از دهه 60 تا کنون سریالسازی در کشور ایران رونق گرفته است و اگر به دقت به لیست سریال های ایرانی نگاهی بیاندازید، در همه ژانرها سریال میبینید. در ادامه مقاله پیش رو با معرفی بهترین سریال های ایرانی همراه شما هستیم.
تماشای بهترین سریال های ایرانی تلویزیون همیشه برای مخاطبان ایرانی دلنشین بوده است. ایامی که کشور ما درگیر جنگ تحمیلی با دشمن بود فیلمسازان زیادی بیکار ننشسته و سریال های ایرانی با درون مایه اجتماعی، خانوادگی که نشان دهنده وحدت آنها با یکدیگر بود میساختند. حال که سالهای زیادی از آن روزها گذشته دوباره جهان درگیر دشمن ناشناخته جدیدی است. شیوع ویروس کرونا درایران باعث شد تا مردم برای گذراندن دوران قرنطینه به سراغ برترین سریالهای ایرانی بروند. در کنار سریال های تلویزیونی پخش سریال های نمایش خانگی با استقبال خوبی مواجه شد.
در این مقاله اختصاصی از مجله پلازا، تلاش کردهایم ضمن خاطرهبازی، بهترین سریال های ایرانی تلویزیون و پرطرفدارترین سریال های شبکه خانگی را با هم مرور کنیم. همان سریالهایی که روزگاری به هنگام پخش خیابانها را خلوت میکردند و حالا در نوبت پخش مجدد آمار بازدید را از آن خود میکنند. همراه ما باشید تا با لیست سریال های ایرانی آشنا شوید.
فهرست مطالب:
بهترین سریال های ایرانی در دهه 60
در اولین قسمت از مطلب بهترین سریال های ایرانی تلویزیون ، به سریال های دهه شصت میپردازیم. سریال هایی که در دوران جنگ روی آنتن تلویزیون رفتند تا حال و هوای سخت و غمزدهی مردم ایران را بهبود ببخشند.
1. سریال سربداران | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1360
- کارگردان: محمدعلی نجفی
- ژانر: تاریخی
سریال سربداران از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون در دهه 60 ساخته شد و جز قدیمی ترین سریال های ایرانی بعد از انقلاب است. بازیگرانی چون امین تارخ، سوسن تسلیمی، علی نصیریان، محمدعلی کشاورز، افسانه بایگان و عنایتالله بخشی در این سریال به ایفای نقش پرداخته اند. داستان این اثر از لیست سریال های ایرانی درباره قیام سربداران به رهبری شیخ حسن جوری علیه استیلای مغول است.
2. سریال بوعلی سینا | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1364
- کارگردان: کیهان رهگذار
- ژانر: تاریخی
ایران کشوری بزرگ و قدرتمند بوده است و همواره مشاهیر و مفاخر زیادی از دل این سرزمین پهناور افتخار آفرینی کرده اند. یکی از این افراد بزرگ حکیم ابوعلی سینا بود. از لیست سریال های ایرانی دهه 60 باید به بوعلی سینا اشاره کنیم، این سریال به زندگی پزشک بزرگ ایرانی ابوعلی سینا میپزداخت و یکی از مجموعه های تلوزیونی پرطرفدار زمان خود بود. از شاخص ترین بازیگران سریال باید به امین تارخ در نقش خود ابوعلی سینا و فاضل اجوری در نقش ابوعلی ریحان بیرونی اشاره کنیم.
3. سریال ایرانی پاییز صحرا | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1365
- کارگردان: اسدالله نیکنژاد
- ژانر: درام خانوادگی
اسامی بهترین سریال های ایرانی تلویزیون دهه شصت را با سریال پاییز صحر ادامه میدهیم. پاییز صحرا از لیست سریال های ایرانی، نام اثری است که خیلی از اهالی سینما و علاقهمندان به فیلم و سریال آن را اولین سریال ایرانی ملودرام تلویزیون میدانند و معتقدند پاییز صحرا آغازگر سبکی جدید در ساخت سریال های تلویزیون ایران بوده است. این سریال بیشک اولین و برترین سریال ایرانی این ژانر بود که مردم را پای تلویزیون جمع میکرد.
پاییز صحرا داستان زندگی زن و شوهری به نام صحرا و ساسان است که ازدواج آنها با نارضایتی مادر ساسان انجام میشود و در ادامه دخالتهای مادرشوهر زندگی را برای صحرا به اتفاقی ناگوار تبدیل میکند. مرحومه جمیله شیخی و زندهیاد جمشید مشایخی نقشهای درخشان در این مجموعه ایفا کردهاند. این سریال بعدها با موسیقی و زیرنویسی انگلیسی از شبکه PBS آمریکا هم پخش شد.
4. سریال ایرانی آینه عبرت | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1365
- کارگردان: علی نقیلو – محسن شاهمحمدی
- ژانر: درام
یکی از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون در این دهه، سریال آینه عبرت بود که در دو سری و به کارگردانی علی نقیلو و محسن شاهمحمدی ساخته و پخش شد. این مجموعه جزء لیست سریال های ایرانی، داستانهایی اپیزودیک درباره اعتیاد به مواد مخدر و مبارزه با این بلای خانمانسوز ارائه میداد و یکی ازمعروفترین اپیزودهای آن قسمت برگریزان بود که در 18 قسمت مجزا روی آنتن رفت. یکی از شخصیتهای معروف این سریال آتقی بود که هنوز هم که هنوز است نماد مرد معتاد در صداوسیما محسوب میشود.
5. سریال ایرانی هزاردستان | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1367
- کارگردان: علی حاتمی
- ژانر: تاریخی حماسی
هزاردستان از لیست سریال های ایرانی ماندگارترین ساخته علی حاتمی در تلویزیون ایران و یکی از سریال های قدیمی ایرانی است که کارگردان صاحبنام ایرانی آن را در طول سالهای 58 تا 66 به نگارش درآورد و ساخت و سرانجام در سال 67 از تلویزیون روی آنتن رفت. داستان هزاردستان در اصل درباره مردی به نام رضا خوشنویس بود، اما همراه با او وقایع تاریخی سیاسی مهم و مختلف دوران قاجار و پهلوی هم روایت میشد.
یکی از بزرگترین خدمات علی حاتمی و این سریال به سینما و تلویزیون ایران، ساخته شدن شهرک سینمایی غزالی بود که در آن دکور مناطق و محلههای تهران قدیم ساخته شده و بارها مورد استفاده سینماگران برای ساخت آثارشان قرار گرفته است. سریال هزاردستان یکی از محبوب ترین و بهترین سریالهای ایرانی خانوادگی است که امروزه نیز طرفداران بسیاری دارد. این سریال را میتوانیم برترین سریال ایرانی ژانر تاریخی در دهه شصت بدانیم.
6. سریال ایرانی قصه های مجید | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1369
- کارگردان: کیومرث پوراحمد
- ژانر: کمدی خانوادگی
اجاره دهید لیست بهترین سریال های ایرانی تلویزیون دهه 60 را با سریالی خاطرهساز و محبوب به پایان بریم. قصه های مجید قطعا ماندگارترین و برترین سریال ایرانی با موضوع کودک و نوجوان است. البته این مجموعه جزء سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی ، با اینکه برای نوجوانان ساخته شده بود، اما مخاطبان بزرگسال زیادی هم داشت و این روزها جزو یکی از نوستالژیکترین و خاطرهسازترین آثار برای مردم ایران است.
کیومرث پوراحمد با فیلمنامهای از قصههای مجید استاد هوشنگ مرادی کرمانی، ماجراهای طنزی را درباره پسری به نام مجید روایت میکرد. مجید همراه مادربزرگش بی بی زندگی میکرد و در هر قسمت با شیطنتها و اعمال و رفتارش لحظات مفرحی را برای مخاطبان رقم میزد.
برترین سریالهای ایرانی در دهه 70
در دهه 70 سازندگان آثار تلویزیونی با فراغت از محدودیتهای مادی و روانی دوران جنگ، سراغ روایت داستانهای متفاوت پلیسی تاریخی رفتند و همین مسئله سبب شد که سریال های ایرانی ماندگاری از قاب جعبه جادو به نمایش درآید. با معرفی بهترین سریالهای ایرانی دهه 70 با ما باشید.
1. سریال ایرانی روزی روزگاری | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1371-1370
- کارگردان: امرالله احمدجو
- ژانر: درام تاریخی
لیست سریال های ایرانی محبوب و پرطرفدار دهه 70 را با سریالی تاریخی آغاز میکنیم. یکی از متفاوتترین و بهترین آثار تاریخی تلویزیون، سریال ایرانی روزی روزگاری به کارگردانی امرالله احمدجو است. روزی روزگاری از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی ، داستان راهزنی به نام مرادبیگ با بازی درخشان مرحوم خسرو شکیبایی است که در درگیری با تعدادی از راهزنان دیگر مجروح میشود و به یک ایل روستایی پناه میآورد.
مرادبیگ با زندگی و زیست متفاوتی که در کنار عشایر شریف و تجربه میکند دچار تحولی بنیادین میشود و از راهزنی دست میکشد و به کمال میرسد. دو کاراکتر مرادبیگ و حسام بیگ این سریال جزو محبوب ترین کاراکترهای آن روزگار در میان مردم ایران است. بی اغراق این پربیننده ترین سریال ایرانی تاریخی را میتوانیم بهترین سریال ایرانی این ژانر در دهه 70 بدانیم.
2. سریال مزد ترس
- سال پخش: 1371
- کارگردان: حمید تمجیدی
- ژانر: پلیسی، معمایی، جنایی
مزد ترس بهترین سریال ایرانی هیجانی در زمان خودش بود. بخش اول این سریال در سال 1371 ساخته و از شبکه دوم سیما پخش و بخش دوم آن نیز با نام بازی با مرگ در سال 1374 ساخته و در سال 1377 پخش شد. داستان این اثر از لیست سریال های ایرانی درباره سروان ناصر محمدی است که طی مصاحبه ای تلوزیونی با یک محکوم به اعدام به سرنخ هایی دست پیدا میکند که به پرونده ای که در آن مسئول است ربط دارد.
3. سریال ایرانی پدرسالار | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1374-1372
- کارگردان: اکبر خواجویی
- ژانر: درام خانوادگی
بعید است از یک ایرانی با سن و سال بالای بیست سال بپرسید پدرسالار چه مجموعهای بود و او اسم این سریال را به یاد نداشته باشد. اکبر خواجویی کارگردان صاحبسبک و گزیدهکار کشورمان، در سال 1369 در روزهایی که تلویزیون آثار متفاوتتری نسبت به دهه شصت روی آنتن میبرد، با نقل یک قصه خانوادگی پرفراز و نشیب، تمام خانوادههای ایران را پای گیرندههای تلویزیونی نشانده بود. سریال پدرسالار پربیننده ترین سریال تاریخ ایران تا آن زمان بود.
مجموعه پدرسالار ، یکی از آثار لیست سریال های ایرانی جذاب ، درباره شخصیتی به نام اسداللهخان با بازی ماندگار مرحوم محمدعلی کشاورز بود که اصول اخلاقی خاصی داشت و در خانوادهاش این رسم را باب کرده بود که تمام پسرانش پس از ازدواج باید در خانه خود او زندگی کنند و روی حرف او حرف نزنند. از طرفی آذر، تازه عروس خانواده و همسر پسر کوچکتر، زندگی در خانه پدرشوهر را قبول نمیکرد و همین مسئله آغازگر اتفاقاتی عجیب و پیچیده در این خانواده بود. پدرسالار آنقدر محبوب و پرطرفدار بود که هنوز هم خیلی از مردم مرحوم محمدعلی کشاورز را به نام اسدالله خان و کمند امیر سلیمانی را به اسم آذر میشناسند!
4. سریال ایرانی شلیک نهایی | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1373
- کارگردان: محسن شاه محمدی
- ژانر: پلیسی جنایی
بیراه نیست اگر بگوییم اولین سریال پلیسی ایرانی استاندارد تلویزیون، همین سریال شلیک نهایی محسن شاه محمدی است. در لیست سریال های ایرانی، شلیک نهایی با به کارگرفتن یک قهرمان و یک ضدقهرمان کاریزماتیک با بازی داریوش فرهنگ و رضا کیانیان سبک جدیدی از سریال های پلیسی را در تلویزیون باب کرد. نام این سریال خیلی زود وارد لیست بهترین سریالهای ایرانی شد.
ماجرای این سریال از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی که در آن از پروندههای واقعی نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات استفاده شده، درباره یک مامور پلیس به نام سرگرد کلانی است که در حین زیرنظر گرفتن یک باند قاچاق، متوجه میشود دوست قدیمیاش جمشید با آنها همکاری میکند. او از جمشید میخواهد تا برای دستگیری آن باند با او همراهی کند اما جمشید نمیپذیرد و بدین ترتیب سرگرد خود وارد تیم قاچاق میشود! این سریال ایرانی به قدری پرطرفدار بود که بلافاصله فصل دوم آن با نام تصمیم نهایی هم ساخته و پخش شد.
5. سریال همسران
- سال پخش: 1373
- کارگردان: بیژن بیرنگ و زنده یاد مسعود رسام
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی، طنز
همسران از لیست سریال های ایرانی در زمان خودش محسوب میشود که طرفداران زیادی داشت. این اثر محبوب مجموعا چهار بازیگر اصلی : زندهیاد فردوس کاویانی، مهرانه مهینترابی ، فرهاد جم و الهام پاوهنژاد داشت و طی هر قسمت بازیگران جدیدی نیز اضافه میشدند. داستان درباره دو زوج کمال و مهین (مسنتر) و علی و مریم (جوانتر) هستند که در یک آپارتمان زندگی میکنند و هربار ماجراهای جدیدی بر سر راهشان قراد میگیرد.
6. سریال پهلوانان نمی میرند | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1374
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی، تاریخی
پهلوانان نمیمیرند از لیست سریال های ایرانی، یکی از آثاری بود که در زمان پخش خود هم مورو استقبال قرار گرفت و هم ماندگار شد. این اثر از شبکه دوم سیما پخش شد و به روایت داستانی در زمان قاجار میپردازد. در شهر تهران و در زمانی که پهلوانان وزشهای باستانی مورد احترام بودند، یک سری قتلهای زنجیرهای اتفاق میافتد که فقط پهلوانان کشته میشدند. شخصی به نام پهلوان نصرت در پی این قتلها سعی میکند تا قاتل را به سزای اعمالش برساند.
7. سریال در پناه تو | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1374
- کارگردان: حمید لبخنده
- ژانر: درام، خانوادگی، اجتماعی
سریال در پناه تو پربیننده ترین سریال ایرانی زمان خودش بود و افراد را جذب خود کرده بود. حضور لعیا زنگنه و پارسا پیروزفر در این سریال یکی از دلایل پرمخاطب بودن آن بود. سریال با سانسورهای زیادی روبهرو شد و در انتها به پخش نهایی رسید. در پناه تو آنقدر برای مخاطبان جذاب بود که چندسال بعد سریالی با عنوان در قلب من که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد نیز با تیم بازیگری مشابه از همین کارگردان ساخته شد. این اثر از لیست سریال های ایرانی به روایت زندگی مریم دختری خانواده دار و اصیل میپردازد که زندگی برای او خوابهای دیگری دیده است.
8. سریال ایرانی امام علی (ع) | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1375
- کارگردان: داوود میرباقری
- ژانر: تاریخی حماسی
معرفی بهترین سریال های ایرانی را با سریالی مذهبی و تاریخی ادامه میدهیم. اولین سریال ایرانی موفق در زمینه زندگینامه ائمه و معصومین، سریال امام علی (ع) به کارگردانی داوود میرباقری است که تمام ایرانیان آن را بارها دیدهاند و یکی از بهترین سریال های مذهبی تاریخی ایرانی لقب گرفته است. داستان این مجموعه از زمان پنج سال آخر خلافت عثمان بن عفان شروع میشود و تا پنج سال انتهایی خلافت حضرت علی (ع) و زندگی امام اول شیعیان تا لحظه به شهادت رسیدن آن امام معصوم را به تصویر میکشد. سریال امام علی (ع) برترین سریال ایرانی ژانر مذهبی در دهه 70 بود و آغازگر ساخت دیگر سریالهای تلویزیونی ایرانی در این ژانر شد.
9. سریال ایرانی سرنخ | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1375
- کارگردان: کیومرث پوراحمد
- ژانر: معمایی رازآلود
سرنخ سریالی معمایی با رگههایی از کمدی و طنز بود که کیومرث پوراحمد آن را ساخت. این سریال از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون هم مانند قصههای مجید مخاطبان زیادی را با خود همراه کرد و توانست نام خود را وارد فهرست بهترین سریالهای ایرانی تلوزیونی کند. سرنخ داستان کارآگاهی به نام امیرحسین اوصیا بود که با مادر پیرش زندگی و به همراه دستیارش مصطفی پروندههای پیچیده جنایی معمایی را حل و فصل میکرد.
این اثر از لیست سریال های ایرانی در زمان پخش به قدری محبوب و همهگیر شده بود که در طنز آیتمی سیب خنده یک آیتم ثابت با این مجموعه و شخصیتهای آن شوخی میکرد.
