بر اساس آماری که اخیراً از سوی بنچمارک AnTuTu منتشر شده بیشترین گوشی های تقلبی سال 2017 را محصولات کپی شدهی سامسونگ تشکیل میدهند.
بازار گوشیهای هوشمند آنقدر پرسود است که وجود محصولات کپی شده درآن اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. البته منظور آن دسته از گوشیهای موبایلی نیستند که طراحی و امکاناتی مشابه محصولات برندهای معتبر دارند بلکه منظور دستگاههای تقلبی و کپی شدهای هستند که به عنوان گوشی اصل به مشتریان فروخته میشوند و به ظاهر هیچ تفاوتی هم با آنها ندارند.
حتی در وبسایت AnTuTu نیز اعلام شده که 2.64 درصد از گوشیهایی که پس از بررسی، نتایج عملکردشان در دیتابیس این بنچمارک به ثبت رسیده گوشی های تقلبی و کپی شده بودهاند.
از قرار معلوم سامسونگ محبوبترین برند برای کپیکاران بوده به طوری که 36.23 درصد دستگاههای تقلبی از گوشیهای گلکسی کمپانی کرهای کپی شدهاند. به طور خاص گلکسی S7 Edge با رقمی حدود 9 درصد، در صدر این لیست قرار دارد و گلکسی S7 نیز دیگر محصول مورد علاقهی کپیکاران بوده است. این موضوع در مورد گوشیهای هوشمند تاشوی سامسونگ نیز (W2016 و W2017) صادق است.
اما با توجه به محبوبیت برند اپل نزد مشتریان، گوشیهای آیفون هم هدف کپیکاری قرار گرفتهاند؛ به طوری که 2.67 درصد از این آمار به آیفون 7 پلاس اختصاص دارد و بدین ترتیب این محصول اپل جزو یکی از 5 گوشی هوشمند قرار میگیرد که نمونههای تقلبی بسیاری از آن توسط کمپانیهای متفرقه تولید و روانه بازار شده است.
محصولات برندهای دیگری نظیر شیائومی، وانپلاس، هواوی و Oppo نیز از کپیکاری بینصیب نماندهاند و بیش از 40 درصد آمار هم به سایر برندها اختصاص دارد.
بر اساس گزارش AnTuTu گوشی های تقلبی علیرغم شباهت ظاهری با نمونههای اصل، کیفیت پایینی دارند و سازندگان چنین محصولاتی به منظور کاهش هزینهی تولید در اغلب آنها (حدود 60 درصد) پردازنده چهار هستهای تعبیه کردهاند. از طرفی کیفیت صفحه نمایش آنها نیز تعریفی ندارد و رزولوشن اکثر آنها از گوشیهای اصل فاصله بسیار دارد. حتی اگر از نظر قطعات سختافزاری تعداد معدودی از گوشی های تقلبی وضعیت مناسبی داشته باشند اما از حیث نرمافزاری قطعاً اینگونه نیست و کاربران نگون بخت را به دردسر خواهند انداخت.
