ویندوز 10 شما بوت نمی‌ شود؟ این 12 راه حل را امتحان کنید

بوت / Boot
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اگر ویندوز 10 کامپیوتر شما مشکل بوت شدن دارد، در ادامه 12 راه حل ارائه می‌کنیم که این مشکل سیستم شما را برطرف می‌کنند.

یکی از نگران‌کننده‌ترین مشکلات کامپیوتر زمانی است که ویندوز شما بالا نمی‌آید. وقتی که سیستم شما حتی شروع به‌کار نمی‌کند، پیدا کردن منبع مشکل بسیار سخت خواهد بود. البته هیچ جای نگرانی نیست. حتی اگر در ظاهر راه‌حلی برای کامپیوتر شما وجود نداشته باشد، می‌توانید راهکارهای زیادی را امتحان کنید. ویندوز 10 روش‌های زیادی را جهت حل مشکل بوت نشدن پیشنهاد کرده و تکنیک‌هایی وجود دارند که شما را قادر به حل این مشکل می‌سازند. امیدواریم راهنمایی‌های زیر به شما در یافتن دلایل عدم بوت شدن ویندوز کامپیوترتان کمک کنند.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

12 راه برای حل مشکل بوت نشدن ویندوز

1- حالت ایمن ویندوز را امتحان کنید

عجیب‌ترین راه حل برای مشکل بوت ویندوز 10، حالت ایمن (Safe Mode) است. این حالت یک برنامه بوت جایگزین برای راه‌اندازی کامپیوتر شما با کمترین سطح نرم‌افزار است. این روش راه‌اندازی می‌تواند بر مشکلات درایوری و نرم‌افزاری غلبه کند. موضوع عجیب این است که گاهی اوقات استفاده از حالت ایمن توانسته است مشکلات بوت را حل کند. کاملا مشخص نیست که چه فرایندهایی در حالت ایمن وجود دارند که این قابلیت را دارند، اما تجربه نشان می‌دهد که این یک راه‌حل موثر و آسان است. اگر کامپیوتر شما بوت نمی‌شود، ممکن است برای ورود به حالت ایمن مشکل داشته باشید. اما نگران نباشید، چون دو راه نسبتا آسان برای دسترسی به آن وجود دارد.

 

روش اول: از طریق بازیابی ویندوز وارد حالت ایمن شوید

بسیاری از کامپیوترهایی که بوت نمی‌شوند «هنگ» خواهند کرد و یا پس از نمایش صفحه خوشامدگویی پیشرفت دیگری نخواهند داشت.

از اینجا به بعد می‌توانید کامپیوتر را با قطع شدن فرایند بوت برای سه بار متوالی وادار به ورود به حالت ایمن کنید که این کار سبب می‌شود سیستم به طور خودکار وارد بخش بازیابی ویندوز (Windows Recovery) شود. حال در پنجره بازیابی گزینه Choose Option را پیدا کرده و به ترتیب موارد زیر را انتخاب کنید:

Troubleshoot > Advanced Options > Startup Settings

در بخش Startup Settings می‌توانید کامپیوتر را با اینترنت و یا بدون اینترنت وارد حالت ایمن کنید. هر دو گزینه باید کار کنند.

 

روش دوم: حالت ایمن با درایو بازیابی ویندوز 10

اگر نمی‌توانید وارد حالت ایمن شوید، ممکن است نیاز به ایجاد یک درایو USB بازیابی ویندوز 10 داشته باشید. این درایو حاوی محیط بازیابی ویندوز 10 است که قبلا در زمان بوت شدن سیستم با فشار دکمه F8 قابل دسترس بود، اما مایکروسافت تصمیم به حذف آن گرفت.

ایجاد درایو بازسازی نیازمند آن است که شما کامپیوتر دیگری با ویندوز 10 و یک درایو USB با حداقل حافظه 512 مگابایت داشته باشید. ضمنا اگر قصد دارید از سیستم پشتیبان (Backup) تهیه کنید (گزینه پشتیبان‌گیری از فایل‌های سیستم در درایو بازیابی وجود دارد) نیاز به حافظه 16 گیگابایتی خواهید داشت. از منوی Control Panel عبارت Create a Recovery Drive را انتخاب کنید. سپس دستورالعمل زیر را انجام دهید:

پس از ایجاد درایو بازیابی، تنها زمانی می‌توانید کامپیوتر خود را با آن بوت کنید که درایوهای USB را به وضعیت قابل بوت شدن در محیط POST (همچنین موسوم به UEFI یا BIOS) تبدیل کرده باشید. پس از فعال کردن درایوهای USB به حالت قابل بوت شدن، درایو را وارد کامپیوتر خود کرده و سیستم را ریست کنید (ممکن است نیاز به فشار دکمه ریست یا نگه داشتن دکمه پاور برای چند ثانیه داشته باشید.)