10. سریال خانه سبز
- سال پخش: 1375
- کارگردان: بیژن بیرنگ و زنده یا مسعود رسام
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی، طنز
سریال خانه سبز یکی از برترین سریال های ایرانی است که در زمان پخش خود بسیار پرمخاطب بوده است. سریال محیط ساده و دلنشینی دارد و با به وجود آوردن یک فضای فانتزی و کمی دور از واقعیت، واقعی ترین و پیچیده ترین مسائل روز را بیان میکند. حضور مرحوم خسرو شکیبایی، حمیده خیرآبادی و داریوش اسدزاده که دیگر در قید حیات نیستند و بازیگران فوق العاده همچون مهرانه مهین ترابی، اکرم محمدی، آتنه فقیه نصیر و رامبد جوان به جذابیت سریال میافزود. این اثر از لیست سریال های ایرانی درباره ساختمانی بود که تمام افراد آن باهم خویشاوند هستند و یک خانواده را تشکیل میدهند.
11. سریال ایرانی کارآگاه علوی
- سال پخش: 1375 و 1387
- کارگردان: حسن هدایت
- ژانر: معمایی رازآلود
یکی دیگر از سریالهای کارآگاهی معروف تلویزیون، سریال کارآگاه علوی ساخته حسن هدایت بود که فصل اول آن با عنوان کارآگاه در سال 1375 و فصل دومش در سال 1387 روی آنتن سیما رفت. داستانهای معمایی اپیزودیک این مجموعه در سالهای 1320 تا 1330 روایت میشد و شخصیت کارآگاه علوی با بازی احمد نجفی تلاش میکرد به کمک دستیارانش، از راز قتلها و سرقتهای عجیب پرده بردارد. هر دو فصل این سریال در زمان پخش از برترین سریال های ایرانی بودندکه مخاطبان بسیار زیادی را به خود جذب کردند. شخصیت کارآگاه علوی نیز بهترین نقش کارنامه احمد نجفی لقب گرفت.
12. سریال مردان آنجلس
- سال پخش: 1376
- کارگردان: فرجالله سلحشور
- ژانر: تاریخی، درام، دینی
مردان آنجلس از بهترین سریال های ایرانی است که طرفداران زیادی داشت. این اثر درباره داستان مردان آنجلس و برگرفته از کتاب قرآن است که داستان تاریخی اصحاب کهف (یاران غار) را روایت میکند. داستان این اثر از محبوب ترین سریال های قدیمی ایرانی، درباره زمانی است که مسیحیان به دست حکمران ظالم زمان کشته میشدند. آنها که شش نفر اشراف زاده و یک نفر چوپانی همراه سگش بودند، به غار آنجلس پناه میبرند و به امر خداوند 300 سال در آن به خواب میروند. این سریال محبوب از لیست سریال های ایرانی، جز آثاری است که نسبت به زمان خود، جذابیت زیادی برای مخاطبان داشت.
13. سریال در قلب من
- سال پخش: 1377
- کارگردان: حمید لبخنده
- ژانر: درام، خانوادگی
در قلب من از سریال های پرطرفدار ایرانی است که در زمان خودش توجه مخاطبان به ویژه نسل جوان را به خود جلب کرد. در قلب من روایتگر عشقی غیرمعمول اما کلیشهای بین فقیر و غنی است. در ادامه این سریال شاهد حضور شخصیتهای دیگر و درگیریهای آنها با مسائل و مشکلات مختلف هستیم. در قلب من پس از سریال در پناه تو که پیش از این در لیست سریال های ایرانی آن را دیدیم جز پرطرفدارترین آثار با سبکی این چنینی است.
14. سریال دنیای شیرین دریا
- سال پخش: 1377
- کارگردان: بهروز بقایی
- ژانر: درام، اجتماعی
دنیتی شیرین دریا یکی از. آن سریالهای ایرانی نوستالژی است که در سال 1377 ساخته شد و کارگردانی آن بهروز بقایی برعهده داشت. علی خودسیانی نویسنده این اثر بود و بازیگرانی همچون عطیه غبیشاوی، پوپک گلدره، فرهاد بشارتی و مینا نوروزی در آن حضور داشتند. این سریال در زمان پخش خود بسیار مورد توجه قرار گرفت و جز آن دسته سریالهایی بود که مخاطب از سنین پایین تا کهنسالی میتوانست با آن ارتباط برقرار کند و لذت ببرد.
داستان این سریال حول محور هفت شخصیت ثابت میگردد که دختری به نام دریا در صدر آنها قرار دارد. دریا دختری نوجوان است که قلم خوبی دارد و دنیای ذهنی او بسیار متفاوتتر از هم سن و سالانش است. او همراه مادر، برادر و خواهر کوچکش در یکی از روستاهای گیلان زندگی میکند و خانواده عمویش نیز رابطه خوبی با آنها دارند. در هر قسمت این سریال اتفاقات جالبی برای این هفت سخصیت میافتد که نقدهایی اجتماعی هستند.
15. سریال آژانس دوستی
- سال پخش: 1378
- کارگردان: احمد رمضانزاده، حمیدرضا صلاحمند
- ژانر: خانوادگی، کمدی
آژانس دوستی از سریال های ایرانی خوب است که به کارگردانی گروهی احمد رمضانزاده و حمیدرضا صلاحمند ساخته شد و بسیاری از بازیگران خوب در آن حضور داشتند. این سریال در 53 قسمت پخش و بودجه بالایی نیز صرف ساخت آن شد. این اثر نویسندگانی همچون حمید جبلی، عبداللهحمید جبلی، عبدالله اسفندیاری و فتحالله جعفری جوزانی داشت و جز آثار پرمخاطب زمان خود بود که در هر قسمت یک داستان را روایت میکرد. داستان درباره رانندگان یک آژانس است که هرکدام مشکلاتی در زندگی خود دارند و در هر قسمت مسافران آنها داستانی جدید را روایت میکنند. این اثر جز بهترین سریالهای قدیمی ایرانی محسوب میشود.
16. سریال پس از باران
- سال پخش: 1379
- کارگردان: سعید سلطانی
- ژانر: تاریخی معمایی
بخش معرفی لیست سریال های ایرانی دهه 70 را با این اثر از سریال های پرطرفدار ایرانی ادامه میدهیم. دیگر سریال محبوب و پرمخاطب در دهه 70، سریال پس از باران به کارگردانی سعید سلطانی بود. پس از باران داستان یک خواهر و برادر به نام های مرضیه و مسعود است که پس از فوت والدینشان در یک سانحه رانندگی در جاده شمال، برای بررسی مرگ مشکوک آنها راهی گیلان میشوند. از آنجایی که اصلیت این خانواده گیلانی است، مرضیه و مسعود نزد مادربزرگ خود در گیلان میروند و با روایتهایی از او و جستجوی حقیقت، متوجه ابعاد جدیدی از زندگی پدر و مادرشان در آن خطه میشوند.
این سریال جزو اولین سریال های ایرانی بود که از فلاش بک (رفت و برگشت زمانی) استفاده میکرد. پس از باران بازیگران قدرتمند و فیلمنامه بسیار جذابی داشت و همینها سبب شد این سریال در میان سریال های معروف ایرانی به موفقیت خیرهکنندهای برسد. سریال پس از باران را میتوانیم برترین سریال ایرانی آن سالها بدانیم.
سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی در دهه 80
دهه 80 را میتوان دوران اوج کار صداوسیما در تولید و پخش سریالهای تلویزیونی مختلف نامید. اغراق نیست اگر بگوییم در دهه 80 هر سال حداقل یکی دو اثر پرمخاطب و درخشان از تلویزیون پخش میشد و در کنار آنها چندین و چند مجموعهی تلویزیونی موفق هم به نمایش درمیآمد. برای آشنایی با اسم بهترین سریال های ایرانی تلویزیون 80 با ما همراه باشید.
1. سریال ایرانی زیر آسمان شهر | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1380
- کارگردان: مهران غفوریان
- ژانر: کمدی خانوادگی
معرفی بهترین سریال های ایرانی دهه 80 را با سریال زیر آسمان شهر آغاز میکنیم. زیر آسمان شهر را میتوان اولین سریال داستانی طنز هرشبی تلویزیون که به طنزهای نودشبی معروف بودند، نامید. این سریال در زمان خود به معنای واقعی کلمه مخاطب چند ده میلیونی و فوقالعاده داشت، بطوریکه مردم ایران با وجود گذشت بیست سال هنوز مهران غفوریان را با بهروز خالیبند، حمید لولایی را به اسم خشایار و مرحوم کیومرث ملک مطیعی را به نام غلام ششلولبند میشناسند.
فیلمنامه زیر آسمان شهر، از بهترین سریالهای ایرانی تلوزیونی ، را رضا عطاران و سروش صحت مینوشتند و ماجراهای مختلف چندین خانواده بود که در یک ساختمان با هم زندگی میکردند. مخاطب بالای زیرآسمان شهر سبب شد که فصلهای دوم و سوم آن هم ساخته شود، اما فصل سوم بسیار ضعیف از آب درآمد و دیگر ادامه این سریال ساخته نشد.
2. سریال پلیس جوان
- سال پخش: 1380
- کارگردان: سیروس مقدم
- ژانر: پلیسی معمایی
اولین سریال شهاب حسینی که در آن نقش اصلی را برعهده داشت، در نقشآفرینی این بازیگر برای سیروس مقدم رقم خورد. حسینی و مقدم که در سال 79 در مجموعه وکیل با هم همکاری داشتند، با سریال پلیس جوان، که از بهترین سریالهای ایرانی است، پیشرفت بزرگی را در کار خود رقم زدند.
پلیس جوان از لیست سریال های ایرانی داستان سروان جوانی به نام یونس بهگر است که چندین سال قبل پدرش که یک قاضی دادگستری بوده به طرز مشکوکی به قتل رسیده است. یونس پس از به هم خوردن عقدش با دخترعمویش نیلوفر، تصمیم میگیرد وارد دانشکده پلیس شود و در خلال چندین پرونده سرنخهایی درباره پرونده قتل پدرش پیدا میکند. این آغاز ماجرای جذاب و معمایی سریال پلیس جوان است که در سال 80 به یکی از بهترین سریال های ایرانی پلیسی تلویزیون تبدیل شده بود و طرفداران زیادی داشت.
3. سریال برتر ایرانی شب دهم | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1380
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: درام عاشقانه
یکی دیگر از سریال های برتر ایرانی مناسبتی، سریال شب دهم است. حسن فتحی استاد ساخت آثار عاشقانه تاریخی است و این را اولین بار با سریال شب دهم اثبات کرد. شب دهم که در شبهای محرم سال 1380 روی آنتن میرفت، ماجرای دلدادگی جاهل جوانی به نام حیدر با بازی حسین یاری بود که تلاش میکرد در روزگار حکومت نظامی و ممنوعیت برگزاری مراسمات مذهبی، دل به دریا بزند و برای جلب نظر فخرالزمان ده شب محرم تعزیه برگزار کند.
او در مسیر رسیدن به معشوق، مقابل حکومت میایستد و در این راه جان خود را از دست میدهد. فیلمنامه درخشان، موسیقی تاثیرگذار و فاخر و بازیهای درجه یک باعث شد شب دهم یکی از ماندگارترین و بهترین سریال های ایرانی تاریخ تلویزیون ایران شود.
4. سریال خط قرمز | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1380
- کارگردان: قاسم جعفری
- ژانر: معمایی ماجراجویانه
شاید اولین سریال ایرانی که توانست همچون اسمش خطوط قرمز آثار نمایشی در ایران و صداوسیما را جا به جا کند، سریال خط قرمز بود. سریالی با حال و هوای کاملا جوانانه با حضور چهرههای جدید که در حال روایت کردن فرار چند جوان از دست خانوادهها و اقامتشان در شمال کشور بود. برای اولین بار در این اثر قاسم جعفری برخی تابوهای بزرگ را شکست و روایط خارج از عرف، تزریق و استعمال موادمخدر و مبتلا شدن جوان اول سریال به بیماری ایدز را در دل قصهاش گنجاند. این سریال نه تنها اولین، بلکه از بهترین سریالهای ایرانی آن زمان بود که به ین موضوعات میپرداخت و همچنان نیز یکی از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی محسوب میشود
5. سریال خواب و بیدار | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1380
- کارگردان: مهدی فخیمزاده
- ژانر: پلیسی جنایی اکشن
خواب و بیدار از دیگر آثار لیست سریال های ایرانی سال 80 است که در بیست سال اخیر بارها در نظرسنجیهای مردمی رتبه یک بهترین سریال ایرانی پلیسی را از آن خود کرده است. در روزگاری که سریال های پلیسی تلویزیون به تعقیب و گریز بین یک کارآگاه باهوش و تعدادی خلافکار ناشی محدود میشد، مهدی فخیمزاده با رو کردن یک جانی بالفطره و باهوش به نام ناتاشا و چند پلیس تر و فرز توانست ماجرای پلیسی معمایی درجه یکی را روایت کند. ناتاشا برای یک معامله بزرگ موادمخدر به ایران میآمد و در خانه اصغر کپک ساکن میشد. او برای تامین پول موردنیاز خود طرح چندین سرقت بزرگ را میریزد و در این راه پلیس به بیخ گوش او میرسد.
خواب و بیدار از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی آنقدر تماشایی و پرمخاطب از آب درآمد که بعدها تمام آثار مهدی فخیمزاده با این سریال مقایسه شد و همه متفقالقول معتقد بودند که این سریال ایرانی هیجانی ، بهترین اثر تلویزیونی کارنامه کاری مهدی فخیمزاده محسوب میشود. بیراه نیست اگر این سریال را در صدر فهرست بهترین سریال های ایرانی پلیسی بگذاریم و آن را برترین سریال ایرانی این ژانر در دهه 80 بدانیم.
6. سریال بدون شرح
- سال پخش: 1381
- کارگردان: مهدی مظلومی
- ژانر: کمدی خانوادگی
دیگر اثر از لیست سریال های ایرانی محبوب و پربیننده تلویزیون در اوایل دهه هشتاد، داستانهای روزنامه عنقریب به گل نشسته آقای کاووسی بود. مهدی مظلومی با دور جمع کردن تعدادی از مستعدترین و بهترین کمدینهای ایران و با معرفی بازیگر شیرین و جوانی به نام امیر جعفری توانست مخاطبی در حد زیرآسمان شهر بگیرد. حالا دیگر همه در کوچه و خیابان تکیه کلامهای آقای کاووسی را تکرار میکردند. بدون شرح از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی در 108 قسمت ساخته شد و در یک سوم پایانی آن بازیگران جدیدی به کار اضافه شدند که آن جذابیت اولیه را نداشت. اما قطعا این سریال در میان بهترین سریال های کمدی ایرانی جای میگیرد.
7. سریال مسافری از هند
- سال پخش: 1381
- کارگردان: قاسم جعفری
- ژانر: عاشقانه
تقریبا یک سال پس از سریال پربیننده خط قرمز، قاسم جعفری بار دیگر توانایی خود را در شناخت رگ خواب مخاطبان نشان داد و قصهی دختری هندی به نام سیتا را را برای سریالش انتخاب کرد. رامین با بازی سروش گودرزی پسری که قرار بود با دخترداییاش پروانه ازدواج کند، مدتی برای تحصیل به هندوستان میرود و آنجا با سیتا آشنا و به او علاقهمند میشود. سیتا و رامین برای ازدواج و انجام مراسم عروسی به ایران میآیند، اما این تازه آغاز ماجرای عاشقانه میان آنهاست.
نکته جالب درباره مسافری از هند یکی از آثار لیست سریال های ایرانی، استفاده دوباره قاسم جعفری از بازیگران جوان و چهرههای جدید بود. شیلا خداداد، سروش گودرزی، حمید گودرزی و بهنوش طباطبایی همهشان با این سریال به محبوبیتی فوقالعاده دست پیدا کردند.
8. سریال پاورچین | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1382-1381
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی اجتماعی
یکی از آثار ماندگار و محبوب مهران مدیری بدون شک سریال پاورچین با فیلمنامه پیمان قاسمخانی است. این اثر از لیست سریال های ایرانی درباره دو پسرعمو به نامهای فرهاد و داوود است که از روستایی خیالی به نام برره به تهران آمدهاند و در یک شرکت مشغول به کار هستند. قاسمخانی و مدیری در این سریال برای اولین بار در ایران یک کمدی سطح بالای اجتماعی فرهنگی را ارائه کردند و برنامه آنقدر جذاب و پرمخاطب شد که حتی واژگان و رفتار جدیدی را وارد فرهنگ عمومی جامعه کرد.
این سریال، که از بهترین سریالهای ایرانی کمدی محسوب میشود، آغازگر ساخت سریالهایی چون نقطهچین و شبهای برره شد. مهران مدیری و پیمان قاسمخانی بعدها با استفاده از همین روستای خیالی سریال پاورچین، شبهای برره را خلق کردند که برترین سریال ایرانی بعد از انقلاب در میان کاربران ایرانی سایت آیامدیبی نام گرفته است.
