هر آنچه که باید در مورد اندروید وان (Android One) و اندروید گو (Android Go) بدانید

اندروید وان
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp
از سیستم عامل اندروید، به عنوان محبوب ترین سیستم عامل گوشی های هوشمند یاد می شود. البته تمام گوشی های هوشمند از اندروید یکسان استفاده نمی کنند و بسته به ساختاری که دارند، نسخه های مختلفی از این سیستم را اجرا خواهند کرد. اندروید لالی پاپ، مارشملو، نوقا و اوریو. کمپانی گوگل، طراح و سازنده این سیستم عامل، علاوه بر نسخه های نام برده، دو نسخه دیگر از سیستم عامل اندروید با نام های اندروید وان (Android One) و اندروید گو (Android Go) را نیز معرفی و ارائه داده است. هر دو نسخه، جدید هستند و جامعه هدف متفاوتی برای هر کدام از آنها در نظر گرفته شده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی این دو سیستم عامل و بیان شباهت و تفاوت های میان آنها بپردازیم. با پلازا همراه باشید.

اندروید وان و اندروید گو ، شباهت ها و تفاوت ها

اندروید گو در واقع نسخه سبُک شده یک نسخه از سیستم عامل اندروید (اندروید اوریو) به منظور اجرا بر روی گوشی های هوشمند با مشخصات فنی سطح پایین و ارزان قیمت است. بازار هدف این نوع گوشی های هوشمند و به تبع آنها، سیستم عامل اندروید گو، بازارهای نوظهور و یا اصطلاحا «next-billion» می باشند. اولین نسخه از سیستم عامل اندروید گو بر پایه اندروید اوریو 8.1 ساخته شده است و دارای تنظیمات و ویژگی های مشابهی هستند. گوگل این نسخه از سیستم عامل خود را برای 3 منظور طراحی کرده است:
  • امکان اتصال به اینترنت ضعیف، غیر قابل اطمینان و یا گران قیمت
  • برای اجرا بر روی گوشی های هوشمند با سخت افزار ضعیف در بازارهای معمولی
  • برای شرایطی که امکان شارژ مداوم باتری وجود ندارد

اندروید گو : مشخصات فنی پایین و قیمت ارزان

اندروید گو بر روی گوشی های هوشمند با مشخصات فنی ضعیف اجرا می شود. منظور از مشخصات فنی ضعیف، بین 512 تا 1 گیگابایت رم و 8 گیگابایت حافظه داخلی است. اندروید اوریو نسخه اندروید گو، به نیمی از این فضا بر روی گوشی هوشمند شما نیاز دارد. به گفته گوگل، اکثر گوشی های هوشمندی که از اندروید گو استفاده می کنند، زیر 100 دلار قیمت دارند و برخی هم حتی با قیمتی زیر 50 دلار به فروش می رسند.
اندروید گو
البته گوشی های هوشمند، بدون برنامه های کاربردی، در واقع هیچ استفاده و ارزشی ندارند. گوگل برای برطرف کردن این مشکل، نسخه های سبُک و کم حجم شده از برنامه های جیمیل، یوتیوب، دستیار گوگل، گوگل مپ و جیبورد را مخصوص اندروید گو طراحی و در این نسخه از سیستم عامل خود قرار داده است. این برنامه ها حجمی تقریبا برابر نصف نسخه های اصلی خود فضا نیاز دارند. همچنین این امکان برای توسعه دهندگان برنامه های شخص ثالث هم فراهم شده تا نسخه های سبُک از برنامه های خود را برای سیستم عامل اندروید گو طراحی کنند. این برنامه ها از طریق نسخه پلی استور مخصوص اندروید گو قابل دریافت و نصب خواهند بود. واتس اپ، فیسبوک و اینستاگرام از جمله برنامه هایی هستند که نسخه کم حجم آنها ارائه شده است. در حالی که بهینه سازی نرم افزاری به منظور به حداکثر رساندن کارایی در سخت افزارهای ضعیف انجام شده است، باز هم تغییراتی به منظور بهینه مصرف شدن شارژ باتری و داده برای اندروید گو در نظر گرفته شده به این صورت که تعداد برنامه هایی که می توانند در پس زمینه اجرا شوند محدود بوده و قابلیت ذخیره شدن داده ها به صورت پیش فرض، فعال است.
برای آن دسته از افرادی که از اندروید استفاده می کنند، اندروید گو سیستم عامل بسیار کُندی است و ممکن است کمی کار با آن سخت باشد. اما می توان گفت برای گوشی های هوشمند با سخت افزار ضعیف، بسیار مناسب است.

