغال میکنند و موسیقیها، ویدیوها و عکسها همه به یک پلتفرم ابری یا هارد اکسترنال منتقل میشوند.
البته این به معنی نیست که حافظه اهمیتی ندارد چرا که اپلیکیشنها روز به روز حجم بیشتری پیدا میکنند و در نتیجه شما حتی اگر از پلتفرمهای ذخیرهسازی ابری استفاده کنید، بازهم به مرور زمان به مقدار قابل توجهی حافظه داخلی نیاز دارید. همچنین علاوه بر ظرفیت حافظه داخلی گوشی، باید توجه داشته باشید که آیا گوشی شما قابلیت ارتقای حافظه از طریق میکرو اس دی را دارد یا خیر. البته به یاد داشته باشید که این ویژگی تنها در گوشیهای میانرده و پایینرده اندروید یافت میشود.
اندازه نمایشگر
از دیگر نکات مهم هنگام خرید گوشی اندازه نمایشگر است. این مورد خیلی پیچیده نیست. اگر جزو افرادی هستید که زیاد با گوشی بازی میکنید یا فیلم میبینید پس باید به دنبال یک گوشی با نمایشگر بزرگ باشید. در غیر این صورت خیلی از کاربران یک گوشی جمع و جور و کوچک را ترجیح میدهند. گوشیهای مدرن امروزی با نمایشگرهای حداقل 6.1 و حداکثر 6.8 اینچ وارد بازار میشوند.
نوع نمایشگر
نکته بعدی که در این نکات و راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بر اساس قیمت باید به آن اشاره کنیم نوع نمایشگر است. فقط اندازه آن مهم نیست چرا که این روزها گوشیها با پنلهای مختلفی مثل LCD یا اولد و یا امولد وارد بازار میشوند. اما فرق بین آنها چیست؟
LCD
نمایشگرهای LCD تصاویر را با روشنی بالا و رنگهای شاداب و سرزنده نمایش میدهند اما در مقایسه با نمایشگرهای اولد، رنگ مشکی در آنها عمق خیلی زیادی ندارد. با این حال این مورد در آینده و با بهرهگیری از پنلهای مینی LED و مایکرو LED ممکن است تغییر کند اما فناوری چنین پنلهایی هنوز در مرحله آزمایشی است.
اولد
نمایشگرهای اولد رنگ مشکی را با عمق بیشتری نسبت به LCD نشان میدهند چرا که این نمایشگرها هر پیکسل را به صورت جداگانه کنترل میکنند و هر زمان که رنگ مشکی در تصویر وجود داشت، پیکسلهایی که در آن قسمت از تصویر قرار دارند را خاموش میکنند. به همین دلیل مصرف انرژی آنها از LCD کمتر است. در عوض پنلهای اولد در بحث روشنایی قادر به رقابت با LCD نیستند.
امولد
نمایشگرهای امولد شباهت زیادی به نمایشگرهای اولد دارند با این تفاوت که یک ماتریس وظیفه کنترل نمایشگر را برعهده دارد که نتیجه آن رفرش ریت بالاتر و کنترل دقیقتر بر پیکسلها است.
رزولوشن نمایشگر
مورد بعدی که در مورد نمایشگر باید به آن توجه کنید، رزولوشن است. رزولوشن نشاندهنده تعداد پیکسلهایی است که در یک صفحه نمایش وجود دارند.
هرچقدر تعداد پیکسلها بیشتر باشد، نمایشگر کیفیت و وضوح بالاتری دارد اما در عوض مصرف باتری گوشی هم بالاتر میرود. بیشتر گوشیهای ردهبالای امروزی با رزولوشن 1,440p عرضه میشوند. به این معنی که در صفحه نمایش آنها 1440 ستون پیکسل وجود دارد. برخی گوشیها هم رزولوشن 4K دارند اما با توجه به کوچک بودن صفحات نمایش گوشیهای موبایل، بیشتر کاربران با چشم غیرمسلح نمیتوانند بین پنلهای 1440 پیکسلی و 4K تمایز قائل شوند.
این رزولوشنها بیشتر به گوشیهای گرانقیمت و ردهبالا تعلق دارد. گوشیهای میانرده بیشتر از رزولوشن 1080p استفاده میکنند که اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگوییم، همین رزولوشن هم بسیار با کیفیت است و وضوح خیلی بالایی دارد. در حقیقت این رزولوشن آنقدر کیفیت خوبی دارد که سامسونگ در سری گلکسی اس 22 به عنوان پرچمداران خود از نمایشگرهای 1080p استفاده و فقط مدل الترا را با رزولوشن 1440p روانه بازار کرد. از طرف دیگر گوشیهای ردهپایین با نمایشگرهای 720p عرضه میشوند. تا جای ممکن بهتر است از 720 پیکسل پایینتر نروید.
نرخ تازه سازی یا رفرش ریت ؛ راهنمای خرید موبایل
از دیگر نکات مهم در خرید گوشی، رفرش ریت است. رفرش ریت به تعداد دفعاتی که نمایشگر در هر ثانیه میتواند یک تصویر جدید را نشان دهد گفته میشود. تصاویری که در نمایشگرها میبینید در حقیقت در حال حرکت نیستند و تصاویر ثابتی هستند که پشت سرهم و با سرعت بالا نشان داده میشوند.
یک نمایشگر 60 هرتزی میتواند در هر ثانیه 60 تصویر جدید نشان دهد و یک نمایشگر 120 هرتز 2 برابر آن یعنی در هر ثانیه 120 تصویر جدید نشان میدهد. نتیجه این است که محتوای روی نمایشگر به چشم شما روانتر و سریعتر میآیند. رفرش ریت بالاتر بیشتر هنگام بالا و پایین کردن صفحه یا اجرای بازیها به چشم میآید.
دوام باتری و سرعت شارژ ؛ راهنمای خرید گوشی موبایل
از آنجاییکه امروزه اکثر گوشیهای هوشمند با باتریهای غیرقابل تعویض تولید میشوند، پس باید گوشی را انتخاب کنید که باتریاش دوام بالایی داشته باشد. از طرف دیگر در زمان بیشتری بتواند دوام بیاورد و به عنوان مثال حداقل در طول روز نیازی به شارژ نداشته باشد. سنجش باتری گوشی موبایل از طریق ظرفیت آن است که با میلیآمپرساعت بیان میشود.
البته این واحد، خیلی در تعیین طول عمر باتری به کمک نمیآید چرا که فاکتورهای زیادی در عمر باتری یک گوشی تاثیرگذار هستند. از نمایشگر و مشخصات فنی مثل پردازنده بگیرید تا نحوه استفاده خود شما از گوشی. به همین دلیل به راحتی و با یک نگاه به حجم باتری نمیتوان گفت یک گوشی چند ساعت دوام میآورد.
باتری بیشتر از همه در زمانی که به دنبال نکات و راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بر اساس قیمت هستید مهم است چرا که این نسل از شبکه انرژی زیادی از باتری میگیرد و این مورد از نکات مهم است که باید به آن توجه زیادی کنید. اما از آنجایی که نمیتوان مدت زمانی که باتری گوشی دوام میآورد را از حجم آن حدس زد باید به یک فاکتور دیگر یعنی سرعت شارژ هم توجه داشت.
گوشیهای امروزی به دو حالت امکان شارژ دارند، سیمی و بیسیم. شارژ بیسیم خیلی راحتتر است اما سرعت کمتری دارد. سرعت شارژ با وات محاسبه میشود. شرکتهای تولیدکننده گوشی در سالهای اخیر تلاش کردند سرعت شارژ بالاتری در اختیار کاربران قرار دهند. برخی گوشیها از شارژ 120 وات پشتیبانی میکنند که به این معنی است که میتوان باتری آنها را ظرف مدت 15 تا 20 دقیقه شارژ کرد، البته به طور سیمی. شارژ بیسیم در حال حاضر از 50 وات فراتر نمیرود اما همین مقدار هم به شکل تجاری عرضه نشده و بیشتر گوشیهای بازار در حالت بیسیم سرعت شارژی در اندازه 10 تا 15 وات دارند.