9. سریال کلانتر | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1382
- کارگردان: محسن شاه محمدی
- ژانر: معمایی پلیسی
از دیگر سریال های محبوب و پربیننده تلویزیون در ژانر معمایی پلیسی، سریال کلانتر محسن شاهمحمدی بود. شاهمحمدی بعد از موفقیت شلیک نهایی، بار دیگر توانست با این سریال مردم را پای تلویزیون بنشاند. بازی خوب و گیرای ایرج نوذری در نقش سرگرد امیری و قصههای اپیزودیک جذاب از مهمترین دلایل جذب مخاطب به این اثر جذاب از لیست سریال های ایرانی بود و توانست نام سریال را وارد فهرست بهترین سریالهای ایرانی ایرانی کند.
10. سریال تب سرد
- سال پخش: 1382
- کارگردان: علیرضا افخمی
- ژانر: معمایی جنایی
تب سرد از لیست سریال های ایرانی ، همچون خط قرمز، در زمینه سریال های معمایی برای تلویزیون یک تابوشکنی متفاوت محسوب میشد. سریالی که در آن یک پدر برای به دست آوردن پول و صاف کردن بدهیهایش، تصمیم میگیرد یک گروگانگیری صوری راه بیندازد و تنها پسر خود را به دست دو نفر بسپارد تا با اخاذی از پدرزنش پول هنگفتی را به جیب بزند.
اما در میان راه گروگانگیری صوری به گروگانگیری واقعی تبدیل میشود. علاوه بر قصهی بسیار جذاب این سریال ایرانی، شهاب حسینی و حمید گودرزی دو بازیگر مطرحی که آن سالها ستاره تلویزیون شده بودند به همراه یک بازیگر جوان کاردرست یعنی کامبیز دیرباز سبب شده بود مردم نتوانند تب سرد را رها کنند و این سریال به محبوبترین و پربیننده ترین سریال ایرانی آن سالها تبدیل شد.
11. کوچه اقاقیا
- سال پخش: 1382
- کارگردان: رضا عطاران
- ژانر: کمدی، خانوادگی
کوچه اقاقیا یکی از محبوب ترین سریال های ایرانی به نویسندگی و کارگردانی رضا عطاران است. این اثر در سال 1382 تولید شد و جمعی از نویسندگان در نگارش فیلمنامه به او کمک میکردند. از بازیگران این سریال باید به زنده یاد منوچهر نوذری، زنده یاد باقر صحرارودی، شهاب عسگری، رضا شفیعیجم و… اشاره کنیم. این مجموعه از شبکه پنج یا شبکه تهران پخش میشد و مجموعا 90 قسمت داشت. در ابتدا قرار بود سریال درباره یک خانواده اصفهانی باشد اما سپس به دلیل تغییر نقش اول، این خانواده اهل تهران شدند.
داستان این اثر از بهترین سریال های تلویزیونی ایرانی درباره خانواده تهرانی است که نصرت خان پدر سرپرست خانواده، دائما خواب همسر مرحومش گلنسا را میبینید. وقتی پدر درباره این موضوع با فرزندانش صحبت میکند، فرزندان نگران سلامتی پدر خود میشوند. سریال بر این محوریت میچرخد و در هر قسمت شاهد اتفاقات جدیدی خواهید بود.
12. سریال خانه به دوش | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1383
- کارگردان: رضا عطاران
- ژانر: کمدی موقعیت خانوادگی
در میان سریال های ایرانی ماه مبارک رمضان، بعضی از سریالها به گونهای دیگر در ذهن و یاد مخاطبان ماندگار شده است. خانه به دوش را شاید بتوان در صدر این سریالها قرار داد. ماجرای زندگی آقاماشالله که برای تامین مخارج زندگی مجبور میشود انواع شغلها را امتحان و در نهایت عزم سفر به مالزی کند، محور اصلی داستان این سریال بود.
رضا عطاران با ساخت این اثر از لیست سریال های ایرانی نوع جدیدی از کمدی را در تلویزیون باب کرد که بعدها خیلیها از او دنبالهروی کردند. حمید لولایی، مریم امیرجلالی، رضا عطاران و علی صادقی بازیهای درخشانی را در این سریال به نمایش گذاشتند و سبب شدند این اثر، هنوز با وجود گذشت هفده سال از ساخت کماکان برای مردم جذاب و تماشایی باشد. این سریال همچنان از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی ژانر طنز محسوب میشود.
13. سریال شب های برره | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1384
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی اجتماعی سیاسی
لیست سریال های ایرانی برتر را با سریالی نامآشنا ادامه میدهیم. مهران مدیری بعد از ساخت پاورچین، نقطهچین را ساخت و در ادامه سراغ سریالی به نام شبهای برره رفت. این سریال به شکل خارقالعادهای هم عادات و فرهنگهای غلط مردم ایران را به طنز به باد انتقاد بگیرد و هم توانست مسئولین و نظام اداری کشور را به طور بسیار جدی مورد نقد قرار بدهد.
شبهای برره از بهترین سریالهای کمدی ایرانی چیزی کم نداشت و در کنار حرفهای مهمش، به خوبی مخاطبان را میخنداند. این مجموعه در سایت آی ام دی بی از کاربران ایرانی بالاترین امتیاز را دریافت کرده و برترین سریال ایرانی نام گرفته است. شبهای برره ،یکی از تماشاییترین و بهترین سریال های ایرانی ، در حدود 92 قسمت ساخته و پخش شده و درحالیکه ادامه داشت، به یکباره توقیف و از آنتن شبکه سوم سیما برای همیشه گرفته شد.
14. سریال متهم گریخت | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1384
- کارگردان: رضا عطاران
- ژانر: کمدی موقعیت خانوادگی
داستان زندگی هاشمآقا اگزوزساز شریفی که برای امرار معاش و به دلیل ناتوان بودن در زمینه اگزوزسازی به تهران مهاجرت میکند، جانمایه قصهی دومین سریال مناسبتی رضا عطاران بود. رضا عطاران یک سال پس از موفقیت سریال خانه به دوش، متهم گریخت را در همان حال و هوا ساخت و عجیب اینکه این مجموعه هم با استقبال کمنظیری از سمت مردم مواجه شد. به احتمال بسیار زیاد، ماندگارترین و به یادماندنیترین نقش مرحوم سیروس گرجستانی، همین نقش هاشمآقا در سریال متهم گریخت است.
15. سریال او یک فرشته بود | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1384
- کارگردان: علیرضا افخمی
- ژانر: درام ماورایی
او یک فرشته بود اولین سریال تلویزیونی است که ماجرهای ماورایی و در اصل حضور شیطان در زندگی انسان و منحرف شدن او را به تصویر میکشید. جوانی به نام بهزاد که به ایمان خود بسیار مطمئن و مغرور است توسط خداوند مورد آزمون قرار میگیرد و حضور شیطان در زندگی او سبب فروپاشی مادی و معنوی زندگیاش میشود.
بهاره افشاری در این سریال از لیست سریال های ایرانی در نقش شیطان ظاهر میشد، به همین دلیل هنوز هم خیلیها او را با نقش شیطان به یاد دارند. او یک فرشته بود به دلیل طرح موضوعی ماورایی مذهبی و همچنین داستانی جذاب، با استقبال بسیار خوب مخاطبان در رمضان سال 84 روبهرو شد. این سریال اولین و برترین سریال ایرانی دهه 80 است که به این موضوع میپردازد.
16. سریال جایزه بزرگ
- سال پخش: 1384
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی
مهران مدیری در کارنامه کاری خود سریالهای طنز فراوانی دارد که از آنها یاد خواهیم کرد. یکی دیگر از سریال های پرطرفدار ایرانی نیز طنز جایزه بزرگ اوست. پس از موفقیت دو اثر پاورچین و نقطه چین، جایزه بزرگ نیز توانست با همین تیم بازیگری محبوب شود. این اثر تنها 13 قسمت داشت و داستان جالبی را نیز روایت میکرد. آمارها نشان میدهند که جایزه بزرگ در زمان خود 97 درصد بینندگان را خشنود ساخته بود.
جایزه بزرگ از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون درباره مردی به نام بیژن جمالی است که در خانوادهای زندگی میکند که وضعیت مالی مناسبی ندارند. در همین هنگام بیژن برنده یگ خودروی گران قیمت میشود و وقتی به بانک مراجعه میکند، به او میگویند این جایزه را مشترکا با فردی به نام کامبیز باقی برنده شده است.
17. سریال برتر ایرانی نرگس
- سال پخش: 1385
- کارگردان: سیروس مقدم
- ژانر: درام خانوادگی
اولین مجموعهی تلویزیونی درام که بصورت نود قسمتی و شبانه روی آنتن تلویزیون رفت و این سبک از سریال های ایرانی را باب کرد، سریال نرگس یکی از بهترین آثار لیست سریال های ایرانی به کارگردانی سیروس مقدم بود. این سریال داستان دو خواهر به نامهای نرگس و نسرین بود که به همراه مادر خود زندگی میکردند. نسرین دختر کوچک خانواده است و آشنایی او با بهروز پسر پولدار از طبقه اجتماعی متفاوت و مخالفتهای شوکت، پدر بهروز باعث شروع قصهای جذاب و پرفراز و نشیب میشود که مخاطبان زیادی را با خود درگیر میکند.
این اثر از بهترین سریالهای ایرانی در زمان پخش با اقبال بسیاری مواجه شد و یکی از اتفاقات مهم و دردناک آن مرگ پوپک گلدره بازیگر نقش نرگس در میانه فیلمبرداری بود که گروه سازنده ناچار شدند ستاره اسکندری را جایگزین مرحوم گلدره کنند. این جایگزینی از محبوبیت سریال نکاست و سریال نرگس همچنان یکی از پربینندهترین سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی باقی ماند.
18. سریال ایرانی تلویزیونی میوه ممنوعه
- سال پخش: 1386
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: درام خانوادگی
میوه ممنوعه دومین سریال مطرح و پرمخاطب حسن فتحی در مدیوم تلویزیون است. سریالی عاشقانه عارفانه که به خطوط قرمز نزدیک میشد و شاید اگر درایت مدیران تلویزیون نبود، در آن زمان به پخش نمیرسید یا بخش زیادی از آن دچار سانسور و ممیزی میشد. سریال درباره یک شخصیت مومن و متدین به نام حاج یونس فتوحی است که پس از سالها زندگی با عزت و تقوا با همسرش قدسی، ایمان خود را در معرض آزمون الهی میبیند و به یکباره عاشق هستی دختر زیبا و جوان رقیب کاریاش میشود.
میوه ممنوعه از لیست سریال های ایرانی علاوه بر فیلمنامهای پرفراز و فرود و جذاب، بازیهای درخشانی هم دارد. علی نصیریان، امیر جعفری و هانیه توسلی در این سریال یکی از بهترین بازیهای کارنامهی کاری خود را به نمایش گذاشتهاند. این سریال که میتوانیم آن را برترین سریال ایرانی آن زمان بدانیم، با الهام از داستان شاه لیر ساخته شده و همچنان در نگاه بسیاری از ایرانیان یکی از محبوب ترین سریال های قشنگ ایرانی به شمار میرود.
19. سریال اغما | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1386
- کارگردان: سیروس مقدم
- ژانر: درام ماورایی
دومین سریالی که در آن به شکل کاملا مستقیم به حضور شیطان و مسائل ماورایی در زندگی انسان اشاره میشود، سریال اغما به کارگردانی سیروس مقدم است. دکتر پژوهان با بازی امین تارخ پزشکی حاذق و باتقوا و رئوف است اما بر اثر خطایی که از او سر میزند، در مسیر آزمون خداوند قرار میگیرد و شیطان در قالب دوستی قدیمی به نام الیاس با او همخانه و همسفره میشود. از این به بعد است که رفتارها و خلقیات دکتر پژهان تغییر میکند و راه شیطان را به پیش میرود.این سریال هم از جمله سریال های ایرانی ماندگار تلویزیون و از بهترین سریالهای ایرانی است بطوریکه هنوز هم خیلیها حامد کمیلی را با نقش شیطان و به نام الیاس میشناسند.
20. سریال ترش و شیرین
- سال پخش: 1386
- کارگردان: رضا عطاران
- ژانر: کمدی موقعیت خانوادگی
ترش و شیرین سومین سریال مناسبتی رضا عطاران و در همان حال و هوای سریالهای رمضانیاش و از محبوبترین سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی است. ترش و شیرین که در نورور 86 روی آنتن شبکه سه رفت و خوانندگی تیتراژ آن را رضا عطاران و محسن نامجو برعهده داشتند، قصه نصرت زن ترشی فروشی بود که مردی به نام جهانگیر که همسر خود را از دست داده به هنگام خرید ترشی و همصحبت شدن با او، به او علاقه مند میشد و از او تقاضای ازدواج میکرد.
در ادامه ماجرای ازدواج این دو نفر و مخالفت فرزندان آنها کار را برایشان سخت میکرد و موقعیتهای بامزه و کمدی رقم میخورد. عطاران در این اثر از لیست سریال های ایرانی هم مانند خانه به دوش و متهم گریخت، از همان تیم بازیگران قبلیاش استفاده کرده بود.
21. سریال مدار صفر درجه | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1386
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: درام، تاریخی، عاشقانه
یکی از بهترین سریالهای ایرانی در ژانر تاریخی، سریال مدار صفر درجه است. این سریال محبوب و پرطرفدار در سال 1386 از شبکه یک سیما پخش شد و خیلی زود توانست نام خود را به عنوان یکی از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی بر سر زبانها اندازد. گمان میرود این سریال براساس زندگی واقعی عبدالحسین سرداری ساخته شده باشد.
ماجرا با سفر دانشجوی ایرانی، حبیب پارسا، به فرانسه برای تحصیل در رشته فلسفه آغاز میشود. داستان در خلال جنگ جهانی دوم روایت میشود و به مساله صهیونیسم نیز میپردازد. آشنایی حبیب با سارا، دانشجوی یهودی دانشگاه، داستان را وارد فاز عاشقانه میکند. شهاب حسینی، ناتالی متی، رویا تیموریان، مسعود رایگان، پییر داغر، لعیا زنگنه و … از بازیگران این سریال ایرانی، از بهترین آثار لیست سریال های ایرانی هستند.
22. سریال راه بی پایان
- سال پخش: 1386
- کارگردان: همایون اسعدیان
- ژانر: عاشقانه، رازآلود، جنایی
یکی از بهترین سریال های عاشقانه ایرانی که باید به آن اشاره کنیم، مجموعه جذاب راه بی پایان است. راه بی پایان در ابتدا قرار بود بوی گندم نام گذاری شود اما بعد نام آن تغییر کرد. این اثر توانست با درصد بالایی از رضایت مردم روبه رو شود به طوری که یکی از پرمخاطب ترین و متفاوت ترین سریالهای تلوزیون به حساب میآید. راه بی پایان در زمان خود از لحاظ فیلمنامه، بازیگران و خلق موقعیت های جذاب یک سر و گردن از سریالهای دیگر جلوتر بود.
داستان این اثر از لیست سریال های ایرانی درباره پسری به نام منصور است که پس از چند سال از خارج به ایران بازمیگردد او مهندس پلیمر شده و یک طرح عالی برای ارائه و خودکفایی ایران دارد اما در راه خود با موانع روبهرو میشود. از طرفی منصور از طبقه متوسط جامعه بوده و سالها عشق دختری ثروتمند به نام غزل را در دل میپروراند. رنج ها و سردی های زمانه باعث وجود عقده ای از این عشق در دل منصور شده است. داستان به روایت عشق منصور و غزل نیز میپردازد.
23. سریال مرد هزارچهره | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1387
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی اجتماعی
سریال مرد هزارچهره یکی دیگر از بهترین سریالهای ایرانی تلوزیون است. در ادامه همکاریهای موفق مهران مدیری و پیمان قاسمخانی، این دو نفر ساخت سریال ویژه شبکه سه را برای نوورز 87 آغاز کردند. داستان سریال مرد هزار چهره درباره فردی باوجدان، منضبط و قانونمدار به نام مسعود شصتچی بود که بر اثر اشتباهات خودش و حمایت و تشویق دیگران در موقعیتهای شغلی حساس قرار میگرفت و همه چیز را به هم میریخت و در انتها از آنجا میگریخت و دوباره در چاهی دیگر میافتاد.
بنا بر اعلام خود قاسمخانی و حتی تیتراژ سریال، قصه این مجموعه، اقتباسی آزاد از رمان پخمهی عزیز نسین طنز نویس ترکیهای است. مرد هزار چهره با بازی درخشان مهران مدیری یکی از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی ماندگار و محبوب تلویزیون شد و آنقدر مردم از این مجموعه استقبال کردند که مدیری تصمیم گرفت فصل دوم آن را هم با عنوان مرد دو هزار چهره بسازد. در دو فصل این سریال با قشرهای مختلفی همچون پزشکان، پلیس، هنرمندان و فوتبالیستهای شوخیهای تند و تیزی شد که اعتراضات عدهای را در بر داشت. این سریال همچنان در نظر بسیاری از مردم، برترین سریال ایرانی است.