بهترین گوشی های هوشمندی که اندروید گو را اجرا می کنند

در اینجا، بهترین گوشی های هوشمندی که اندروید گو را اجرا می کنند، معرفی کرده ایم:
ZTE Tempo Go
قیمت: 80 دلار
این گوشی هوشمند فقط در ایالات متحده موجود است. صفحه نمایش 5 اینچی، اتصال 4G، جک هدفون و اسلات کارت حافظه microSD از مشخصات این گوشی محسوب می شوند.
همچنین بخوانید :
نوکیا 1
قیمت: 85 دلار
نوکیا 1 یکی از گوشی های هوشمندی است که HMD Global در MWC 2018 معرفی کرد. نوکیا 1 از صفحه نمایش 4.5 اینچی، با 1 گیگابایت رم و 8 گیگابایت فضای ذخیره سازی بهره مند شده است. باتری این گوشی قابل تعویض بوده و از طراحی زیبایی برخودار است. HMD Global احتمالا نوکیا 1 را در بازارهای بریتانیا و ایالات متحده عرضه نخواهد کرد.
نوکیا 1
آلکاتل 1X
قیمت: 120 دلار
این گوشی هوشمند آلکاتل، از طراحی زیبایی با صفحه نمایش 5.3 اینچی و نسبت ابعاد تصویر به بدنه 18:9 و با حاشیه های باریک و ضخامت بدنه کم بهره برده است. دوربین آن نیز از بسیاری هم رقبای خود، باکیفیت تر است.
اندروید گو، اولین محصول گوگل برای هدف قرار دادن بازارهای نوظهور نیست. در سال 2014 نیز گوگل یک نسخه از سیستم عامل به نام Android One برای گوشی های هوشمند رده پایین ارائه کرده بود.

اندروید وان (Android One) چیست؟

اندروید وان
اندروید وان (Android One) یک برنامه مبتنی بر گوگل است که تولیدکنندگان را قادر می سازد تلفن های هوشمند خود را با نسخه خالص از سیستم عامل اندروید (stock Android) اجرا کنند. اندروید وان شامل هیچ برنامه سفارشی سازی شده، برنامه های اضافی از قبل نصب شده نبوده و بروز رسانی آن تا 2 سال تضمین شده است. این برنامه در واقع یک همکاری مشترک بین گوگل و کمپانی سازنده گوشی های هوشمند است. گوشی های هوشمندی که از نسخه خالص اندروید (stock Android) استفاده می کنند، الزاما اندروید وان نیستند.
همچنین بخوانید :
شرایط زیر برای یک تولید کننده گوشی های هوشمند یک قصد دارد از اندروید وان استفاده کند، برقرار است:
  • همه گوشی ها باید دارای لوگوی Android One در پنل پشتی باشند.
  • سازنده آن گوشی هوشمند باید بپذیرد که به صورت منظم، بروزرسانی های امنیتی را برای این دسته از گوشی های هوشمند خود ارائه کند.
  • تعداد و نوع برنامه هایی که می توانند از قبل نصب شوند، به شدت کنترل می شود.
نوکیا اخیرا اعلام کرده که قصد دارد تمامی گوشی های هوشمند جدید خود را با نسخه خالص اندروید عرضه کند. بقیه کمپانی های تولید کننده تلفن های هوشمند، دو نسخه از محصول خود ارائه می دهند، یک نسخه با اندروید اصلی و دیگر با اندروید وان. HTC U11 و موتو X4 نمونه هایی از این نوع گوشی های هوشمند هستند.

