هرساله ثروتمندترین افراد جهان براساس میزان ثروت، سن و… ردهبندی میشوند. برای اطلاع از ثروتمندترین افراد جهان در سال 2019 با ما در این مقاله همراه باشید.
این روزها نظام سرمایهداری، رو به زوال رفته و این امر روی تعداد سرمایهداران نیز تأثیر گذاشته است. این برای بار دوم در این دهه است که هم تعداد میلیاردرها و هم ثروتشان کاهش چشمگیری داشته است؛ این امر ثابت میکند که حتی ثروتمندان نیز در برابر نیروهای اقتصادی و بازارهای ضعیف سهام مصون نیستند. براساس آخرین آمار، 2153 میلیاردر وجود دارد که نسبت به سال گذشته این عدد 55 نفر کاهش داشته است. 994 نفر یا بهتر بگوییم 46% از تعداد آدمهای این آمار نسبت به سال گذشته فقیرتر شدهاند؛ یعنی سرمایه کلی آنها کاهش یافته است. بهطور میانگین ابرثروتمندان، 8.7 تریلیون دلار دارایی دارند که این عدد نسبت به سال گذشته 400 میلیارد دلار کاهش داشته است. از سال 2009 تا به امروز حدوداً 11% از اعضای این فهرست که 247 نفر هستند، از ردهبندی خارج شدند. در ادامه با ثروتمندترین افراد جهان در سال 2019 آشنا میشویم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- ثروتمندترین افراد جهان در سال 2019
- جف بیزوس (Jeff Bezos)
- بیل گیتس (Bill Gates)
- وارن بافت (Warren Buffett)
- برنار آرنو (Bernard Arnault)
- کارلوس اسلیم (Carlos Slim)
- آمانسیو اورتگا (Amancio Ortega)
- لری الیسون (Larry Ellison)
- مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)
- مایکل بلومبرگ (Michael Bloomberg)
- لری پیج (Larry Page)
ثروتمندترین افراد جهان در سال 2019
قاره آسیا و اقیانوسیه با از دست دادن 60 نفر از ثروتمندانشان، بیشترین ضربه اقتصادی را دیدند. در این میان چین با تعداد 49 نفر، بیشترین کاهش را نسبت به سال گذشته داشته است. این امر بر قارههای اروپا، خاورمیانه و آفریقا نیز بیتأثیر نبوده است. فقط آمریکاییهایی که در برزیل و ایالات متحده آمریکا بودند، میلیاردرهای بیشتری نسبت به سال گذشته دارند. اکنون تعداد میلیاردرها در ایالات متحده آمریکا به 607 نفر میرسد که شامل 14 تن از 20 ثروتمندترین افراد جهان هستند. جف بیزوس بار دیگر در دنیا رتبه نخست را دارد و بعد از او، بیل گیتس به رتبه دوم رسیده است.
در این میان کارآفرینان کاردان و سختکوش حتی با داشتن مشکلات سخت و فراوان، توانستند راههای جدیدی برای ثروتمند شدن پیدا کنند. درکل 195 نفر به فهرست ثروتمندترین افراد جهان پیوستند. ثروتمندترین تازهوارد کالین هوانگ، بنیانگذار وبسایت پین دودو (Pinduoduo) خردهفروشی چینی است که در ماه ژوئیه در ایالات متحده آمریکا به بازار آمد. سایر تازهواردان به این عرصه عبارتاند از دانیل اک (Daniel Ek) و مارتین لورنتزون (Martin Lorentzon) بنیانگذاران اپلیکیشن اسپاتیفای (Spotify)، جیمز مانسیز (James Monsees) و آدام بوون (Adam Bowen) بنیانگذاران شرکت جول لابز (Juul Labs)، دانیل لوبتسکی (Daniel Lubetzky) بنیانگذار شرکت کایند (Kind) و کایلی جنر (Kylie Jenner) بنیانگذار لوازمآرایشی و بهداشتی با نام و نشان خودش که با 21 سال سن جوانترین میلیاردر است.