 

2- باتری خود را چک کنید

اگر از یک لپ تاپ استفاده می‌کنید، ایرادات باتری ممکن است منجر به مشکلات بوت شود. استفاده از یک کابل شارژر دیگر برای حل مشکل بوت ممکن است مفید باشد. همچنین از سالم بودن کابل شارژر خود با اتصال آن به یک لپ تاپ دیگر مطمئن شوید. در مرحله بعد، باتری را از سیستم خود خارج کرده و دستگاه را به طور مستقیم به برق وصل کنید.

خارج کردن باتری به شما کمک می‌کند تا بفهمید آیا اشکالات سخت‌افزاری سبب ایجاد این مشکل شده است یا خیر. نکته کلیدی این است که در هر مرحله فقط یک بخش را امتحان می‌کنید. اگر اشکالات مربوط به الکتریسیته موجب بروز مشکل بوت شده، بسیار مهم است که بدانید آیا باتری، کابل یا قطعه دیگری نیاز به تعویض دارد.

 

3- همه دستگاه‌های USB خود را جدا کنید

یک مشکل جدی در بروزرسانی‌های ویندوز 10 این است که گاهی اوقات به دلیل عدم سازگاری سیستم با یک دستگاه USB، کامپیوتر شما نمی‌تواند بوت شود. این مشکل را می‌توان با جدا کردن همه دستگاه‌های USB (و هر دستگاه جانبی بدون استفاده‌ای) و سپس ریست کردن کامپیوتر حل کرد.

اگر کامپیوتر شما در همان صفحه بارگذاری باقی ماند، جدا کردن همه دستگاه‌ها به‌طور خودکار این مشکل را حل می‌کند. پس از جدا کردن این دستگاه‌ها ممکن است نیاز به ریست کردن سیستم داشته باشید.

 

4- بوت سریع را غیر فعال کنید

تنظیماتی درون BIOS یا UEFI به نام بوت سریع (Fast Boot) قرار دارد که در ویندوز 8 و سیستم عامل‌های جدیدتر به شما اجازه بوت بسیار سریع را از طریق پیش بارگذاری درایورها می‌دهد. خوشبختانه، در BIOS قابلیت بوت سریع را می‌توان فعال و غیرفعال کرد.

روش وارد شدن به BIOS/UEFI در کامپیوترهای مختلف فرق دارد. در موارد بسیاری، فشار دادن کلید Delete در هنگام بوت سبب نمایش محیط POST می‌شود. دو دکمه رایج دیگر برای این کار F2 و Escape هستند.

پس از ورود به قسمت BIOS یا UEFI، گزینه Fast Boot در سربرگ Advanced وجود خواهد داشت، اگرچه امکان دارد این گزینه در مکان دیگری یافت شود.

 

اگر Fast Boot را پیدا نکردید، در این صورت کامپیوتر شما قبل از سال 2013 ساخته شده است که آن زمان گزینه بوت سریع وجود نداشت.

 

5- اسکن بدافزار را امتحان کنید

بدافزار (Malware) یک دلیل عمده برای عدم بوت کامپیوتر است. روش رایج برای حذف بدافزاری که منجر به مشکلات بوت می‌شود استفاده از یک برنامه ضد بدافزار است که از طریق یک درایو USB یا DVD بوت می‌شود. بعضی از شرکت‌ها این نرم افزار را به صورت رایگان عرضه می‌کنند، مانند دیسک نجات بیت دیفندر (BitDefender’s Rescue CD). یکی از ضد بدافزارهای مورد علاقه من AVG Rescue CD است که برخلاف نام خود می‌تواند درون یک درایو USB نصب شود.

پس از کپی کردن CD به درون درایو USB، می‌توانید کامپیوتر آسیب دیده را با استفاده از درایو وارد شده بوت کنید. اگر کامپیوتر را طوری تنظیم کرده‌اید که از درایو نجات‌دهنده بوت شود، این اتفاق در محیط نجات AVG رخ خواهد داد. سپس اسکن بدافزار را انجام دهید.

 

6- به رابط خط فرمان بوت کنید

وقتی کامپیوتر شما به طور مناسب بوت نمی‌شود، دیگر نمی‌تواند هیچ کاری انجام دهد. اگرچه هنوز ممکن است که به طور مستقیم به خط فرمان (Command Prompt) بوت شود تا قابلیت‌های آن بیشتر شود. با استفاده از این رابط، شما قادر خواهید بود فرایندهای عیب‌یابی بیشتری را انجام داده و حتی مشکلتان را حل کنید. شما نیاز به داشتن یک ویندوز 10 درون یک دیسک قابل بوت شدن یا درایو USB دارید، بنابراین قبل از انجام هر کاری باید از کامپیوتر دیگری برای شروع استفاده کنید.

