فیسبوک جاسوسی شما را نمی‌کند، ولی توانایی‌ این کار را دارد

فیسبوک
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اپلیکیشن فیسبوک قابلیتی دارد که می‌تواند با فرستادن امواج صوتی که برای گوش انسان قابل شنیدن نیست، از راه دور میکروفن دستگاه را روشن کند و صداهای محیط را ضبط کند. البته فیسبوک متعهد شده است که هرگز از این قابلیت استفاده نخواهد کرد.

شما در حال گفت‌گو به صورت آفلاین هستید؛ ناگهان پیام‌های تبلیغاتی آنلاین مرتبط با موضوع صحبت‌تان برای شما ارسال می‌شود، در این حالت عجیب نیست که فکر کنید که فیسبوک فال گوش ایستاده است! واقعیت این است که این اتفاق ممکن است صرفا یک تصادف باشد یا بر اساس کوکی‌های شما باشد. خوب است بدانیم که قابلیت کوکی به شما امکان می‌دهد تا پس از باز شدن سایت، یک فایل کوچک متنی از قالب و موضوع سایت در سیسم کامپیوتر شما ذخیره شود. معمولاً کوکی‌ها کاربردهای زیر را دارند؛ معرفی و شناسایی کاربران ثبت شده یک وب‌گاه (بنابراین کاربران وب‌گاه‌ها در صورتی که قبلاً به وب‌گاه وارد شده باشند، لازم نیست دوباره به وب‌گاه وارد شوند)، برخی از اطلاعات کاربران مثل سبد خرید که در صفحات مختلف قابل دسترسی است. رفت‌ و آمدهای کاربران به داخل وب‌گاه، شخصی‌سازی سایت‌ها و امکان ردگیری فعالیت‌های کاربران.

اما تمام این‌ها به این معنی نیست که فیسبوک نمی‌تواند جاسوسی کاربرانش را بکند! با اینکه فیسبوک قسم خورده که هرگز از این فناوری استفاده نخواهد کرد، اما خوب است بدانیم که توانایی‌اش را دارد.

خبرگزاری Mashable، درباره این فناوری که چندی پیش، روزنامه مترو آن را بر ملا کرده بود می‌گوید:

14‌ام ژوئن (24 خرداد) بود که روزنامه مترو Metro خبر داد که فیسبوک از طریق یک اپلیکیشن ممکن است بتواند از دور میکروفن گوشی شما را روشن کند و مکالمات‌تان را ضبط کند. برای این منظور قاعدتا فیسبوک باید از امواج صوتی استفاده کند که برای گوش انسان قابل شنیدن نیست ولی دستگاه هدف، مثلا گوشی هوشمند، می‌تواند آن امواج را بشنود.

 

فیسبوک

همین امواج غیرقابل شنیدن، قادر هستند که میکروفن گوشی شما را روشن کنند تا صدای محیط را ضبط کند و سپس اثر این صداهای محیطی را برای تحلیل به فیسبوک بفرستد. همین موضوع به قدر کافی تجاوز به حریم شخصی به حساب می‌آید اما این تمام ماجرا نیست. چکیده این پلیکیشن می‌گوید:

سیستم آنلاین بر اساس صدای ضبط شده از محیط، آیتم‌ها و موارد موجود در محتوای صوت را متناظر با افراد شناسایی شده قرار می‌دهد و یک جدولی از مواردی که احتمالا مورد توجه آن افراد قرار می‌گیرد، می‌سازد.

شرایطی که بتوان، واکنش‌های مخاطبان را ضبط کرد، احتمالا رؤیای تبلیغات تلویزیونی باشد. اما لابد فیسبوک هرگز بدون اجازه شما از این امکان استفاده نخواهد کرد، درست است؟

فیسبوک در این خصوص به Mashable گفته است که طرحی برای استفاده از این پتنت اپلیکیشن خود ندارد و قرار دادن قابلیت‌های این چنینی در اپلیکیشن‌ها رایج است، هرچند که هیچ گاه مورد استفاده قرار نگیرد. اما باید از مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، بپرسیم که حتما دلیلی وجود داشته که خودش روی وب‌کم و میکروفن کامپیوترش را با نوار چسب می‌پوشاند!

کلام آخر

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها