هوش مصنوعی ؛ ابزاری برای مقابله با پدیدهی خودکشی
دولت کانادا برای مقابله با پدیدهی خودکشی که هر ساله جان بسیاری از جوانان این کشور را میگیرد به فکر بهرهگیری از قابلیتهای هوش مصنوعی افتاده تا بتواند از این طریق افرادی را که در معرض این خطر قرار دارند به موقع شناسایی کند.

خودکشی یکی از دلایل رایج مرگ و میر در سطح جهان است و به طور خاص در کشور کانادا دومین عاملی است که جان جوانان 10 تا 19 ساله را میگیرد. البته این کشور برای مقابله با چنین معضلی گامهای بسیاری برداشته اما با این حال آمار خودکشی سال به سال در حال افزایش است. این تلاشهای نافرجام سبب شد تا سرانجام مقامات کانادا برای پایان بخشیدن به این روند و حفظ جان جوانان به هوش مصنوعی متوسل شوند.
پیش از این تصمیم جدید، اقدامات پیشگیرانهای که در این خصوص انجام میشد روی فعالیتهای تحقیقاتی، برنامههای آموزشی و مشاورهای و همینطور مانیتورینگ آمار خودکشی در سطح ملی استوار بود اما عدم دستیابی به نتایج رضایت بخش سبب شد تا به قابلیتهای هوش مصنوعی به عنوان یک راهکار احتمالی و البته موثر نگاه شود.
مقامات دولتی کانادا با همکاری شرکت Advanced Symbolics مستقر در شهر اتاوا برنامهای را تدارک دیدهاند که امید میرود سیستم به کار رفته در آن بتواند با رصد شبکههای اجتماعی، افکار و رفتار خودکشی طلبانهی کاربران را شناسایی کند.
این برنامه در فاز اول به صورت پایلوت به اجرا درخواهد آمد و طی یک بازهی سه ماهه 160 هزار اکانت در شبکههای اجتماعی توسط هوش مصنوعی سیستم رصد میشود تا بر اساس پستهای به اشتراک گذاشته شده، گرایش احتمالی کاربران به خودکشی مورد بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز، تدابیر پیشگیرانه توسط دولت اتخاذ گردد.

البته سران شرکت Advanced Symbolics اطمینان دادهاند که این سیستم به حریم خصوصی کاربران تجاوز نخواهد کرد و تنها پستهایی که به صورت عمومی به اشتراک گذاشته میشوند را مورد بررسی قرار خواهد داد.
آنطور که گزارش شده این قرارداد همکاری در ماه آینده نهایی میشود و پس از پایان مرحلهی پایلوت و ارزیابی نتایج حاصل شده، در مورد تمدید یا عدم تمدید پروژه تصمیم گیری خواهد شد.