برای دسترسی به خط فرمان، سیستم خود را روشن کنید. زمانی که سیستم در حال بالا آمدن است به جزئیات نمایش داده شده روی صفحه نمایش توجه کنید تا دکمه‌های ترکیبی لازم برای ورود به BIOS را پیدا کنید. این اطلاعات به طور معمول در کنار لوگوی شرکت سازنده قرار دارد.

به تب Boot مراجعه کرده و درایو USB یا DVD را به عنوان نخستین دستگاه بوت شونده تنظیم کنید. انتخاب شما در اینجا بستگی به این دارد که ویندوز 10 را در کجا کپی کرده‌اید. باز هم جزئیات این روند در سیستم‌های مختلف تفاوت داشته و نیاز به مطالعه دستورالعمل‌های درون صفحه دارید.

سپس دیسک یا درایو حاوی ویندوز 10 را درون سیستم وارد کنید، پیکربندی تنظیم شده را ذخیره کرده و کامپیوتر خود را ریست کنید.

 

در صفحه فرمان با استفاده از صفحه کلید تعیین کنید که می‌خواهید سیستم را با دیسک بوت کنید یا با درایو. زبان درخواستی، واحد پول و ترجیحات ورودی را وارد کرده و سپس در صفحه بعدی عبارت Repair Your Computer را انتخاب کنید. در ادامه مسیر زیر را دنبال کنید:

Troubleshoot > Advanced Options > Command Prompt

اکنون پنجره‌ای را برای ادامه فرامین خواهید دید.

 

7- از قابلیت بازگردانی سیستم و یا تعمیر استارت آپ استفاده کنید

اگر قبلا با بوت ویندوز 10 از دیسک یا درایو برخورد کرده‌اید، احتمالا دو قابلیت با ارزش موجود در آنها را دیده باشید. زمانی که شما از یک درایو، همانطور که در بالا توضیح داده شده برای بوت کردن استفاده می‌کنید، به دو گزینه برای برگرداندن سیستم به حالت قبلی دسترسی خواهید داشت. در صفحه Advanced Options لینک هایی را با نام بازگردانی سیستم (System Restore) و تعمیر استارت آپ (Startup Repair) مشاهده می‌کنید.

بازگردانی سیستم قابلیتی است که به شما اجازه می‌دهد سیستم را به یک نقطه بازگردانی (Restore Point) منتقل می‌کند که این نقطه مربوط به زمانی است که سیستم به خوبی کار می‌کرد. این کار می‌تواند مشکلات بوت را که به خاطر تغییرات اعمال شده از جانب شما و نه به دلایل سخت افزاری ایجاد شده اند برطرف کند.

 

تعمیر استارت آپ یک عیب یابی کلی برای اشکالاتی است که مانع شروع به کار ویندوز می‌شوند. اگر به دنبال یافتن منشا مشکلات بوت هستید، استفاده از این قابلیت ممکن است مفید باشد.

 

8- درایو را دوباره نام‌گذاری کنید

سیستمی با بیش از یک درایو نصب شده ممکن است اشکالاتی را در هنگام بوت شدن ویندوز 10 تجربه کند، چون احتمال دارد سیستم عامل نتواند نام درایو را به درستی تشخیص دهد. البته شما می‌توانید این مشکل را با بوت کردن سیستم به رابط خط فرمان به راحتی برطرف کنید.

ابتدا همانند آنچه در بالا توضیح داده شد سیستم را به پنجره خط فرمان بوت کرده و سپس جهت مشاهده پنجره پارتیشن بندی دیسک این فرمان را وارد کنید: diskpart

پس از انجام این کار برای مشاهده جزئیات حجم درایوهای سیستم خود، عبارت list volume را تایپ کنید.

 

حال با استفاده از دستورات select و assign letter برای تعیین مجدد نام (حرف) صحیح پارتیشن تعیین نام نشده استفاده کنید. برای نمونه، اگر بخواهم در تصویر بالا حرف E را برای پارتیشن Audio CD انتخاب کنم، ابتدا عبارت select volume 0 را وارد کرده و سپس برای تکمیل این فرایند عبارت assign letter=E را وارد می‌کنم.

 

مانند همیشه در هنگام انجام تغییرات در خط فرمان دقت کافی را داشته باشید. هرگونه اشتباهی در این مرحله منجر به مشکلات بعدی در کامپیوترتان خواهد شد.