24. سریال سه در چهار
- سال پخش: 1387
- کارگردان: مجید صالحی
- ژانر: کمدی خانوادگی
سه در چهار اولین ساخته مجید صالحی در مقام کارگردان بود که البته رد پای رضا عطاران هم در فیلمنامه آن و هم در سبک کارگردانی و لحن دیده میشد. سه در چهار به قدری تماشایی و ساده از آب درآمده بود که تاکنون بارها از تلویزیون پخش شده است و هر بار هم با استقبال مخاطبان روبهرو میشود. قصهی این اثر از لیست سریال های ایرانی درباره دو خانواده موزی و املشی است که به دلیل مشکلات مالی تصمیم میگیرند در یک خانه زندگی کنند و یک شرکت نظافتی خدماتی بزنند اما آشنایی با فردی به نام مهندس زندگی آنها را دگرگون میکند.
25. سریال ترانه مادری
- سال پخش: 1387
- کارگردان: حسین سهیلی زاده
- ژانر: درام عاشقانه
ترانه مادری سریالی به کارگردانی حسین سهیلیزاده درباره دو پسرعموی کنکوری 18 ساله است که با وجود ارتباط فامیلی نزدیک، اما به دلیل اختلاف خانوادههایشان سالهاست با هم رفت و آمدی ندارند. این دو پسر از یک دانشگاه در تهران قبول و حالا بعد از سالها با اخلاق و رفتارهای هم بیشتر آشنا میشوند.
همکلاسی شدن این دو پسرعمو، باعث میشود آنها با جستجو در گذشته خود با حقایق جدیدی آشنا شوند و در انتها متوجه میشوند با هم برادرند و پدر و مادر واقعیشان از دنیا رفتهاند و خانوادههایشان سالهاست آنها را از هم پنهان میکردهاند. این درام عاشقانه که در آن چهرههای جدیدی چون محسن افشانی، سیاوش خیرابی و بیتا سحرخیز برای اولین بار مقابل دوربین میرفتند از جمله آثار پرمخاطب لیست سریال های ایرانی محسوب میشود.
26. سریال یوسف پیامبر (ع) | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1387
- کارگردان: فرج الله سلحشور
- ژانر: تاریخی مذهبی
برترین سریال ایرانی مذهبی نیمه دوم دهه 80 ، قطعا سریال یوسف پیامبر (ع) است. فرج الله سلحشور این سریال را بر اساس داستان مشهور قرآنی حضرت یوسف ساخت و مصطفی زمانی برای اولین بار در این سریال بازی مقابل دوربین را تجربه کرد. زمانی در این مجموعه در نقش حضرت یوسف ظاهر شد و محمود پاک نیت و کتایون ریاحی هم کاراکترهای حضرت یعقوب و زلیخا را ایفا کردند. ماجرای این اثر از لیست سریال های ایرانی از زمان کودکی و به چاه افتادن او شروع میشد و با نمایش تصاویر دوران جوانی، نوجوانی، نبوت و زندانی شدنش، تا لحظه دیدار پدرش حضرت یعقوب ادامه داشت.
در انتهای مجموعه هم معجزه جوان شدن زلیخا رخ میداد. این سریال مخاطبان پرو پاقرص زیادی در میان علاقهمندان به داستانهای تاریخی و قرآنی برای خود دست و پا کرده بود و تاکنون بارها از شبکههای مختلف تلویزیون بازپخش شده است. همچنین سریال یوسف پیامبر از معدود بهترین سریالهای ایرانی است که توسط چندین شبکه خارجی خریداری و پخش شده است. این سریال در میان محبوب ترین سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی از جایگاه بالایی برخوردار است.
27. سریال جذاب بزنگاه
- سال پخش: 1387
- کارگردان: رضا عطاران
- ژانر: کمدی موقعیت خانوادگی
آخرین حضور رضا عطاران در تلویزیون به عنوان کارگردان، سریال بزنگاه بود که با آثار قبلی او تفاوت داشت و شوخیهای آن سبب شد که این مجموعه با ممیزیهای فراوان روبهرو شود. بزنگاه داستان پیرمردی به نام اوس احمد نانوای معتمد و شریف محله بود که به هنگام پخت نان و در همان نانوایی سکته میکند و میمیرد. بعد از این اتفاق فرزندانش دور هم جمع میشوند تا مراسم ختمی آبرومند برای او برگزار کنند و از طرفی تکلیف ارث و میراثش را هم مشخص کنند. اما با مسائل پیچیدهتری مواجه میشوند و مدام در موقعیتهای کمیک قرار میگیرند.
28. سریال سرزمین مادری
- سال پخش: 1387-1396
- کارگردان: کمال تبریزی
- ژانر: درام، تاریخی، سیاسی، اجتماعی
سریال سرزمین مادری از دیگر سریالهای تلویزیون ایران محسوب میشود که طرفداران زیادی دارد و پس از سالهای توقیف در سال 1402 از تلویزیون پخش میشود. این مجموعه به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی علیرضا طالبزاده ساخته شده و یک جریان سیاسی از سال 1320 تا 1357 خورشیدی را روایت میکند.
داستان سرزمین مادری که سابقا سرزمین کهن نام داشت، حول محور پسری به نام رهی است که در کودکی بر اثر حادثهای از پدر و مادر اصلی خود جدا شده و نزد عموی پدرش که فکر میکند پدر واقعی اوست، بزرگ میشود. رهی پس از مدتی بخشی ار حقایق را میفهمد و نزد مادربزرگ پدریش میرود اما خانواده پدری به جز مادربزرگ، قصد جان او را میکنند. سرانجام پسر که عقاید سیاسی پدرخواندهاش را در سر دارد و خانواده درباری پدریاش را دیده، خانواده مادری مذهبی خود را پیدا میکند و حال که دیگر مردی شده باید درست و غلط را تشخیص بدهد.
29. سریال دلنوازان | لیست سریال های ایرانی
- سال پخش: 1388
- کارگردان: حسین سهیلیزاده
- ژانر: اجتماعی خانوادگی
سریال خاطرهانگیز «دلنوازان» یکی از بهترین سریالهای ایرانی است که حسین سهیلیزاده آن را در سال 1388 ساخت. داستان این سریال در مورد زنی به نام رعنا است که دو فرزند از همسر سابق خود دارد. یکی از فرزندان او به نام ستایش در کودکی ربوده شد. رعنا با اینکه مجددا ازدواج کرده اما هنوز هم بهدلیل گم شدن دخترش غمگین است. تا اینکه دختری به نام یلدا ادعا میکند فرزند گمشده رعناست. با گذشت زمان و انجام آزمایشات متعدد مشخص میشود این ادعا دروغ بوده و هدف چیز دیگری است. در این بین فرزند پسر رعنا عاشق این دختر شده و داستان برترین سریال تلویزیونی ایرانی وارد مسیر جدیدی میشود. از بازیگران این سریال میتوان به سحر قریشی، شاهرخ استخری، پرویز فلاحیپور، فریبا نادری، سیاوش خیرابی و حدیث میرامینی اشاره کرد.
30. سریال برتر ایرانی پنجمین خورشید
- سال پخش: 1388
- کارگردان: علیرضا افخمی
- ژانر: خوانوادگی ماورایی
سریال «پنجمین خورشید» یکی از سریال های تلویزیونی ایرانی در ماه رمضان سال 1388 بود. روایت داستان این سریال بهیاد ماندنی از سال 1364 آغاز شد و با سفر در زمان به سال 1388 رسید. این سریال جزء بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی بود که ماجرایی ماورایی داشت. محسن و همایون دو دوست صمیمی بودند که با پیدا کردن یک کتیبه قدیمی میتوانستند در زمان سفر کنند. محسن با کتیبه به 24 سال بعد رفت و آنجا عاشق دختری به نام هما میشد. اما فرصت او کوتاه بود و باید به زمان اصلی خودش برمیگشت.
پخش این سریال در سال 1388 با سر و صدای زیادی همراه بود. برخی از مخاطبین آن را یکی از بهترین سریال های ایرانی میدانستند. از بازیگران آن باید به شبنم قلیخانی، حمید گودرزی، مریم کاویانی، شهرام قائدی و پندار اکبری اشاره کرد.
31. سریال عید امسال
- سال پخش: 1388
- کارگردان: سعید آقاخانی
- ژانر: کمدی
سریال بعدی که در لیست سریال قشنگ تلویزیون ایرانی برای شما قرار میدهیم، عید امسال است. این سریال در سال 1387 ساخته و در نوروز 1388 پخش شد. سعید فرهادی نویسندگی سریال را برعهده داشت و بازیگرانی همچون: مجید صالحی، مهران غفوریان، علی صادقی، بهنوش بختیاری محسن قاضیمرادی و بیتا سحرخیز در آن حضور داشتند. داستان عید امسال حول محور خانواده عباس آقا میگردد که عید نوروز را چگونه میگذرانند.
32. سریال در چشم باد | برترین سریال های ایرانی
- سالهای پخش: 1388-1389
- کارگردان: مسعود جعفری جوزانی
- ژانر: ملودرام، حماسی، تاریخ
سریال در چشم باد را میتوان شاهکاری در میان بهترین سریال های ایرانی تلویزیون دانست. ساخت این سریال 5 سال به طول انجامید و بودجهای برابر با 12 میلیارد تومان برای آن صرف شد. این سریال یکی از بزرگترین پروژههای سریالسازی تلویزیون و از بهترین سریال های ایرانی تاریخ است که به وقایع سیاسی-اجتماعی سه دوره حساس تاریخ ایران میپردازد. سریال در چشم باد با کسب متیاز 7.8 از 10 یکی از بهترین سریال های ایرانی در imdb به شمار میرود.
داسان سریال با خانواده ایرانی آغاز میشود که در یکی از شهرهای شمالی ایران زندگی میکنند. در ابتدا قیام میرزا کوچک خان جنگلی را داریم، و سپس با مهاجرت این خانواده به تهران با تاریخ دوران قاجار، پهلوی و درنهایت جمهوری اسلامی و جنگ ایران و عراق آشنا میشویم. در این سریال پرطرفدار ایرانی بیش از 150 بازیگر در نقشهای اصلی حضور دارند که از میان آنان میتوانیم پارسا پیروزفر، کامبیز دیرباز، سعید نیکپور، ماهچهره خلیلی، سحر جعفری جوزانی و … را نام ببریم.
33. سریال های ایرانی هوش سیاه 1 و 2
- سال پخش: 1389 و 1392
- کارگردان: مسعود آبپرور
- ژانر: پلیسی جنایی
مسعود آبپرور سابقه خوبی در ساخت و نگارش آثار پلیسی معمایی داشت، در سال 1389 با هوش سیاه سبک جدیدی از سریالهای پلیسی را وارد تلویزیون کرد. سریال های ایرانی پلیسی تا قبل از هوش سیاه بیشتر درگیر قاچاق موادمخدر و قتل و سرقت بودند، اما در هوش سیاه یک ضدقهرمانی درست و حسابی و قدر با هوش خارقالعادهی خود به سیستمهای اطلاعاتی نفوذ و ضمن جاسوسی و جنایت، به راحتی رد خود را پاک میکرد. این سریال برترین سریال ایرانی دهه 80 بود که به موضوع جرایم سایبری میپرداخت.
البته در کنار خط اصلی داستان این سریال، به تعدادی از جرایم رایانهای و مجازی هم اشاره میشد که در نوع خود جالب بود. یکی از دلایل استقبال بسیار زیاد مخاطبان از هوش سیاه، وجود یک پلیس قدرتمند با بازی حسین یاری و یک خلافکار باهوش با بازی کیکاووس یاکیده بود. در ادامه فصل اول و به دلیل اقبال زیاد از این مجموعه، فصل دوم آن هم با ساختاری مشابه سریال فرار از زندان ساخته شد که آن هم بیننده فراوانی را به خود جذب کرد و تبدیل به یکی از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی شد.
34. سریال تاریخی ایرانی مختارنامه | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1389
- کارگردان: داوود میرباقری
- ژانر: تاریخی حماسی
معرفی سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی دهه 80 را با سریال مختارنامه به پایان میبریم. در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود، صدا و سیما یکی از سریال های ایرانی ماندگار خود را روی آنتن شبکه یک برد. ماجرایی که داود میرباقری آن را با تعداد زیادی از بهترینهای سینما و تلویزیون ایران روایت میکرد. مختارنامه به مقاطع حساس و مهمی از زندگی مختار ثقفی میپرداخت و در بخشهای انتهایی واقعه عاشورا و قیام مختار برای گرفتن انتقام سیدالشهدا از بنی امیه را به تصویر میکشید.
مختارنامه یکی از بهترین سریالهای تاریخی ایرانی ، هم جزو آن دسته از سریال های ایران است که به دفعات به شکل مینی سریال، فیلم سینمایی و مجموعه کامل از شبکههای مختلف سیما تکرار شده است. این سریال برترین سریال ایرانی است که به واقعه عاشورا پرداخته و امروزه نیز از آن به عنوان یکی از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون یاد میشود.
35. سریال سه دونگ، سه دونگ
- سال پخش: 1389-1390
- کارگردان: شاهد احمدلو
- ژانر: کمدی، خانوادگی
سه دونگ، سه دونگ از جمله سریال های پرطرفدار ایرانی به کارگردانی شاهد احمدلو بود که علیرضا مسعودی و سید نیما حسننیا نویسندگی آن را برعهده داشتند. این اثر بازیگرانی همچون زنده یاد سیروس گرجستانی، محمد کاسبی، مرجانه گلچین، جواد عزتی و طی 26 قسمت از شبکه تهران به روی آنتن رفت. سه دونگ، سه دونگ علاوه بر اینکه سریالی پربازیگر بود، داستان جالبی نیز داشت و شخصیتها توانسته بودند ارتباط خوبی با مخاطب بگیرند.
داستان این اثر از لیست سریال های ایرانی تلویزیون درباره نصرت عشقی صاحب یک مغازه نانوایی اشت که سه پسر و یک دختر دارد. او زندگی آرامی را در کنار همسرش سپری میکند تا اینکه یکی از دوستانش که از قضا سه دونگ مغازه نانوایی را با او شریک است، از ایتالیا به ایران میآید. در این بین اتفاقاتی پیش میآید که خانواده عشقی تصمیم به مهاجرت میگیرند.
برترین سریال های ایرانی در دهه 90
دهه 90، با محدودیتها و ممیزیهای عجیب و غریب تلویزیون آغاز شد و بسیار از کارگردانان خلاق و مطرح تلویزیون، از این رسانه کوچ کردند و عطای کار در صداوسیما را به لقایش بخشیدند. در دهه 90 تعداد آثاری که بتوانند بصورت میلیونی با مخاطبان ارتباط برقرار کنند، به سختی به تعداد انگشتان دو دست میرسد.
1. سریال برتر ایرانی ساختمان پزشکان | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1390
- کارگردان: سروش صحت
- ژانر: کمدی اجتماعی
فهرست سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی دهه 90 را یا سریالی طنز و دوستداشتنی آغاز میکنیم. در اوایل دهه نود، سروش صحت با فیلمنامهای از پیمان و مهراب قاسمخانی یک کمدی اجتماعی درجه یک ساخت. این مجموعه که خانم شیرزاد آن نقل محافل شده بود و همه در خیابان و کوچه و بازار تکیهکلامهای او را تقلید میکردند، ماجرای زندگی دکتر نیما افشار بود که در یک ساختمان پزشکان مشغول به فعالیت و مشاورههای روانشناختی بود. هر اپیزود از این سریال، بخشی از مشکلات فرهنگی اجتماعی مردم ایران و مسئولین را با نگاهی انتقادی طنز به تصویر میکشید.
2. سریال پنج کیلومتر تا بهشت
- سال پخش: 1390
- کارگردان: علیرضا افخمی
- ژانر: ماورائی، درام، عاشقانه
این اثر از بهترین سریالهای ایرانی داستانی متفاوت را روایت میکند. پیش از این فیلم او یک فرشته بود را از علیرضا افخمی دیدیم. پنج کیلومتر تا بهشت نیز با ژانری متفاوت و ماورائی در ماه رمضان توانست مخاطبان را به خود جذب کند. داستان این اثر از برترین سریال های ایرانی درباره پسری به نام امیرحسین است که در شرکت همایون فرزین کار میکند. او از کودکی در خانه فرزین بزرگ شده و عاشق دختر او آیداست. روزی پسر فرزین که از امیرحسین نفرت دارد به دلیل اختلاف با پدرش از شرکت دزدی میکند. در همان حین امیرحسین سر میرسد و آنها ضربه ای به سر او میزنند که باعث به کما رفتن پسر میشود. حال روح امیرحسین آگاه از همه چیز است.
3. بهترین سریال ایرانی نابرده رنج | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1390
- کارگردان: علیرضا بذرافشان
- ژانر: کمدی خانوادگی
اگر به لیست برترین سریال های تلویزیونی ایرانی دهه 90 نگاه کنیم قطعا سریال خاطرهانگیز «نابرده رنج» را باید برترین سریال تلویزیونی ایرانی معرفی کرد. این سریال به کارگردانی علیرضا بذرافشان و تهیهکنندگی مجید مولایی در زمان پخش خود یکی از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی بود. هنوز هم وقتی سریال نابرده رنج در نوبت پخش مجدد قرار میگیرد مخاطبان زیادی آن را دنبال میکنند.