دوربین ؛ راهنمای خرید گوشی موبایل
دوربین یک ویژگی مورد علاقه برای کاربرانی است که عاشق عکاسی هستند. هر چند بسیاری از کاربران هنوز عکاسی با دوربین دیجیتال را ترجیح میدهند، اما باید اشاره کنیم که امروزه بسیاری از گوشیهای هوشمند دوربینهای قدرتمندی دارند و محصولاتی مناسب سلیقه مشتاقان عکاسی را تولید میکنند. از طرفی دوربینهای سلفی هم جایگاه ویژهای در بین برخی از کاربران دارند.
نوع دوربین
اولین موردی که در بحث دوربین در هر راهنمای خرید بهترین گوشی بر اساس قیمت باید به دنبال آن باشید نوع آن است. بیشتر گوشیهای ردهبالای امروزی حداقل با چند دوربین عرضه میشوند. این گوشیها معمولا یک لنز عریض، یک لنز فوقعریض و یک لنز تلهفوتو برای زوم کردن و حفظ جزییات یک صحنه دارند. لنزهای تلهفوتو گوشیها معمولا زوم 2 یا 4 برابر دارند.
مگاپیکسل
وقتی به مشخصات دوربین هرگوشی نگاه کنید یکی از اولین مواردی که میبینید مگاپیکسل است. عددی که به عنوان مگاپیکسل عنوان میشود نشان دهنده رزولوشن دوربین است. یک مگاپیکسل مساوی یک میلیون پیکسل است. در نتیجه یک دوربین 12 مگاپیکسلی میتواند تصاویری با 12 میلیون پیکسل بگیرد.
البته بیشتر دوربینها این تعداد پیکسل را ثبت نمیکنند و بیشتر اوقات پیکسلهای اضافی را با هم ترکیب میکنند تا تصویر نهایی را در اختیار شما قرار دهند. بهتر است خیلی روی مگاپیکسل دوربین حساسیت به خرج ندهید.
سیستم عامل ؛ راهنمای خرید گوشی موبایل
بهطورکلی دو نوع سیستم عامل مخصوص گوشیهای هوشمند امروزی وجود دارد: اندروید و iOS. اندروید محصول شرکت گوگل بوده، پلتفرم متن بازی است و گوشیهایی با این سیستم عامل تنوع زیادی در بازار دارند. از طرفی سیستم عامل iOS نیز که محصول انحصاری اپل محسوب میشود، تنها در گوشیهای آیفون اپل حضور دارد.
انتخاب میان آنها بیشتر به اینکه کدام اکوسیستم را ترجیح میدهید بستگی دارد. مثلا iOS اپل با دستگاههایی مثل مک و آیپد و سرویسهایی مثل آیکلاود و اپل موزیک سازگار است. در طرف دیگر با اندروید میتوانید از اکوسیستم گوگل بهره ببرید و از سرویسهایی مثل گوگل درایو، گوگل فوتوز، جیمیل و موتور جستجو گوگل به شکل بهتری استفاده کنید.
اگر اندروید را انتخاب کنید باید تصمیم دیگری هم بگیرید. بیشتر سازندگان گوشیهای اندرویدی، این سیستمعامل را با تغییرات مدنظر خودشان عرضه میکنند. مثلا سامسونگ به اندازه قابل توجهی اندروید را از لحاظ ظاهری و دیگر موارد تغییر میدهد تا سرویسها و برنامههای ساخت خودش اولویت بیشتری داشته باشند؛ به همین خاطر اندرویدی که در گوشیهای سامسونگ مشاهده میکنید، با اندروید خام گوشیهای پیکسل یا اندروید گوشیهای شیائومی متفاوت است. هرکدام امکانات و ویژگیهای خود را دارند و شما بسته به اولویتهایتان باید رابط کاربری مدنظرتان را انتخاب کنید.
نسل اینترنت موبایل ؛ راهنمای خرید موبایل
هر 10 سال یک بار یک نسل جدید از شبکههای اینترنت همراه معرفی میشود. در حال حاضر نسل پنجم یعنی 5G معرفی شده و در حال پیادهسازی در نقاط مختلف جهان از جمله ایران است. اگر بخواهید از نسل پنجم استفاده کنید، هم منطقهای که در آن قرار دارید باید تحت پوشش 5G باشد و هم گوشی شما از این نسل پشتیبانی کند.
علاوه بر این خود 5G هم شبکههای مختلفی دارد. برای مثال شبکه Sub-6 را داریم که سرعت آن خیلی زیاد نیست اما میتواند مسافت بیشتری را طی کند. در طرف مقابل شبکه mmWave را داریم که سرعت بسیار بالایی دارد اما به اندازه Sub-6 قابل اطمینان نیست.
در یکی از نکات مهم در خرید گوشی به همین دلیل اگر یک گوشی 5G میخواهید خریداری کنید باید توجه کنید که از کدام نوع شبکه 5G پشتیبانی میکند و آیا شرکت مخابراتی شما از آن نوع شبکه پشتیبانی میکند یا خیر.
طراحی
طراحی خوب در استفاده از یک گوشی باعث خواهد شد تا در زمان استفاده احساس خوبی داشته باشید. اگر موضوع طراحی گوشی برایتان اهمیت بالایی دارد، باید به جنس بدنه آن دقت کنید. درواقع بسیاری از گوشیهای امروزی بدنه شیشهای دارند که این نوع بدنه باعث بر جای ماندن اثر انگشت بر روی بدنه گوشی خواهد شد. از طرف دیگر گوشی که انتخاب میکنید، باید اروگونومی خوبی داشته باشد و به راحتی در دستان شما جای بگیرد.
قیمت
یکی دیگر از مواردی که در ویژگی های گوشی خوب جزو گزینههای قابل توجه است، قیمت خواهد بود. مخصوصا کاربران ایرانی که این روزها با گران شدن دلار معمولا به انتخاب گوشیهای میان رده و یا پایین رده بسنده میکنند. اما باید توجه داشته باشید که همیشه هزینهای که برای یک گوشی از هر نوعی پرداخت میکنید، ارزش ویژگیهایی که ارائه میدهد را داشته باشد. درواقع گوشیهایی ارزش خرید بالایی دارند که قیمتشان متناسب با ویژگیهای قابل استفاده است؛ چراکه گوشی را نمیتوان یک کالای لوکس در نظر گرفت و از ویژگیهای فنیاش غافل شد.
راهنمای خرید گوشی موبایل تا 3 میلیون
در این بخش از راهنمای خرید بهترین گوشی بر اساس قیمت گزینههای زیادی در بازه قیمت حداکثر 3 میلیون تومان برای کاربران در دسترس است، اما ما سعی کردیم که راهنمای خرید موبایل با قیمت مناسب را در این بخش راهنمای خرید موبایل بر اساس قیمت 1401 به شما معرفی کنیم.
1. نوکیا 1.4
- پردازنده: اسنپدراگون 215
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 64/32/16 گیگابایت
- رم: 3/2/1 گیگابایت
- باتری: 4000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 8 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 2 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت ارزان، شارژدهی بسیار خوب
نقاط ضعف: پردازنده ضعیف
اولین گوشی که در این راهنمای خرید گوشی موبایل بر اساس قیمت معرفی خواهیم کرد، نوکیا 1.4 است. گوشی که اوایل سال 2021 معرفی شد و یکی از ارزانترین گوشیهای هوشمند موجود در بازار است. شما با خرید این گوشی به یک پردازنده اسنپدراگون، حداکثر 3 گیگابایت رم و نمایشگر 6.5 اینچی بههمراه باتری 4000 میلیآمپری دسترسی خواهید داشت.
گوشی علاوه بر حافظه داخلی از کارت حافظه نیز پشتیبانی میکند و با 2 لنز 8 و 2 مگاپیکسلی عریض و ماکرو مجهز به فوکوس خودکار عرضه شده است.
