اطلاعاتی جدید و نا امید کننده در مورد احتمال وجود حیات فرازمینی
با تعداد بیشمار کهکشانهای کشف شده یا کشف نشدهی موجود در کیهان، وجود تعداد زیادی سیاره که حیات فرازمینی در آنها جریان داشته و یا پتانسیل سکونت پذیری را داشته باشند بسیار محتمل است. اما تحقیقات جدید نشان میدهد امکان حیات در برخی از سیاراتی که امید زیادی به آنها بسته شده بود چندان هم زیاد نیست.

مشاهدات و اکتشافات پیشین نشان میداد سیاراتی که در مدار ستارگانی موسوم به کوتوله قرمز (red dwarf) گردش میکنند شباهتهایی با سیاره زمین دارند و جزو مناطق بلقوه سکونت پذیر دسته بندی میشدند. فاصله این سیارات سنگی از ستارهی خود عموماً از فاصله زمین نسبت به خورشید کمتر است اما به دلیل اینکه دمای کوتولههای قرمز از خورشید ما بسیار کمتر است این مورد نمیتواند مانع وجود حیات فرازمینی در چنین سیاراتی باشد. اما تحقیقات جدید به مانعی بزرگتر به نام بادهای بین ستارهای اشاره کردهاند که ظاهراً در مطالعات قبلی از قلم افتاده بود.
طبق تعریف سنتی و در مدلهای پیشین، سیارات بلقوه سکونت پذیر تنها با توجه به شرایط اقلیمی و دمای سطحشان شناخته میشدند. اما «چوانفی دونگ» فیزیکدان نجومی و یکی از محققین این مطالعه جدید میگوید:
«بادها و طوفانهای ستارهای میتوانند سبب از بین رفتن اتمسفر سیارات شده و اثر مخربی روی آنها بگذارند بنابراین تنها اتکا به مدلهای اقلیمی برای قابل سکونت پنداشتن این اجرام آسمانی کافی نیست»
بادهای بین ستارهای بسیار قدرتمند هستند و به طور بی وقفه ذراتی را از ستارگان به سمت سیارات میبارانند. ساکنین زمین اما به لطف میدانی مغناطیسی که سیاره را احاطه کرده از طوفانهای خورشیدی در امان هستند. این میدان مغناطیسی «مگنتوسفر» نام دارد و اکثر امواجی را که میتوانند به اتمسفر زمین ضربه بزنند منحرف میکند، اما سیارات نزدیک به کوتولههای قرمز احتمالاً تا این اندازه خوش شانس نیستند.

چنانچه هر سیارهای که امکان حیات فرازمینی در آن متصور است فاقد مگنتوسفر باشد (که البته وجود یا عدم وجود این میدان مغناطیسی به چگونگی تشکیل شدن آن سیاره بستگی دارد) حتی اگر مدتی از شرایط لازم برای شکلگیری حیات برخوردار باشد پیش از آنکه حیات در آن ریشه بدواند شرایط مطلوب خود را به دلیل طوفانهای ستارهای از دست خواهد داد.
به طور خلاصه اینطور میتوان گفت که اگرچه برخی از سیاراتی که امید وجود حیات در آنها میرفت شرایط دمایی مناسبی دارند اما فقدان مگنتوسفر عاملی بازدارنده در زیست پذیر پنداشتن آنهاست.