داستان این سریال محبوب در مورد فردی به نام اسد است. او بهدلیل قاچاق کالا به زندان افتاده که با داستانی نوشته پدرش مواجه میشود. پدر اسد در آن داستان از گنجی خانوادگی حرف میزند و به پسرش توصیه میکند به دنبال آن گنج بسیار با ارزش برود. اسد بهدلایلی آزاد شده و با دوستش عماد راهی یافتن گنج میشوند. آنها برای پیدا کردن میراث خانوادگی اسد مشکلات زیادی را از سر میگذرانند که داستان سریال نابرده رنج را شکل میدهد.
سیاوش طهمورث، شکامبیز دیرباز، سام درخشانی، سحر دولتشاهی، مینا جعفرزاده، میلاد کیمرام و ثریا قاسمی از بازیگران این سریال هستند.
4. سریال های ایرانی پایتخت | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1399-1390
- کارگردان: سیروس مقدم
- ژانر: کمدی خانوادگی
پایتخت قطعا یکی از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی دهه اخیر و یکی از ماندگارترین سریال های ایرانی تاریخ تلویزیون است که نزدیک به یک دهه (در مقاطع مختلف) روی آنتن تلویزیون بوده و هنوز هم زمزمههای ساخت فصل هفتم آن وجود دارد. این سریال که اولین مجموعه شش فصلی صداوسیما به حساب میآید، ماجرای خانواده نقی معمولی و پسرخالهاش ارسطو عامل است و پیرامون اتفاقات کمدی و شیرینی است که برای خانواده و دوستانشان رخ میدهد. آخرین فصل از پایتخت نوروز 99 از شبکه یک تلویزیون پخش شد و با توجه به استقبال مردم و علاقه تلویزیون و سازندگانش، احتمال دارد فصل هفتم آن ساخته و پخش شود. بسیاری از علاقمندان به سریالهای تلویزیونی، سریال پایتخت را برترین سریال ایرانی میدانند.
5. سریال از یاد رفته
- سال پخش: 1390
- کارگردان: فریدون حسنپور
- ژانر: اجتماعی، عاشقانه
از یاد رفته یکی از آثار لیست سریال های ایرانی است که باید از آن یاد کنیم. سریال نخستین بار از شبکه یک سیما پخش شد. این اثر از سریال های ایرانی تلویزیون در محیط گیلان اتفاق میافتد و معناهای عمیقی را با روایتی ساده در خود پنهان کرده است. داستان سریال درباره دختری به نام گلرخ است که خانواده ثروتمندی دارد و در روستایی زندگی میکند. او عاشق مرتضی پسر فقیری که استعداد عالیای در درس خواندن دارد، میشود. پدر مرتضی میمیرد و حال او باید مشکلات زندگی را به دوش بکشد. از طرف دیگر راز گلرخ نیز بر خانواده او آشکار میشود و پس از کش و قوسهای فراوان راضی به این ازدواج میشوند. حال گلی و مرتضی باید از پس زندگی سخت خود بربیایند.
6. سریال زمانه | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1391
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: درام، عاشقانه، اجتماعی
یکی از بهترین سریالهای ایرانی که بسیار پرطرفدار بود سریال زمانه است. سریال زمانه علاوه بر روایت داستانی عاشقانه و متفاوت، پندهای اجتماعی زیادی نیز دارد. داستان زمانه درباره پسری به نام بهزاد است که عمویش را برای مرگ پدرش سرزنش و از او شکایت میکند. او به همین دلیل دخترعمویش که سالها عاشق اوست ترک کرده و با دختری به نام ارغوان آشنا میشود. او و ارغوان علیرغم مخالفت های خانواده با یک دیگر ازدواج میکنند اما این عشق پنهانی برای آنها رسوایی به بار میآورد.
7. سریال دودکش
- سال پخش: 1392
- کارگردان: محمدحسین لطیفی
- ژانر: کمدی خانوادگی
دودکش را شاید بتوان تنها سریال رمضانی موفق و بسیار محبوب دهه نود و از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون نامید. محمدحسین لطیفی که سابقه ساخت سریال های تلویزیونی بسیار موفق و ماندگاری را در کارنامه دارد، در رمضان سال 92 سریال خانوادگی دودکش را با رگههای کمدی برای شبکه یک سیما ساخت. این سریال ماجرای زندگی خانوادههای مشتاق و سوزنچیان بود که تلاش میکردند به کمک یکدیگر مخارج روزمره زندگی خود را تامین کنند و در این راه با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم میکردند و موقعیتهای طنز شکل میگرفت.
8. سریال همه چیز آن جاست
- سال پخش: 1393
- کارگردان: شهرام شاه حسینی
- ژانر: درام، عاشقانه
همه چیز آن جاست به کارگردانی شهرام شاه حسینی یکی از بهترین سریال های ایرانی تلویزیون با حضور بازیگران خوب کشورمان است. تم سریال آموزنده است و داستان خانواده ای را بیان میکند که کارآگاه تولیدی آنها به دلیل ورود اجناس خارجی ورشکست شده است. فیلم بر روی زندگی شخصیت های مختلف تمرکز دارد.
9. سریال کیمیا
- سال پخش: 1394
- کارگردان: جواد افشار
- ژانر: درام، عاشقانه، تراژدی، تاریخی
از دیگر سریالهای لیست سریال های ایرانی باید به کیمیا طولانی ترین سریال پس از سریال نقطه چین که مجموعا 110 قسمت داشت، اشاره کنیم. داستان این سریال تلویزیونی ایرانی درباره دختری به نام کیمیا است که زندگی پر فراز و نشیب او از دهه 50 تا زمان حال نشان داده میشود. در واقع این سریال مروری بر وقایع ایران نیز دارد.
10. سریال پریا
- سال پخش: 1395
- کارگردان: حسین سهیلیزاده
- ژانر: درام، رمانتیک، پزشکی
در ادامه لیست اسم سریال های ایرانی باید از پریا یاد کنیم که طی 36 قسمت از شبکه سه سیما پخش شد و چند کلیشه را شکست. اولین کلیشه مربوط به ازدواج زن مطلقه و پسر مجرد بود. دومین کلیشه نیز اختلاف سنی زوجین خصوصا بزرگتر بودن زن از مرد را نشان داد که در سریال شکسته شد و سومین کلیشه درباره بیماری ایدز بود. داستان درباره زنی به نام پریا است که پس از چندسال دوری از کشور خود، بازمیگردد و قصد دارد روابط خود را با فرزندانش که آنها را ترک کرده بهبود ببخشد. در این میان پسرخاله او کیوان که مجرد و کوچکتر از اوست به پریا ابراز علاقه میکند.
11. سریال لیسانسهها 1 و 2 | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1396-1395
- کارگردان: سروش صحت
- ژانر: کمدی اجتماعی
معرفی بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی را با سریال لیسانسهها ادامه میدهیم. سروش صحت پس از ساخت چندین سریال متفاوت با سبکی جدید، بالاخره بهترین سریالش را با هوتن شکیبا و شخصیت درخشان حبیب ساخت. این اثر از بهترین سریالهای ایرانی که لیسانسهها نام داشت ماجرای زندگی و مشکلات سه جوان لیسانسه به نامهای حبیب، مسعود و مازیار و خانوادههایشان بود. استقبال از این مجموعه سبب شد تا فصل دوم و سوم آن هم ساخته شود و بسیاری از جوایز جشن حافظ را در سال های 96 و 97 درو کند. فصل سوم این سریال با نام فوقلیسانسهها تولید و پخش شد و با اعلام سروش صحت در انتهای فصل سوم برای همیشه به پایان رسید. توقف ساخت به موقع سبب شد این سریال بتواند همچنان از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی باقی بماند.
12. سریال دلدادگان
- سال پخش: 1397
- کارگردان: منوچهر هادی
- ژانر: درام، عاشقانه
یکی از برترین سریال های ایرانی دهه 90 سریال دلدادگان است که به شدت مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. این سریال در ابتدا قرار بود با نام پاهای بی قرار پخش شود که بعدها نام آن تغییر کرد. سریال سه فصل جداگانه دارد که به هم مرتبط هستند. فصل اول در زمان حال اتفاق میافت، فصل دوم به گذشته و زمان انقلاب رفته و سرگذشت شخصیت ها را روایت میکند. در فصل سوم باز هم در زمان حال هستیم تا عاقبت شخصیت ها را ببینیم. این اثر از بهترین سریالهای ایرانی درباره دختری به نام ارغوان است که به خواست مادر خود افسانه باید به پسری با نام امیر نزدیک شود تا افسانه را به نقشه هایش برساند.
13. کوبار ؛ از لیست سریال های ایرانی
- سال پخش: 1397
- کارگردان: فریدون حسن پور
- ژانر: درام، اجتماعی، داستانی
در فهرست پرمخاطب ترین سریال های ایرانی تلویزیون باید به یکی دیگر از آثار فریدون حسن پور یعنی کوبار اشاره کنیم. این اثر مجموعا 35 قسمت دارد و این بار آقای حسن پور سری به ارتفاعات ارتفاعات دیلمان، سیاهکل میزند. حتی نام این مجموعه که به معنی باران کوهی هست نیز از لوکیشن آن الهام گرفته است. پژمان بازغی، ارمیا قاسمی، ترلان پروانه، مهران غفوریان، پیام دهکردی و… از بازیگران این اثر هستند.
کوبار از شبکه دوم سیما پخش شد و داستان آن حول محور یک معلم جوان و تازه کار به نام ستار است که برای تدریس باید به ارتفاعات دیلمان برود. او از این اتفاق ناراضی است تا اینکه به محل خدمت خود میرسد و در آنجا با یک پزشک به نام عباس آشنا میشود. عباس کمکم ستار را با محیط روستا و مردمان آن آشنا میکند و ستار نیز از موضع اولیه خود پایین میآید و رشد روحی زیادی میکند.
14. سریال نون خ 1 و 2 | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1399-1398
- کارگردان: سعید آقاخانی
- ژانر: کمدی خانوادگی
یکی از بهترین سریال های ایرانی 98 که به تازگی توجه مردم را به خود جلب کرده و از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی به حساب میآید، سریال نون خ و ماجرای نورالدین خانزاده و اقوام و همولایتیهایش است. سعید آقاخانی نوروز سال 98 با سریال نون خ مهمان خانه مخاطبان شد و کاراکترهای شیرین کرمانشاهی و کرد این سریال آنقدر به دل مردم نشست که بعد از مدتها شاهد بودیم تکیه کلامهای شخصیتهای این سریال در میان مردم و در فضای مجازی دست به دست میشود. فصل دوم نون خ بلافاصله پس از فصل اول با طرح قصه زلزله کرمانشاه و سرپل ذهاب دوباره با لحنی طنز و جذاب مشکلات و معضلات این مردمان را به تصویر کشید تا نزد مخاطبان به یکی ازمحبوب ترین و بهترین سریال های ایرانی تبدیل شود. این از بهترین سریال های ایرانی 99 نیز بود که به موضوع زلزله سرپل ذهاب پرداخته است.
بهترین سریال های ایرانی اخیر
تلویزیون در سال 1400 بهدلیل تعطیلی سینماها تلاش زیادی کرد تا سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی را تولید کند. هرچند عده زیادی معتقدند ممیزیهای زیاد و موضوعات تکراری باعث شده تا دیگر شاهد پخش برترین سریال تلویزیونی ایرانی نباشیم. اما باید چندین سریال پرطرفدار پخش شده در سالهای اخیر را بهعنوان برترین سریال های ایرانی در این لیست بگذاریم.
1. سریال احضار | بهترین سریال های ایرانی
- تاریخ پخش: 1400
- کارگردان: علیرضا افخمی
- ژانر: ملورام ماورایی
احضار یکی از سریالهای پخش شده در ماه رمضان سال 1400 است. این سریال پس از سالهای زیادی به موضوع ماورایی در ماه رمضان پرداخت. علیرضا افخمی کارگردان سریال احضار معتقد بود این سریال یکی از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی است. میزان 41 درصدی رضایت مخاطبین از پخش این سریال نشان میدهد که تصورات کارگردان تا حدودی درست از آب درآمده است.
علی دهکردی، آرش مجیدی، رضا توکلی، افسانه چهره آزاد، غزال نظر، مریم سرمدی، نسرین نکیسا و رضا امامی از بازیگران این سریال مناسبتی بهشمار میآیند.
2. سریال بوتیمار | بهترین سریال های ایرانی
- تاریخ پخش: 1400
- کارگردان: علیرضا نجف زاده
- ژانر: کمدی خانوادگی
سریال ایرانی تلویزیونی بوتیمار به کارگردانی علیرضا نجف زاده یکی از سریال های پخش شده در سال 1400 و از بهترین سریال های ایرانی جدید محسوب میشود. این سریال ژانری کمدی خانوادگی داشته و با ایجاد موقعیت های طنز به موضوع کرونا و مشکلات آن در غالب قصه ای خانوادگی پرداخته است. از بازیگران آن میتوان مرجانه گلچین، حمید لولایی، علی صبوری، اشکان اشتیاق، هدایت هاشمی و مهران رجبی را نام برد.
3. سریال دودکش 2 | برترین سریال های ایرانی
- تاریخ پخش: 1400
- کارگردان: برزو نیک نژاد
- ژانر: کمدی اجتماعی
در معرفی بهترین سریال های ایرانی جدید باید به سریال دوستداشتنی «دودکش 2» اشاره کنیم. فصل دوم این سریال یکی از بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی به کارگردانی برزو نیکنژاد ساخته شد و با اضافه شدن چندین بازیگر جدید داستان زندگی فیروز مشتاق را روایت میکند. سریال دودکش 2 بهدلیل کسب درصد بالایی از رضایت مخاطبین توانست به یکی از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی سال 1400 تبدیل شود. از بازیگرانی که در این فصل از سریال حضور داشتند میتوان به سیما تیرانداز، امیرحسین رستمی، هومن برقنورد، نگار عابدی، بهنام تشکر، الهام اخوان و مریم سعادت اشاره کرد.
4. سریال گاندو 2
- تاریخ انتشار: 1400
- کارگردان: جواد افشار
- ژانر: امنیتی پلیسی
سریال «گاندو 2» یکی از برترین سریالهای تلویزیونی ایرانی است که پس از وقفه کوتاهی پخش آن با انتشار سری اول آغاز شد. این سریال امنیتی پلیسی با وجود مخاطبین زیاد، مخالفین سرسختی هم داشت. پخش ابتدایی فصل دوم آن از 30 اسفند 1399 آغاز شد و جزء سریالهای نوروزی شبکه سه سیما بود. اما برخی از دولتمردان با نزدیک شدن به انتخابات پخش آن را مناسب نمیدانستند. بنابراین سریال گاندو 2 برترین سریال تلویزیونی ایرانی موقتا متوقف شد. از تاریخ 31 تیر ماه 1400 سریال گاندو 2 پخش خود را آغاز کرد.
5. سریال افرا
- تاریخ پخش: 1400
- کارگردان: بهرنگ توفیقی
- ژانر: درام خانوادگی اجتماعی
سریال «افرا» یکیدیگر از بهترین سریال های ایرانی پخش شده در سال 1400 است. این سریال توانست درصد بالایی از رضایت مخاطبین را کسب کند. سریال افرا به موضوع محیطزیست و مشکلات زندگی یک محیطبان پرداخت و بهعنوان برترین سریال تلویزیونی ایرانی بسیار تاثیرگذار بود. از بازیگران این سریال باید به حضور درخشان مهدی سلطانی، پژمان بازغی، روزبه حصاری، هامون سیدی، مینا وحید، نسرین بابایی، سارا باقری، علیرضا آرا و اسماعیل محرابی اشاره کرد.
6. سریال زیر خاکی 1، 2 و 3
- سالهای پخش: 1399-1401
- کارگردان: جلیل سامان
- ژانر: کمدی، تاریخی
مجموعه تلویزیونی زیرخاکی یکی از بهترین سریال های ایرانی است که از شبکه یک سیما پخش میشد. فصل اول این سریال در بهار 1399 به روی آنتن رفت و با استقبال گسترده مردم، سازندگان به فکر ساخت فصل دوم افتادند. فصل سوم این سریال خوب ایرانی نیز در نورورز 1401 ز شبکه یک پخش شد.
داستان این مجموعه در دهه 1350 و 1360 شمسی روایت میشود. فریبرز باغبیشته مردی است که به دنبال زیرخاکی میگردد و در این حین با مسائل بسیاری از جمله دستگیری به جرم پخش اعلامیه، کمک به تعمیر موشک و … دستگیر میشود. پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، رایان سرلک، نادر فلاح و اصغر نقیزاده از بازیگران این مجموعه هستند.
7. سریال هم سایه | بهترین سریال های ایرانی تلویزیون
- سال پخش: 1400
- کارگردان: محمد حسین غضنفر
- ژانر: ملودرام، عاشقانه، جنایی
در سال 1400 شاهد یکی از بهترین سریال های ایرانی جدید یعنی همسایه بودیم. این سریال از شبکه سوم سیما و طی 45 قسمت پخش شد. نویسندگان همسایه تهمینه بهرام و ارسلان امیری بودند. این اثر کمی متفاوتتر از دیگر سریالهای ایرانی عمل کرده و به سراغ ماجرایی نو رفته است. داستان همسایه درباره دغدغه و مشکلات مهاجران افغانستانی است که با نژادپرستی روبهرو میشوند.