در ادامه با 10 نفر اول فهرست ثروتمندترین افراد جهان بیشتر آشنا میشویم.
1. جف بیزوس (Jeff Bezos)
ثروت: 131 میلیارد دلار
جف بیزوس را با آمازون (Amazon)، بزرگترین فروشگاه خردهفروشی دنیا میشناسند. این کارآفرین و مدیر 55 ساله در سال 2019 در صدر جدول ثروتمندترین افراد جهان قرارگرفته است. جف بیزوس در سال 1994 تجارت الكترونيک بزرگ امروزهاش را در گاراژ خود در سياتل تأسيس و شروع كرد. او مدیرعامل شرکت است و حدوداً 12% از سهام شرکت آمازون را در اختیار دارد.
در سال 2018، آمازون 230 میلیارد دلار درآمد داشته که از این مبلغ، 10 میلیارد دلار آن سود خالص بوده است؛ این عدد نسبت به سال قبل 3 میلیارد دلار افزایش دارد. در ماه فوریه، آمازون اعلام کرد که برنامههایش برای تأسیس شعبه دوم در لانگ آی لند سیتی نیویورک را پس از مخالفت قانونگذاران محلی با این طرح لغو میکند. بیزوس صاحب واشنگتنپست و بلو اوریجین (Blue Origin) است؛ بلو اوریجین یک شرکت هوافضاییست که در حال ساخت موشک برای استفاده تجاری است.
وی پس از 25 سال، در ژوئیه 2019 از همسر خود مک کانزی (MacKenzie) طلاق گرفت و یکچهارم از سهام آمازون خود را به وی منتقل کرد. سهام 4 درصدی آمازون، مک کانزی را به یکی از ثروتمندترین زنان جهان تبدیل کرده است.
2. بیل گیتس (Bill Gates)
ثروت: 96.5 میلیارد دلار
بیل گیتس کارآفرین و سرمایهگذار آمریکایی تا سال 2018 ثروتمندترین فرد جهان بود. او در سال 1975 مایکروسافت (Microsoft) را تأسیس نمود و هم اکنون 64 سال دارد.
گیتس بخش عمدهای از سهام خود را در مایکروسافت فروخته و یا واگذار کرده است. او فقط کمی بیش از 1% از سهام شرکتش را داراست و در سهام و داراییهای دیگر سرمایهگذاری کرده است. او همچنان عضو هیئتمدیره مایکروسافت است؛ شرکت نرمافزاری که در سال 1975 با پل آلن تأسیس کرد. در اوایل سال 2019، گیتس با اعلام حمایت خود از مالیات بر املاک بالاتر به واکنشهای عمومی در برابر میلیاردرها پاسخ داد.
بیل گیتس و همسرش ملیندا، بنیاد بیل و ملیندا گیتس را تأسیس کردند که بزرگترین بنیاد خیریه خصوصی جهان به شمار میآید. این بنیاد در جهت بهبود سلامت جهانی و ایجاد فرصت برابر برای مردم در سراسر جهان کار میکند. تا به امروز، گیتس 8 میلیارد دلار از درآمد خالص مایکروسافت را به بنیاد گیتس اهدا کرده است.
3. وارن بافت (Warren Buffett)
ثروت: 82.5 میلیارد دلار
وارن بافت آمریکایی با 89 سال سن، موفقترین سرمایهگذار قرن بیستم بهشمار میرود. وی دارای سهام رستورانهای زنجیرهای دایری کوئین (Dairy Queen) و شرکتهای زیادی از جمله آمریکن اکسپرس و کوکاکولا است. وارن بافت ملقب به «مغر متفکر اوماها» (Oracle of Omaha)، یکی از موفقترین سرمایهگذاران در تمام دوران است.
بافت شرکت برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) را اداره میکند که بیش از 60 شرکت ازجمله شرکت بیمه گایکو (GEICO)، شرکت باتریسازی دوراسل (Duracell) و رستورانهای زنجیرهای دایری کوئین را در اختیار دارد. او که پسر یکی از اعضای کنگره ایالاتمتحده است، اولین تجربه خریداری سهام را در سن 11 سالگی داشت و از سن 13 سالگی شروع به پرداخت مالیات کرد.
