رژیم غذایی ضد التهاب احتمال مرگ زودرس را کاهش می دهد
تینا قنبریان
نویسنده:تینا قنبریان
ارسال شده در:26 شهریور 1397، 12:00

رژیم غذایی ضد التهاب احتمال مرگ زودرس را کاهش می دهد

داشتن رژیم غذایی حاوی مواد ضد التهاب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را کاهش دهد و بدین ترتیب درصد خطر مرگ زودرس را پایین بیاورد. این فرضیه در تحقیقی که طی 16 سال انجام شد، تأیید شده است.

التهاب و يا تورم يعني واكنش بافت‌هاي بدن نسبت به يك عفونت، جراحت و يا يك ماده محرك. این عارضه همراه با نشانه‌هایی همچون درد، ورم كردن و قرمز شدن محل درد همراه است. برخي از بيماري‌هاي مزمن مانند بيماري‌هاي قلبي و انواع سرطان با التهاب همراه مي‌باشند. داشتن رژیم غذایی حاوی مواد ضد التهاب می‌تواند درصد بروز این عوارض را کاهش دهد.

طبق تحقیقی علمی که به تازگی در مجله پزشکی Internal Medicine منتشر شده است، رژیم‌ غذایی ضد التهاب (anti-inflammatory diet)، باعث کاهش خطر مرگ زودرس ناشی از هر عارضه‌ای می‌شود، از جمله مرگ‌هایی که ناشی از نارسایی عملکرد قلبی عروقی و یا سرطان هستند.

در  این مطالعه، 68،273 مرد و زن سوئدی، بین 45 تا 83 ساله، به مدت 16 سال تحت نظر گرفته شدند. در پایان معلوم شد که شرکت‌کنندگانی که بیشترین میزان مصرف خوراکی‌های ضد‌التهاب را داشتند، 18% کمتر در معرض خطر مرگ‌و‌میر حاصل از هر عارضه‌ای قرار گرفتند. خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی 20% در این افراد کمتر گزارش شد و  خطر مرگ‌ ناشی از ابتلا به سرطان نیز تا 13٪ در این افراد، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی ضدالتهاب را کمتر رعایت می‌کردند، کاهش یافت. نتایج در مورد افراد سیگاری از این هم چشمگیرتر بود. افراد سیگاری که از این رژیم غذایی پیروی کردند، حتی بیشتر از افراد غیرسیگاری، شامل منافع آن شدند.

ترکیب مواد مغذی / رژیم غذایی ضد التهاب باعث کاهش مرگ زودرس می شود

غذاهای ضد التهابی شامل میوه‌ها و سبزیجات، چای، قهوه، نان کامل، غلات صبحانه، پنیر کم چرب، روغن زیتون و روغن کلزا، آجیل، شکلات و مقادیر کمی شراب قرمز و آبجو می باشد. غذاهای پروتئینی ضد التهابی شامل گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده، گوشت ارگان، چیپس و نوشیدنی‌های غیرالکلی است. کمی بیشتر در مورد برخی از این اقلام غذایی توضیح می‌دهیم:

غلات صبحانه (Breakfast cereal)، معمولاً در وعدهٔ غذایی صبحانه همراه با شیر یا ماست به صورت سرد خورده می‌شوند و به صورت ترکیب‌های متفاوتی ارائه می‌گردند و می‌توان آن را با سایر خوراکی‌های خشک مثل میوه‌های خشک یا دانه‌های روغنی مصرف کرد. گوشت ارگان یا گوشت دستگاه‌های داخلی بدن مثل کبد، قلب، کلیه‌ها، دنبلان، مغز، زبان و سیرابی را شامل می‌شود. آرد کامل، آردی است که تقریباً از تمامی اجزای دانه گندم تهیه می‌شود و هر چه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، رنگ آن را تیره‌تر می‌نماید. از این آرد برای تهیه نان‌های سبوس‌دار (تیره) استفاده می‌شود.

دکتر جوآن کالوزا، دانشیار دانشکده علوم ورشو در لهستان گفت:

تجزیه و تحلیل پاسخ به میزان مصرف (دوز) در تحقیقات ما نشان داد که حتی رعایت جزئی رژیم غذایی ضد التهابی ممکن است منافع سلامتی فراوانی را به ارمغان بیاورد.

برای آگاهی از آخرین مقالات مجله پلازا در کانال تلگرام ما عضو شوید t.me/plazamag عضویت در کانال تلگرام
دیــدگاههای کاربـــران
بارگذاری ...
دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما در مجله خبری پلازا منتشر نخواهد شد. بخش‌هایی که با علامت * مشخص شده اند اجباری هستند.

0/1500
captcha