2. سامسونگ گلکسی A03 Core ؛ راهنمای خرید گوشی موبایل
- پردازنده: یونیساک SC9863A
- نمایشگر: PLS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 32 گیگابایت
- رم: 2 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 8 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 2 میلیون تومان
نقاط قوت: شارژدهی بسیار خوب، قیمت مناسب
نقاط ضعف: پردازنده ضعیفتر از رقبا، دوربین محدودتر، حافظه داخلی از 32 گیگابایت بیشتر نمیرود
ارزانترین گوشی سامسونگ که میتوانیم در این راهنمای خرید گوشی ۱۴۰۱ معرفی کنیم، گلکسی A03 Core است. گوشی که اواخر سال 2021 بهعنوان یک مدل اقتصادیتر از مدل اقتصادی گلکسی A03 معرفی شد. سامسونگ در این گوشی از یک نمایشگر PLS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p استفاده کرده است.
همچنین این گوشی با اندروید 11 نسخه گو عرضه شده و مجهز به یک پردازنده 28 نانومتری یونیساک است. در بخش حافظه و رم، گلکسی A03 Core تنها در یک مدل با 32 گیگابایت حافظه و 2 گیگابایت رم عرضه میشود. خوشبختانه اما از کارت حافظه پشتیبانی میکند و شما نگرانی از این بابت نخواهید داشت.
3. شیائومی ردمی 9A
- پردازنده: مدیاتک هلیو G25
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 128/64/32 گیگابایت
- رم: 6/4/2 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 13 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 2 تا 3 میلیون تومان
نقاط قوت: پردازنده بهتر از رقبا، رم و حافظه بیشتر از رقبا
نقاط ضعف: –
شیائومی همیشه با گوشیهای مقرون بهصرفه خود شناخته شده است. ارزانترین گوشی آنها در بازار ایران نیز، ردمی 9A است. گوشی که در سال 2020 عرضه شده ولی همچنان توانسته نظر مثبت بسیاری از کاربران در این بازه قیمتی را به خود جلب کند. شیائومی چند ماه پیش البته بالاخره مدل جدیدتر این گوشی را هم با نام ردمی 10A معرفی کرد ولی این گوشی بالای 3 میلیون تومان قیمت دارد.
مدل قبلی اما از نظر پردازنده، رم و حافظه از تمام رقبایی که در بازه قیمتی زیر 3 میلیون هستند، گزینه بهتری است. برخلاف سامسونگ گلکسی A03 Core شما حافظه داخلی این گوشی را میتوانید تا 128 گیگابایت و رم را هم تا 6 گیگابایت ارتقا دهید و یک گوشی در حد گوشیهای میانرده داشته باشید. البته نسخه 6 گیگابایتی این گوشی بهسختی پیدا میشود.
4. موتورولا E20
- پردازنده: یونیساک T606
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 32 گیگابایت
- رم: 3/2 گیگابایت
- باتری: 4000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 13 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 2 تا 3 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر بزرگ، پردازنده 12 نانومتری، شارژدهی بسیار بالا
نقاط ضعف: رم و حافظه داخلی محدود
موتورولا نیز در این بازه قیمتی بدون نماینده نیست. گوشی E20 آنها ارزانترین گوشی است که ارائه میکنند. این گوشی از پردازنده 12 نانومتری یونیساک در کنار نمایشگر 6.5 اینچی، رم حداکثر 3 گیگابایت و حافظه 32 گیگابایت بهره میبرد. همچنین این گوشی با بلوتوث نسخه 5.0 و حسگر اثرانگشت در کنار قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 1080p با نرخ 30 فریم برثانیه بهره میبرد.
5. شیائومی پوکو C31
- پردازنده: مدیاتک هلیو G35
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 64/32 گیگابایت
- رم: 4/3 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 5 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 2 تا 3 میلیون تومان
نقاط قوت: پردازنده قدرتمندتر از رقبا، 4 گیگابایت رم، شارژدهی خوب
نقاط ضعف: –
پوکو C31 اواخر سال 2021 بهعنوان گوشی ارزان قیمت پوکو معرفی و روانه بازار شد. این گوشی از پردازنده قدرتمندتری از گوشیهای قبلی بهره میبرد و همچنین با نسخه اصلی اندروید نیز عرضه شده است. در حالی که سامسونگ در این بازه بیشتر از اندروید گو استفاده میکند.
حافظه گوشی از حداکثر 64 گیگابایت و رم نیز از 4 گیگابایت بیشتر نمیشود اما شما به دوربین با لنزهای عریض، ماکرو و سنسور عمقسنج دسترسی دارید. در کمتر گوشی در این بازه قیمتی میتوان این ترکیب را پیدا کرد. پوکو همچنین از یک باتری 5000 میلیآمپری استفاده کرده که در کنار پردازنده 12 نانومتری مدیاتک، میتواند تا مدت قابل توجهی به شما شارژ دهد.
راهنمای خرید گوشی تا ۴ میلیون
در ادامه با آموزش خرید گوشی در بازه قیمتی متفاوت و در بازه بین 3 تا 4 میلیون تومان، همراه شما خواهیم بود.
1. سامسونگ گلکسی A03
- پردازنده: 8 هستهای (احتمالا یونیساک T606)
- نمایشگر: PLS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 128/64/32 گیگابایت
- رم: 4/3 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 3 تا 4 میلیون تومان
نقاط قوت: اندروید 11، نمایشگر قابل قبول، 128 گیگابایت حافظه داخلی، دوربین 48 مگاپیکسلی
نقاط ضعف: –
در میان گزینههای اقتصادی و ارزان سامسونگ، گلکسی A03 جدیدترین گوشی است که میتوانید خریداری کنید. سامسونگ این گوشی را در اوایل سال 2022 با یک پردازنده 8 هستهای، نمایشگر 6.5 اینچی با رزولوشن 720p و حداکثر 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی همراه کرد.
البته این گوشی فاقد حسگر اثرانگشت است و از نظر کیفیت ساخت نیز شاید در حد دیگر گوشیهایی که در این بازه هستند نباشد ولی سامسونگ آن را با اندروید 11 عرضه کرده و قرار است بهزودی آپدیت اندروید 12 را نیز برای آن عرضه کند.
2. سامسونگ گلکسی A03s
- پردازنده: مدیاتک هلیو P35
- نمایشگر: PLS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 64/32 گیگابایت
- رم: 4/3/2 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 13 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 3 تا 4 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت عالی، نمایشگر خوب، شارژ سریع
نقاط ضعف: عملکرد نسبتا ضعیف
گلکسی A03s گوشی بود که سامسونگ در اواسط سال 2021 به عنوان جانشینی برای گلکسی A02s وارد بازار کرد. در نگاه اول شاید این مدل برتری خاصی نسبت به مدلهای بالا نداشته باشد اما مهمترین ویژگی آن این است که توسط سامسونگ ساخته شده و این کمپانی هم حتی برای مدلهای ردهپایین خود از بهترین قطعات استفاده میکند.
ویژگی مهم این گوشی مانند گوشی موتورولا باتری 5 هزار میلیآمپری آن است با این تفاوت که این گوشی از شارژ سریع 15 وات پشتیبانی میکند که شاید خیلی زیاد نباشد اما سرعت بیشتری از شارژ 10 وات موتو E7i دارد.
3. شیائومی ردمی 10A
- پردازنده: مدیاتک هلیو G25
- نمایشگر: PLS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 128/64/32 گیگابایت
- رم: 6/4/3/2 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 13 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 3 تا 4 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر قابل قبول، عملکرد خوب دوربین، کیفیت ساخت خوب
نقاط ضعف: عملکرد گوشی میتوانست بهتر باشد، رابط کاربری شیائومی همچنان نیاز به بهبود دارد
ردمی 10A یکی از جدیدترین مدلهای شیائومی است. این گوشی از نظر طراحی شباهت زیادی به ردمی 10 دارد و از یک ماژول مربعی شکل در بخش پشتی گوشی برای دوربینها بهره میبرد. برخلاف مدل قبلی یعنی ردمی 9A شما در این مدل به سنسور اثرانگشت دسترسی دارید و مانند اکثر گوشیهای این بازه، جک هدفون و اسلات کارت حافظه نیز قابل دسترسی هستند.
گوشی همچنین از باتری 5000 میلیآمپری بهره میبرد که با استفاده معمولی بهراحتی میتواند تا 10 ساعت استفاده مداوم، دوام بیاورد. البته گوشی فقط از شارژ 10 وات پشتیبانی میکند و شارژ این باتری هم با این سرعت حدود 3 ساعت طول میکشد. البته پردازنده گوشی خیلی قدرتمند نیست و شاید بتوانید گزینههای بهتری هم پیدا کنید.
