با تقویت کننده آنتن دیگر نه اینترنت همراه ضعیفی خواهید داشت و نه آنتن گوشی تلفنتان میپرد. در ادامه به معرفی و چگونگی کارکرد این تقویت کنندهها میپردازیم.
یک تقویت کننده آنتن که به آن آمپلیفایر یا تکرارگر هم گفته میشود، از سه جزء اصلی تشکیل شده است: آنتن خارجی، آمپلی فایر و آنتن داخلی. این مجموعه یک سیستم بیسیم است که سیگنالهای دریافتی را تقویت میکند. تقویت کنندههای آنتن محصولاتی هستند که در چند سال گذشته طرفداران بسیاری را در بازار قطعات الکترونیکی پیدا کردهاند؛ چراکه استفاده گستردهای در روستاها و شهرها و حتی در دریاها و جادهها دارند.
در ادامه میگوییم تقویت کننده آنتن چیست و چگونه کار میکند. انواع آن را معرفی میکنیم و در انتها پرطرفدارترین مدلهای تقویت کنندههای آنتن موجود در بازار را به همراه قیمتشان بررسی میکنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تقویت کننده آنتن چیست؟
- انواع تقویت کننده های آنتن موبایل
- تقویت کننده آنتن چگونه کار میکند؟
- بهترین تقویت کننده های آنتن موبایل
- جمع بندی
تقویت کننده آنتن چیست؟
تقویت کننده آنتن یک وسیله الکترونیکی تایید شده از طرف کمیسیون فدرال ارتباطات (FCC) و مدار مجتمع (IC) است. تقویت کننده آنتن که به آن ریپیتر یا تکرارگر هم گفته میشود، میتواند سیگنال سلولی موجود را به سیگنالی قویتر تبدیل کند؛ سیگنالهایی مانند 2G، سیگنال 3G و 4G LTE. البته در حال حاضر برای نسل جدید 5G نیز موجود است. تقویت کننده آنتن موبایل میتواند با تمامی دستگاههای دارای اینترنت همگام شود؛ از جمله گوشیهای هوشمند، تبلت، هات اسپاتها، نوت بوکها و غیره.
اگر مطمئنید که خانه یا محل زندگیتان نزدیک برجهای اینترنت همراه قرار دارد و بیرون از ساختمان آنتن خوب است، اما درون ساختمان سیگنال ضعیف است، مطمئنا به یک تقویت کننده آنتن نیاز دارید تا قدرت سیگنال را افزایش دهد. کار اصلی یک تقویت کننده آنتن دریافت سیگنال اینترنت یا آنتن تلفن همراه اطراف شما و تقویت آن است. سیگنال بعد از تقویت، دوباره اطراف شما و تلفن همراهتان قرار میگیرد، این بار بدون اینکه ضعیف باشد یا مانعی سر راهش باشد.
انواع تقویت کننده های آنتن موبایل
در ادامه با انواع تقویت کننده های آنتن موبایل آشنا میشویم.
تقویت کننده آنتن دستی (آنالوگ)
امروزه بیشتر آمپلی فایرها دستی هستند. آنها تمامی فرکانسهای حاملهای تلفن همراه را با استفاده از تکنولوژی قدیمی تقویت میکنند. البته آمپلیفایرهای پهنای باند معمولا با یک کابل و کیت آنتن خارجی هم به فروش میرسند که نیاز به نصب بیرون از خانه دارند. گاهی اوقات به تقویت کنندههای آنتن آنالوگ، ریپیتور دو جهتی یا به اختصار BDA هم گفته میشود. تقویت کنندههای BDA هم برای تلفنهای سلولی (مانند گوشیهای هوشمند امروزی) و هم برای رادیوهای دو طرفه استفاده میشوند.
تقویت کننده آنتن هوشمند
تقویت کننده آنتن هوشمند درواقع تقویت کنندههای بیسیمی هستند که از تعداد زیادی پردازندههای باند پایه قوی تمام دیجیتال استفاده میکنند و نیاز به پخش دوباره سیگنال را حذف میکنند. تقویت کنندههای هوشمند معمولا قدرتی بیش از 100 دسیبل دارند؛ در حالی که همتای آنالوگ آن تنها 63 تا 70 دسیبل قدرت دارد. بوسترهای هوشمند ممکن است کمی گرانتر از آنالوگ باشند، اما ویژگیها و قدرت بیشتری دارند.
