The Arabic word "سكس" (saks) is a transliteration of the English word "sex." It is derived from the way English pronunciation is adapted into Arabic script, reflecting modern linguistic borrowing. Bitpro Nexus Bitpro Nexus кракен ссылка кракен ссылка kraken darknet kraken darknet кракен зеркало онион кракен зеркало онион.

چگونه پادکست باکیفیت بسازیم؟ ۰ تا ۱۰۰ ساخت پادکست استاندارد

آموزش ساخت پادکست
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

چگونه پادکست بسازیم؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از افراد علاقه‌مند به این مدیوم را به خود مشغول کرده است. در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ داده و یک آموزش جامع برای ساخت پادکست خوب ارائه کنیم.

پادکست را می‌توان یکی از بهترین راه‌های اشتراک‌گذاری ایده‌های جدید، نظرات و همچنین برقراری مکالمات جذاب و گیرا به‌حساب آورد. شاید به همین خاطر هم هست که در طول سال‌های اخیر، پادکست‌های خارجی و داخلی زیادی کار خود را آغاز کرده‌اند و بسیاری از آن‌ها نیز موفق بوده‌اند. اما اگر بخواهیم این کار را از صفر شروع کنیم، حتما اولین سوالی که برایمان مطرح خواهد شد این است که دقیقا باید چه کارهایی انجام دهیم و چگونه یک پادکست با کیفیت و موفق بسازیم؟ در این مطلب پلازا قصد داریم به آموزش تمام مراحلی که باید برای انجام این کار پشت سر بگذارید، بپردازیم.

فهرست مطالب:

پادکست چیست؟

مهمترین بخش از پاسخ سوال «چگونه پادکست بسازیم» به قالب مورد نظر شما بستگی دارد. اگر بخواهیم به ساده‌ترین شکل ممکن بگوییم پادکست چیست، باید گفت که یک برنامه صوتی دیجیتال یا ضبط شده، مشابه برنامه رادیویی یا تلویزیونی است که می‌تواند از اینترنت دانلود شود تا از طریق گوشی‌های موبایل مختلف قابل دسترسی باشد.

مانند اکثر رسانه‌ها در عصر دیجیتال، قالب، ساختار و محتوای پادکست، اغلب شبیه رسانه‌های قدیمی آنالوگ است؛ یعنی همان برنامه پخش رادیویی. این برنامه‌ها، همانند رادیو، اغلب به صورت سریالی ساخته می‌شوند و قسمت‌های جدید آن به طور مرتب و بر اساس برنامه زمانی مشخص در دسترس قرار می‌گیرد.

البته در این میان تفاوت‌های مهمی وجود دارد. گفتنی است که مفهوم زمان در پادکست برای مبتدیان متفاوت است؛ هر شنونده کنترل دارد که چه زمانی (و از طریق چه دستگاهی) به پادکست گوش دهد، بر خلاف رادیو و تلویزیون که نمایش‌ها را در زمان‌های خاص پخش می‌کنند. همچنین می‌توانید قسمت‌های مختلف پادکست را برای هر مدت زمانی که می‌خواهید چه پنج دقیقه یا پنج ساعت بسازید. به عنوان یک پادکستر، همه چیز تحت کنترل شما قرار دارد.

چند نوع پادکست داریم؟

قالب‌های مختلفی برای ساخت پادکست وجود دارد که می‌توانید انتخاب کنید. در نظر بگیرید کدام نوع برای ارائه مطالب شما بهترین گزینه است. توجه داشته باشید که استفاده از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست به تنهایی برای خلق محتوایی جذاب کافی نیست. به روایت دیگر، باید اطلاعاتی جامع از مدیوم پادکست و دانش جذب مخاطب داشته باشید.

۱. مصاحبه

این نوع یکی از رایج‌ترین فرمت‌های پادکست است که اغلب شامل یک میزبان است که میهمانان را معرفی و با آن‌ها مصاحبه می‌کند. در واقع فرمت مصاحبه‌ای را می‌توان به نوعی یک پانل بحث یا میزگرد دانست که در آن میزبان وظیفه هدایت بحث و گفتگو را دارد. از پادکست‌های خارجی این نمونه می‌توان به The Joe Rogan Experience و Fast Forward اشاره کرد. از نمونه ایرانی فرمت مصاحبه‌ای هم می‌توان به پادکست فارسی ۱۰ صبح اشاره کرد که در ارتباط با کارآفرینی و استارت‌آپ به زبان فارسی صحبت و گفتگو می‌شود.