4. موتورولا E40
- پردازنده: یونیساک T700
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p و رفرشریت 90 هرتز
- حافظه: 64 گیگابایت
- رم: 4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 3 تا 4 میلیون تومان
نقاط قوت: شارژدهی بسیار خوب، نمایشگر 90 هرتز
نقاط ضعف: رم سرعت بالایی ندارد
یکی از بهترین گوشیهایی که در این راهنمای خرید موبایل بر اساس قیمت، معرفی میکنیم. موتورولا E40 است. این گوشی تنها گوشی در این بازه قیتمی است که یک نمایشگر با کیفیت با رفرشریت 90 هرتز را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین کیفیت بلندگو، دوربین و تراشه وایفای آن نیز از دیگر رقبا بیشتر است.
با وجود این که موتورولا از تراشه یونیساک استفاده کرده، عملکرد گوشی قابل قبول است و همچنین شارژدهی نیز در سطح بالایی قرار دارد.
5. شیائومی ردمی 10C
- پردازنده: اسنپدراگون 680
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.7 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 128/64 گیگابایت
- رم: 4/3 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 4 میلیون تومان
نقاط قوت: طراحی زیبا، پشتیبانی دراز مدت، عملکرد بسیار خوب، شارژدهی عالی
نقاط ضعف: نمایشگر 720p، نویز بالای تصاویر در محیطهای کم نور
شیائومی ردمی 10C یک گوشی ارزانقیمت است که در بازه قیتمی خود بیشترین ارزش خرید را دارد. شارژدهی گوشی با وجود این که از پردازنده قدرتمندتری از سایر گوشیهای این بازه استفاده میکند، بسیار خوب است و حتی تحت بار زیاد حرارت آن خیلی هم بالا نمیرود. اما برخلاف موتورولا E40 در اینجا خبری از نمایشگر 90 هرتز نیست و شیائومی با وجود این که شارژر را درون جعبه قرار داده اما این شارژ توان کمتری از حداکثر توانی که گوشی پشتیبانی میکند دارد.
راهنمای خرید گوشی تا 5 میلیون
در این قسمت با بهترین گوشی ها برای خرید بر اساس قیمت تا 5 میلیون تومان آشنا خواهیم شد.
1. سامسونگ گلکسی A13
- پردازنده: اگزینوس 850
- نمایشگر: PLS LCD با اندازه 6.6 اینچ و رزولوشن 1080p
- حافظه: 128/64/32 گیگابایت
- رم: 6/4/3 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 5 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 4 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت مناسب، کیفیت ساخت بالا، شارژدهی بسیار خوب
نقاط ضعف: از 5G پشتیبانی نمیکند، عملکرد نهچندان سریع
سال گذشته، گلکسی A12 توانست عنوان پرفروشترین گوشی بازار ایران را به خود اختصاص دهد. امسال نیز مدل جدیدتر آن گوشی یعنی گلکسی A13 روانه بازار شده است. این گوشی مانند مدل سال قبل، از کیفیت ساخت بالا بهره میبرد و با نسخه کامل اندروید هم عرضه شده است. علاوه بر قیمت، تمام مشخصات و ویژگیهای این گوشی در این بازه قیمتی راضی کننده هستند.
از نمایشگر که کیفیت واضح و بالایی دارد گرفته تا شارژدهی که تا چندروز شما را همراهی خواهد کرد. همچنین عملکرد دوربینها نیز در مقایسه با دیگر گوشیهای حاضر در این بازه قیمتی بهتر است، بهخصوص زمانی که نور کافی وجود داشته باشد.
2. نوکیا G20
- پردازنده: هلیو G35
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ و رزولوشن 720p
- حافظه: 128/64 گیگابایت
- رم: 4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 5 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 4 میلیون تومان
نقاط قوت: دوربین های خوب، شارژدهی
نقاط ضعف: نمایشگر 720p
نوکیا G20 یکی دیگر از گوشیهای اقتصادی این کمپانی است که در تابستان 2021 وارد بازار شد. این گوشی از پردازنده هلیو جی 35 در کنار 4 گیگابایت رم و حداکثر 128 گیگابایت رم بهره میبرد و با توجه به باتری بزرگی که دارد میتواند یک گزینه مناسب برای کسانی که به دنبال یک گوشی معمولی با عمر باتری بالا هستند باشد. البته شارژ آن فقط 10 واتی است و کمی طول میکشد تا بتوانید باتری را شارژ کنید.
نوکیا 4 لنز مختلف برای این دوربین درنظر گرفته تا اگر به عکاسی هم علاقه دارید بتوانید از گوشی استفاده کنید. البته انتظار زیادی نداشته باشید.
3. آنر X7
- پردازنده: اسنپدراگون 680
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.7 اینچ و رزولوشن 720p و رفرشریت 90 هرتز
- حافظه: 128 گیگابایت
- رم: 6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 5 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 4 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر بزرگ با رفرشریت 90 هرتز، پردازنده اسنپدراگون 680، حافظه و رم قابل قبول
نقاط ضعف: نمایشگر 720p، فاقد گواهی IP است
آنر پس از جدایی از هواوی، با قدرت به بازارهای جهانی بازگشته و پس از معرفی پرچمداران خود، حالا چندین مدل اقتصادی مثل آنر X7 را هم معرفی کرده است. این گوشی با پردازنده اسنپدراگون 680، 128 گیگابایت حافظه و نمایشگر 90 هرتزی، میتواند رقیب سرسختی برای تمام گوشیهایی که در این بازه قیمتی قرار دارند باشد.
نمایشگر گوشی اما فقط 720p است و از این نظر نسبت به رقبا در جایگاه پایینتری قرار میگیرد. همچنین خبری هم از گواهی مقاومت دربرابر آب و گرد خاک نیست. در عوض دوربینها عملکرد قابل قبولی دارند و حتی در محیطهایی که نور کمی وجود دارد نیز میتوانند تصاویر را نویز اندکی ثبت کنند.
4. شیائومی پوکو M4 پرو 5G
- پردازنده: دیمنسیتی 810
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.6 اینچ و رزولوشن 1080p و رفرشریت 90 هرتز
- حافظه: 256/128/64 گیگابایت
- رم: 8/6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ سریع 33 وات
- دوربینها : 8 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت مناسب، طراحی متفاوت، پشتیبانی از 5G
نقاط ضعف: نسبت به مدل قبلی تغییرات زیادی نداشته است، دوربینها عملکرد معمولی دارند
پوکو M4 پرو 5G، مانند مدل سال قبل خود، گوشی است که تلاش کرده بیشترین ارزش خرید را با توجه به قیمتی که دارد، داشته باشد. این گوشی از یک نمایشگر 6.6 اینچی با رزولوشن 1080p و رفرشریت 90 هرتز پشتیبانی میکند. با وجود این که پردازنده این مدل نسبت به سال قبل خیلی قدرتمندتر نیست ولی همچنان در کارهای روزمره شما را بدون مشکل همراهی میکند.
همچنین خبری هم از گواهی IP نیست و گوشی از شارژ بیسیم نیز پشتیبانی نمیکند؛ با این حال بزرگترین نقطه قوت این گوشی، پشتیبانی از 5G و نمایشگر 90 هرتز است. در این بازه قیمتی بهسختی میتوانید یک گوشی با ترکیب این 2 ویژگی را پیدا کنید.
5. شیائومی پوکو M4 پرو
- پردازنده: مدیاتک هلیو G96
- نمایشگر: 6.4 اینچی امولد با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128/64 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ سریع 33 وات
- دوربینها : 2 + 8 + 64 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 6 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر امولد با رفرشریت 90 هرتز، دوربین 64 مگاپیکسلی، شارژدهی طولاتی
نقاط ضعف: فاقد 5G است، لنز ماکرو کاربردی ندارد
پوکو M4 پرو کاملا از نسخه 5G خود متفاوت عمل میکند. با خرید این گوشی شما به اتصال 5G دسترسی نخواهید داشت ولی در عوض میتوانید از نمایشگر امولد و دوربین 64 مگاپیکسلی لذت ببرید. این مدل همچنین نمایشگر کوچکتری دارد و با راحتی بیشتری میتوانید آن را در دست بگیرید.