بافت قول داده است که 99% ثروت خود را به خیریهها اهدا کند. مبلغ اهدایی او در سال 2019 برابر با 6 میلیارد دلار بود که بخش اعظم آن به بنیاد بیل و ملیندا گیتس اختصاص یافت. در سال 2010، او و گیتس کمپین «تعهد بخشش اموال» (Giving Pledge) را راهاندازی کردند و در آن از میلیاردرها خواستند که نیمی از ثروت خود را صرف اهداف خیرخواهانه کنند.
4. برنار آرنو (Bernard Arnault)
ثروت: 76 میلیارد دلار
برنار آرنو فرانسوی با 70 سال سن، چهارمین فرد ثروتمند جهان، تاجر، کارآفرین و کلکسیونر آثار هنری است. او در ابرشرکتهای کریستین دیور اس.آ، ال و ام هاش و لویی ویتون سهام دارد. برنار آرنو یکی از پیشگامان باتجربه در عرصه مد و پوشاک جهان است. او بر بیش از 70 برند ازجمله لویی ویتون (Louis Vuitton) و سفورا (Sephora) نظارت دارد.
پدر آرنو توانسته بود ثروت اندکی در ساختوساز به دست آورد. در سال 1985 آرنو 15 میلیون دلار از آن ثروت را جهت خریدن شرکت کریستین دیور استفاده کرد. در سال 2018 گروه کالاهای لوکس او به نام LVMH، رکورد بیشترین فروش و سوددهی خود را ثبت کرد که قسمت اعظم این سود را مدیون مشتریان چینیاش است. دختر وی دلفین، معاون اجرایی لویی ویتون و عضو کمیته اجرایی LVMH است.
آرنو هنردوست و حامی هنر است؛ همین امر باعث شد تا مبلغ 135 میلیون دلار بابت طراحی موزه لویی ویتون به فرانک گری (Frank Gehry) پرداخت کند. این موزه در نزدیکی پاریس است و سال 2014 افتتاح شده است. در پی آتشسوزی ویرانگر کلیسای جامع نتردام در اواسط آوریل 2019 در پاریس، آرنو و LVMH، مبلغی بیش از 220 میلیون دلار صرف کمک به تعمیر این کلیسا کردند.
5. کارلوس اسلیم (Carlos Slim)
ثروت: 64 میلیارد دلار
کارلوس اسلیم مکزیکی-لبنانیست و از سال 2007 تا 2013 ثروتمندترین فرد جهان بوده است. او 79 سال سن دارد و در دانشگاه ملی مکزیک رشته مهندسی عمران خوانده است. کارلوس ثروتمندترین مرد مکزیک است. او و خانوادهاش صاحب بزرگترین شرکت مخابراتی موبایل آمریکا موویل (América Móvil) در آمریکای لاتین هستند. داماد وی، فرناندو رومرو (Fernando Romero)، موزه سومایا (Soumaya) را در مکزیکوسیتی طراحی کرده است؛ جایی که کلکسیون هنری منحصربهفرد اسلیم نگهداری میشود.
با وجود همکاری شرکتهای خارجی در حوزه مخابراتی مکزیک، در سال 1990 اسلیم سهام تلمکس (Telmex) که تنها شرکت مخابراتی مکزیک بود را خریداری کرد. امروزه تلمکس قسمتی از آمریکا موویل است. او همچنین در شرکتهای ساختوساز مکزیک، کالاهای مصرفی، معادن و املاک و مستغلات و 17% از نیویورکتایمز صاحب سهام است.