تقویت کننده آنتن چگونه کار میکند؟
یک تقویت کننده آنتن تلفن همراه با دریافت سیگنال ضعیف، تقویت آن و ارسال سیگنال قوی کار میکند. در ادامه با اجزای یک تقویت کننده آنتن آشنا میشویم.
آنتن خارجی
آنتن خارجی معمولا روی پشت بام خانه نصب میشود و سیگنالهای ضعیف 3G و 4G LTE را دریافت میکند. این آنتنها معمولا دو نوع هستند:
- آنتن با زاویه 360 درجه که از همه طرف میتواند سیگنال دریافت کند و مناسب کسانی است که از چندین حامل آنتن مخابراتی استفاده میکنند.
- آنتن یک جهتی با زاویه 45 درجه که مسیرهای طولانیتری را نسبت به آنتن 360 درجهای پوشش میدهد و مناسب مناطقی است که سیگنال خیلی ضعیف است و کسانی که تنها از یک حامل استفاده میکنند.
آمپلی فایر
سیگنالی که به وسیله آنتن خارجی دریافت شده است وارد آمپلی فایر میشود و در آنجا تقویت میشود. قدرت آمپلی فایرها با دسیبل سنجیده میشود. یک آمپلی فایر خوب خانگی باید حداقل قدرت 60+ دسیبل داشته باشد. قویترین مدل آمپلی فایرها هم بیشتر از 70 دسیبل قدرت دارند. برای ماشین و یا سایر وسایل متحرک بهتر است آمپلی فایر حداقل 25+ دسیبل باشد و بهترین نوع آن نیز تا 50+ دسیبل است.
آنتن داخلی
سیگنال تقویت شده وارد آنتن داخلی میشود. این آنتن سیگنال را در فضای داخلی ساختمان پخش میکند. آنتن داخلی معمولا دو نوع دارد:
- آنتن پنل: این مدل آنتن معمولا روی دیوار نصب میشود و سیگنال قوی را نزدیک خودش پخش میکند.
- آنتن گنبدی: این مدل معمولا در سقف اتاق نصب میشود و سیگنال را در همه جهات به طور مساوی پخش میکند (تصویر زیر).
بهترین تقویت کننده های آنتن موبایل
در این قسمت بهترین تقویت کنندههای آنتن موبایل را معرفی میکنیم.
تقویت کننده آنتن مدل Cel-Fi GO X
قیمت کیت کامل: از 999.99 دلار
قدرت 100 دسیبل این مدل را به بهترین تقویت کننده آنتن در مناطقی که سیگنال خیلی ضعیف است تبدیل کرده است. اگر سیگنال محیط اطراف خیلی ضعیف باشد، هنگام خرید تقویت کننده تنها به یک چیز توجه کنید: قدرت بوستر به دسیبل. این قدرت به شما میگوید سیگنال تا چقدر میتواند تقویت شود.
بوستر مدل GO X از کمپانی Cel-Fi تنها یک حامل مخابراتی را پشتیبانی میکند. البته میتوانید با اپلیکیشن موبایل اندروید یا آیفونتان حامل را تغییر دهید. حداقل یک خط سیگنال نیاز است تا آنتن GO X بتواند آن را دریافت کند. این مدل بوستر نمیتواند با سیگنال Verizon 2G CDMA کار کند. سیگنال خارج ساختمان باید از نوع 4G LTE باشد؛ یعنی گوشیهایی که از بعد از سال 2014 تولید شدهاند.
تقویت کننده آنتن Hi Boost Home 15K
قیمت کیت کامل: شروع از 899.99 دلار
بهترین تقویت کننده برای وقتی که سیگنال بیرونی قوی است. کیت کاملی که تمامی حاملهای سیگنال را تقویت میکند و کارکرد آن با تقویت کنندههای گران قیمت قابل مقایسه است.
اگر سیگنال محیط اطراف ساختمان قوی باشد، نیاز به خرید تقویت کننده گرانی ندارید. در این موارد یک تقویت کننده از نوع «باند پهن» کافی است. تقویت کننده مدل 15k از کمپانی HiBoost نزد مشتریان بسیار محبوب و پرطرفدار است. این مدل خروجی با قدرت 12 دسیبل دارد و دارای یک صفحه نمایش LCD جهت نمایش قدرت سیگنال است.