اگر 5G برایتان مهم نباشد، این گوشی یکی از بهترین گزینهها در این بازه قیمتی است که میتواند تمامی انتظاراتی که از یک گوشی اقتصادی دارید را برایتان برآورده کند.
راهنمای خرید موبایل تا 6 میلیون
در این قسمت با بهترین گوشیهایی که در بازه قیمتی بین 5 تا 6 میلیون تومان قرار دارند، آشنا خواهیم شد.
1. موتورولا موتو G51 5G
- پردازنده: اسنپدراگون 480 پلاس
- نمایشگر: 6.8 اینچی IPS LCD با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 128/64 گیگابایت
- رم: 8/6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ سریع 33 وات
- دوربینها : 2 + 8 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر 120 هرتز، اسنپدراگون 480 پلاس، شارژدهی طولانی
نقاط ضعف: سرعت شارژ پایین
موتورولا موتو G51 ارزانترین گوشی با نمایشگر 120 هرتزی در بازار است. این گوشی با وجود قیمت اقتصادی خود، از یک نمایشگر بزرگ و 6.8 اینچی در کنار رفرشریت 120 هرتز بهره میبرد که لذت بسیار زیادی از کار با گوشی و تماشای محتوای مختلف بهشما خواهد داد.
پشتیبانی از 5G، دوربینها و برخی دیگر از ویژگیها مثل رم حداکثر 8 گیگابایتی نیز از دیگر قابلیتهای این گوشی بهحساب میآیند. پردازنده جدید اسنپدراگون 480 پلاس نیز یک پردازنده قدرتمند است که میتواند برای اجرای بازیها با تنظیمات متوسط نیز انتخاب مناسبی باشد.
2. شیائومی ردمی نوت 11
- پردازنده: اسنپدراگون 680
- نمایشگر: 6.4 اینچی امولد با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 128/64 گیگابایت
- رم: 6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ سریع 33 وات
- دوربینها : 2 + 2 + 8 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت مناسب، نمایشگر امولد، شارژدهی بسیار خوب
نقاط ضعف: دوربینهای معمولی، فاقد 5G است
این گوشی نیز یکی دیگر از گزینههای شایسته در بازه قیمتی 6 میلیون تومان است. با وجود قیمت اقتصادی، از نمایشگر بسیار با کیفیت امولد با رفرشریت 90 هرتز بهره میبرد و شارژدهی و کیفیت ساخت آن نیز در سطح بالایی قرار دارند. شاید پردازنده در نگاه اول کمی ضعیف باشد ولی گوشی هرگز شما را مشکل مواجه نمیکند و هنگام گیمینگ، تماشای فیلم و استفاده معمولی عملکرد بسیار خوبی دارد.
نمایشگر امولد و بلندگوهای استریو نیز از دیگر نقاط قوت آن هستند. البته گوشی نقاط ضعفی هم دارد. مثلا دوربینها کیفیت جالبی ندارند و خبری هم از پشتیبانی از 5G نیست. اگر این موارد برایتان مهم نیستند، ردمی نوت 11 یکی از بهترین گزینهها در این بازه قیمتی است.
3. شیائومی ردمی 9T ؛ راهنمای خرید موبایل
- پردازنده: اسنپدراگون 662
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.5 اینچ
- حافظه: 64 یا 128 گیگابایت
- رم: 4 یا 6 گیگابایت
- باتری: 6000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 8 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: دوربین های عالی، باتری بزرگ
نقاط ضعف: پردازنده متوسط
یکی از نکات خرید گوشی در هر بازه قیمتی توجه به تعادل میان قیمت و مشخصات است و شیائومی ردمی 9 تی یکی از بهترین گوشیها در این زمینه است. شما با پرداخت حدود 4 میلیون تومان یک پردازنده 11 نانومتری و قابل قبول از اسنپدراگون در کنار 6 گیگابایت رم و باتری با ظرفیت 6 هزار میلیآمپری دریافت میکنید که از شارژ 18 وات و حتی شارژ معکوس هم پشتیبانی میکند.
در بخش دوربین هم دوربین 48 مگاپیکسلی اصلی از قابلیت زوم خودکار تشخیص فاز پشتیبانی میکند و در کنار آن یک لنز فوقعریض 8 مگاپیکسلی و 2 لنز ماکرو و سنسور عمقسنج هم وجود دارد.
4. موتورولا موتو G60S
- پردازنده: مدیاتک هلیو G95
- نمایشگر: IPS LCD با اندازه 6.8 اینچ و رفرشریت 120 هرتز
- حافظه: 128 گیگابایت
- رم: 6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 50 وات
- دوربینها : 2 + 5 + 8 + 64 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 6 میلیون تومان
نقاط قوت: شارژ سریع، شارژدهی بسیار خوب، نمایشگر با کیفیت و بزرگ
نقاط ضعف: کیفیت ساخت پایین، دوربین در محیطهای کم نور عملکرد خوبی ندارد، فاقد 5G است
اگر 5G برایتان در اولویت است به سراغ موتو G60S نیایید. اما در غیر این صورت میتوانید یکی از گوشیهای با ارزش در این بازه قیمتی را خریداری کنید. نمایشگر گوشی 6.8 اینچ و بسیار بزرگ است. موتورولا از پردازنده کارآمد هلیو G95 در این گوشی استفاده کرده و آن را با حافظه 128 گیگابایتی عرضه میکند.
عملکرد گوشی در هنگام گیمینگ بسیار خوب است اما در این بازه میتوان گوشیهایی با عملکرد بهتر هم پیدا کرد. دوربین نیز تصاویر را با کیفیت خوبی ثبت میکند. همچنین رابط کاربری نیز بیش از حد سنگین و پیچیده نیست و عملکرد کلی دستگاه در کنار شارژدهی هم در سطح بسیار خوبی قرار دارد. افزون بر این، گوشی از شارژ سریع 50 وات نیز پشتیبانی میکند.
راهنمای خرید گوشی تا 7 میلیون
در این بخش از مقاله راهنمای خرید گوشی موبایل، با گوشیهایی که در بازه بین 6 تا 7 میلیون تومان هستند، آشنا خواهیم شد.
1. شیائومی ردمی نوت 11S
- پردازنده: مدیاتک هلیو G96
- نمایشگر: نمایشگر 6.4 اینچی امولد با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 128/64 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 33 وات
- دوربینها : 2 + 2 + 8 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 6 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر 90 هرتز امولد، بلندگوهای استریو، شارژدهی طولانی
نقاط ضعف: از برخی جهات ضعیفتر از نسخه قبلی است
یکی دیگر از گزینههای شیائومی در بازه 6 میلیون تا 7 میلیون تومان، ردمی نوت 11S است. این گوشی فاقد 5G است ولی با پردازنده هلیو G96 میتواند بهخوبی از استفادههای روزمره و حتی گیمینگ بربیاید. در کنار این موارد، شما به نمایشگر امولد 90 هرتزی، بلندگوهای استریو و دوربین 108 مگاپیکسلی نیز دسترسی خواهید داشت.
2. سامسونگ گلکسی A23
- پردازنده: اسنپدراگون 680
- نمایشگر: نمایشگر 6.6 اینچی PLS LCD با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 128/64 گیگابایت
- رم: 8/6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 25 وات
- دوربینها : 2 + 2 + 5 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 6 میلیون تومان
نقاط قوت: لرزشگیر اپتیکال، شارژدهی طولانی، رفرشریت 90 هرتز
نقاط ضعف: نمایشگر امولد نیست
اگر در این بازه قیمتی بهدنبال یک گوشی سامسونگ در این بازه قیمتی هستید، گلکسی A23 4G میتواند انتخاب خوبی باشد. سامسونگ این گوشی را با اسنپدراگون 680 روانه بازار کرده که برای استفاده معمولی و حتی گیمینگ سبک، عملکرد بسیار خوبی دارد. این گوشی همچنین یکی از ارزانترین گوشیهایی است که از لرزشگیر اپتیکال پشتیبانی میکند.
همچنین سامسونگ آن را با اندروید 12 عرضه کرده است و مدت طولانی از آن پشتیبانی خواهد کرد. شارژدهی و دوربین نیز در سطح قابل قبولی قرار دارند.
3. هواوی نوا 9 SE ؛ راهنمای خرید گوشی موبایل
- پردازنده: اسنپدراگون 680
- نمایشگر: نمایشگر 6.7 اینچی PLS LCD با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 4000 میلیآمپر با شارژ 66 وات
- دوربینها : 2 + 2 + 8 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 7 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر با کیفیت، شارژ سریع 66 وات، دوربین اصلی خوب
نقاط ضعف: فاقد سرویسهای گوگل است، فاقد اسلات کارت حافظه است
اگر خدمات و سرویسهای گوگل برایتان مهم نیست، هواوی نوا 9 SE میتواند با دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، نمایشگر با کیفیت، شارژدهی طولانی و طراحی خیرهکننده خود گزینه بسیار خوبی برای شما باشد. البته تنها نقطه ضعف گوشی نبود سرویسهای گوگل نیست، در این مدل خبری از اسلات کارت حافظه و حتی پشتیبانی از 5G هم نیست.
در حالی که رقبای این گوشی هردو این ویژگیها را اکثرا در اختیار شما قرار میدهند. همچنین بهغیر از لنز 108 مگاپیکسلی اصلی، لنزهای فوقعریض و ماکرو هم عملکرد جالبی ندارد و گوشی هم تنها میتواند ویدیوها را با حداکثر کیفیت FHD و با نرخ 30 فریم برثانیه ضبط کند.
راهنمای خرید موبایل تا 8 میلیون
در این بخش از مقاله، نگاهی خواهیم داشت به بهترین گوشیهایی که میتوانید تا بازه 8 میلیون تومان خریداری کنید.
1. سامسونگ گلکسی M33 ؛ راهنمای خرید موبایل
- پردازنده: اگزینوس 1280
- نمایشگر: نمایشگر 6.6 اینچی TFT LCD با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 128 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 25 وات
- دوربینها : 2 + 2 + 5 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 7 میلیون تومان
نقاط قوت: کیفیت ساخت بالا، عملکرد بسیار خوب نسبت به قیمت، رفرشریت 120 هرتز، ضبط ویدیو 4K
نقاط ضعف: شارژدهی نسبتا ضعیف، شارژر درون جعبه نیست، وضوح دوربینها میتواند بهتر باشد
گلکسی M33 به نسبت به مدل قبلی خود از قدرت پردازشی بسیار بیشتری برخوردار است. همچنین کیفیت ساخت گوشی و پشتیبانی دراز مدت سامسونگ از آن هم از دیگر نقاط قوت قابل توجه این مدل هستند. کیفیت دوربین به نسبت دیگر رقبایی که در این بازه هستند کمی ضعیفتر است و نمایشگر نیز از نوع TFT است و به همین خاطر روشنایی و وضوح خیلی بالایی ندارد.
اما اگر این موارد برایتان مهم نیست، یکی از بهترین گوشیهای سامسونگ در این بازه قیمتی همین گوشی است.
2. نکات خرید گوشی شیائومی ردمی نوت 10 پرو مکس
- پردازنده: اسنپدراگون 732G
- نمایشگر: سوپر امولد با رفرش ریت 120 هرتز، HDR10 و اندازه 6.6 اینچ
- حافظه: 64 یا 128 گیگابایت
- رم: 6 یا 8 گیگابایت
- باتری: 5020 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 5 + 8 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 7 میلیون تومان
نقاط قوت: باتری عالی، دوربین های خوب
نقاط ضعف: عمق سنج متوسط
اگر کیفیت نمایشگر برایتان بیشتر مهم است شیائومی گوشی ردمی نوت 10 پرو مکس را به شما پیشنهاد میدهد. بزرگترین نقطه قوت این گوشی نمایشگر سوپر امولد آن است که از نرخ تازهسازی 120 هرتز و HDR10 پشتیبانی میکند. در کنار این نمایشگر از تراشه اسنپدراگون 732G استفاده شده که یک پردازنده قدرتمند در بین میانردهها به حساب میآید.
از دیگر نقاط قوت گوشی میتوان به دوربین 108 مگاپیکسلی آن اشاره کرد که از قابلیت زوم خودکار تشخیص فاز هم پشتیبانی میکند. در کنار این دوربین یک لنز 8 مگاپیکسلی فوقعریض و لنز 5 مگاپیکسلی ماکرو و سنسور 2 مگاپیکسلی عمقسنج را هم در اختیار دارید.
3. سامسونگ گکلسی A33
- پردازنده: اگزینوس 1280
- نمایشگر: 6.4 اینچ سوپر امولد با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 8/6/4 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 5 + 8 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 7 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر سوپر امولد 90 هرتزی، بلندگوهای استریو، دوربین با لرزشگیر اپتیکال، پشتیبانی دراز مدت
نقاط ضعف: ندارد
گلکسی A33 سامسونگ، یکی از بهترین گوشیهایی است که این کمپانی در سال 2022 روانه بازار کرده است. از عملکرد بسیار خوب بهلطف پردازنده جدید اگزینوس 1280 گرفته تا نمایشگر سوپر امولد 90 هرتزی و شارژدهی بسیار خوب و البته پشتیبانی نرمافزاری دراز مدت.
مهمترین نقطه قوت این گوشی نیز پنل سوپر امولد آن است که سبب شده نمایشگر این گوشی در این بازه قیمتی، بهترین کیفیت را داشته باشد. نقطه قوت مهم بعدی پشتیبانی دراز مدت سامسونگ از این گوشی است، درست مثل سری S این گوشی نیز تا اندروید 16 پشتیبانی خواهد شد.
4. پوکو X4 پرو 5G
- پردازنده: اسنپدراگون 695
- نمایشگر: 6.6 اینچ سوپر امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128/64 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 8 + 64 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 8 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر سوپر امولد 120 هرتزی، ضخامت کمتر از نسل قبل، شارژدهی طولانی
نقاط ضعف: عملکرد ضعیف دوربینها
پوکو X4 پرو بهنسبت مدل قبلی خود با پردازنده ضعیفتری وارد بازار شده ولی در عوض یک دوربین 108 مگاپیکسلی، نمایشگر سوپر امولد، سرعت شارژ بسیار بیشتر و طراحی زیباتر را در اختیار شما قرار میدهد. اگر اولویت اول شما گیمینگ باشد، بهتر است به سراغ نسل قبلی آن یعنی X3 پرو بروید، اما در غیر این صورت این گوشی با همین پردازنده نیز میتواند برای انجام کارهای روزمره و حتی گیمینگ با تنظیمات متوسط جوابگو شما باشد.
راهنمای خرید گوشی موبایل تا 9 میلیون
در بازه قیمتی تا 9 میلیون تومان، کم کم وارد دسته گوشیهای میانرده و رقابتی خواهیم شد. اما کدام یک از آنها ارزش خرید بیشتری دارد؟
1. آنر 50
- پردازنده: اسنپدراگون 778G
- نمایشگر: 6.5 اینچ اولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 12/8/6 گیگابایت
- باتری: 4300 میلیآمپر
- دوربینها : 2 + 2 + 8 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 8 میلیون تومان
نقاط قوت: دوربین سلفی بسیار خوب، نمایشگر با کیفیت، شارژدهی طولانی
نقاط ضعف: عملکرد ضعیف دوربینهای عقب
آنر 50 اولین گوشی این کمپانی است که پس از جدایی از هواوی، بهصورت جهانی و با پشتیبانی از خدمات گوگل عرضه میشود. این گوشی دارای یک نمایشگر اولد 120 هرتزی است که از کنتراست بسیار عالی و دقت رنگ بالایی برخوردار است. همچنین دارای دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی است و شارژدهی آن هم بهشکل تحسینبرانگیزی عالی است.
پردازنده اسنپدراگون 778G نیز همان پردازندهای است که سامسونگ در گوشی گلکسی A73 و A52s خود استفاده کرده است. با این تفاوت که شما در بازه قیمتی پایینتری نسبت به آن دو گوشی میتوانید به این پردازنده دسترسی پیدا کنید.