آموزش ساخت پادکست

۲. مونولوگ یا تک نفره

این نوع پادکست به سبک تفسیر یا گزارش یک رویداد حول یک شخصیت ساخته می‌شود که در آن یک گوینده وجود دارد و به یک دیدگاه واحد می‌پردازد. «پاراگراف» نمونه‌ای از پادکست مونولوگ فارسی و Lore نمونه‌ای خارجی از آن است.

۳. چند میزبانی

در این قالب، پادکست بین چندین نفر مختلف تقسیم می‌شود یا دو یا چند میزبان وظیفه رهبری بحث را بر عهده می‌گیرند. Pro Football Talk Commenter) PFT Commenter) نمونه‌ای خارجی از نوع چند میزبانی است.

همچنین بخوانید :

۴. روایتگر

برخلاف سه مورد اول، این سبک از داستان پردازی پادکست، به نحوه ارائه مطالب تکیه دارد. از بسیاری جهات، اخیرا این نوع محبوبیت پادکست را افزایش داده است. گفتنی است که بسیاری از پادکست‌های روایتگری کیفیتی خطی دارند و عموما به موضوع یا بخش دیگری تغییر جهت نمی‌دهند. این در حالی است که پادکست روایتگری می‌تواند تخیلی مانند Flash Forward و Wolf 359 یا واقعی و مستند مانند This American Life باشد.

۵. ترکیبی

این فرمت ترکیبی از عناصر مختلف چهار نوع محتوای دیگر استفاده می‌کند. همچنین ممکن است محتوای خود را بر اساس رسانه‌های دیگر مانند رادیو یا تلویزیون بسازد. بسیاری از تولیدکنندگان محتوا، از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست برای خلق محتوای متنوع بهره برده و کاملا بر اهمیت تنوع در این حوزه واقف هستند.

podcast / تولید پادکست

آموزش ساخت پادکست؛ چگونه یک پادکست خوب بسازیم؟

پیشرفت در سخت افزار و فناوری نرم افزار به طور چشمگیری نحوه توسعه، ساخت، تولید و انتشار عمومی پادکست‌ها را تغییر داده است. علاوه بر این، لپ تاپ‌ها، کامپیوترهای رومیزی، تبلت‌ها، گوشی‌های موبایل و سایر دستگاه‌ها، مجهز به پردازنده‌های قدرتمند و امکانات دیگری هستند که تولید پادکست را آسان می‌کنند. حتی راهکارهای جدید و ارزانی هم وجود دارد تا مطمئن شوید محیط شما در رسیدن به بهترین کیفیت صوتی به شما کمک می‌کند.

بودجه، بزرگترین عامل در تعیین تجهیزات خریداری شده خواهد بود. همچنین باید بدانید که لوازم ضبط شما تا چه اندازه گسترده است؛ اگر به ضبط در یک مکان خاص محدود نشده‌اید، می‌توانید یک مجموعه تنظیم کنید که به شما امکان می‌دهد در یک اتاق یا حتی بخشی از یک اتاق پادکست را ضبط و ویرایش کنید. در صورتی که نیاز به ضبط در فضای باز دارید، به احتمال زیاد به لوازم بیشتری احتیاج خواهید داشت. تعیین اینکه چه چیزهایی ضروری است و چه مواردی اختیاری، برای هر پادکستر متفاوت خواهد بود. لیست زیر ایده‌ای برای شروع کار به شما ارائه خواهد داد.

۱. میکروفون

میکروفون مهمترین قطعه تجهیزاتی برای پادکسترها است، زیرا وظیفه بازتولید صداهایی را که در این نمایش ایجاد می‌کنید، بر عهده دارد.

