علت ریستارت شدن گوشی چیست؟ گوشیهای هوشمند ممکن است در طول مدت زمان استفاده به دلایل مختلفی به صورت خودکار ریست شوند. اما اگر مدام با این مشکل مواجه میشوید، باید به فکر برطرف کردن دلیل آن باشید.
گوشیهای هوشمند ممکن است به دلایل مختلفی ریستارت شوند. گوشیهای اندروید حتی دارای قابلیتی هستند که گوشی را هرچند وقت یک بار بهصورت خودکار ریستارت میکند تا گوشی همیشه در بهینهترین حالت عمل کند. اما برخی اوقات نیز مشکل جدیتر از این حرفها است. ممکن است شما به علت ریستارت شدن گوشی آن هم بهصورت مداوم، اصلا نتوانید از گوشی استفاده کنید. در این مواقع باید بیشتر نگران باشید و از راهکارهایی که در ادامه این مطلب پلازا به آنها اشاره میکنیم، کمک بگیرید.
فهرست مطالب
دلایل ریستارت شدن گوشی
دلیل ریستارت شدن خودکار گوشی میتواند عوامل مختلفی باشد. شاید یک برنامه که اخیرا آن را نصب کردهاید، مشکلساز شده و شاید مشکل جدیتر و سختافزاری است. اما در هر صورت با استفاده از روشهایی که در ادامه به آنها میپردازیم، میتوانید مشکل ریستارت شدن گوشی شیائومی یا سامسونگ خود را برطرف کنید.
1. سیستم عامل گوشی را ریستارت کنید
آپدیتهای نرمافزاری در هر سیستمعاملی چه iOS و چه اندروید، میتوانند شما را از شر مشکلات زیادی رها کنند. اپل در این زمینه عملکرد بسیار خوبی دارد و مدام گوشیهایش را با بهبروزرسانیها و پچهای امنیتی جدید، بهینهسازی میکند. در دنیای اندروید نیز سامسونگ در این زمینه حرف اول را میزند اما سایر تولیدکنندگان نیز گوشیهایشان را به امان خدا رها نمیکنند.
در هر صورت اگر خیلی وقت است که گوشی را آپدیت نکردهاید، در قدم اول برای حل مشکل ریست شدن مداوم گوشی سامسونگ یا آیفون خود به بخش آپدیت بروید و سیستمعامل را به آخرین نسخه بروزرسانی کنید.
2. برنامههای خود را بروز رسانی کنید؛ از دلایل ریست شدن گوشی
در کنار بهروز رسانی سیستم عامل، باید مطمئن شوید که تمام برنامههای موجود در تلفن شما آخرین نسخه را اجرا میکنند. بسته به نوع برنامه و درگیر بودن توسعهدهنده، برخی از برنامهها بیشتر از سایر برنامهها بهروز میشوند و نسبت به باقی برنامهها آپدیت آنها سریعتر منتشر میشود.
اگر متوجه شدید که هنگام استفاده از یک برنامه خاص، یا زمانی که آن را در پسزمینه اجرا میکنید، گوشی شما مجددا راهاندازی میشود، احتمالا مشکل از آن برنامه است. ممکن است نسخه قدیمی برنامه با نسخه اندروید یا iOS شما ناسازگار باشد. برای حل مشکل ابتدا آن برنامه را به آخرین نسخه بروزرسانی کنید و سپس مطمئن شوید که سایر برنامهها نیز آپدیت هستند. همچنین همیشه بهتر است برای آپدیت و نصب برنامهها به اپاستور یا گوگلپلی مراجعه کنید.
3. حالت Safe Mode را فعال کرده و برنامههای بد را حذف کنید؛ علت ریستارت شدن مداوم گوشی
همانطور که گفته شد یک برنامه مشکلساز میتواند دلیل ریستارت شدن خودکار گوشی باشد. در اندروید برای حل مشکل میتوانید حالت امن این گوشیها را روشن کنید. در حالت ایمن، فقط برنامههای اصلی دستگاه اجرا میشوند و به همین خاطر اگر مشکل از یکی از برنامههای نصب شده باشد و در این حالت دیگر خبری از ریستارت شدن نباشد، میتوانید مطمئن شوید که مقصر یکی از برنامههای نصب شده است.