2. شیائومی 11 لایت NE
- پردازنده: اسنپدراگون 778G
- نمایشگر: 6.5 اینچ امولد با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 4200 میلیآمپر
- دوربینها : 5 + 8 + 64 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 8 میلیون تومان
نقاط قوت: بدنه نازک، طراحی زیبا، عملکرد بسیار خوب، دوربین اصلی با کیفیت
نقاط ضعف: شارژدهی کافی نیست، دوربین فوقعریض جای کار دارد
شیائومی 11 لایت NE، نسخه جدید گوشی 11 لایت است. مشخصات آنها نیز بهجز پردازنده تقریبا یکی است و این گوشی جدید نیز درست مثل مدل قدیمی، توانسته نظر مثبت خیلی از کاربران را به خود جلب کند. از طراحی شیک و وزن کم آن گرفته تا پنل شیشهای پشت گوشی همگی حس یک گوشی گرانقیمت را بهشما میدهند.
پردازنده اسنپدراگون 778G نیز همچنان یک پردازنده قدرتمند برای استفادههای مختلف است و در کنار آن شما به یک پنل امولد 120 هرتزی با کیفیت چشمنواز هم دسترسی دارید. دوربینها شاید در حد پیکسل نباشد ولی لنز اصلی 64 مگاپیکسلی خیلی هم عمکلرد بدی ندارد.
راهنمای خرید گوشی موبایل تا 10 میلیون و بالاتر
1. سامسونگ گکلسی A52s
- پردازنده: اسنپدراگون 778G
- نمایشگر: 6.5 اینچ سوپر امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 8/6/4 گیگابایت
- باتری: 4500 میلیآمپر
- دوربینها : 5 + 5 + 12 + 64 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 10 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر سوپر امولد 120 هرتزی، کیفیت ساخت بالا، دوربینهای قابل قبول، شارژدهی عالی
نقاط ضعف: سرعت شارژ پایین، بلندگوهای معمولی
گلکسی A52s یکی از بهترین میانردههایی است که طی این چند سال گذشته وارد بازار شده است. این گوشی تمام ویژگیهای یک گوشی درجه 1 را دارد و توانسته تمام نقاط ضعف خود را نیز با یک پردازنده قدرتمند، کیفیت ساخت بالا، نمایشگر با کیفیت، شارژدهی طولانی و پشتیبانی نرمافزاری دراز مدت، جبران کند.
2. شیائومی پوکو اف 3
- پردازنده: اسنپدراگون 870 5G
- نمایشگر: امولد با اندازه 6.6 اینچ
- حافظه: 128 یا 256 گیگابایت
- رم: 6 یا 8 گیگابایت
- باتری: 4500 میلیآمپر
- دوربینها : 5 + 8 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 10 میلیون تومان
نقاط قوت: پردازنده قدرتمند، عملکرد عالی گیمینگ، قیمت اقتصادی، نمایشگر امولد
نقاط ضعف: رابط کاربری MIUI
پوکو اف 3 یکی از ارزشمندترین گوشی هایی است که در این راهنمای خرید بهترین گوشی بر اساس قیمت آن را معرفی میکنیم. یک گوشی با تراشه بسیار عالی، نمایشگر روان 120 هرتزی و روشن و طراحی جمع و جور که با یک نگاه به مشخصاتش از خودتان میپرسید اصلا چرا کسی باید با وجود چنین گوشی به سراغ گوشیهای پرچمدار برود؟
شاید تنها ایرادی که بتوانیم به این گوشی بگیریم، کیفیت نهچندان جالب دوربین و مشکلات همیشگی است که رابط کاربری MIUI شیائومی دارد. اگر این موارد برایتان مهم نیست، این گوشی یکی از بهترین مدلهایی است که در این بازه قیمتی میتوانید خریداری کنید.
3. شیائومی 11T
- پردازنده: دیمنسیتی 1200
- نمایشگر: 6.67 اینچی امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 8 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 5 + 8 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 11 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر امولد 120 هرتزی، عملکرد بسیار عالی، کیفیت ساخت بالا، پشتیبانی نرم افزاری 3 ساله، شارژدهی طولانی
نقاط ضعف: فاقد اسلات کارت حافظه و جک هدفون است
سری T شیائومی را شاید بتوانیم محبوبترین سری این کمپانی بدانیم. گوشیهای این سری همگی با مشخصات ردهبالا و پرچمدار در یک بازه قیمتی بسیار کمتر عرضه شدند و شیائومی 11T نیز از این قاعده مستثنی نیست. این گوشی در مقایسه با می 11، فاقد یک نمایشگر خمیده است ولی از یک دوربین 108 مگاپیکسلی، نمایشگر امولد 120 هرتزی و سرعت شارژ بالا بهره میبرد.
پردازنده دیمنسیتی 1200 نیز با وجود این که در حد اسنپدراگون 888 نیست اما آنقدر هم ضعیف نیست که شما در استفاده روزمره دچار مشکل شوید و مهمتر از همه این که حرارت خیلی بالایی هم ندارد و از اسنپدراگون 888 خنکتر است.
4. شیائومی 11T پرو
- پردازنده: اسنپدراگون 888
- نمایشگر: 6.67 اینچی امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ سریع 120 وات
- دوربینها : 5 + 8 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 12 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد روان و سریع، دوربینهای بسیار خوب، سرعت شارژ فوقالعاده
نقاط ضعف: محل قرارگیری اسکنر اثرانگشت، داغ شدن گوشی
با افزایش بودجه میتوانید مدل پرو شیائومی 11T را هم مدنظر داشته باشید. این گوشی تقریبا مشابه مدل معمولی است ولی از پردازنده قدرتمندتر و پرچمدار اسنپدراگون 888 و سرعت شارژ بیشتری برخوردار است. در مقایسه با شیائومی می 11 این گوشی از همان دوربینها و پردازنده بهره میبرد ولی باتری بزرگتر و سرعت شارژ بیشتری دارد.
5. شیائومی پوکو F4 GT ؛ راهنمای خرید موبایل
- پردازنده: اسنپدراگون 8 نسل 1
- نمایشگر: 6.67 اینچی امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ سریع 120 وات
- دوربینها : 2 + 8 + 64 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 14 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر بزرگ و امولد، بلندگوهای استریو، پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1، دکمه های تریگر، سرعت شارژ بالا
نقاط ضعف: رابط کاربری شیائومی جای کار دارد، شارژدهی ضعیف
پوکو F4 GT یکی از آن گوشیهایی است که ممکن است با یک نگاه به مشخصات آن فکر کنید که با یک گوشی پرچمدار طرف هستید ولی در عوض این گوشی در دسته گوشیهای میانرده قرار گرفته و رقیب جدی هم ندارد. یک گوشی گیمینگ با پردازنده پرچمدار سال 2022 و بلندگوهای با کیفیت و نمایشگر امولد و البته دکمه تریگر.
شاید تنها ایراد این گوشی رابط کاربری MIUI باشد که هنوز به کار خیلی زیادی برای بهبود نیاز دارد. با این همه شکی نیست که در این بازه قیمتی نمیتوانید گوشی با مشخصات بهتر از این پیدا کنید، البته شاید به استثنا آیفون SE.
6. شیائومی 12
- پردازنده: اسنپدراگون 8 نسل 1
- نمایشگر: 6.1 اینچی امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 4500 میلیآمپر
- دوربینها : 5 + 13 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 18 میلیون تومان
نقاط قوت: اندازه جمعوجور، سرعت شارژ بالا، دوربینهای با کیفیت
نقاط ضعف: بالا رفتن حرارت هنگام گیمینگ، فاقد لنز تلهفوتو است
شیائومی 12 یکی از معدود گوشیهای این برند چینی است که اندازه جمعوجوری دارد. این مدل از یک نمایشگر 6.1 اینچی بهره میبرد و در کنار آن تمام مشخصات پرچمداری که از مدلهای بزرگتر انتظار دارید، مثل پردازنده پرچمدار، نمایشگر با کیفیت و دوربینهای بسیار عالی را در اختیار شما میگذارد.