۱.۱ میکروفون‌های کاندنسر در مقابل داینامیک؛ روش ساخت پادکست

پادکسترها می‌توانند از دو نوع اصلی میکروفون، یعنی نوع داینامیک یا کاندنسر (خازنی) استفاده کنند. بر اساس روند تاریخی، میکروفون‌های داینامیک ناهموارتر بودند و به اندازه میکروفون‌های کاندنسر سر و صدای محیطی را بازتاب نمی‌دادند. کاندنسرها معمولا حساس‌تر هستند و خروجی بلندتری را تولید می‌کنند. میکروفون کاندنسر می‌تواند برای استودیوها بسیار عالی باشد، اما ممکن است صدای زیادی را برای استفاده در محیط باز ضبط کند. میکروفون‌های داینامیکی ممکن است برخی صداها و نویزها را از نفس شما پنهان کنند، اما ممکن است در تولید صدا چندان دقیق نباشد. برای پاسخ به سوال «چگونه پادکست تولید کنیم؟» باید بر اهمیت میکروفون تاکید شود.

چگونه پادکست بسازیم

۱.۲ میکروفن USB در مقابل XLR؛ آموزش ساخت پادکست

اگر به دنبال تولید پادکست با استفاده از تنها یک میکروفون از طریق اتصال کامپیوتر هستید و با بودجه کمی روبه رو هستید، میکروفون USB انتخاب بسیار خوبی است: یک پیش تقویت کننده (Preamp) و مبدل A/D در داخل میکروفون قرار دارند. در حقیقت، تنها باید آن را به کامپیوتر خود متصل کرده و DAW (ایستگاه کاری صوتی دیجیتال) خود را روشن کنید. میکروفون‌های XLR که دارای یک سیگنال آنالوگ هستند، محدوده انتخاب گسترده‌تری از مدل‌ها را ارائه می‌دهند، اما برای اتصال به کامپیوتر به یک رابط صوتی احتیاج دارند.

بهترین اپلیکیشن های پادکست/ best podcast application

۲. هدفون

ارائه پاسخی برای سوال «چگونه پادکست درست کنیم»، بدون پرداختن به اهمیت هدفون، بی‌معنی است. در بازار شاهد وجود هدفون‌های مختلف با رنج قیمت‌های متفاوت هستیم. در ادامه چند نکته وجود دارد که باید قبل از سرمایه گذاری روی خرید هدفون برای تولید پادکست به آن توجه کنید. لازم به ذکر است که حتی در صورت برخورداری از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست نیز به هدفونی کاربردی و مناسب نیاز خواهید داشت.

۲.۱ کیفیت و راحتی

از آنجایی که برای نظارت بر صدا به صورت بلادرنگ و گوش دادن به پخش صدای خود از هدفون استفاده خواهید کرد، در صورت استطاعت مالی داشتن می‌توانید بهترین هدفون را با کیفیت صدای عالی خریداری کنید. اما در عین حال باید مطمئن شوید که در زمان استفاده از آن‌ها، احساس راحتی می‌کنید.

ساخت پادکست با anchor

۲.۲ نوع و طراحی

برای ساخت پادکست، هدفونی با طراحی دور گوشی (Over-the-Ear) بسیار مناسب است، زیرا مانع از درز صدا به بیرون می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با انواع مختلف هدفون‌، هدست و هندزفری می‌توانید این مطلب را در پلازا دنبال کنید.

۲.۳ هدفون های بی سیم و حذف نویز

بسیاری از مدل‌های جدید موجود در بازار بی سیم بوده و شامل ویژگی حذف نویز هستند. در بعضی موارد، مانند کار در محیط باز، یک جفت هدفون بی سیم، به خصوص اگر از گوشی موبایل استفاده می‌کنید، مفید خواهد بود. اما برای پادکست، قابلیت حذف نویز ممکن است مشکلاتی را در پی داشته باشد؛ به ویژه هنگام مصاحبه در استودیو زیرا می‌تواند صدا را تحریف کرده و هنگام پیش بردن گفتگو و مصاحبه، توجه شما را سلب کند. اگر هدفون شما دارای این ویژگی است، بهتر است آن را خاموش کنید. توجه داشته باشید که این نکته در صورت استفاده از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست نیز صدق خواهد کرد.

