iPhone X از دید کاربران اندروید

بهنام رئوف نیا - انتشار: 26 شهریور 1396 21:00
مطالعه : 7 دقیقه
-

یک سال پیش گوشی Pixel گوگل مرا متقاعد کرد که iPhone خودم را کنار بگذارم و من که اپ های گوگل را روی سخت افزار اپل استفاده می کردم تبدیل به کاربر خالص گوگل شدم. در رقابت سخت فرقه های موبایل حالا یک سالی است که به سمت اندروید کشیده شده ام. اما کمپانی اپل چند روز پیش از بزرگ ترین پیشرفت و ارتقاء خود در سری گوشی های iPhone رونمایی کرد و من هم مثل بسیاری دیگر کنجکاو شدم در مورد iPhone X و نقش این تلفن هوشمند در آینده ی دنیای اپل بدانم. طی همین چند روز مشخص شد iPhone X نسبت به برادران بزرگتر خود آنقدر متفاوت نیست که بار دیگر مرا به دنیای اپل بکشاند. آنچه که کاربران را به سمت iPhone X سوق داده بیشتر خدمات مشتری گوشی های آیفون و تعویض این گوشی ها با مدل جدید است تا جاذبه ی خود iPhone X.

در اینجا قصد دارم آخرین محصول کمپانی اپل یعنی iPhone X را از دید کسی که در اردوگاه اندرویدی است بررسی کنم.

تغییر پایه ای در طراحی iPhone برای همه خوب است، صرف نظر از اینکه نتیجه ی کار چگونه باشد یا چه کسانی آن را خریداری کنند. به نظر من یکی از از نکته های مهمی است که تا کنون بیشتر مورد غفلت قرار گرفته است. هر کمپانی بزرگی که به اندازه ی کافی جاه طلب است، باید از رکورد رقبای خود بترسد، زیرا این مساله باعث خشنودی کمپانی مورد نظر شده و عطش آن را برای پیشرفت فرو می نشاند. هنگامی که در دهه ی 1960 امریکا انسان را به سطح کره ی ماه فرستاد، دستاوردی بزرگ حاصل شد که نتیجه ی تهدید برنامه های فضایی اتحادیه جماهیر شوروی بود. امریکایی ها از ترس زودتر رسیدن روس ها به ماه آنقدر کوشش کردند که در نهایت غیرممکن ممکن شد. داشتن یک رقیب قوی، آهنگ نوآوری هر تولید کننده ای را تسریع می بخشد. گوگل و شرکای متعدد این کمپانی در پروژه ی اندروید همواره چنین تاثیری بر iPhone اپل داشته اند و آخرین تغییر عمده در این سری گوشی ها به پرچمداران اپل نفس تازه ای داد تا در مقابل رقیب بایستند.

سخت افزار iPhone X به هیچ وجه فوق العاده نیست. ممکن است برخی این حرف را یک نظر شخصی بدانند اما پس از دیدن Galaxy S8 ، Note 8 ، Essential Phone و LG V30 ویژگی های مثل پر کردن تمام سطح جلویی گوشی با نمایشگر دیگر جدید و خاص نیستند. من تا کنون از چند گوشی جدید استفاده کرده ام و اگر صادقانه بگویم، ویژگی نمایشگر تمام صفحه خیلی زود از یاد کاربر می رود. اگر گوشی iPhone X را به دست بگیریم حس اینکه یک تلفن هوشمند بسیار متفاوت را در اختیار دارم در من به وجود نخواهد آمد. از طرف دیگر استفاده از گوشی هایی مانند HTC U11 که نمایشگر آن ها تمام صفحه نیست و همه ی سطح جلویی دستگاه را پر نکرده، چندان بد و بازگشت به گذشته نیست. آنچه که در مورد ظاهر iPhone جدید جالب توجه نیست، سطح پشتی شیشه مانند آن است که با یک ماژول دوربین برآمده است. نمای iPhone جدید باید به شدت مینیمالیستی می بود، اما بر عکس بسیار یقور و معمولی است. در مورد نمای جلویی iPhone X همین امر صادق است و در مجموع انتخاب اپل برای طراحی این گوشی سوال بر انگیز بوده است.

در مورد سیستم های شکل دهنده ی آخرین پرچمدار اپل باید گفت که با توجه به بیانیه های این شرکت و وعده هایی که به کاربران داده بود، انتظارات زیادی وجود دارد. کاربران منتظر پیشرفت چشمگیر در سخت افزار این گوشی هستند، به خصوص اینکه اپل نخستین GPU (موتور گرافیکی) ساخت خود را در این مدل به کار برده و وعده داده بود که عمر باتری آن 2 ساعت از iPhone 7 بیشتر است. همچنین گفته شده بود که سنسورهای دوربین جدید بزرگ تر خواهند شد. مساله ای که اپل را در رسیدن به پیشرفت سریع دوربین های تلفن های اندرویدی یاری می کند. اما آیا هیچ کدام از این موارد کاربر را برای دیدن حاصل کار اپل به وجد می آور و او را کنجکاو می کند تا بداند آیا کیفیت عکس های آیفون جدید به اندازه ی گوگل هست؟ نه. هنوز نه.  مدل iPhone 7 که سال گذشته عرضه شد دارای یکی از پیشرفته ترین پردازنده هایی است که تا به حال در یک دستگاه موبایل به کار رفته است. همین نکته همواره در ذهن کاربران اندروید بود و به آن ها یادآوری می کرد که جایی در یک گوشی، قدرت بیشتری هست که می توان به سراغ آن رفت.