6. آمانسیو اورتگا (Amancio Ortega)
ثروت: 62.7 میلیارد دلار
آمانسیو اورتگا یک تاجر اسپانیایی است که 83 سال سن دارد. او را بیشتر با فروشگاههای زنجیرهای پوشاک زارا (Zara)، ایندیتکس (Inditex) و… می شناسند. آمانسیو اورتگا یکی از ثروتمندترین مردان اروپا و یکی از موفقترین خردهفروشان دنیا است. او همچنین در عرصه مد روز پیشگام است.
در سال 1975 او و همسر سابقش روسالیا مرا (Rosalia Mera) شرکت ایندیتکس که با فروشگاههای زنجیرهای پوشاک زارا شناخته شده است را تأسیس کردند. وی حدود 60% ایندیتکس را در اختیار دارد که شامل 8 برند ازجمله ماسیمو دوتی (Massimo Dutti) و پول اند بیر (Pull&Bear) و 7500 فروشگاه در سراسر جهان است.
سالانه اورتگا مبلغی بیش از 400 میلیون دلار سود از سهام خود کسب میکند. او سود سهام خود را در املاک و مستغلات در مادرید، بارسلونا، لندن، شیکاگو، میامی و نیویورک سرمایهگذاری میکند.
7. لری الیسون (Larry Ellison)
ثروت: 62.5 میلیارد دلار
لارنس ژوزف الیسون اهل نیویورک آمریکا است و با 75 سال سن، یکی از ثروتمندترین افراد جهان محسوب میشود. او در سال 1977 شرکت اوراکل (Oracle) را بنیان گذاشت. در راستای نیاز روزافزون به پایگاههای اطلاعاتی دادهها، لری الیسون در سال 1977 اقدام به تأسیس شرکت نرمافزاری اوراکل کرد. او در سال 2014 از نقش مدیرعامل اوراكل کنارهگیری کرد؛ ولی همچنان بهعنوان رئیس هیئتمدیره و مدیر ارشد فناوری فعالیت میکند. اوراکل از طریق ادغام با شرکتهای نرمافزاری دیگر شروع به رشد در بخشهای مختلف کرد و در سال 2016، بزرگترین بخش آن با مبلغ 3 میلیارد دلار برای محصولات نتسوت (Netsuite) راهاندازی شد.
در ماه مه سال 2016 الیسون مبلغ 200 میلیون دلار را به مرکز درمانی سرطان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اهدا کرد. همچنین او در سال 2012 مبلغ 300 میلیون دلار را جهت خرید جزیره لانائی (Lanai) که یکی از جزایر هاوایی است هزینه کرد. او در سال 2018 از ایجاد کسبوکارهای مرتبط با کشاورزی هیدروپونیک (Hydroponic farming) در آن جزیره حمایت کرد. الیسون پس از خرید 3 میلیون دلار از سهام تسلا (Tesla) در اوایل سال 2018، در دسامبر همان سال به هیئتمدیره تسلا پیوست.
8. مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)
ثروت: 62.3 میلیارد دلار
مارک الیوت زاکربرگ که در آمریکا به دنیا آمده، برنامهنویس رایانه و یکی از مؤسسان شبکه اجتماعی فیس بوک است و یکی از ثروتمندترین افراد جهان محسوب میشود. او 35 سال سن دارد و در سال 2008 بهعنوان جوانترین میلیاردر جوان شناخته شد.
زاکربرگ در سال 2004 فیسبوک را در هاروارد و در سن 19 سالگی ایجاد کرد تا دانشآموزان بتوانند نام همکلاسیهایشان را همراه با عکس ببینند. وی در ماه مه 2012 سهام فیسبوک را برای عموم آزاد کرد و هنوز هم حدود 15% سهام آن را در اختیار دارد. در دسامبر سال 2015، زاکربرگ و همسرش پریسیلا چان (Priscilla Chan)، قول دادند که 99% از سهام فیسبوک را در طول زندگیشان به خیریه اهدا بکنند.