8. سریال گیلدخت ؛ از بهترین سریال های تلویزیونی ایرانی
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: مجید اسماعیلی
- ژانر: تاریخی، درام، عاشقانه
سریال ایرانی تلویزیونی گیلدخت جز سریالهای تاریخی ایرانی است که به دوره قاجار برمیگردد. مجید اسماعیلی کارگردانی و مجید آسودگان نویسندگی این اثر را برعهده داشتند.
داستان گیلدخت روایت عاشقانه دختری نازپرورده و اصیل به نام گیلدخت و اسماعیل میرشکار شجاع است. خانواده گیلدخت دچار چالشهایی میشود و او باید با تلاش فراوان از مشکلات سربلند بیرون آید.
9. سریال آتش و باد
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: مجتبی راعی
- ژانر: عاشقانه، درام، اکشن
آتش و باد از جمله بهترین سریال های تلویزیونی است که به کارگردانی مجتبی راعی و نویسندگی منصور براهیمی و عبدالرسول گلبن ساخته شد. این سریال با تم تاریخی و عاشقانه خود توانسته مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
داستان آتش و باد به جریانهای پیش از مشروطه میپردازد و به تسلط انگلیسیها و درگیریهای ایرانیان با آنها بر سر خاک کشور و منابع آن میپردازد. در این میان داستان عاشقانه ای نیز روایت میشود.
محبوب ترین سریال های نمایش خانگی
حال که با سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی آشنا شدیم، بهتر است نگاهی به سریالهای شبکه نمایش خانگی بیندازیم. این روزها سریال های نمایش خانگی طرفداران زیادی در میان علاقمندان به فیلم و سینما پیدا کرده است. در این قسمت از مقاله به پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی نگاهی داشتهایم و مطرحترین و برترین سریالهای ایرانی پر مخاطب را برایتان معرفی میکنیم. مدیومی که از سال 90 کار خود را در کشورمان آغاز کرد و حالا با سرازیر شدن هنرمندان و سینماگران، به مهمترین موقعیت برای ساخت و پخش سریال های ایرانی تبدیل شده است.
1. سریال نمایش خانگی قلب یخی | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1393-1389
- کارگردان: محمدحسین لطیفی
- ژانر: پلیسی، جنایی
قلب یخی اولین مجموعه در جدول پرطرفدارترین سریالهای شبکه خانگی است. این مجموعه در 3 فصل تولید شده که کارگردانی دو فصل اول را محمدحسین لطیفی و فصل نهایی را سامان مقدم بر عهده داشته است. انتشار این مجموعه از سال 89 شروع و در سال 93 خاتمه یافت. داستان این مجموعه پلیسی حول محور چند آدم ربایی، قتل و مافیای عتیقه و مواد مخدر بود و بر اساس معماهایی که این وقایع را به یکدیگر پیوند میدهد، شکل میگرفت. فصل اول و دوم به دلیل پرداختن به مدلها و مزونهای لباس زیرزمینی و همچنین گروههای شیطان پرستی و فراماسونری با جرح و تعدیلهای زیادی از طرف وزارت ارشاد مواجه شد و همین امر سبب شد تا حامد عنقا و محمدحسین لطیفی داستان سریالشان را نیمهتمام رها کنند و عطای سریالسازی در شبکه نمایش خانگی را به لقایش ببخشند!
اما تهیهکنده این اثر از بهترین سریالهای ایرانی تسلیم نشد و فصل سوم را با تیم جدید ساخت که با استقبال خوبی روبهرو و تبدیل به یکی از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی شد. هنرمندان بسیاری در این مجموعه ایفای نقش داشتهاند. در فصل اول و دوم حمید فرخنژاد، حمید گودرزی، الناز شاکردوست، مهراوه شریفینیا، نسرین مقانلو و امین حیای ایفای نقش میکردند. اما با تغییر کارگردان و نویسنده در فصل سوم، بازیگران هم تغییر کردند و بزرگانی چون مهران مدیری، هدیه تهرانی، رضا عطاران، رضا کیانیان، طناز طباطبایی، امیر آقایی، هانیه توسلی و مازیار فلاحی بازیگران این مجموعه بودند.
2. سریال نمایش خانگی قهوه تلخ | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1390-1389
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی فانتزی تاریخی
قهوه تلخ دومین فیلم در فهرست بهترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی است. مهران مدیری کارگردانیست که کارنامه پرکاری در ردهبندی پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی دارد. قهوه تلخ یکی از آثار این کارگردان نامی است که در سال انتشار خود، رکورد خارقالعادهای را ثبت کرد و بنا بر اعلام سازندگان و پخشکنندگان این اثر، تیراژهای عجیب و غریب 3 میلیونی داشت. فروش میلیونی قهوه تلخ درحالی قابل تقدیر و یک رکورد دستنیافتنی محسوب میشود که بدانیم سریالهای پرطرفداری چون شهرزاد و عاشقانه و همگناه در بهترین حالت فروش خود به سختی به بالای پانصد هزار نسخه رسیدند. شاید اگر در زمان پخش قهوه تلخ پلتفرمهایی مثل فیلیمو و نماوا وجود داشتند رکورد تماشای این پلتفرمها با اختلاف دست قهوه تلخ بود! قهوه تلخ پرفروش ترین سریال نمایش خانگی است.
مهران مدیری در این مجموعه 102 قسمتی از گروه بازیگران همیشگی خود، سیامک انصاری، محمدرضا هدایتی، برزو ارجمند، ساعد هدایتی، سعید پیردوست، سحر زکریا و فلامک جنیدی استفاده کرده است. قهوه تلخ مضمونی فانتزی تاریخی دارد و به داستان یک استاد تاریخ (نیما زند با بازی سیامک انصاری) میپردازد که در حین تحقیقات خود در زمان سفر کرده و به دورهای که در مورد آن تحقیق میکرده است، پا میگذارد. ابتدا فکر میکند در رویا به سر میبرد، اما پس از چندی با حقیقت کنار آمده و به زندگی در کنار درباریان نادانی که با آنها مواجه شده است، تن در میدهد. طنز برنده سریال آن را تبدیل به برترین سریال ایرانی در شبکه نمایش خانگی کرد.
3. سریال خانگی ایرانی ساخت ایران | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1391-1390
- کارگردان: محمدحسین لطیفی
- ژانر: کمدی معمایی
ساخت ایران یکی دیگر ازپرطرفدارترین و بهترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی در ابتدای دهه 90 شمسی به شمار میآید. این مجموعه که در ژانر طنز و کارگردانی محمد حسین لطیفی (فصل اول) و برزو نیکنژاد (فصل دوم) ساخته شده، شامل 40 قسمت است. داستان در مورد دزد خردهپایی به نام غلامحسین ( با بازی امین حیایی) است که یک پاسپورت پیدا کرده و طی ماجرایی با پاسپورت به پاریس سفر میکند و حوادث فیلم را رقم میزند. امین حیایی، محمدرضا گلزار، فرهاد اصلانی، پاملا الکیک، گوهر خیراندیش، الیکا عبدالرزاقی، بهنام تشکر، بهاره رهنما و پیر داغر از بازیگرانی هستند که در این مجموعه نقشآفرینی کردند.
استفاده از سوپراستارها در ساخت این سریال و دستمزد آنها حواشی زیادی برای این مجموعه به همراه داشت که از جمله آنها میتوان به دستمزد نجومی 800 میلیون تومانی محمدرضا گلزار اشاره کرد. پس از استقبال از فصل اول سریال و تبدیل شدن آن به یکی از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی، ساخت فصل دوم این سریال در سال 96 آغاز شد. فصل دوم ساخت ایران 22 قسمت بود و نتوانست موفقیتی که فصل اول آن کسب کرده بود را به دست آورد. پخش فصل سوم آن نیز از مدتی پیش آغاز شده است.
4. سریال ایرانی پخش خانگی شاهگوش
- سال پخش: 1392
- کارگردان: داوود میرباقری
- ژانر: کمدی خانوادگی
در فهرست برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی نام سریال شاهگوش نیز به چشم میخورد. شاهگوش مجموعه نمایشی طنزی به کارگردانی سید داوود میرباقری و تولید شده در سال 92 است. داستان شاهگوش در مورد یک کلهپز عاشق تیم استقلال است که دخترش یک خواستگار پرسپولیسی دارد. کلهپز که با ازدواج دخترش مخالف است، طی یک تصادف کشته میشود و معمای مرگ ناگهانی او محور اصلی داستان را میسازد. بیشتر داستان سریال شاهگوش در کلانتری 110 ملت رخ میدهد و کاراکترهای بامزه لحظات مفرحی را برای تماشاگر فراهم میکنند.
فرهاد اصلانی، محسن تنابنده، مرجانه گلچین، حمیدرضا آذرنگ، احمد مهرانفر، طناز طباطبایی، شهرام حقیقت دوست، سیروس گرجستانی، الهام پاوهنژاد هانیه توسلی و رضا کیانیان از بازیگران این مجموعه هستند. این مجموعه جوایز زیادی از جمله تندیس بهترین بازیگر مرد برای محسن تنابنده در چهاردهمین جشن دنیای تصویر، تندیس بهترین بازیگر زن برای مرجانه گلچین، تندیس بهترین مجموعه تلویزیونی برای مهران برومند و یاس زرین بهترین بازیگر مرد برای محسن تنابنده را به همراه داشته و آن را به یکی از برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی تبدیل کرده است.
5. سریال شبکه خانگی شهرزاد | بهترین سریال های ایرانی
- سال پخش: 1397-1394
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: عاشقانه، تاریخی، جنایی
معرفی بهترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی را با سریال شهرزاد ادامه میدهیم. در میان سریالهای نامبرده، به جرئت میتوان از شهرزاد به عنوان پرفروشترین و پربیننده ترین سریال نمایش خانگی ایران یاد کرد. این مجموعه به کارگردانی حسن فتحی، کارگردان سریالهای موفقی همچون شب دهم و مدار صفر درجه، در 3 فصل منتشر شد. داستان این سریال که در دوران مشروطه شکل میگیرد به عشق دو دانشجوی جوان میپردازد که به خواسته بزرگآقا، یکی از مردان بانفوذ آن دوره از یکدیگر جدا شده و سرنوشتی متفاوت با آنچه رویایش را در سر داشتند برایشان رقم میخورد. این سریال را میتوانیم بهترین سریال خانگی ایرانی در ژانر تاریخی جنایی بدانیم.
علی نصیریان، ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، پریناز ایزدیار و مصطفی زمانی نقشهای اصلی را در این مجموعه ایفا کردهاند. جمع کثیری از بازیگران صاحب نام سینمای ایران همچون مهدی سلطانی، محمود پاکنیت، غزل شاکری، هومن برقنورد، گلاره عباسی، امیرجعفری، رامین ناصر نصیر، نسیم ادبی و … نیز نقشهای فرعی را عهدهدار بودند. سریال شهرزاد جوایزی همچون بهترین کارگردانی، بهترین مجموعه نمایش خانگی، بهترین فیلمنامه، بهترین موسیقی تیتراژ، بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرده است. این سریال در لیست سریال های ایرانی برتر جایگاه ویژهای دارد.
با وجود موفقیت هنری چشمگیر این سریال، در سال 95 حواشی پیرامون شفافسازی منابع مالی شهرزاد به راه افتاد. چرا که محمد امامی، سرمایهگذار اصلی این مجموعه به جرم اختلاس در صندوق ذخیره فرهنگیان بازداشت شده بود. بعد از گذشت چهار سال از آن ماجرا، هنوز هم پرونده مالی محمد امامی باز است و حاشیهها حسن فتحی و عوامل اصلی شهرزاد را رها نمیکند.
6. سریال دندون طلا ؛ از لیست بهترین سریال ایرانی
- سال پخش: 1394
- کارگردان: داود میرباقری
- ژانر: خانوادگی، درام، کمدی
در ادامه لیست سریال های ایران باید به سریال نمایش خانگی دندون طلا اشاره کنیم که به صورت مینی سریال و طی 10 قسمت ساخته شد. این اثر بازیگرانی همچون مهدی فخیمزاده، حامد بهداد، حمیدرضا آذرنگ، ستاره اسکندری، سیروس گرجستانی، بهناز جعفری و باران کوثری داشت که همگی جز بازیگران پرطرفدار ایران هستند.
داستان دندون طلا درباره دختری به نام نیر است که باید در حلبی آبادهای حاشیه تهران همراه پدر علیلش روزگار را بگذراند. او طی اتفاقاتی با قنبر دیزلی معروف به دندون طلا آشنا میشود. بین آنها عشقی اتفاق میافتد که حاصل آن فرزندی است اما در هنگام بارداری قنبر عوض میشود.
7. سریال نمایش خانگی عاشقانه
- سال پخش: 1395
- کارگردان: منوچهر هادی
- ژانر: درام، معمایی
سریال عاشقانه یکی دیگر از جذابترین و برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی است. سریال 17 قسمتی عاشقانه سال 95 به کارگردانی منوچهر هادی در شبکه نمایش خانگی منتشر شد. اگرچه این سریال در ابتدا نامنظم منتشر میشد، اما به دلیل داستان جذاب و بازیگران مطرح مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد و پس از 8 قسمت، انتشار آن روال منظمی به خود گرفت و به یکی از پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی تبدیل شد.
داستان این سریال ایرانی روایتی موازی از زندگی چند خانواده با قصههای و مشکلات متفاوت است که در نقاطی به اشتراک میرسد. رضا، سهیل و پیمان سه دوست هستند که علاوه بر همکاری در یک شرکت ساخت تیزرهای تبلیغاتی، رفت آمد خانوادگی هم با یکدیگر دارند و در تلاشند با ساخت یک کلیپ تبلیغاتی ویژه برای عروسی یکی از مولتیمیلیاردرهای تهران بتوانند مشکلات مالی خود و شرکت را جبران کنند.
در این میان حضور گیسو که ادعا میکند خواهر رضا از یک مادر دیگر است همه چیز را به هم میریزد. محمدرضا گلزار، ساره بیات، مهناز افشار، حسین یاری، هومن سیدی، پانتهآ بهرام، بهاره کیان افشار، مسعود رایگان، فرزاد فرزین، حمیدرضا پگاه و یکتا ناصر از نقش آفرینان این مجموعه هستند. عاشقانه با وجود محبوبیت فراوان در دوران پخش، به دلیل عدم ارائه محتوا به بسترهای قانونی پخش فیلم و سریال مانند فیلیمو و فیلمنت با اختلافات و دستور قضایی مبنی بر جلوگیری از پخش آن از طریق فضای مجازی روبرو شد، اما بالاخره توانست خود را به انتها برساند و ناتمام رها نشود. پس از چند سال فصل دوم سریال عاشقانه، سریال گیسو نیز منتشر شد و توانست تبدیل به یکی از بهترین سریال های خانگی ایرانی شود.
8. سریال ایرانی مانکن
- سال پخش: 1397
- کارگردان: حسین سهیلیزاده
- ژانر: درام، معمایی
آشنایی با محبوبترین و برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی را با سریال مانکن ادامه میدهیم. این مجموعه به کارگردانی حسین سهیلیزاده محصول سالهای 97-98 شبکه نمایش خانگی است که در یک فصل و 26 قسمت تولید شده است. نام قبلی سریال «سایههای بلند» بود که به خاطر ابهاماتی که وجود داشت، به مانکن تغییر پیدا کرد. مانکن یکی از بهترین سریالهای ایرانی در ژانر ملودرام اجتماعیست که به نابرابری اجتماعی و اقتصادی طبقههای مختلف جامعه و مقایسه آنها میپردازد. دو شخصیت اصلی این فیلم که عاشق یکدیگر هستند، در مسیر عشق خود به خاطر مشکلات اجتماعی و اقتصادی با موانعی روبرو میشوند و حضور چندین دشمن بر سر راهشان سبب میشود قصه از میانه به بعد یک تم معمایی پلیسی هم پیدا کند.
سریال شبکه خانگی مانکن با وجود این که طرفداران زیادی پیدا کرد و تبدیل به یکی از برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی شد، اما از تیغ تیز منتقدان سینما در امان نماند. عده زیادی از منتقدین محتوای آن را نامناسب و تقلیدی ناشیانهای از فیلمهای مشابه خارجی دانستهاند.محمدرضا فروتن، مریلا زارعی، امیرحسین آرمان، نازنین بیاتی، فرزاد فرزین، لیندا کیانی، حسین پاکدل، الهام پاوهنژاد، شبنم قلیخانی، نفیسه روشن، رضا توکلی، رابعه مدنی و بهشاد شریفیان از جمله بازیگرانی هستند که در این مجموعه حضور بهم رساندهاند.
9. سریال ایرانی پخش خانگی هیولا
- سال پخش: 1398
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی سیاسی اجتماعی
در ادامه آشنایی با محبوب ترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی سریال هیولا را داریم. سریال هیولا اثر مهران مدیری، کارگردان پرقدرت طنزپرداز ایرانی و بهترین سریال نمایش خانگی در سال 98 است. پخش این مجموعه از اردیبهشت 98 به صورت هفتگی در شبکه خانگی شروع شد. داستان هیولا در مورد یک معلم ساده، شریف و قانع است که وارد مسیر کلاهبرداری میشود. او که درستکاری و نان حلال برایش خط قرمز محسوب میشود، در جامعه فعلی ایران برای تامین معاش روزانه خود، بر اثر یک اتفاق و فراهم بودن بستر در جامعه انسانیت و شرافت خود را به تدریج از دست میدهد.