برای بوت شدن به حالت ایمن:
- دکمه Power را نگه دارید تا منوی پاور باز شود.
- گزینه Power off را فشار داده و نگه دارید.
- اینجا باید گزینه Safe Mode را نشان دهد، بنابراین روی آن ضربه بزنید تا به حالت امن؛ گوشی شما، راهاندازی شود.
4. حافظه را آزاد کنید؛ از دلایل ریست شدن گوشی
یکی دیگر از دلایل ریست شدن گوشی میتواند پر شدن حافظه باشد. گوشیها بهخصوص مدلهای جدیدتر که فاقد اسلات کارت حافظه هستند، حافظه محدودی دارند و خیلی زود با مشکل کمبود حافظه مواجه میشوند. در این صورت مشکلات زیادی برای گوشی پیش خواهد آمد که یکی از آنها همین ریستارت شدن خودکار یا تصادفی است.
اگر حافظه گوشی شما نیز پر شده حتما باید آن را خالی کنید. میتوانید برنامههایی که از آنها استفاده نمیکنید را حذف کنید یا تصاویر را به فضای ذخیرهسازی ابری مثل گوگل فوتوز یا یک هارد اکسترنال انتقال دهید.
5. مطمئن شوید که گوشی داغ نمیشود
در صورتی که حرارت گوشی از حد معینی فراتر رود، گوشی بهصورت خودکار خاموش میشود تا از پردازنده و دیگر قطعات داخلی محافظت کند. البته حرارت گوشی به ندرت تا این حد بالا میرود و بیشتر هنگام شارژ یا گیمینگ در مدت طولانی کمی داغ میشود. اما یک دلیل ریستارت شدن خودکار گوشی نیز میتواند بالا رفتن حرارت آن باشد.
اما اگر گوشی شما مدام با مشکل داغ شدن مواجه است، مشکل جدیتر است. برای حل مشکل میتوانید مقاله «علت داغ شدن گوشی های اندروید» را بخوانید تا بهطور کامل با نحوه برطرف کردن آن آشنا شوید.
6. گوشی را ریست فکتوری کنید
اگر هیچکدام از مراحل بالا مشکل را حل نکرد، آخرین راه چاره فکتوری ریست گوشی است. البته حتما حواستان باشد که از دادههای خود بکاپ تهیه کنید تا پس از راه اندازی مجدد بتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید.
7. باتری را تعویض کنید
اگر مشکل حل نشد یا اگر مشکل شما ریست شدن گوشی هنگام شارژ است، ممکن است دلیل یک ایراد سخت افزاری باشد. البته ریستارت شدن گوشی هنگام شارژ میتواند علت نرمافزاری نیز داشته باشد که در بالا به همه این علل پرداختیم. اما حل مشکل سخت افزاری به این راحتی نیست.
این احتمال وجود دارد که باتری عمر خود را کرده و نیاز به تعویض داشته باشد؛ به خصوص اگر پس از ریستارت شدن، شارژ باتری بهصورت ناگهانی بسیار کمتر میشود. در این صورت با تعویض باتری مشکل رفع خواهد شد. اما در غیر این صورت مشکل از دیگر قطعات است و باید گوشی را به یک تعمیرکار نشان دهید تا مشخص شود علت ریستارت شدن مداوم آن چیست.
سخن پایانی
در این مقاله به علت ریستارت شدن گوشی و روشهای برطرف کردن این مشکل پرداختیم. در اکثر مواقع مشکل یک باگ نرمافزاری است و به راحتی قابل برطرف شدن است. اما برخی مواقع نیز ممکن است گوشی دچار مشکل سختافزاری شده باشد که در این صورت به جز مراجعه به یک متخصص نمیتوان کار دیگری انجام داد. از نظر شما مهمترین دلایل ریست شدن گوشی کدامند؟ در صورتی که شما نیز با این مشکل مواجه شدهاید یا راهحل دیگری برای برطرف کردن آن سراغ دارید، در بخش نظرات با پلازا همراه باشید.