مزایای استفاده از اندروید وان

مزایا و ویژگی های اصلی اندروید وان عبارتند از: سادگی و پشتیبانی.
سادگی از آن جهت که در واقع نسخه خالص از سیستم عامل اندروید را اجرا می کنند. رابط کاربری سفارشی نشده و نبود bloatware ها در واقع باید عملکردی سریع تر و راحت تر را ارائه داده و همچنین عمر باتری هم باید افزایش پیدا کند. از آنجا که رابط کاربری این نسخه از سیستم عامل اندروید برای همه دستگاه ها یکسان است، کار با اندروید وان سخت نخواهد بود.
گوشی های هوشمندی که اندروید وان را اجرا می کنند با مجموعه کاملی از برنامه های گوگل ارائه شده اند و برای نصب برنامه های بیشتر، باید هزینه پرداخت کنید. برای مثال، بعضی از گوشی های هوشمند ممکن است دو نسخه از هر برنامه بر روی آنها نصب شده باشد، مانند دو نسخه از تقویم (یکی تقویم گوگل و دیگری تقویم شرکت سازنده) در حالی که واقعا نیاز به این برنامه های نیست. در اندروید وان دیگر با چنین مشکلی روبرو نخواهید بود. تمام گوشی های هوشمندی که اندروید وان را اجرا می کنند، به مدت 2 سال تمام بروزرسانی های نرم افزاری و به مدت 3 سال، تمام بروزرسانی های امنیتی را دریافت خواهند کرد.
اندروید وان
گوشی های اندرویدی که نسخه اندروید وان را اجرا می کنند در واقع باید خاص تر از بقیه گوشی های هوشمند باشند، نباید در این دستگاه ها از برنامه های پیش فرض کمپانی های سازنده استفاده شود. همچنین اندروید وان قابل اجرا بر روی تمام مدل های گوشی های هوشمند در هر بازه قیمتی و حتی بر روی گوشی های هوشمند پرچمدار است.

بهترین گوشی های هوشمندی که اندروید وان را اجرا می کنند

 نوکیا 8 سیروکو 
قیمت: 920 دلار
نوکیا 8 سیروکو در واقع پرچمدار گوشی های هوشمند دارنده اندروید وان محسوب می شود. صفحه نمایش 5.5 اینچی QHD OLED با حاشیه های باریک از جمله مشخصات نوکیا 8 سیروکو محسوب می شوند. دوربین دوگانه 12 و 13 مگاپیکسلی زایس، نرم افزار نوکیا پرو از ویژگی های برجسته این گوشی هستند.
نوکیا 7 پلاس
قیمت: 490 دلار
بسیاری از افراد، نوکیا 7 پلاس را جایگزینی برای نکسوس 5 و 5X می دانند. قلب تپنده این گوشی میان رده، پردازنده اسنپدراگون 670 است که تعادل خوبی بین عملکرد گوشی و عمر باتری برقرار می کند. مشخصات دوربین دوگانه این گوشی همانند نوکیا 8 سیروکو است.
موتو X4
یک گوشی هوشمند قدیمی اما خوب. موتو X4 به عنوان یکی از گوشی های هوشمندی که اندروید وان و همچنین تعدادی از نرم افزارهای اختصاصی موتورولا را اجرا می کند، شناخته شده است. دوربین های 12 مگاپیکسل اصلی و 8 مگاپیکسل سلفی، صفحه نمایش 5.2 اینچی و باتری با طول عمر مناسب، از ویژگی های این گوش هوشمند محسوب می شوند.

آیا اندروید وان یک نکسوس جدید است؟

بعضی افراد اندروید وان را وارث معنوی برنامه نکسوس گوگل می دانند و باید بگوییم این تعبیر تا حدی صحیح است. گوشی های هوشمند نکسوس، نسخه خالص سیستم عامل اندروید را اجرا می کردند در واقع همان کاری که اندروید وان انجام می دهد. تفاوت بزرگ میان این دو برنامه در این است که نکسوس دارای بوت لودرهای باز شدنی است و کاربران به راحتی می توانستند گوشی خود را root کرده و رام های سفارشی سازی شده نصب کنند. این امکان برای گوشی های با اندروید وان فراهم نیست.

نسخه اصلی اندروید در کجا قرار دارد؟

این دو نسخه جدید از اندروید در کنار سیستم عامل اصلی اندروید قرار می گیرند، در واقع این دو نسخه، سیستم عامل های مبتنی بر اندروید هستند که تولید کنندگان گوشی های هوشمند می توانند گوشی های هوشمند خود را با آنها سازگار کنند. در واقع برگشت از نسخه های اصلی اندروید به اندروید وان یا اندروید گو، بهایی هم در پی دارد آن، کنتر شدن سرعت اجرا خواهد بود. اما باید دید که آنچه که بدست می آورید، ارزش این کار را دارد یا خیر. اگر از دست برنامه های شخص ثالث خسته شده اید، اندروید وان مناسب شماست و اگر گوشی شما سخت افزار و مضخصات فنی ضعیفی دارد، اندروید گو به شما پیشنهاد می شود.

امروزه، سخت افزار گوشی های هوشمند بسیار شبیه هم شده اند، در این میان، اهمیت نرم افزار بیش از پیش نمود پیدا می کند. در هر بازه های قیمتی، گوشی های هوشمند آن بازه تقریبا سخت افزار مشابهی دارند، تنها تفاوتی که سازندگان گوشی های هوشمند می توانند روی محصولات خود اعمال کنند، در بخش نرم افزاری است.