استفاده ی اپل از فناوری شارژ وایرلس Qi در مدل های iPhone 8 و iPhone X نه تنها یک دستاورد بزرگ است، بلکه می تواند آخرین تکه از پازل فراگیر شدن این فناوری در دستگاه های مختلف باشد. همه ی ما حتا اگر هرگز آیفون نخریم باید خوشحال باشیم که اپل و سامسونگ، بزرگ ترین تولید کنندگان تلفن های هوشمند استاندارد یکسانی را انتخاب کرده اند. در حال حاضر من از شارژ کردن گوشی LG V30 خودم با شارژر وایرلس سامسونگ لذت می برم و در آینده این سازگاری مشترک جهانی خواهد شد و تمامی گوشی های iOS و اندروید را در بر خواهد گرفت. این مهم ترین خبر برای همه است و نوید آن را می دهد که روزی در آینده ی نزدیک، تلفن های هوشمند اصلا چیزی به نام پورت نداشته باشند و برای انتقال داده، صدا و انرژی دیگر نیازی به کابل نبشد.

شناساگر چهره ی iPhone X به احتمال فراوان درست کار می کند اما بر سر ارزش آن بحث وجود دارد. در سال 2017 اتفاق بزرگی در صنعت فناوری رخ داد؛ اپل و سامسونگ هر دو به یکباره فناوری سنسور اثر انگشت خود را که به خوبی کار می کرد رها کردند. آن ها این سنسور را که در جلوی گوشی و گاه جای دکمه ی home قرار می گرفت کنار گذاشتند و جای آن را با فناوری محرمانه پر کردند. قطعا این دو کمپانی به قصد تمام صفحه کردن نمای جلوی گوشی های خود سراغ فناوری های دیگر رفتند ولی آیا نمی توانستند سنسور اثر انگشت را جایی در پشت گوشی ها قرار دهند؟ Google, LG, Huawei و دیگر رقبا یک سال از این روش استفاده کردند و همه ی مصرف کنندگان هم راضی بودند. سامسونگ در عوض سنسور اثر انگشت خود را در یک مکان بسیار نامناسب دور از نقطه ی مرکزی قرار داد و برای باز کردن تلفن هایش اسکن عنبیه ی چشم را در اختیار همه قرار داد. اپل هم به عنوان پیشرفته ترین سازنده ی تلفن های هوشمند به سراغ سیستم تشخیص چهره رفت.

بهترین سناریویی که من می توانم برای سیستم تشخیص چهره در نظر بگیرم این است که همتای فناوری تشخیص لمسی شود؛ فناوری ای که همین حالا هم در بسیاری از گوشی ها به خوبی کار می کند. این مساله باعث می شود من و بسیاری دیگر نسبت به فناوری جدیدی که همان کار را می کند هیجان زیادی نداشته باشیم.

رابط کاربری iPhone X بر مبنای کشیدن انگشت روی صفحه کار می کند و چیزی ندارد که پیش تر ندیده باشیم. شرکت های مختلف مدت هاست به دنبال ساخت رابط های کاربری ای هستند که با اشاره کار کند. از محصولات قدیمی تر مانند Palm Pre گرفته تا نمونه های اخیری مانند Nokia N9 و BlackBerry Z10 نمونه هایی از این تلاش هستند. هر یک از این تلاش ها به دلیلی شکست خورده و نتوانسته کشش لازم را میان کاربران ایجاد کند. تجربه ی من از رابط کاربری آیفون جدید این است که دستور دادن به آن مشکل است و با نداشتن سوپاپ ایمنی مانند کلید home افراد مبتدی و تازه کار یا کم سن و سال به سختی می توانند با آن کار کنند.

در مجموع من از وجود iPhone X خوشحال هستم. من خوشبین هستم که این محصول موج های مثبتی را در بازار تلفن های هوشمند ایجاد کند. با این وجود من به شخصه جذب iPhone X نشده ام. این مساله تا حدی به خاطر سرعت نوآوری رقبای اندرویدی است. دلیل دیگر آن این است که اپل در حال حاضر تمرکز خود را روی گروه هایی از مردم گذاشته که من بخشی از آن ها نیستم. من با این مساله مشکلی ندارم و به نظرم این خود نشانه ی وجود یک بازار پر طراوت است که در آن گستردگی انتخاب ها بسیار بالاست. با این وجود در حال حاضر تصمیم گرفته ام از آیفون شیشه ای 999 دلاری بگذرم و به جای 4 اکتبر به گوشی های پیکسل آینده ی گوگل چشم بدوزم.

تگ ها:
دیدگاه های کاربران