هند شرکت اپل را تهدید به خارج کردن از شبکه های مخابراتی و اپراتوری این کشور کرد
دولت هند، دوباره از اهرم فشار نرمافزارهای ضد اسپم و هرزنامه روی اپل استفاده کرده است و این بار تهدید کرد که توسط اپراتورها اعمال محدودیت خواهد کرد. اپل باید ظرف 6 ماه آینده همه بسترهای لازم برای نصب برنامه مورد تائید دولت هند برای گزارش هرزنامهها را فراهم سازد.
اپل هفته گذشته اعلام کرد که تا کنون و در سال جاری فقط توانسته است حدود یک میلیون آیفون در هند به فروش برساند؛ اما گویا این تنها نگرانی اپل از بازارهای هند نیست و موردی بزرگتر که قبلاً هم گریبانگیر اپل در هند شده بود، هنوز هم مشکلساز است. سازمان تنظیم مقررات مخابراتی هند، برای کاهش هرزنامهها و پیامهای متنی ارسالی در داخل کشور، قوانین و سیاستگذاری جدید خود را اعلام کرده است. در بخشی از این اساسنامه آمده است که کاربران میتوانند برنامه Do Not Disturb که برای مسدود و گزارش دریافت هرزنامهها و تماسهای مزاحم است را دانلود و نصب کنند؛ اما مدتها است که اپل از ورود برنامههای اینچنینی به اپ استور امتناع میکند چرا که این برنامهها دسترسیهای نامحدود به اطلاعات کاربران دارند و این خط قرمز اپل برای حفظ امنیت و محبوبیت بین کاربران است.
این هفته، با انتشار گزارش جدید از قوانین به روز شده سازمان تنظیم مقررات مخابراتی هند، همه کاربران هندی باید بتوانند این برنامه را روی گوشی و دستگاههای خودشان نصب کنند، حتی اگر این دستگاه آیفون یا آیپد باشد. همه شرکتهای تولیدکننده گوشی و دستگاههای مخابراتی ملزم هستند تا شش ماه آینده زمینه لازم برای نصب کردن و فراگیر شدن این برنامه را فراهم کنند. این گزارش توسط ایندیا تودی (India Today) منتشر شده است. روی مستقیم این بیانیه با اپل است. دولت هند و سازمان تنظیم مقررات مخابراتی این کشور اعلام کرده است چنانچه شرکتهایی همانند اپل در مقابل اجرای این قوانین مقاومت از خود نشان دهند، مجبور خواهند شد امتیاز پشتیبانی دستگاهها توسط اپراتورهای هند را صلب کنند. این تهدید جدیتر از آن است که فکر میکنید. اگر هند این کار را انجام دهد همه گوشیهای آیفون، امکان استفاده از شبکههای مخابراتی را از دست خواهند داد و تبدیل به یک زباله چند صد دلاری خواهند شد.

بیانیه به این صورت است:
کلام آخرارائهدهندگان خدمات باید ظرف شش ماه آینده اطمینان حاصل کنند که دستگاههای تلفن تحت پشتیبانی آنها و ثبت شده در شبکههای مخابراتی آنها، مجوزهای لازم برای عملکرد و نصب برنامههای ذکر شده در مقررات مندرج در اساسنامه جدید را داشته باشند. در صورتی که شرکت تولید کننده و ارائه دهنده خدمات گوشی، در عرض زمان تعیین شده نتواند به قوانین اعلام شده عمل کند، اپراتورها بر اساس دستور سازمان، این دستگاهها را از شبکه خود خارج میکنند.
هنوز مشخص نیست که اپل چگونه میتواند این مشکل را مدیریت کند. سال گذشته، گزارش شد که اپل با همکاری دولت هند برای ایجاد یک برنامه ضد هرزنامه همکاری میکند ولی چندی بعد خبر توقف آن منتشر شد. جالب اینجاست که iOS12 برای مشترکان هندی قابلیت گزارش هرزنامه و تماسها به اپراتور و دولت را دارد؛ اما هنوز مشخص نیست که این کار میتواند دولت هند را راضی نگه دارد یا خیر. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.