مدیرعامل شرکت فیسبوک، مارک زاکربرگ بعد از مواجهه با انتقادات مبنی بر وجود اخبار جعلی در فیسبوک، گفت که اولویت وی در سال 2019، حلوفصل کردن موضوعات اجتماعی است. در ژوئیه سال 2019، کمیسیون تجارت فدرال به دلیل نقض حریم خصوصی مصرفکنندگان، فیسبوک را 5 میلیارد دلار جریمه کرد؛ این یکی از بزرگترین مجازاتهای تاریخ به شمار میرود. برای خواندن بیوگرافی کامل مارک زاکربرگ به این مقاله مراجعه کنید.
9. مایکل بلومبرگ (Michael Bloomberg)
ثروت: 55.5 میلیارد دلار
یکی دیگر از ثروتمندترین افراد جهان مایکل روبنز بلومبرگ، تاجر و سیایتمدار آمریکاییست. او 77 سال سن دارد و یکصدوهشتمین شهردار نیویورک به مدت 12 سال بوده است؛ او یکی از چهار نفر در تاریخ آمریکاست که توانسته است مدتزمانی به این زیادی خدمت بکند. همچنین بلومبرگ یکی از نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری در سال 2020 است. علاوه بر این، او یک نیکوکار فعال است؛ وی تاکنون مبلغ 8 میلیارد دلار را به خیریههایی همچون کنترل اسلحه، تغییرات آب و هوایی و … اهدا کرده است.
بلومبرگ پس از کسب مدرک مدیریت ارشد کسبوکار (B.A.) از دانشگاه هاروارد، در سال 1966 اولین شغل خود را در بانک سالومون برادرز (Salomon Brothers) گرفت؛ کار او حساب کردن دستی اوراق بهادار در جایی کوچک بود. او توانست مقام خود را تا شراکت تضامنی در آن بانک بالا بیاورد؛ ولی در سال 1981، پس از 15 سال از سالومون اخراج شد.
مایکل بلومبرگ در سال 1981 شرکت اطلاعات مالی و شرکت رسانهای بلومبرگ ال. پی. را تأسیس کرد. ایده اولیه ساخت این شرکت از خود او بود و امروزه 88% این شرکتها را در اختیار دارد؛ گمان میرود درآمد این شرکتها بالغ بر 10 میلیارد دلار باشد.
10. لری پیج (Larry Page)
ثروت: 50.8 میلیارد دلار
لورنس لری پیچ، کارآفرین و مبتکر آمریکایی که موتور جستجوی اینترنتی گوگل (Google) را بنا نهاد، یکی دیگر از ثروتمندترین افراد جهان است. او هم اکنون 46 سال سن دارد و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد در رشته علوم رایانه است. او گوگل را در سال 1998 با همکاری یکی از دانشجویان مقطع دکترای دانشگاه استنفورد، سرگئی برین (Sergey Brin) تأسیس کرد. پیج با همکاری برین توانست الگوریتم رتبهبندی صفحه وب (PageRank algorithm) را اختراع کند که قدرت موتور جستجو را بالا میبرد.
پیج از سال 2001 تا 2011 مدیرعامل شرکت گوگل و از 2011 تا 2015 تحت عنوان یکی از اعضای هیئتمدیره شرکتهای آلفابت و گوگل فعالیت میکرده است. لری پیج در دسامبر سال 2019 از عنوان مدیرعامل شرکت آلفابت (Alphabet) که شرکت گوگل زیرمجموعه آن است کنارهگیری کرد؛ ولی همچنان به عنوان عضو هیئتمدیره و یکی از سهامداران در آن شرکت حضور دارد.
لری یکی از سرمایهگذاران شرکت کاوشگرهای فضایی «منابع سیارهای» (Planetary Resources) است. او همچنین در پروژه «ماشینهای پرنده» که یک استارتآپ نوپاست نیز سرمایهگذاری کرده است.
در این مقاله با 10 تن از ثروتمندترین افراد جهان در سال 2019 آشنا شدیم. به نظر شما دلیل موفقیت اقتصادی این افراد چیست؟ لطفا در پایین همین صفحه نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام ممنون از زمانی که برای مطالعهی این مقاله گذاشتید. نقطه نظر دقیقی داشتید، به امید اون روز.