۲.۴ قیمت

برای یافتن بهترین قیمت هدفون‌های باکیفیت و دارای ویژگی‌های مورد نیاز تحقیق کنید. این روزها هدفون‌ها در بازه‌های قیمتی مختلفی عرضه می‌شوند و هرکدام بسته به قیمت، امکانات متفاوتی را هم ارائه می‌کنند؛ با این حال، در شروع کار لازم نیست هزینه زیادی برای هدفون کنید و می‌توانید با یک مدل اقتصادی نیز کار کنید.

Audio Interfaces and Mixing Boards for Podcast / ساخت پادکست

۳. لپ تاپ و کامپیوترهای دسکتاپ، رابط های صوتی و برد میکسینگ صدا

در این دسته بنا بر قدرت سخت افزاری و برندهای متفاوت قیمت نیز بسیار متفاوت خواهد بود. بنابراین ابتدا تحقیقات خود را در این زمینه کامل کنید.

۳.۱ لپ تاپ و کامپیوترهای رومیزی

تمامی لپ تاپ‌ها و دسکتاپ‌ها، از مک گرفته تا دیگر کامپیوترهای شخصی، این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا پادکست خود را ضبط، ویرایش و تولید کنید. در این زمینه پلازا برای کمک به جستجوی شما، بررسی‌های خوبی در ارتباط با لپتاپ‌ها ارائه داده است که می‌توانید از این قسمت آن‌ها را دنبال کنید، اما نرم افزار Digital Audio Workstation) DAW) که قصد استفاده از آن را دارید، ممکن است وابسته به استفاده شما از مک یا PC باشد.

۳.۲ رابط های صوتی و برد میکسیمگ صدا

اگر از میکروفون USB استفاده نمی‌کنید، باید یک رابط صوتی را در رایانه خود تنظیم کنید تا سیگنال صوتی آنالوگ را از میکروفون XLR خود به سیگنال دیجیتال تبدیل کنید. به همین ترتیب بسته به تعداد میکروفون‌هایی که در اختیار دارید، باید رابط‌های متناسب با همان‌ها را خریداری کرده و مطمئن شوید که همگی قابل اتصال به سیستم هستند.

۳.۳ لوازم جانبی

فیلتر پاپ می‌تواند تفاوت مهمی در کیفیت صدای شما ایجاد کند؛ امری که در هنگام استفاده از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست نیز خود را نشان می‌دهد. در واقع این فیلتر، صفحه‌ای است که جلوی میکروفون شما قرار می‌گیرد و مانع از پخش شدن هوا و جریان باد در بین صدای شما و ایجاد صدای ناهنجار می‌شود. همچنین، شاید می‌خواهید برای میکروفون استودیویی خود از لحاظ ظاهری هم سرمایه گذاری کنید.

چگونه پادکست درست کنیم

وقتی در محیط باز هستید، حتما کوله پشتی و محفظه باکیفیتی را همراه داشته باشید تا تجهیزات صوتی خود را از عناصر خارجی محفوظ بدارید. به‌علاوه، لوازم جانبی بسیار خوبی برای موبایل وجود دارد که به شما امکان می‌دهد کیفیت صوتی گوشی و تبلت خود را حداکثر و حتی آن را بهتر کنیدY مانند میکروفون‌های کوچک و رابط‌های صوتی که به طور خاص برای گوشی‌های موبایل طراحی شده‌اند. در پایان اینکه، هنگام ضبط در فضای باز یا در مکانی دیگر، به همراه داشتن یک ضبط کننده صدای قابل حمل بسیار مفید خواهد بود.

۳.۴ عایق صوتی

جنبه مهم دیگر برای ضبط صدا داشتن یک استودیوی صوتی مناسب برای ایجاد پادکست است که باید از صدا محافظت کند. راه‌اندازی حرفه‌ای این عایق صوتی می‌تواند هزینه‌بر باشد، اما می‌توانید فضای کاری و اتاق خود را عایق صدا کنید. در واقع، اگر بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست را هم استفاده کنید، در صورت نبود تجهیزات عایق صوتی به مشکلات فراوانی خواهید خورد.