مهران مدیری در این اثر از بهترین سریالهای ایرانی همچون سایر آثار طنزش انتقادات و کنایههای تند و تیز اقتصادی سیاسی اجتماعی را در دل اثرش جا داده و با زبان طنز مشکلات بزرگ و فسادهای حال حاضر کشور در بخشهای مختلف را بیان میکند. یکی از نکات مهم این مجموعه، همکاری دوباره مهران مدیری و پیمان قاسمخانی بعد از ده سال بود که به یک اثر تماشایی منجر شد. فصل دوم سریال، با نام دراکولا نیز در حال پخش است که از دیدنیترین سریال های نمایش خانگی به حساب میآید.
مدیری در این مجموعه از بازیگران همیشگی خود فاصله گرفته و از فرهاد اصلانی، گوهر خیراندیش، شیلا خداداد، محمد بحرانی، سیما تیرانداز، السا فیروزآذر، آزیتا ترکاشوند، علیرضا آقاخانی، چنگیز جلیلوند و محمد جعفرپور برای بازی استفاده کرده است. هیولا از بدو انتشار با استقبال همیشگی دوستداران آثار مدیری روبرو شده و رفته رفته در میان سایر علاقهمندان سینما و تلویزیون به یکی از پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی تبدیل شد.
10. سریال شبکه خانگی دل
- سال پخش: 1398
- کارگردان: منوچهر هادی
- ژانر: درام، معمایی
سریال دل یکی از برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی ایران است که پخش آن از آذر 1398 آغاز شده است. این سریال در سه روز ابتدایی پخش خود، رکورد تماشای آنلاین را شکست و با 13 میلیون و 440 هزار دقیقه تماشا، پرطرفدارترین سریال نمایش خانگی در میان تمام سریال های ایرانی محسوب میشود. داستان سریال درباره دختر و پسری است که خانوادههای آنها با ازدواجشان مخالف هستند؛ ولی بالاخره با هم ازدواج میکنند. اما درست در شب عروسی و درحالیکه به نظر میآید مشکلات رستا و آرش تمام شده است، رستا در لباس عروسی و در هنگام خروج از آرایشگاه ربوده میشود.
سریال نمایش خانگی دل توسط منوچهر هادی ساخته شده و در آن بازیگرانی مانند ساره بیات، حامد بهداد، یکتا ناصر، مهدی کوشکی و نسرین مقانلو ایفای نقش میکنند. این سریال از زمان آغاز به پخش، حواشی زیادی را هم با خود به همراه داشته است که بخشی از آن مربوط به سانسور پوشش بازیگران زن این سریال میشود. همچنین این سریال با وجود داشتن داستان جذاب و پر تعلیق، به دلیل کش پیدا کردن بیش از اندازه و پخش موزیک ویدیوهای بسیار در آن، با انتقادات بسیار زیاد مخاطبان و منتقدان رو به رو شد و خیلیهای آن را توهین به شعور مخاطبان دانستند. برای آشنایی بیشتر با این سریال و حواشی آن میتوانید به این مطلب پلازا مراجعه کنید.
11. سریال نمایش خانگی همگناه
- سال پخش: 1399
- کارگردان: مصطفی کیایی
- ژانر: درام، معمایی
هم گناه هم یکی دیگر از پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی است که پخش آن از اوایل اسفند 1398 آغاز شده است. داستان سریال درباره خانواده صبوری در تهران است که شغل خانوادگی پرورش گل و گیاه را دارند؛ ولی یکی از اعضای این خانواده (فریبرز با بازی پرویز پرستویی)، به این شغل مشغول نیست و افسر اداره آگاهی است که درگیر اتفاقاتی با نزدیکان خود میشود. فریبرز همسر و پسر خود را چندین و چند سال است که گم کرده و حالا بر اثر اتفاقی پسرش پیمان را پیدا میکند، غافل از اینکه پیمان حالا به سردسته یکی از باندهای جعل پول و اسکناس تبدیل شده است.
کارگردانی این سریال خانوادگی و اجتماعی را مصطفی کیایی بر عهده دارد که فیلمهای مانند مطرب و چهارراه استانبول را در کارنامه دارد و این اولین تجربه او در شبکه نمایش خانگی است. بازیگران بزرگ و شناختهشدهای در این سریال حضور دارند که از جمله آنها میتوان به پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، محسن کیایی، هنگامه قاضیانی و حبیب رضایی اشاره کرد. پرویز پرستویی بعد از بیش از 10 سال، دوباره در یک سریال ایرانی ایفای نقش کرده است. برای آشنایی با داستان و سایر اطلاعات سریال نمایش خانگی هم گناه، از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی، میتوانید به این مطلب مراجعه کنید.
12. سریال نمایش خانگی آقازاده
- سال پخش: 1399
- کارگردان: بهرنگ توفیقی
- ژانر: معمایی، ماجراجویی
سریال آقازاده، که از برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی است، همانطور که از نامش پیداست در مورد افرادی است که با سوء استفاده از موقعیت و مقام خود دست به فساد گسترده و زد و بندهای غیراخلاقی میزنند. همانند پروژه پیشین حامد عنقا در شبکه نمایش خانگی، یعنی قلب یخی، داستان فیلم آقازاده پرفراز و نشیب و پرماجرا است.
سریال آقازاده داستان زندگی پرحاشیه یک آقازاده به نام نیما بحری (امیر آقایی) را روایت میکند. نیما که با تکیه بر پول و موقعیت سیاسی پدرش به تمام خواستههای خود رسیده و جاهطلبیاش حد و مرزی ندارد با زد و بندهای غیراخلاقی و دور زدن قوانین به دنبال برداشتن قدمهای بزرگتر است. پدر نیما، امیر بحری (مهدی سلطانی) یکی از مسئولینی است که قرار است در آینده نزدیک بر مسند وزارت بنشیند و او نیز مانند پسرش با باند بازی و توطئه قصد دارد تا رقبای خود را از سر راهش کنار بزند.
نیما در جریان فیلم آقازاده ،با تکیه بر پست آینده پدرش به دنبال آغاز یک پروژه عظیم، پولساز و البته غیرقانونی در زمینهای شمال کشور است. اما در این مسیر با دختری به نام راضیه آشنا میشود و وقتی میخواهد همان بلایی که سر دختران دیگر آورده را بر سر او هم بیاورد، با حامد (نیروی اطلاعاتی امنیتی) روبه رو میشود. به هنگام تماشای بهترین و جذابترین سریال های نمایش خانگی، از این سریال غافل نشوید.
13. سریال دراکولا
- سال پخش: 1400
- کارگردان: مهران مدیری
- ژانر: کمدی
در میان پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی سریال دراکولا به کارگردانی مهران مدیری را داریم. این سریال در واقع دنبالهای بر سریال هیولا مهران مدیری است. سریال هیولا نیز یکی از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی است که پیش از این آن را معرفی کردیم. سریال دراکولا مانند نسخه قبلی خود تبدیل به یکی از برترین و پرطرفدارترین سریال های ایرانی در شبکه خانگی شد. فیلمنامه سریال دراکولا را امیر برادران زیرنظر پیمان قاسمخانی نوشته است.
گرچه سریال دراکولا دنبالهای بر سریال هیولا است، اما تیم بازیگران آن بسیار تغییر کرده است. در سریال دراکولا شاهد هنرنمایی مهران مدیری، ویشکا آسایش، محمد بحرانی، نیما شعباننژاد، سیما تیرانداز، گلاره عباسی و بهنام تشکر هستیم. داستان سریال با کامران کامروا آغاز میشود. او دوباره ازدواج کرده و به کلاهبرداریهای جدید مشغول است. با وقوع یک اتفاق، راز کامروا فاش میشود. این سریال یکی دیگر از برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی به کارگردانی مهران مدیری است.
14. سریال نمایش خانگی قورباغه
- سال پخش: 1399
- کارگردان: هومن سیدی
- ژانر: جنایی، معمایی
یکی دیگر از پرطرفدارترین سریالهای شبکه خانگی سریال قورباغه است. سریال قورباغه اولین تجربه کارگردانی هومن سیدی در کارگردانی و نوید محمدزاده در نقشآفرینی در سریال های ایرانی شبکه خانگی است. فیلمبرداری این سریال از سال 98 آغاز شد و با شیوع کووید-19 دچار وقفه شد. درنهایت فیملبرداری سریال در تابستان 99 به اتمام رسید. انتشار این سریال خوب ایرانی در ابتدا با دستور قضایی متوقف شد، اما سرانجام در 3 دی 1399 از شبکه نماوا پخش شد.
سریال قورباغه یکی از برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی است که بازیگرانی چون صابر ابر، نوید محمدزاده، فرشته حسینی، سحر دولتشاهی، مهران غفوریان و هومن سیدی در آن بازی میکنند. داستان سریال با سه دوست آغاز میشود. این سه نفر با نامهای رامین، فرید و جواد پس از دزدیدن یک اسلحه تصمیم میگیرند به خانه فردی ثروتمند به نام نوری دستبرد بزنند. اما در آنجا اتفاق خارقالعادهای رخ میدهد که نشان از قدرت نوری دارد. برای آشنایی با سریال قورباغه، که از محبوبترین سریال های نمایش خانگی طی سالهای اخیر است، به این مقاله مرجعه کنید.
15. سریال ملکه گدایان
- سال پخش: 1399-1400
- کارگردان: حسین سهیلیزاده
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی
سریال ملکه گدایان یکی از برترین و جذابترین سریال های شبکه نمایش خانگی است که پلتفرم فیلیمو مسئولیت پخش آن را برعهده دارد. حسین سهیلیزاده که پیش از در سریال آوای باران به موضوع تکدیگری پرداخته بود، این بر نیز این موضوع را عنصر اصلی سریال خود قرار داده است. سهیلیزاده در سریال قشنگ ایرانی ملکه گدایان به تکدیگری سازمانی، مواد مخدر و باند مخوف آن میپردازد. در کنار این موضوعات داستان عاشقانه چند جوان نیز روایت میشود.
این سریال که یکی از محبوبترین سریال های نمایش خانگی ایرانی است با نقشآفرینی بازیگرانی جون باران کوثری، رویا نونهالی، فرزاد فرزین، آرمان درویش، و پانتهآ بهرام بسیار تماشایی شده است. در ابتدا قرار بود این سریال یک سریال 30 قسمتی باشد، اما پس از مدتی معلوم شد با یک سریال 39 قسمتی روبرو هستیم. فصل اول سریال با 19 قسمت به پایان رسید، و پخش 18 قسمت فصل دوم نیز آغاز شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فصل دوم سریال ملکه گدایان به این مقاله مراجعه کنید.
16. سریال می خواهم زنده بمانم
- سال پخش: 1399-1400
- کارگردان: شهرام شاهحسینی
- ژانر: خانوادگی، عاشقانه
فهرست برترین سریالهای ایرانی را با سریال عاشقانه میخواهم زنده بمانم، ادامه میدهیم. شهرام شاهحسینی، که پیش از این سریال تاوان را از او دیدهایم، کارگردانی این سریال را نیز برعهده دارد. سریال میخواهم زنده بمانم یکی از محصولات اختصاصی پلتفرم فیلیمو و از محبوبترین سریال های خانگی این شبکه است. این سریال در سکوت کامل خبری فیلمبرداری شد و علیرغم انتشار تصاویر بازیگران، تاریخ دقیقی برای پخش سریال اعلام نشده بود. سرانجام قسمت اول سریال در 4 اسفند 99 در شبکه فیلیمو منتشر شد.
در این سریال خانوادگی و عاشقانه که در دهه 60 روایت میشود بازیگرانی چون سحر دولتشاهی، حامد بهداد، پدرام شریفی،مهران احمدی و علی شادمان بازی میکنند. داستان سریال اندکی پس از پایان جنگ ایران و عراق روایت میشود. هما حقی همراه نامزدش نادر و خانواده هما قصد دارند تولدی برای پدر خانواده بگیرند. در شب تولد درحالی که همه منتظرند پدر را غافلگیر کنند، با ورود پدر و دستگیری او به جرم حمل موادمخدر همه خانواده سورپرایز میشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سریال میخواهم زنده بمانم، که از جدیدترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی است، به این مقاله مراجعه کنید.
17. خوب، بد، جلف: رادیواکتیو
- سال پخش: 1399-1400
- کارگردان: محسن چگینی
- ژانر: کمدی اکشن
سریال «خوب، بد، جلف:رادیواکتیو» یکی از سریال های نمایش خانگی است که در ادامه «خوب، بد، جلف 1و2» ساخته شد. پیمان قاسمخانی کارگردان سریهای قبلی «خوب، بد، جلف» تصمیم گرفت سری جدید آن را بهعنوان یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی نمایش خانگی وارد بازار کند. او فصل سوم «خوب، بد، جلف» را به کمک مهراب قاسمخانی و امیرمهدی ژوله نوشت که کارگردانی و تهیهکنندگی آن برعهده محسن چگینی بود. «خوب، بد، جلف:رادیواکتیو» یکی از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی باز هم روایتگر زندگی سام و پژمان با بازی سام درخشانی و پژمان جمشیدی است. آنها توسط چچنیها دزده شدهاند و ارتش سری تمام تلاش خود را میکند تا نجاتشان بدهد.
18. سریال زخم کاری
- سال پخش: 1400
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- ژانر: نیو نوآر، اجتماعی
سریال زخم کاری یکی از جدیدترین سریال های نمایش خانگی است که پخش آن از 14 خرداد 1400 از پلتفرم فیلیمو آغاز شده است. این سریال در واقع اقتباسی از رمان “بیست زخم کاری” به قلم محمود حسینیراد است. سریال زخم کاری پس از انتشار نشان داد در جذب نگاه مخاطب خوب عمل کرده و توانست تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و برترین سریالهای ایرانی شبکه خانگی شود.
موضوع اصلی سریال، حرص و طمع است. در سریال میبینیم که مالک مالکی به عنوان مذاکرهکننده در یک شرکت بزرگ، که متعلق به عموی همسرش است، کار میکند. همسر مالک از موقعیت او راضی نیست. مالک مسئول بستن یک قرارداد مهم با یک شرکت نروژی میشود، او در این امر بسیار عالی عمل میکند اما …. .
داستان جذاب و پرکشش سریال زخم کاری در کنار بازیگران مطرح و عالی سبب شده این سریال تبدیل به یکی از برترین سریالهای ایرانی شود. از بازیگران این سریال میتوانیم به جواد عزتی، رعنا آزادیور، هانیه توسلی، سعید چنگیزیان و سیاوش طهمورث اشاره کنیم.
19. سریال خاتون
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: تینا پاکروان
- ژانر: درام تاریخی عاشقانه
از سریال های خانگی 1400 باید به سریال پرطرفدار «خاتون» اشاره کنیم. این سریال از همان قسمت اول بسیار جذاب و دلنشین شروع شد. با ادامه پیدا کردن پخش سریال خاتون مخاطبین زیادی معتقد بودند این سریال یکی از بهترین سریال ایرانی پخش شده در شبکه نمایش خانگی است. این سریال در 2 فصل به کار خود پایان داد. خاتون داستان زندگی زنی را در دهه 20 کشورمان با آغاز اشغال ایران توسط متفقین روایت میکند. از بازیگران این سریال باید به حضور اشکان خطیبی، مهران مدیری، نگار جواهریان، بابک حمیدیان، مهران غفوریان، شبنم مقدمی و ستاره پسیانی اشاره کرد. پیشنهاد میکنیم تماشا و دانلود سریال های ایرانی را با این سریال آغاز کنید.
20. میدان سرخ
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: ابراهیم ابراهیمیان
- ژانر: جنایی اکشن
سریال نمایش خانگی «میدان سرخ» پس از بارها تاخیر در تاریخ پخش سرانجام در 26 شهریور ماه 1400 از فیلیمو منتشر شد. این سریال در هنگام ساخت با سروصدای زیادی همراه بود. چندین بار کارگردان سریال عوض شد تا اینکه ابراهیم ابراهیمیان ساخت آن را به اتمام رساند. این تعویض کارگردان باعث شد تا مخاطبین زیادی معتقد باشند چند تکه شدن روند داستان در سریال بسیار مشهود است. با این حال عده زیادی آن را یکی از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی میدانند.
21. نیسان آبی از برترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: منوچهر هادی
- ژانر: کمدی
در معرفی سریال طنز ایرانی نمایش خانگی که باید به سریال نیسان آبی اشاره کنیم که بهتازگی پخش آن آغاز شده است. این سریال از تاریخ 28 مهر ماه 1400 در پلتفرم فیلیمو پخش شد. منوچهر هادی که بیش از این تجربه ناموفق سریال های خانگی ایرانی همچون «دل» و »گیسو» را داشت این بار به سراغ ساخت یک سریال کمدی رفته است. او از زوج «حسین یاری» و «مهران غفوریان» استفاده کرد تا موقعیتهای کمدی فراوانی را ایجاد کند. با پخش قسمت اول این سریال از سریال های نمایش خانگی مخاطبین رضایت نسبی خود را اعلام کردند. باید دید که در ادامه سرنوشت سریال نیسان آبی از بهترین سریال های ایرانی چه خواهد شد.