اندروید

گوشی های هوشمند سری گلکسی سامسونگ و سری پیکسل گوگل، از نظر سخت افزاری بسیار مشابه هم هستند اما هویت خود را حفظ کرده اند. امروزه طراحی صفحه نمایش های 5.8 اینچ بی حاشیه، دوربین دوگانه اصلی، دوربین سلفی 8 یا 12 مگاپیکسل و سنسور اثرانگشت در پشت گوشی تقریبا بین اکثر گوشی های هوشمند میان رده و پرچمدار مشترک است. به طوری که با سیلی از دستگاه های هوشمند شبیه به هم در بازار روبرو هستیم. تنها تفاوتی که می ماند، سیستم عاملی است که این دستگاه ها اجرا می کنند. توانایی در کنترل کردن گوشی های هوشمند، دلیل استفاده از نسخه معمولی سیستم عامل اندروید به جای اندروید وان است.

کدام اندروید مناسب شماست؟

سه نسخه متفاوت از سیستم عامل اندروید و هر کدام با ویژگی ها و کاربردهای مختلفی طراحی شده اند، کدام یک را باید انتخاب کنیم؟

چه کسانی باید اندروید گو را دریافت کنند؟

اگر گوشی هوشمند شما از نظر مشخصات فنی در سطح پایینی است و یا از شبکه های اینترنت ناامن و ناپایدار استفاده می کنید، اندروید گو مناسب شماست. افرادی که شامل دریافت اندروید گو می شوند:
  • اگر از نظر بودجه برای خرید گوشی هوشمند در مضیقه هستید.
  • فقط نیاز به ویژگی های اساسی گوشی هوشمند خود دارید (ارسال پیام و تماس)
  • عملکرد بالا، اولیت اول شما نیست.

چه کسانی باید اندروید وان را دریافت کنند؟

اندروید وان مخصوص افرادی است که به نسخه خالص اندروید علاقمند هستند. طرفداران نکسوس، کاربران رام های سفارشی سازی شده مبتنی بر اندروید خالص و البته کسانی که همیشه آخرین نسخه از اندروید را خواستارند. اگر تمایل به داشتن یک گوشی هوشمند با سیستم عامل ساده و بدون نرم افزارهای اضافی هستید، اندروید وان مخصوص شماست. افرادی که شامل دریافت اندروید وان می شوند:
  • اگر علاقمند به تجره نسخه خالص اندروید هستید.
  • اگر قبلا از نکسوس و یا از رام های سفارشی سازی شده مبتنی بر اندروید خالص استفاده می کردید.
  • اگر نگران ویروس و تروجان هستید.
  • اگر سیستم عامل و بروزرسانی های امنیتی برای شما مهم هستند.
یک مزیت اصلی برای اندروید وان در اینست که سازندگان گوشی های هوشمند منابع کمتری را برای ساخت نرم افزارهای اصلی و بروزرسانی های آن صرف کرده و در نتیجه می توانند تمرکز و توجه بیشتری به نوآوری و ارائه برنامه های باکیفیت بالا خواهند داشت.

چه کسانی باید اندروید اصلی را دریافت کنند؟

نسخه های اصلی اندروید، همچنان پرفروش ترین و پر طرفدارترین سیستم عامل در جهان محسوب می شوند. اکثر پرچمداران و میان رده ها و حتی گوشی های هوشمند رده ابتدایی، در بازه های قیمتی مختلف، نسخه های اصلی اندروید را ارائه می دهند. افرادی که شامل دریافت نسخه اصلی اندروید می شوند:
  • اگر از طرفداران یک برند خاص گوشی هوشمند هستید.
  • اگر علاقمند به تنوع اید.
  • اگر بروزرسانی های متعدد نرم افزاری از اولویت کمی برای شما برخوردارند.
در این مقاله سعی کردیم تا به طور کامل به شرح ویژگی های سیستم عامل های اندروید وان (Android One) و اندروید گو (Android Go) بپردازیم. اکنون که اطلاعات کامل و جامعی در خصوص این نسخه ها از سیستم عامل اندروید بدست آوردید و متوجه تفاوت میان این دو و البته تفاوت آنها با نسخه اصلی سیستم عامل اندروید شدید، می توانید تصمیم بگیرید که کدام نسخه از بین این سه سیستم عامل مناسب شماست و به تبع آن، کدام گوشی هوشمند را خریداری کنید. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402