 

9- از بوت لودر ویندوز 10 صرف نظر کنید

اگر در هنگام نصب جدید ویندوز 10 به مشکل برمی‌خورید، ممکن است با نسخه جدیدی از قابلیت بوت لودر (Bootloader) مواجه باشید. این قابلیت گاهی اوقات با نسخه قبلی سیستم عامل موجود در درایو دیگر تداخل می‌کند. خوشبختانه یک راه حل نسبتا ساده برای اصلاح این وضعیت وجود دارد. سیستم را به رابط خط فرمان بوت کرده و عبارت زیر را تایپ کنید:

bcdedit/set {default} bootmenupolicy legacy

اکنون کامپیوتر خود را ریستارت کنید. مشاهده خواهید کرد که رابط بوت لودر قبلی جایگزین رابط ویندوز 10 شده است. حال دیگر برای ورود به حالت ایمن ویندوز 10 و یا برای نصب جدید در سیستم مشکلی نخواهید داشت.

 

10- از یک برنامه کمکی شخص ثالث استفاده کنید

پرچالش‌ترین بخش اصلاح مشکلات بوت مربوط به یافتن منشا واقعی ایجاد آن مشکلات است. وقتی که سیستم شما حتی نمی‌تواند بوت شود، تشخیص عیب بسیار سخت خواهد بود. از این رو، یک برنامه کمکی شخص ثالث (Third-party) با نام Boot Repair Disk ممکن است بسیار مفید باشد.

برنامه Boot Repair Disk یک دیسک نجات متن باز (Open-Source) است که به طور خودکار مشکلاتی را که مانع بوت شدن سیستم می‌شوند پیدا و برطرف می‌کند. استفاده از این برنامه خیلی آسان است. شما فقط باید انتخاب کنید که نسخه ویندوز شما 32 بیت است یا 64 بیت.

عیب یابی و حل مشکلات خودکار انجام می‌شود، اگرچه گزینه‌هایی وجود دارند که به شما امکان کنترل بیشتر را می‌دهند. این دیسک حل مشکل سیستم شما را گارانتی نمی‌کند، اما ممکن است ابزار خوبی برای یافتن مشکلات پنهان باشد.

 

11- تنظیمات مجدد کارخانه‌ای

اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باید گزینه‌های سخت‌تر و مخرب‌تری را برای حل مشکلات بوت بررسی کنیم. علاوه بر تنظم مجدد کارخانه (Factory Reset)، گزینه‌های سخت‌تر بازگردانی و نصب مجدد سیستم عامل هم وجود دارند. هر کدام از این راه حل‌ها فواید و مضرات خود را دارند. اگر همه گزینه‌های بالا را امتحان کرده‌اید، شاید نا‌امید شده باشید. اما می‌توانید تنظیم مجدد کارخانه را امتحان کنید. شما بعضی از برنامه‌ها و داده‌ها را از دست خواهید داد، اما قادر خواهید بود یک سری از فایل‌ها را حفظ کنید. یک تنظیم مجدد کارخانه در ویندوز 10 (که مایکروسافت از آن با عبارت کوتاه Reset یاد می‌کند) کامپیوتر را به حالت پیش‌فرض خود برمی‌گرداند.

 

12- بروز رسانی تعمیرات (ارتقاء درجا)

نصب تعمیرات (Repair Installation) مشابه تنظیم مجدد کارخانه است، به جز در یک مورد بزرگ: این قابلیت سیستم شما را کاملا نصب مجدد می‌کند. متاسفانه در این مورد نیاز به دانلود کامل سیستم عامل ویندوز بوده و شما نیاز به یک کامپیوتر ویندوزی سالم و دارای اتصال اینترنتی خواهید داشت.

در این روش به یک کامپیوتر فعال، یک DVD یا درایو USB و یک اتصال اینترنتی نیاز است. شما باید Windows USB / DVD Download Tool را دانلود و اجرا کرده و از آن برای ایجاد یک نصب‌کننده بوت‌شدنی استفاده کنید. این روش نسبتا پیچیده است، اما ویدیوی زیر کمکتان می‌کند:

 

مشکل بوت ویندوز 10 برطرف شد!

به دلیل حذف قابلیت دسترسی آسان به حالت ایمن، برطرف کردن مشکلات بوت در ویندوز 10 نسبت به ویندوز 7 سخت‌تر شده (بله، مایکروسافت گزینه F8 را برای بوت شدن به حالت ایمن حذف کرده است)، به همین دلیل استفاده از یک فلش 16 گیگابایتی اهمیت بیشتری دارد.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402