22. سریال خسوف
- سال پخش: 1400
- کارگردان: مازیار میری
- ژانر: درام، عاشقانه، اجتماعی
سریال خسوف یکی دیگر از سریالهای تلویزیونی برتر ایرانی است که از پلتفرم نماوا منتشر میشود. پخش این سریال از مهر 1400 آغاز شد و همچنان ادامه دارد. داستان سریال پیرمون امیر است که طبق قول و قرار خانوادهها قرار است با دختردایی خود ازدواج کند اما سرنوشت برنامه دیگری دارد. امین تارخ, علی عمرانی، پوریا رحیمیسام، المیرا دهقانی و … از بازیگران این سریال ایرانی هستند.
23. سریال جیران
- سالهای پخش: از 1400-1402
- کارگردان: حسن فتحی
- ژانر: عاشقانه، تاریخی
یکی دیگر از آثار حسن فتحی که نامش در فهرست سریال های جذاب ایرانی میدرخشد، سریال جیران است. پخش این سریال از بهمن 1400 از طریق پلتفرم فیلیمو آغاز شد و هر هفته یک قسمت آن منتشر میشود. از بازیگران این مجموعه میتوانیم بهرام رادان، پریناز ایزدیار، امیرحسین فتحی، مهدی پاکدل، ستاره پسیانی و … را نام ببریم.
داستان سریال جیران، از برترین سریالهای ایرانی تاریخی، شش سال از زندگی ناصرالدین شاه قاجار را به تصویر میکشد. پس ز مرگ امیرکبیر، شاه با دختری روستایی آشنا میشود و در دام عشق او میافتد. او دختر را به سبب چشمان درشتش، جیران مینامد.
24. سریال نوبت لیلی
- سال ساخت: 1401
- کارگردان: روحالله حجازی
- ژانر: درام، فانتزی، عاشقانه، معمایی
یکی از جدیدترین و بهترین مجموعه های تلویزیونی ایرانی در شبکه نمایش خانگی، سریال نوبت لیلی است. پخش این سریال از 22 فروردین 1401 از پلتفرم نماوا آغاز شد و تاکنون با 3 قسمت توانسته دل مخاطبین را به دست آورد. قهرمان دستان دختر جوانی به نام لیلی است. او از طریق کتابی مرموز درمییابد که خانودهاش تاکنون در زمانها و مکانهای بسیاری زیستهاند و اکنون نوبت اوست. حمید فرخنژاد، مریلا زارعی، پردیس احمدیه، گوهر خیراندیش و مهران غفوریان از بازیگران سریال نوبت لیلی هستند. فصل اول نوبت لیلی به پایان رسید.
25. سریال یاغی
- سال پخش: 1401
- کارگردان: محمد کارت
- ژانر: درام، رازآلود
ساخته جدید محمد کارت، سریال یاغی یکی از بهترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی محسوب میشود. این سریال که در فیلیمو موجود است با استقبال بینظیری روبهرو شد. به طوری که بسیاری از جوانان به کشتی علاقمند شدند. این مجموعه نمایش خانگی داستان پسری به نام جاوید را روایت میکند که در پایین شهر با خواهرش زندگی میکند. او دختری به نام ابرا را دوست دارد و برای رفاه حال خانواده و رسیدن به ابرا مجبور است که هویت خود را پیدا کند. جاوید در این راه با مردی به نام بهمن آشنا میشود که استعداد او در کشتی را تحسین میکند.
26. سریال جادوگر
- سال پخش: 1401
- کارگردان: مسعود اطیابی
- ژانر: کمدی
از بهترین سریالهای ایرانی که پخش آن از 25 اردیبهشت 1401 شروع شد و در 30 مرداد به پایان رسید، باید سریال جادوگر در ژانر طنز را معرفی کنیم. از نقاط قدرت جادوگر باید به حضور احمد مهرانفر و جواد رضویان اشاره کنیم. جادوگر داستان دو جاعل به نام های قدرت و جهانگیر است که هنگام فرار از ایران ماجرایی برای آنها پیش میآید و درمییابند که از طریق رمالی میتوانند پول خوبی به جیب بزنند.
27. سریال روزی روزگاری مریخ
- سال پخش: 1401
- کارگردان: امید ترکاشوند، نیروانا قاسم خانی
- ژانر: کمدی، فانتزی
از برترین سریالهای ایرانی جدید که در ژانر فانتزی و کمدی ساخته شده است، سریال روزی روزگاری مریخ محسوب میشود. این اثر درباره خلافکاری خردهپا را روایت میکند که بسیار بدشانس است و سر باختن شرط خود باید دست به ریسکی بزرگ بزند.
28. سریال خون سرد
- سال پخش: 1401
- کارگردان: امیرحسین ترابی
- ژانر: پلیسی، جنایی
خونسرد اسم بهترین سریال های ایرانی در شبکه نمایش خانگی و 1401 است. این اثر به کارگردانی امیرحسین ترابی و نویسندگی علیرضا عطاالله تبریزی، محمدمهدی عزیزمحمدی، احسان ابراهیمی
و امین فرشادمهر ساخته شده است. از طرف دیگر بازیگرانی همچون شهرام حقیقتدوست، لیندا کیانی، امیر آقایی، سارا بهرامی، حسین سحرخیز، سارا رسولزاده و جلال فاطمی نیز در خونسرد ایفای نقش داشتند. سریال توانست مخاطبان را به خود جذب کند و برخی به آن لقب دکستر ایرانی را دادند.
خونسرد روایتگر داستان سرگرد امیرعلی طلوعی است که پروندهای مربوط به قاچاقچیان اعضای بدن را پیگیری میکند. او به اسم یکی از افراد حاضر در پرونده میرسد و به دوست خود کسری کیا که در پزشکی قانونی مشغول به کار است، رجوع میکند. دکتر کیا اما آن آدم آرامی که نشان میدهد، نیست.
29. سریال آنتن
- سال پخش: 1401
- کارگردان: ابراهیم عامریان
- ژانر: کمدی، خانوادگی
در سال 1401 شاهد یکی از بهترین سریال های ایرانی جدید شبکه نمایش خانگی یعنی آنتن بودیم. ابراهیم عامریان کارگردانی این اثر و حمزه صالحی نویسندگی آن را برعهده داشت. آنتن مجموعا 14 قسمت داشت و توانست توجه مخاطبان را جلب کند به طوری که در فضای مجازی نیز از آن حرف میزدند.
داستان این اثر درباره پیرزنی به نام گوهر است که پس از مرگ همسر با کمک گرفتن از نوه خود، در رشته پزشکی قبول میشود و قصد دارد به دانشگاه برود. از طرفی پسر او خلیل مخالف این جریان است و سعی دارد تا او را منصرف کند.
30. سریال رازبقا
- سال پخش: 1401
- کارگردان: سعید آقاخانی
- ژانر: کمدی، اجتماعی
در ادامه فهرست بهترین سریالهای ایرانی تاریخ نام رازبقا را قرار میدهیم. این اثر به کارگردانی سعید آقاخانی و نویسندگی امیر وفایی طی 17 قسمت ساخته و از فیلم نت پخش شد. بهرام افشاری، نیما شعباننژاد، سعید آقاخانی، حسن معجونی و هدیه بازوند بازیگران این مجموعه هستند. رازبقا تا نیمههای پخش خود، روایت جذابی داشت و اگرچه در پایان کمی با افت کیفیت روبهرو شد، اما شایسته است که از آن در لیست خود یاد کنیم.
داستان این اثر درباره مردی جوان و مردم آزار به نام رحیم است که اهل محل از دست او امان ندارند. رحیم پس از سرقت واکسنهای کرونا دستگیر میشود، قاچاقچیان او را میربایند و او را میکشند. اما رحیم نمیمیرد و ظاهرا خون خاصی دارد که هیچوقت نمیمیرد و این اتفاق باعث دردسرهای زیادی برای او میشوند.
31. سریال ایرانی سقوط
- سال پخش: 1401
- کارگردان: سجاد پهلوانزاده
- ژانر: درام، عاشقانه، دلهرهآور
سریال سقوط به عنوان اولین اثر کارگردانی شده توسط سجاد پهلوانزاده ساخته شد و نویسندگی آن را نیز اعظم بهروز برعهده داشت سقوط یک مینی سریال 9 قسمته بود که توانست توجهها را جلب کند. داستان حول محور زوجی به نام ژاکان و آیسان میگردد که با هم آشنا شده و ازدواج میکنند. قرار است که ژاکان آیسان را برای ماه عسل به ترکیه ببرد اما مشخص میشود که موضوع چیز دیگریست و آنها سر از مقر داعش درمیآورند.
32. سریال پوست شیر
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: جمشید محمودی
- ژانر: اجتماعی، جنایی، معمایی
پوست شیر در بین اسامی سریال های ایرانی پرطرفدار قرار میگیرد. این سریال به نویسندگی و کارگردانی جمشید محمودی ساخته شد و مورد توجه قرار گرفت. پوست شیر مجموعا سه فصل و 24 قسمت داشت. بازیگرانی همچون هادی حجازیفر، پانتهآ بهرام، مهرداد صدیقیان، علیرضا کمالی و پردیس احمدیه در این سریال حضور داشتند که همگی از بازیگران محبوب سینما و تلویزیون هستند.
داستان پوست شیر درباره مردی به نام نعیم مولایی است که پس از 15 سال به عشق دخترش ساحل از زندان آزاد میشود تا او را ببیند. اما دخترش ربود میشود و حال نعیم که از روند پلیس رضایت ندارد، خود به دنبال دخترش میرود.
33. سریال مترجم ؛ از لیست بهترین سریال ایرانی
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: بهرام توکلی
- ژانر: درام، رازآلود، جنایی
مترجم یکی سریال های پرطرفدار ایرانی شبکه نمایش خانگی به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی بود. این اثر طی 1 فصل و 13 قسمت پخش و توانست مخاطبان را به خود جلب کند. باید توضیح دهیم که مترجم سریالی خاص است و ممکن است عده ای خیلی زیاد و عده ای اصلا آن را دوست نداشته باشند.
داستان مترجم درباره مترجمی جوان و تازهکار است که در ابتدای راه خود قرار دارد. او در مسیری پر پیج و خم قدم میگذارد که در آن پی به رازهایی تاریک میبرد.
34. سریال سرگیجه
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: بهرنگ توفیقی
- ژانر: درام، رازآلود
در معرفی سریال ایرانی برتر به سرگیجه میرسیم که بهرنگ توفیقی کارگردانی آن را برعهده داشت. در این سریال بازیگرانی همچون حامد بهداد، رعنا آزادی ور، هومن سیدی، هادی حجازی فر و علی عمرانی در آن حضور داشتند. این سریال پرمخاطب شده است و موضوعی جالب و پرکشش دارد.
داستان حول محور مردی به نام پیمان میگردد که با کامران سوتفاهمی خانوادگی پیدا میکند که نتیجه آن یک دعوا میشود. پس از آن گمانها بر این میرود که پیمان، کامران را کشته است و برای او چالشهایی ایجاد میکند.
35. سریال آکتور
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: نیما جاویدی
- ژانر: درام
آکتور یکی از بهترین سریال های ایرانی که در سال 1401 شروع به پخش کرد. کارگردانی و نویسندگی این اثر با نیما جاویدی بود و بازیگرانی همچون احمد مهرانفر، نوید محمدزاده، هستی مهدویفر و هانیه توسلی ساخته شد. این سریال پرمخاطب بوده و موضوع جالبی دارد.
داستان آکتور درباره علی و مرتضی دو جوان است که در تئاتر استعداد خوبی دارند و در سالن متروک تئاتری زندگی میکنند. زندگی این دو نفر با یک پیشنهاد تغییر میکند.
36. سریال رهایم کن ؛ از لیست بهترین سریال ایرانی
- سال پخش: 1401-1402
- کارگردان: شهرام شاهحسینی
- ژانر: عاشقانه، اجتماعی
رهایم کن از جمله سریال های ایرانی است که به کارگردانی شهرام شاهحسینی ساخته شد. نویسندگی این اثر نیز با مجید مولایی، سینا شفیعی و سجاد ابوالحسنی است. این سریال عاشقانه ای تماشایی را به نمایش میگذارد که مخاطب را درگیر خود میکند.
داستان رهایم کن درباره دو برادر به نامهای حاتم و هاتف است که هردو عاشق پرستار فرزند حاتم، مارال میشوند. اما رفتهرفته رازهایی از گذشته برملا میشود.
37. مگه تموم عمر چندتا بهاره؟ | لیست سریال های ایرانی
- سال پخش: 1402
- کارگردان: سروش صحت
- ژانر: کمدی، خانوادگی
سریال مگه تموم عمر چندتا بهاره از بهترین سریال ایرانی است که به نویسندگی و کارگردانی سروش صحت ساخته شده و 25 قسمت داشت. ایمان صفایی در نگارش این اثر به آقای صحت کمک کرد و سریال از پلتفرمهای نماوا و فیلیمو پخش شد. سروش صحت در ساخت این مجموعه رویکرد جدیدی را در پیش گرفت و سریال نیز موفق شد نظر مخاطبان را جلب کند. همچنین حضور کوتاه نقشهایی که پیش از این در آثار آقای صحت بودند نیز بر جذابیت آن، افزوده است.
داستان این مجموعه درباره خانواده ربانی است که با پیدا شدن یک مار، نسخه خطیای نفیس و یک حفره، زندگی آنها دستخوش تغییرات بزرگی میشود.
38. سریال حیثیت گمشده
- سال پخش: 1402
- کارگردان: سجاد پهلوان زاده
- ژانر: درام، خانوادگی
سریال حیثیت گمشده عنوان بعدی این فهرست است. این اثر به عنوان دومین سریال سجاد پهلوانزاده پخش شد و بازخوردهای خوبی نیز گرفت. سریال داستانی پیچیده و غافلگیر کننده دارد که مخاطب را تا انتهای داستان جذب میکند. نکته قابل توجه درباره این عنوان نیز مینی سریال بودن آن است. داستان حیثیت گمشده حول محور مردی به نام امیر میگردد که پس از سالها هنوز نتوانسته فرزند دار شود و این اتفاق زندگی او با همسرش را سرد کرده است. پس از یک دعوا، همسر امیر، هاجر، میمیرد و این فقط مرگ او نیست که باعث فروپاشیده شدن روان مرد میشود. ظاهرا هاجر در زمان زنده بودنش رازهایی را از امیر پنهان کرده که اکنون گریبانگیر همسرش شدهاند. ریشه این رازها در زخمی عمیق، کهنه و چرکین نهفته است.
39. سریال شریک جرم
- سال پخش: 1402
- سازنده: همایون اسعدیان و مازیار میری
- ژانر: درام، جنایی
سریال شریک جرم یک درام جنایی به کارگردانی همایون اسعدیان و مازیار میری است که امیر عربی نویسنده آن بود. این مجموعه در قالب یک مینی سریال 8 قسمتی پخش شد. سارا بهرامی، محمدامین شعرباف، مهتاب ثروتی، علیرضا ثانیفر، المیرا دهقانی و علی مصفا بازیگران آن بودند و در بین سریالهای جدید خوش درخشید. این اثر حول محور وکیلی حرفهای به نام میترا میگردد که پروندههای موفق زیادی داشته است. روزی دقیقا در دفتر وکالت او یک جنایت رخ میدهد و حال او باید برای اثبات بیگناهی و حفظ حیثیت خود، تحقیقاتی درباره یکی از موکلانش انجام دهد. تحقیقاتی که آینده شغلی او را تهدید میکنند.
40. سریال مرداب
- سال پخش: 1402 تا کنون
- کارگردان: برزو نیک نژاد
- ژانر: درام، معمایی
سریال مرداب یکی از سریال های ایرانی در حال پخش است که با انتشار اولین قسمت خود توانست توجه منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کند. این اثر شروع خوبی داشت و به همین دلیل شایستگی این را دارد که در لیست قرار گیرد. کارگردانی مرداب بر عهده برزو نیک نژاد است و همچنین افشین صادقی و پدرام افشار نویسندگان آن هستند.
داستان این مجموعه شبکه نمایش خانگی درباره مردی است که پسرش در دریا غرق شده و همه میگویند این عمل یک خودکشی بوده اما داستان طور دیگری رقم میخورد.
سخن پایانی
رشد شبکه نمایش خانگی و افزایش چشمگیر مخاطب آن در ایران موجب شده است سیل تهیهکنندگان و فیلمسازان ایرانی به سوی فعالیت در این عرصه روان شود و از آن رقیبی جدی برای سینما و تلویزیون ساخته است. در این مقاله مروری داشتیم بر بهترین سریال های ایرانی و همچنین قسمت ویژهای را به پرطرفدارترین سریال های نمایش خانگی اختصاص دادیم. به نظر بهترین سریال های ایرانی جدید و قدیم کدام عناوین هستند؟ درباره سریال های نمایش خانگی ایرانی چطور؟ نظر خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.