معرفی بهترین برنامه های ساخت پادکست

در سال‌های گذشته برای تمامی مشکلات و نیازهای نسل بشر، انبوهی از اپلیکیشن‌ها طراحی شده‌اند. در همین راستا، وجود کوهی از نرم‌افزارهای ساخت پادکست چندان عجیب نیست. امروز علاوه بر نرم‌افزارهای گسترده و پیچیده ساخت پادکست، نمونه‌هایی ساده و کاربرپسند برای ضبط، تدوین و انتشار توسعه یافته‌اند. در واقع، نرم‌افزارهای ساخت پادکست منجر به تسهیل قابل توجه خلق آثار صوتی شده‌اند.

یادگیری و آموزش ساخت پادکست با Audacity و نمونه‌های مشابه، بسیار دشوار و وقت‌گیر است. در ادامه به معرفی گزیده‌ای از بهترین، جامع‌ترین، کاربردی‌ترین و ساده‌ترین نرم‌افزارهای ساخت پادکست پرداخته و به سوال « چطور پادکست بسازیم » پاسخ خواهیم داد.

۱. برنامه ساخت پادکست صوتی Alitu

ساخت پادکست با اپلیکیشن

Alitu را می‌توان یکی از بهترین راه‌ها برای خلق محتوای صوتی جذاب و باکیفیت دانست. شمار بالایی از افراد مستعد در حوزه ساخت پادکست از بخش‌های منفی این کار چون ویرایش و پروسه انتشار متنفر بوده و به دلیل پیچیدگی نرم افزار ساخت پادکست Audacity و نمونه‌های مشابه، از این مدیوم دوری کرده‌اند. نرم افزار ساخت پادکست Alitu، ابزاری عالی برای این دسته از افراد بوده و ابزارهای ویرایش و انتشار فایل‌های صوتی را به شکلی ساده و کاربردی ارائه می‌دهد.

کاربران می‌توانند با آپلود فایل های ضبط شده خود در این پلتفرم، به راحتی به ساخت پادکست بپردازند. ابزارهای این برنامه بسیار متنوع و کاربردی بوده و امکان خلق محتوای جذابی را فراهم می‌آورند. ابزار ساخت قسمت‌های Alitu به مخاطبان اجازه الحاق فایل های مختلف به یکدیگر را خواهد داد. در نهایت نیز می‌توانید فایل خود را دانلود و از طریق نرم‌افزارها و پلتفرم‌های دیگر منتشر کرده یا خود Alitu را به عنوان عنوان ناشر محتوایتان انتخاب نمایید.

۲. برنامه ساخت پادکست ایفون و اندروید Podbean؛ آموزش درست کردن پادکست با گوشی

آموزش ساخت پادکست

این نرم افزار ساخت پادکست برای ایفون و اندروید، توسط شماری از باتجربه‌ترین فعالان این حوزه خلق شده و علاوه بر ارائه محتوای جذاب، ابزارهای ساخت پادکست جالبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. تولیدکنندگان محتوا می‌توانند با استفاده از امکانات این برنامه ساخت پادکست در اندروید به ضبط، میکس و قرار دادن موسیقی متن بر فایل‌های خود پرداخته و به سادگی پادکست بسازند. با این حال، نبود امکاناتی چون برش فایل‌ها در مرحله ویرایش، از تبدیل این مورد از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست به انتخاب شماره یک کاربران جلوگیری می‌کند. پس از ویرایش کامل و ساخت پادکست موزیک خود در این برنامه،‌ می‌توانید آن را دانلود کرده یا مستقیما در Podbean منتشر نمایید.

۳. برنامه ساخت پادکست حرفه ای Speaker Studio

چگونه پادکست بسازیم

نرم افزار ساخت پادکست با موبایل Speaker Studio را می‌توان جایگزینی مناسب برای نمونه‌های پیچیده‌ای چون Audacity دانست. این برنامه، که محصولی از برند مشهور Speaker است، ابزاری عالی برای تولیدکنندگان محتوا بوده و برای گوشی‌های موبایل و کامپیوتر منتشر شده و همچنین به صورت آنلاین نیز در دسترس است. کاربران می‌توانند از این پلتفرم به عنوان یک رادیو آنلاین بهره برده و به اجرای برنامه‌های زنده صوتی بپردازند. اگر علاقه‌ای به اجرای لایو ندارید نیز می‌توانید وارد حالت آفلاین شده، برنامه خود را ضبط و سپس بسته به علاقه خود منتشر کنید. با این حال، نقطه قوت این نمونه از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست برای ویندوز را باید ابزارهای اجرای زنده بدانیم که دست کمی از ابزارهای یک دی‌جی حرفه‌ای ندارند.

۴. برنامه ساخت پادکست کامپیوتر و گوشی Spotify for Podcasters

چگونه یک پادکست خوب بسازیم

این نرم افزار ساخت پادکست حرفه ای را می‌توان در زمره پر سروصدا‌ترین‌ها و مهم‌ترین پلتفرم‌ها در این حوزه دانست که در سال‌های اخیر گرد و خاک فراوانی بپا کرده است. ساخت پادکست با Spotify for Podcasters بسیار راحت، سرگرم‌کننده و جذاب بوده و تجربه‌ای ساده و مناسب برای تولیدکنندگان محتوا خواهد بود. با این حال، این برنامه عاری از ایراد نبوده و از مشکلات فنی در مواردی چون به‌روزرسانی آمار کاربران در پلتفرم‌هایی چون iTunes رنج می‌برد.

۵. برنامه ساخت پادکست تصویری WeVideo

ساخت پادکست با اپلیکیشن

نرم افزار ساخت پادکست با کامپیوتر WeVideo، یک ابزار جامع و کاربردی برای ضبط و ویرایش محتوای صوتی و تصویری بوده که برای گوشی‌های موبایل و کامپیوترهای خانگی منتشر شده است. بسیاری از نهادهای آموزشی دنیا، این برنامه را به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست معرفی کرده و از آن استفاده می‌کنند. کاربران می‌توانند پس از ویرایش نهایی فایل‌های خود در این پلتفرم، آن‌ها را در گوگل درایو ذخیره کنند.

۶. Soundtrap؛ ساخت پادکست با اپلیکیشن

آموزش ساخت پادکست

یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست آنلاین را می توان Soundtrap دانست. این برنامه، امکانات فراوانی برای ضبط و ویرایش محتوا را در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد. Soundtrap یک پلتفرم تحت وب بوده و بیش از هر چیز برای ساخت پادکست موسیقی استفاده می‌شود. از برتری‌های این برنامه نسبت به ساخت پادکست با پریمیر می‌توان به رابط کاربری ساده و عدم نیاز به نسل اشاره کرد. لازم به ذکر است که تمامی ساخته‌های تولیدکنندگان در فضای ابری این پلتفرم ذخیره شده و آن‌ها می‌توانند با دستگاه‌های مختلف به آن‌ها دسترسی بیابند.

۷. نرم افزار ساخت پادکست ایفون و مک GarageBand

چگونه پادکست بسازیم

یکی از حرفه‌ای‌ترین ابزارهای خلق موسیقی، GarageBand است؛ ابزاری کاربردی که اجازه ضبط و ویرایش فایل‌های صوتی را در تمامی محصولات اپل می‌دهد. اگر به دنبال یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست ایفون می‌گردید، این برنامه برای شما ساخته شده است.

  • دانلود برنامه Soundtrap برای: مک | iOS

۸. نرم‌افزار Audacity

چگونه پادکست درست کنیم

نرم‌افزار Audacity یک برنامه رایگان و متن‌باز برای ادیت و ضبط صدا است که برای ویندوز و مک منتشر شده است. این برنامه از سال ۲۰۰۰ کار خود را شروع کرده و همچنان نیز با قدرت به کار خود ادامه می‌دهد و در حقیقت یکی از محبوب‌ترین برنامه‌ها برای ساخت پادکست است. این برنامه علاوه بر پشتیبانی از فرمت‌های صوتی مختلف، قابلیت نمایش فرکانس‌ها به صورت بصری را دارا است و از پلاگین‌های متفرقه زیادی از جمله VST3 نیز پشتیبانی می‌کند.

چند نکته برای تولید پادکست های جذاب

پيش از رفتن به سراغ آموزش ساخت پادکست، بهتر است نکات مهم و ارزشمندی را در مورد این پروسه بدانید. اگرچه الان زمان بسیار خوبی برای شروع پادکست است، اما باید اشاره کرد که فارغ از اینکه بازار شما چقدر مناسب باشد، چشم اندازی رقابتی خواهد داشت.