7. سامسونگ گلکسی S21 FE
- پردازنده: اگزینوس 2100
- نمایشگر: 6.4 اینچی داینامیک امولد 2X با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 8/6 گیگابایت
- باتری: 4500 میلیآمپر
- دوربینها : 12 + 8 + 12 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 22 میلیون تومان
نقاط قوت: پردازنده پرچمدار، دوربینهای با کیفیت، پشتیبانی دراز مدت
نقاط ضعف: قیمت بالا نسبت به رقبا، شارژدهی ضعیف
گلکسی S21 FE اوایل سال 2022 بهعنوان یک نسخه اقتصادی سری گلکسی S21 روانه بازار شد. این گوشی از همان پردازنده، نمایشگر و رم گوشیهای پرچمدار بهره میبرد اما دوربین تلهفوتو آن فقط 8 مگاپیکسلی است و برخی دیگر از ویژگیها مثل رفرشریت قابل تطبیق سری پرچمدار را ندارد و طراحی آن نیز سادهتر است.
8. شیائومی 12 پرو
- پردازنده: اسنپدراگون 8 نسل 1
- نمایشگر: 6.7 اینچی LTPO امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p
- حافظه: 256/128 گیگابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 4600 میلیآمپر
- دوربینها : 50 + 50 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 26 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر با کیفیت، سرعت شارژ بالا، عملکرد بسیار خوب، دوربینهای با کیفیت
نقاط ضعف: فاقد گواهی IP است، شارژدهی معمولی
شیائومی 12 پرو بهترین گزینه در بازه قیمتی تا 26 میلیون تومان است. این گوشی با نمایشگر بزرگتر از مدل شیائومی 12 عرضه شده و دوربینهای آن نیز به مراتب بهتر هستند. طراحی گوشی کاملا متفاوت با می 11 است. در کنار آن شما به پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 و حداکثر 12 گیگابایت رم نیز دسترسی دارید. تنها ایراداتی که میتوان به آن گرفت عدم دریافت گواهی IP و همچنین شارژدهی نهچندان جالب گوشی هستند.
9. وان پلاس 10 پرو ؛ راهنمای خرید موبایل
- پردازنده: اسنپدراگون 8 نسل 1
- نمایشگر: 6.7 اینچی LTPO امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1440p
- حافظه: 512/256/128 گیگابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 50 + 8 + 48 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 28 میلیون تومان
نقاط قوت: شارژدهی بسیار خوب، طراحی زیبا، دوربینهای بهتر از قبل
نقاط ضعف: تنها 3 سال پشتیبانی میشود
وان پلاس 10 پرو در تمام زمینهها گوشی بسیار عالی است. از بنچمارکها گرفته تا عملکرد دوربینها. با وجود این که نسبت به رقبایی مثل گلکسی S22 اولترا و آیفون 13 پرو مکس قیمت بهمراتب کمتری دارد ولی کاملا میتواند یک رقیب جدی برای آنها باشد.
شارژدهی، باتری، نمایشگر و طراحی همگی در سطح بسیار عالی هستند و میتوانند کاملا شما را راضی کنند.
10. گوگل پیکسل 6 پرو
- پردازنده: گوگل تنسور
- نمایشگر: 6.7 اینچی LTPO امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1440p
- حافظه: 512/256/128 گیگابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 12 + 48 + 50 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 30 میلیون تومان
نقاط قوت: دوربینهای بینظیر، نمایشگر بزرگ و با کیفیت، پشتیبانی طولانی مدت
نقاط ضعف: طراحی ممکن است برای همه زیبا نباشد، شارژدهی معمولی
گوگل پیکسل 6 پرو اولین گوشی ردهبالای گوگل بهحساب میآید که با هدف رقابت با پرچمداران سامسونگ و اپل روانه بازار شده است. گوگل در این سری هم مشخصات فنی و هم طراحی ظاهری را با تغییرات قابل توجهی همراه کرد. طراحی گوشی حالا کاملا متفاوت و منحصر بهفرد است و پردازنده و دوربینها نیز ارتقا پیدا کردند.
11. سامسونگ گلکسی S22 اولترا
- پردازنده: اسنپدراگون 8 نسل 1 / اگزینوس 2200
- نمایشگر: 6.8 اینچی داینامیک امولد 2X با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1440p
- حافظه: 512/256/128 گیگابایت یا 1 ترابایت
- رم: 12/8 گیگابایت
- باتری: 5000 میلیآمپر
- دوربینها : 12 + 10 + 10 + 108 مگاپیکسل
- قیمت: حدود 37 میلیون تومان
نقاط قوت: اسلات جداگانه قلم اس پن، نمایشگر بینظیر، دوربینهای فوقالعاده، طراحی جدید
نقاط ضعف: قیمت بالا، شارژدهی کمتر از نسل قبل
سامسونگ گلکسی S22 اولترا با اختلاف قدرتمندترین و بهترین گوشی اندرویدی است که میتوانید در سال 2022 خریداری کنید. از نمایشگر آن که فرسنگها با گوشیهای دیگر فاصله دارد گرفته تا دوربینهایی که به اندازه قابل توجهی نسبت به سال قبل ارتقا پیدا کردند و همچنین زوم قدرتمند گوشی که در هیچ موبایل دیگری پیدا نمیشود.
12. آیفون 13 پرو و پرو مکس ؛ راهنمای خرید موبایل
- پردازنده: اپل A15
- نمایشگر: 6.1 و 6.7 اینچی سوپر رتینا XDR
- حافظه: 512/256/128 گیگابایت یا 1 ترابایت
- رم: 6 گیگابایت
- باتری: 4352 میلیآمپر
- دوربینها : 12 + 12 + 12 مگاپیکسل
- قیمت: از 40 میلیون تومان
نقاط قوت: شارژدهی فوقالعاده، دوربینهای عالی، حالتهای پیشرفته فیلمبرداری
نقاط ضعف: قیمت بالا
اگر به دنبال بهترین آیفونی هستید که اپل تا به حال ساخته و سایر نکات و راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بر اساس قیمت هم برایتان مهم نیست، آیفون 13 پرو مکس گوشی است که دنبالش هستید. البته فقط تا زمانی که آیفون 14 پرو و پرو مکس وارد بازار نشده باشند. بیشتر از همه به این خاطر که باتری آن به این راحتیها تمام نمیشود. همچنین سایز گوشی هم بزرگتر شده و برخی قابلیتهای جزیی مثل نمایشگر پرو موشن 120 هرتز و حالت فیلمبرداری سینمایی هم به آن اضافه شدند. در مدلهای آیفون 14 پرو و پرو مکس اما ناچ جای خود را به طراحی جدید دوربین سلفی داده و شاهد ارتقا دوربین اصلی هم بودهایم.
سوالات متداول
1. در خرید موبایل به چه نکاتی توجه کنیم؟
همانطور که در این مطلب نکات و راهنمای خرید گوشی موبایل اشاره کردیم ابتدا باید استفاده و بودجه خودتان را مشخص کنید و بعد بر اساس آنها میتوانید در بین گزینههای موجود به مواردی مثل پردازنده، رم، نمایشگر، دوربین و باتری توجه کنید.
2. آیا گوشی بدون گارانتی بخریم؟
یکی از نکات خرید گوشی داشتن گارانتی و پشتیبانی مناسب است. گارانتی از مواردی است که برای روز مبادا به آن احتیاج پیدا میکنید. ممکن است اصلا در طول مدت زمان اسفاده از گوشی به گارانتی نیاز پیدا نکنید اما اگر روزی گوشی دچار مشکل شد، در صورتی که گارانتی داشته باشد میتوانید تا حد زیادی در هزینههای تعمیر آن صرفه جویی کنید.
سخن پایانی
هدف ما از نوشتن این مقاله ارائه نکات و راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بر اساس قیمت بود تا بتوانید با استناد به آن مناسبترین انتخاب را برای خود رقم بزنید. حالا میخواهیم نظر شما را بدانیم که از دید شما کدام یک از ویژگیهای اشاره شده در این مقاله مهم است و برایتان در درجه اول انتخاب قرار دارد؟ آیا موردی است که در این مقاله به آن اشاره نشده باشد؟ خوشحال خواهیم شد نظرات و تجربههای خود درباره نکات و راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بر اساس قیمت را با ما در میان بگذارید.
