نتایج بنچمارک های اسنپدراگون 855 ساخت کمپانی کوالکام که به نظر میرسد قرار است پردازندهی گوشیهای پرچمدار 2019 باشد، حکایت از قدرت و سرعت این پردازنده دارد.
در طول CES 2019، سایت Ubergizmo این فرصت را پیدا کرد تا چند ساعتی را صرف تعدادی از گوشیهای مرجع مجهز به پردازندهی کوالکام اسنپدراگون 855 کند. این گوشیها که ملقب به امدیپی (MDP) هستند گرچه با هدف رشد و توسعه ساخته شدهاند اما بیش از آن نشانگر تجربهی واقعی کار با یک گوشی هوشمند تمام عیار و ویژگیهای کلی آن هستند.
این مطلب تنها دربارهی عملکرد اسنپدراگون 855 است. اگر میخواهید بیش از اینها دربارهی ویژگیها و قابلیتهای تئوری این پردازنده اطلاعاتی کسب کنید، بد نیست به مقالات قبلی ما دربارهی اسنپدراگون 855 سری بزنید. مقالههایی که خواندنش را به تمامی افرادی که دربارهی این پردازنده کنجکاو هستند، توصیه میکنیم.
طی یک سری تستهای عملکردی معمولی، بیهیچ تعجبی، اسنپدراگون 855 عملکرد فوقالعادهای از خود نشان داد و به این ترتیب مشخص کرد که نخستین گوشی مجهز به این پردازنده، بیشک از نظر سختافزاری سریعترین پلتفرم اندرویدی خواهد بود. حال نگاهی بندازیم به نمراتی که در برخی بنچمارکها به این پردازنده کسب کرده است:
آن چه مشخص است 20٪ گرافیک سریعتر اسنپدراگون 855 و 45٪ عملکرد سریعتر CPU آن در مقایسه با مدل قبلی یعنی اسنپدراگون 845 است که در 4 آزمون CPU تکهستهای و بنچمارک GFXBench منهتن نیز تأیید شد. گرچه افزایش سرعت بسته به بنچمارکها میتواند متفاوت باشد اما به هر حال این بهترین آماری بود که میتوانستیم دربارهی این پردازنده به دست آوریم.
در این میان، کمپانی کوالکام به این مسئله اشاره کرد که گرچه بنچمارکها ابزار خوبی هستند اما باید به این نکته توجه داشت که بنچمارکها نمیتوانند طیف کاملی از قابلیتهایی که این پردازنده دارد را نشان دهند. نکتهای که کاملاً صحیح است.
برای مثال، بلاکهای محاسباتی فوق قدرتمندی مثل ISP (پردازندهی سیگنال تصویر) که میتواند ۴۸ میلیون پیکسل را در زمان حقیقی پردازش کند و یا DSP (پردازندهی سیگنال دیجیتال) که برای عملیات حجیم ریاضی-برداری به کار میرود و نیز بسیاری از نمونههای دیگر نیز وجود دارند.
مودمهای 4G و به زودی مودمهای 5G که کوالکام در تولید آنها بر سازندگان اپل برتری، به ندرت تحت ارزیابی قرار گرفتهاند. چرا که این مودمها بسیار پیچیدهتر از آن هستند که توسط ارزیابان مستقل و غیررسمی آزمایش شوند. اینها را نمیگوییم تا بنچمارکها را تا آنجا که میشود محدود کنیم. باید توجه داشت که حتی برخی از منابع محاسباتی به سادگی در دسترس یک رابط استاندارد نیستند یا در پردازندههای دیگر وجود ندارند.
در حال حاضر بازار پردازندههای رده بالا در دست تعداد کمی از تولیدکنندگان این عرصه مثل کوالکام، اپل، هایسیلیکون/هواوی و سامسونگ (مدیاتک در میان پردازندههای رده بالا نیست) میچرخد. با این حال، حتی گوشیهای مدل بالای سامسونگ مثل نوت 9 تمایل دارند تا از پردازندهی اسنپدراگون استفاده کنند. اتفاقی که خصوصاً در بازارهای اصلی مثل بازار ایالات متحده امریکا بسیار دیده میشود. تراشههای رده بالای سامسونگ اگزینوس هم گرچه بسیار قدرتمندند اما تنها در بازارهای معدودی در دسترساند.
تراشهی بایونیک A12 کمپانی اپل (A12 Bionic chip) هم در ارزیابیها بسیار قدرتمند جلوه کرده است تا جایی که باید به تیم طراحی تراشهی اپل تبریک گفت، اما برای دستگاههای غیر آیفون در دسترس نیست و از همینرو نمیتواند مستقیماً با تراشهی اسنپدراگون 855 وارد رقابت شوند.
کرین 980 هایسیلیکون هم در هوآوی میت 20 پرو به کار رفته و نسخهی امریکایی سامسونگ گلکسی نوت ۹ پردازندهی اسنپدراگون 845 دارد.
جدای از اینها حتی اگر تنها عملکرد را هم مدنظر قرار دهیم، قانعکننده است که پلتفرم کوالکام اسنپدراگون 855 در تمام دستگاههای رده بالای اندرویدی سال 2019 به کار رود. حالا اگر قابلیتهای 4G و 5G را هم به این کارزار اضافه کنید، آن وقت دیگر دسترسیمان به کوالکام سخت خواهد شد. اپل هم که تا سال 2020 نمیخواهد از قابلیت 5G پردهبرداری کند، تلاشهای سامسونگ هم برای رسیدن به این قابلیت هنوز جهانی نشدهاند.
به زودی بنچمارک های هوش مصنوعی این پردازنده هم از راه خواهند رسید اما تا به این جا باید بگوییم شاید این بنچمارک ها به اندازهی بنچمارکهای عملکرد، آمادهی رونمایی نیستند چرا که ممکن است نتیجهی بنچمارکهای هوش مصنوعی به این شکل ارائه نشود. به هر حال ما منتظر نتایج پیشرفت آن میمانیم.
اگر شرکتهای تولیدکنندهی قطعات اصلی یا به اختصار OEM میخواهند با هوش مصنوعی مانوور بدهند، باید دربارهی آن که هوش مصنوعی آنها قرار است چه بکند و چقدر عملکرد محاسباتی نیاز دارد شفافتر باشند. دوربینهای مجهز به هوش مصنوعی باید نشان دهند که از دوربینهای «بیمغز» بهترند اما چنین چیزی تا به حالا مشخص نشده است.
در این بین، هواوی بیش از دیگر رقیبان به قابلیت 5G نزدیک است. با این وجود رقبای آن، حتی رقبای چینی، بیشتر به استفاده از پلتفرم کوالکام تمایل دارند (مثل شیائومی می میکس 3، اوپو، وان پلاس).
کلام آخر
به هر حال، به زودی در MWC 2019 یا همایش جهانی تلفن همراه که از دوشنبه 25 فوریه (6 اسفندماه 1397) آغاز میشود و تا 28 فوریه (9 اسفندماه) ادامه خواهد داشت، با دستگاههای مجهز به اسنپدراگون 855 بیشتری رو به رو خواهیم شد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.