تولید پادکست وقت و تلاش زیادی را می‌طلبد؛ بنابراین اگر پادکست رویایی خود را ایجاد کردید اما هنوز کسی آن را گوش نداده است، ناامید نشوید. در ساخت پادکست فارسی یا هر زبان دیگری چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد که بسیاری از آن‌ها از طریق سعی و خطا حاصل می‌شوند. در ادامه چند نکته مهم برای پاسخ به سوال « چگونه پادکست بسازیم » ارائه خواهیم داد.

۱. پادکست خود را متمرکز نگه دارید

در حالی که ساخت پادکست در ایفون و اندروید، که همه چیز برای شنوندگان است ممکن است وسوسه انگیز باشد، برنامه‌های تلویزیونی موفق تمایل دارند تا موضوعی کوتاه و متمرکز داشته باشند. سعی کنید موضوع را محدود به یک موضوعی کنید که می‌توانید بیش از ۱۰۰ قسمت در موردش صحبت کنید. اما موضوع آنقدر نباید گسترده باشد که جذابیت زیادی برای مخاطب نداشته باشد. در صورتی که پادکست شما موفق شد، می‌توانید در آینده موضوعات بیشتری را هم پوشش دهید.

۲. یک نام مناسب انتخاب کنید

چگونه یک پادکست خوب بسازیم

اگر نگاهی به بهترین پادکست‌ها بیاندازید، می‌بینید هرکدام اسم مختلفی دارند. برخی در نام خود به موضوع پادکست اشاره کرده‌اند و برخی از نام‌ها نیز معنی خاصی نمی‌دهند. بهتر است نامی انتخاب کنید که فراتر از موضوع اولیه پادکست باشد. به این ترتیب اگر بعدا خواستید به موضوعات دیگر هم بپردازید، اسم پادکست مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

۳. مدت زمان

بسیاری مدعی هستند که پادکست باید یک مدت زمان به‌خصوصی داشته باشد. مثلا برخی می‌گویند یک پادکست ۳۰ دقیقه‌ای مناسب است؛ چرا که اکثر مخاطبین می‌توانند هنگام مسافرت‌های درون شهری به آن گوش دهند و برخی دیگر هم می‌گویند پادکست نباید بیش از ۱ ساعت باشد؛ چرا که کسی این مقدار زمان برای پادکست کنار نمی‌گذارد.

اما حقیقت این است که ما هم پادکست‌های ۵ دقیقه‌ای داریم و هم پادکست‌های بسیار طولانی. برای مثال پادکست Dan Carlin که به موضوعات تاریخی می‌پردازد، اکثرا دارای اپیزودهای بسیار طولانی است و یکی از قسمت‌های آن که به تاریخ ژاپن اختصاص دارد، حدود ۲۶ ساعت است!

چگونه پادکست درست کنیم

بهتر است خیلی درگیر زمان نشوید اما هرگز یک پادکست را بیخود و جهت کش ندهید! برای پرداختن به یک موضوعی که نهایتا نیاز به ۱۵ دقیقه زمان دارد، لزومی ندارد حدود یک ساعت صحبت کنید و حوصله مخاطب را سر ببرید.

۴. مخاطب هدف خود را تصور کنید

هنگام نوشتن و تولید محتوا، فکر کردن در مورد نوع مخاطبی که می‌خواهید با کار خود نظر آن‌ها را جلب کنید، کار درستی است. بسیاری از بازاریابان از این ترفند استفاده می‌کنند. به این صورت که شخصیت خریدار را تجسم کرده و مدل‌های داستانی خود را از پیش تعریف می‌کنند. شما هم می‌توانید چنین مدل‌هایی را برای کمک به ساختن مطالب خود ایجاد کنید.

۵. ثابت قدم باشید؛ آموزش ساخت پادکست

اگر می‌خواهید جدی گرفته شوید، قسمت‌های مختلف پادکست خود را به طور مرتب و پیوسته ارسال کنید. شاید بتوان این نکته را مهم‌ترین بخش از پاسخ سوال «چطور پادکست درست کنیم» دانست.

۶. گردش کار خود را برنامه ریزی کنید

آیا باید یک برنامه مفصل تدوین کنید یا یک چیز جزئی؟ بهترین کار بهره بردن از هر دو گزینه است. البته این مسئله تا حدودی بستگی به نوع پادکست شما دارد. در هر صورت، به نوعی از گردش کار نیاز دارید تا ایده‌های خود را توسعه داده و آنها را به حقیقت تبدیل کنید. دست کم باید موضوعات اصلی هر قسمت از پادکست خود را طرح ریزی کنید و موضوع خود را کاملا بشناسید. هنگامی که در هر قسمت از پادکست چند شخص با هم در تعامل هستند، مطمئن باشید که همه با روند کار و اینکه چقدر نوشته عامیانه یا دقیق است، آشنا هستند.

آموزش ساخت پادکست

۷. بخش‌هایی از موسیقی را در پادکست خود استفاده کنید، اما کپی رایت را نقض نکنید

موسیقی مقدماتی و پایانی خوبی را به پادکست خود اضافه نمایید، اما اطمینان حاصل کنید که کپی رایت نقض نشود.

۸. پادکست خود را تبلیغ کنید؛ آموزش ساخت پادکست

هنگامی که پادکست خود را در سرویس میزبانی قرار دادید، ممکن است فکر کنید که کار شما به اتمام رسیده است، اما بدانید که این انتهای کار نبوده و ضروری است که کار خود را تبلیغ کنید.

۹. فرمت پادکست را مشخص کنید

یکی دیگر از موارد مهم این است که فرمت پادکست خود را مشخص کنید. فرمتی که انتخاب می‌کنید باید با شخصیت خود شما نیز سازگاری داشته باشد. برای مثال از خودتان بپرسید که آیا می‌توانید به‌همراه چند نفر یک پادکست را ارائه کنید؟ می‌توانید مدت طولانی با یک فرد در مورد موضوعات مختلف، مکالمه جذاب داشته باشید؟ یا این که تمایل دارید به صورت تک نفره در مورد یک موضوع خاص به مخاطب اطلاعات ارائه دهید؟

۱۰. پادکست را ادیت کنید

پس از ضبط پادکست، باید آن را ادیت کرده و آماده انتشار کنید. نحوه ادیت کردن پادکست از حوصله این مطلب خارج است اما به طور کلی چند نکته مهمی که در این بازه باید مدنظر داشته باشید، موارد زیر هستند:

  • ابتدا و انتهای پادکست را برش دهید
  • بلندی صدا را تنظیم کنید
  • اشتباهات سهوی را حذف کنید
  • نویز را از صوت حذف کنید

همچنین برای ذخیره فایل نیز بهتر است از فرمت MP3 استفاده کنید. در این صورت می‌توانید بیت‌ریت را روی 96kbps و به صورت Constant (CBR) و صدا را نیز روی مونو و همچنین Sample rate را هم روی ۴۴۱۰۰ هرتز بگذارید. البته که بسیاری از نرم‌افزارها و ابزارها ساخت پادکست مثل Alitu این موارد را به صورت خودکار برایتان تنظیم خواهند کرد.

سخن پایانی

در این مطلب پلازا تلاش کردیم پاسخ جامعی به سوال «چگونه پادکست بسازیم؟» بدهیم. همانطور که خواندید، ساخت پادکست کار خیلی سختی نیست اما چیزی که بیشتر از همه اهمیت دارد، علاقه شما و همچنین میزان زمانی است که می‌خواهید برای این کار کنار بگذارید. مانند هر کار دیگری، برای ساخت پادکست خوب، احتیاج به زمان زیاد و توجه به جزئیات مختلفی است تا بتوانید سطح کار خود را بهبود ببخشید و یک پادکست موفق داشته باشید. امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران، به‌اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران2 دیدگاه
avatar
رقیه رنجبری
.
10 شهریور 1399، 08:50
پاسخ
0
0
خيلي عالي و كاربردي بود
avatar
farsi
.
08 شهریور 1399، 14:48
پاسخ
0
0
عالی بود ممنونم
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402