تیمی بینالمللی متشکل از دانشمندان مختلف خبر کشف نزدیک به 100 اگزوپلنت جدید (سیاره های موجود در خارج از منظومه شمسی) را تایید کردند. این اکتشافات حاصل دادههای ارسال شده توسط تلسکوپ فضایی Kepler در دور دوم ماموریت آن بوده است.
فضاپیمای حامل تلسکوپ Kepler (که به افتخار یوهانس کپلر ستاره شناس آلمانی قرن هفدهم به این نام نهاده شده) برای نخستین بار در سال 2009 و به منظور کشف سیاره های خارج از منظومه شمسی سفر خود را به سوی اعماق فضا آغاز کرد. در سال 2013 نقص فنی موجب از کار افتادن این تسلکوپ شد اما مهندسان با تغییر تناوبی میدان دید آن توانستند زمینهی ادامهی ماموریت را فراهم کنند و ناسا در سال 2014 آغاز دور دوم عملیات اکتشافی تلسکوپ کپلر با نام K2 را اعلام کرد.
فرآیند اکتشاف اگزوپلنتها (exoplanets) توسط تلسکوپ فضایی کپلر با ثبت کاهش نور دریافتی از ستارهها به علت سایه افکندن سیارات مجاور روی آنها انجام میگیرد. البته در طی سالهای به جریان افتادن پروژهی K2 مشخص شد که برخی سیگنالهای دریافتی، ناشی از سامانههای ستارهای (چند ستارهی کوچک و نزدیک به هم که در اثر کشش جاذبهای به دور یکدیگر میچرخند) و یا نویزهای ارسال شده از تلسکوپ بوده است. با این حال در این مدت تعداد زیادی اگزوپلنت نیز کشف شده که سیاره هایی کوچکتر از زمین تا بزرگتر از مشتری در بین آنها وجود دارد.
یکی از مواردی که توجه دانشمندان را به خود جلب کرده کشف سیارهای بوده که به دور یک ستارهی بسیار درخشان در حال گردش است. به گفتهی اندرو مایو (Andrew Mayo) دانشجوی دکترای دانشگاه فنی دانمارک و یکی از اعضای این تیم بینالمللی:
در طی این مطالعه محققین به آنالیز دادههای مربوط به 275 کاندید احتمالی پرداختند و در نهایت دریافتند که 149 مورد از آنها اگزوپلنت بودهاند و از این تعداد 95 سیاره در زمره سیارات تازه کشف شده قرار گرفتند. از جمله، سیارهای که در یک مدار 10 روزه به دور درخشانترین ستارهی مشاهده شده در ماموریت K2 یعنی HD 212657 در حال چرخش است.
بدین ترتیب با احتساب این 95 سیارهی تازه کشف شده، شمار مجموع اگزوپلنتهایی که در ماموریت K2 کشف شدهاند به حدود 300 سیاره رسید. گفتنی است که در سال 1995 اولین سیارهای که در خارج از منظومه شمسی به دور خورشید خود در حال گردش بود شناسایی شد اما تا به امروز نزدیک به 3600 اگزوپلنت دیگر به آن اضافه شدهاند که از سیارات کوچک و سنگی تا سیارات غول پیکر و گازی شکل را شامل میشوند.