تقویت کننده آنتن مدل SureCall Fusion4Home
قیمت کیت کامل: شروع از 499.99 دلار
بهترین گزینه برای کسانی که میخواهند دستگاهی با کیفیت و قیمت کم داشته باشند. اگر خانه یا آپارتمان کوچکی دارید و سیگنال اینترنت بیرون از خانه به اندازهای قابل قبول است (2 خط یا بیشتر)، بوستر مدل Fusion4Home به شما کمک میکند اینترنت قویتری در خانه داشته باشید. ضمن اینکه نصب چندان پیچیدهای ندارد. گفته میشود که این تقویت کننده آنتن میتواند تا 500 متر مربع را پوشش دهد؛ به شرطی که سیگنال حداقل 2 خط آنتن داشته باشد.
تقویت کننده آنتن مدل Wilson Pro 70 Plus
قیمت کیت کامل: شروع از 1099.99 دلار
مدل Wilson Pro 70 Plus تقویت کنندهای عالی با طراحی و ساختاری با کیفیت بالا و عملکردی فوقالعاده است. کیت Pro 70 plus از کمپانی Wilson یکی از پرطرفدارترین تقویت کنندههاست که علی رغم قیمت بالا، مشتریان بسیاری هم دارد؛ چراکه عملکردش بسیار خوب است. این مدل بیشترین حد تقویت کنندههای از نوع «باند پهن» و همچنین 70 دسیبل قدرت دارد.
این مدل بوستر را میتوان برای محیطهایی که سیگنال قوی دارد (2-3 خط آنتن) استفاده کرد. این بوستر برای ساختمانهای بزرگ و شرکتها مناسب است؛ چراکه میتواند تا 10000 متر مربع را پوشش دهد.
تقویت کننده آنتن مدل SureCall Fusion5x 2.0
قیمت کیت کامل: شروع از 1399.00 دلار
این تقویت کننده آنتن حتی از نظر عملکردی بهتر از مدل Pro 70 Plus محسوب میشود. همچنین دارای آنتنی فوقالعاده و بدون صفحه نمایش LCD است. بوستر مدل Fusion5x 2.0 انتخابی عالی برای خانههای بزرگ و ادارههای نسبتا بزرگ است. با توجه به قیمتی که دارد، عملکرد آن فوقالعاده است. 4 آنتن گنبدی دارد و قدرت و عملکرد خروجی آن بسیار بیشتر از مدل 70 Plus ویلسون است.
آنتنهای آن باعث میشود فضای زیادی را پوشش دهد. اما یکی از بزرگترین معایب این بوستر این است که نمیتوان قدرت دستگاه روی هر باند را به طور دستی کنترل کرد و مشکل بعدی این تقویت کننده این است که صفحه نمایشی ندارد که متوجه شویم دستگاه در حال انجام چه کاری است.
تقویت کننده آنتن SureCall Force5 2.0
قیمت کیت کامل: شروع از 3510.00 دلار
این مدل سیستم آمپلی فایر عالی برای ساختمانهای بسیار بزرگ و مجتمعهای تجاری محسوب میشود. محصولات Force5 کمپانی SureCall همواره یکی از محبوبترین محصولات در زمینه آمپلی فایرها و تقویت کنندههای آنتن هستند. این کمپانی با انتشار نسخه 2.0 مدل Force5 اواخر سال 2017، قدرت بیشتر به همراه پوشش بالاتری را به این دستگاهها افزوده است. کنترل از راه دور داخلی و قدرت خروجی بیشتر از دیگر ویژگیهای این مدل هستند.
تقویت کننده آنتن weBoost Drive 4G-X RV
قیمت کیت کامل شروع از 499.99 دلار
آمپلی فایر تقویت کننده مدل Drive 4G-X، یکی از بهترین مدلهای بوستر برای موبایل با قدرت 50 دسیبل است. این کیت شامل یک آنتن خارجی 360 درجهای و آنتن دسکتاپی داخلی است. قابل اتصال به اداپتورهای AC و فندکی است و گزینه بسیار خوبی برای ماشین یا کامیونهای در حال حرکت محسوب میشود.
جمع بندی
در این مقاله تعریف، کاربرد، عملکرد و انواع تقویت کننده آنتن را بررسی کردیم. همچنین جدیدترین و محبوبترین تقویت کنندهها از کمپانیهای مختلف با کاربردها و قیمتهای مختلف را معرفی کردیم. آیا شما هم تجربه استفاده از تقویت کننده آنتن موبایل دارید؟ تجربه خود را با ما و دیگر کاربران پلازا به اشتراک بگذارید.
سلام شما می تونید مقاله زیر را هم ببینید. فکر میکنم مناسب مشکل شما باشه «چرا آنتن موبایل ضعیف می شود؟ 14 روش برای تقویت آنتن موبایل» https://www.plaza.ir/mag/139901/242762/ways-to-improve-cell-phone-signal/