با کمک هوش مصنوعی، عکس هایی با کیفیت DSLR بگیرید!

هوش مصنوعی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اگر می‌خواهید هر بار که با دوربین گوشی خود عکس می‌گیرید و دکمه شاتر را فشار می‌دهید، هوش مصنوعی (AI) تصاویر شما را تقویت کند، به شما پیشنهاد می‌کنیم یک گوشی پیکسل بخرید. همچنین سرویس‌هایی نظیر گوگل فوتوز (Google photos) نیز از هوش مصنوعی برای رفع اشکالات جزئی و افکت‌های هوشمندانه استفاده می‌کنند. اما اگر شما بخواهید تصاویری که می‌گیرید، به نظر برسد که از دوربین بهتری گرفته شده است، چطور؟

ممکن است محققان برای این سوال شما، پاسخی داشته باشند. آن‌ها یک سیستم شبکه عصبی ایجاد کرده‌اند که تنها تمرکز آن روی این است که به تصاویر شما نگاه «DSLR-quality» بدهد. البته این شبکه در حال حاضر کامل و بدون نقص نیست. اما رویکرد جدید آن به آینده‌ای اشاره می‌کند که تلفن همراه شما می‌داند که کدام تصاویر باید شبیه به هم باشند و تصاویر را اصلاح می‌کند تا با یکدیگر مطابقت داشته باشند.

محققان، بررسی در این زمینه را با کمک سامانه یادگیری آغاز کردند. آن‌ها از تصاویری استفاده کردند که از صحنه‌ای ثابت و با به کارگیری گوشی و DSLR گرفته شده است. این کار بسیار موثر واقع شده است. اما فقط می‌تواند کیفیت تصویربرداری گوشی هوشمند مورد نظر را بهبود دهد. با این حال، اعمال آن منجر به سامانه‌ای پیچیده‌تر می‌شود. در شبکه جدید تنها نیاز است که دو مجموعه از تصاویر از دوربین‌های مختلف مشاهده شود تا مشخص شود که چگونه کیفیت یکی از تصاویر به دیگری اعمال شود. به بیانی دیگر، شما می‌توانید هر عکسی را به این شبکه بدهید و انتظار دریافت نتایجی را داشته باشید که با دوربین مورد نظر قابل مقایسه باشد. شما می‌توانید خودتان نیز آن را امتحان کنید.

 

نتایج به دست آمده از این سامانه، همواره ایده‌آل نیست. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، عمدتاً رنگ‌ها و میزان آشکارسازی تصویر بعد از استفاده از این ابزار، به مراتب بهتر از تصویر مرجع بی روح اولیه است. اگرچه گاهاً ته زمینه سبز رنگ نیز در آن مشاهده می‌شود. البته بعضی از نمونه‌های دیگر، گاهی اوقات، بخشی از جزئیات را حذف می‌کنند. حتی اگر به طور کلی، تصویر پر جنب و جوش تر و شلوغ‌تر باشد. با این حال، به نظر می‌رسد که این ابزار به اهداف کلی خود دست یافته است. به خصوص هنگامی که با گوشی‌های قدیمی‌تر و رده پایین به کار گرفته شود که اغلب و به طور معمول تصاویر بی‌روحی می‌گیرند. تنها کاری که این ابزار نمی‌تواند انجام دهد، اضافه کردن جزئیاتی است که در حال حاضر در تصویر مرجع نیز وجود ندارد. اگر گوشی شما برای عکس‌برداری در محیط‌ های کم نور بسیار بد عمل می‌کند، شما حتی با استفاده از این ابزار نیز، نمی‌توانید اطلاعات از دست رفته را بازیابی کنید.

و مهم‌تر از همه این که، توسعه و بهبود این فناوری همچنان ادامه دارد و این پایان راه نیست. محققان امیدوار هستند که از شبکه عصبی برای «اصلاح» شرایط تصویر برداری استفاده کنند. به عنوان مثال، هنگامی که یک روز بارانی باشد، هوش مصنوعی بتواند آن را آفتابی و روشن جلوه دهد. این کار می‌تواند باعث ایجاد عکس‌هایی شود که وجود واقعی ندارند و در نتیجه کمی خطرناک است. اما با این حال اگر شما در تعطیلاتی به سر می‌برید که آب و هوای آن بارانی و گرفته است، و می‌خواهید پس از بازگشت به خانه، تصاویر خوبی به دوستانتان نشان دهید، استفاده از این هوش مصنوعی می‌توانید این کار را انجام دهید.  همان‌طور که گفته شد، فناوری فعلی می‌تواند کیفیت تصویر پایه را که با استفاده از دوربین‌ گوشی‌‌های هوشمند گرفته می‌شود، بهبود دهد. البته در صورتی که این فناوری به دستگاه‌ها و نرم‌افزارهای آینده اضافه شده باشد. شما اکنون هم می‌توانید با استفاده از حسگرها و لنزهای رده بالا، تصاویر بهتر و با کیفیت‌تری بگیرید. اما اختلاف و شکاف میان بهترین و بدترین دوربین گوشی‌ها، ممکن است کاملاً مشخص نشود.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها