داستان برند مک دونالد ؛ بزرگ ترین رستوران زنجیره ای دنیا
نویسنده:آتوسا میرزاوندی
ارسال شده در:30 اردیبهشت 1399، 13:00

داستان برند مک دونالد ؛ بزرگ ترین رستوران زنجیره ای دنیا

برند مک دونالد از قدیمی‌ترین برندهای معروف آمریکایی است که فعالیت خود را با تولید هات‌داگ آغاز کرد. در ادامه با شرکت مک دونالد آشنا می‌شویم.

مک دونالد بزرگترین رستوران پردرآمد در جهان محسوب می‌شود که روزانه به بیش از 69 میلیون مشتری در 37 هزار فروشگاه در بیش از 100 کشور خدمات ارائه می‌دهد. اگرچه شهرت مک دونالد بیشتر به دلیل همبرگر، چیزبرگر و سیب زمینی‌های سرخ کرده است، اما محصولات دیگری از قبیل مرغ، اقلام صبحانه، نوشیدنی و دسر نیز عرضه می‌کند.

به دلیل تغییر ذائقه مشتریان و نظرات منفی آن‌ها مبنی بر ناسالم بودن غذای رستوران های مک دونالد، مدیران تصمیم گرفتند که گزینه‌های دیگری به منوی خود اضافه کنند. این گزینه‌های جدید عبارتند از سالادها، ماهی، اسموتی‌ها و میوه. درآمد سالانه مک دونالد از اجاره دادن رستوران‌ها و حق امتیاز و فروش در رستوران‌ها بدست می‌آید. طبق گزارش‌های منتشر شده، در سال 2018 این شرکت دومین کارفرمای خصوصی در جهان با 1.7 میلیون کارمند بود. در ادامه به تاریخچه این برند و رستوران های مک دونالد در ایران می‌پردازیم. با پلازامگ همراه باشید.

مک دونالد در شیراز

آنچه در ادامه می‌خوانید:

 


تاریخچه مک دونالد


برادران مک دونالد به نام‌های ریچارد و موریس، اولین رستوران مک دونالد خود را در سال 1940 در کالیفرنیا بازگشایی کردند. اما این رستوران شباهتی به رستوران‌های امروزی که ما می‌شناسیم نداشت. آن‌ها کار خود را با یک باربیکیوی ساده آغاز کردند که به ساعت‌ها زمان برای تهیه غذا نیاز داشت. چیدمان رستوران آن‌ها به گونه‌ای بود که از قرار دادن صندلی درون فضای رستوران اجتناب می‌کردند و تنها چند پیشخوان در بیرون از مغازه قرار داده بودند. برادران مک دونالد گارسون‌های خانم را برای سرویس دادن به مشتریان استخدام کرده بودند. اما گاهی صف مشتریان به قدری طولانی بود که حتی به پارکینگ هم می‌رسید؛ به همین دلیل تصمیم گرفتند که از سلف سرویس استفاده کنند. تجارت این برادران به سرعت پیشرفت کرد و فروش آن‌ها به 200 هزار دلار در سال رسید.

تاریخچه مک دونالد

مک دونالد با تولید همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده شروع به کار کرد و برای تصاحب مشتریان بیشتر غذاهای خود را به نصف قیمت رقیبان می‌فروخت. برادران مک دونالد تنها به گارسون‌ها بسنده نکردند و از سلف سرویس، برای سرویس دادن بهتر و سریع‌تر به مشتریان نیز بهره بردند. به جای این که در هر وعده غذاها را بپزند، آن‌ها را از قبل تهیه می‌کردند و در محفظه‌هایی زیر گرمای نور لامپ گرم نگه می‌داشتند. این اقدام برادران مک دونالد باعث شد که توجه تولید کنندگان لوازم آشپزخانه به آن‌ها جلب شود.

تحت تاثیر الگوی تجاری جدید شرکت مک دونالد، ری کروک (Ray Kroc) که یک تولید کننده لوازم آشپزخانه بود حق تولید لوازم مورد نیاز این شرکت را در سراسر کشور خریداری کرد. در آن هنگام برادران مک دونالد تعداد اندکی از رستوران‌های خود را در آریزونا و کالیفرنیا تاسیس کرده بودند. در سال 1955 کروک شرکت مک دونالد را تاسیس و اولین رستوران را در ایلینویز افتتاح کرد. در حالی که موریس و ریچارد مک دونالد اولین بنیان‌گذاران رستوران‌های مک دونالد هستند، اما کروک پایه گذار شرکت مک دونالد است و او موجب شد که ما امروزه مک دونالد را بشناسیم.

رستوران مک دونالد

 

رستوران های مک دونالد امروزی

در سال‌های اخیر جنبش‌های کارگری بسیاری علیه رستوران‌ها برپا شده است که مک دونالد نیز از این قاعده مستثنی نبود. اتحادیه بین‌المللی خدمات کارکنان، اعتصاب‌های متعددی علیه مکان این رستوران‌ها در سراسر کشور برگزار کرد. از جمله خواسته‌های اعتراضات صورت گرفته می‌توان به افزایش حداقل دستمزد (15 دلار در ساعت) اشاره کرد.

مک دونالد نسبت به این مسئله موضع تهاجمی به خود نگرفت و از سفارش خودکار در رستوران‌های خود استفاده کرد. در سال 2019 شرکت هوش مصنوعی Apprent را از آن خود کرد. این امر نشان دهنده این است که مک دونالد به سمت یک تجارت کم خرج و استفاده از فناوری پیشرفته برای کاهش هزینه‌های خود در حال حرکت است.

 


محصولات برند مک دونالد


محصولاتی که رستوران‌های مک دونالد به مشتریان عرضه می‌کنند عبارتند از انواع مختلف ساندویچ مرغ، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه‌ها، اقلام صبحانه و دسرها. در بسیاری از رستوران های مک دونالد سالاد، غذاهای مخصوص گیاهخواران و غذاهای بسته‌بندی شده نیز عرضه می‌گردند.

مشتریان می‌توانند غذای خود را در رستوران های مک دونالد بخورند یا از خدمات بیرون بر آن استفاده کنند و در منزل آن را تحویل بگیرند. هنگام سرو درون رستوران، از سینی‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند و برای بیرون بر از پاکت‌های قهوه‌ای رنگ که لوگو مک دونالد بر روی آن درج شده است استفاده می‌شود. در هر دو حالت غذاها متناسب با نوع ارسال بسته‌بندی می‌گردند.

رستوران مک دونالد در تهران

از زمانی که استیو استربروک به عنوان مدیرعامل شرکت مک دونالد فعالیت می‌کند، منوی رستوران‌های مک دونالد در آمریکا ساده‌تر شده‌اند؛ به گونه‌ای که تنوع غذایی آن تنها به 200 نوع می‌رسد. شرکت مک دونالد تلاش می‌کند که علاوه بر تهیه و معرفی غذاهای سالم‌تر، شربت ذرت با فروکتوز بالا را از دستور پخت نان همبرگر حذف کند. همچنین نگه‌دارنده‌های مصنوعی را از غذای کودکان حذف کرده است و به جای آن‌ها نشاسته نخود، نشاسته برنج و پودر آب لیمو را به دستور تهیه غذا افزوده است.

 

تنوع در منو بین المللی برند مک دونالد

رستوران‌های مک دونالد در کشورهای مختلف آسیایی غالبا علاوه بر دیگر محصولات خود، سوپ نیز سرو می‌کنند. علت ایجاد تنوع در منوهای بین‌المللی وجود خط قرمزهای غذایی در هر کشور است که رستوران‌های زنجیره‌ای مک دونالد به خوبی با آن‌ها آشنایی دارند. یکی از این تابوها عدم استفاده از گوشت گاو در هند است. در آلمان و دیگر کشورهای غربی رستوران مک دونالد آب‌جو و در نیوزلند خوراک گوشت نیز می‌فروشد.

 


مک دونالد در ایران


مستند مک دونالد

فعالیت برند مک دونالد در ایران بعد از انقلاب پایان یافت و تمام شعبه‌های آن تعطیل شد. بعد از پایان مذاکرات ایران در وین شرکت مک دونالد فرم درخواست اعطای نمایندگی به ایران را در وبسایتش قرار داد، اما مدتی بعد او را از فهرست خود خارج کرد. طبق مصاحبه منتشر شده از احمدی شهریور رئیس اتحادیه اغذیه فروشان، اعلام شد که برند مک دونالد در ایران جایگاهی ندارد؛ زیرا ایران تمایلی به سرازیر کردن درآمدهای مردم به جیب این شرکت آمریکایی ندارد. وی همچنین خاطر نشان کرد که تلاش مسئولین بر اشتغالزایی است، در صورتی که گشایش شعب رستوران‌های مک دونالد با این موضوع در تضاد است؛ زیرا مواد اولیه این رستوران‌ها باید از خارج وارد شوند.

در انتها وی متذکر شد که حضور برند مک دونالد در ایران تنها در حد حرف است و تاکنون اقدامی در این مورد صورت نگرفته است. او به مردم در مورد شایعاتی از قبیل فروش تابلو و باز کردن حساب برای خرید برند مک دونالد هشدار داد و گفت که باید هشیار باشید و بازیچه این شایعات بی اساس قرار نگیرید.

 


گوشت مک دونالد چیست؟


گوشت مک دونالد چیست / آیا گوشت مک دونالد حلال است

بیشترین سوالی که پرسیده می‌شود این است که گوشت مک دونالد چیست؟ آیا گوشت مک دونالد حلال است؟ گوشت همبرگر مک دونالد 100 درصد از گوشت گاو تهیه می‌شود و به آن تنها نمک و فلفل اضافه می‌کنند و از افزودن هر گونه ماده نگهدارنده خودداری می‌شود.

 


طرز تهیه همبرگر مک دونالد


اگر از علاقه مندان همبرگر مک دونالد هستید و نمی‌توانید تا باز شدن رستوران‌ها صبر کنید، می‌توانید به کمک دستور پخت زیر همبرگرهای لذیذی برای خود تهیه کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه همبرگر مک دونالد:

  • گوشت چرخ کرده
  • نان باگت
  • کاهو مخصوص ساندویچ
  • پیاز
  • سس همبرگر
  • پنیر آمریکایی
  • بسته به ذائقه خودتان هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید به آن اضافه کنید

طرز تهیه همبرگر مک دونالد

برای این که یک همبرگر سه لایه داشته باشید، باید هر نان باگت را به دو قسمت مساوی برش دهید و از سه برش برای یک همبرگر استفاده کنید. هرگز از همبرگرهای آماده خریداری نکنید؛ زیرا هرچه گوشت تازه‌تر باشد، همبرگرها طعم لذیذتری خواهند داشت. برای شروع، گوشت چرخ کرده را قبل از این که به صورت صاف و تخت در ماهیتابه قرار دهید به صورت گلوله‌های توپی در آورید و اضافه‌های آن را با چاقو ببرید. به کمک نمک، فلفل و دیگر چاشنی‌ها به آن طعم بدهید و سپس آن را به خوبی سرخ کنید.

در این مطلب به معرفی رستوران های مک دونالد پرداختیم و مروری بر تاریخچه برند مک دونالد داشتیم. آیا شما از طرفداران همبرگرهای مک دونالد هستید؟ می‌توانید نظرتان را با ما در میان بگذارید.

اولین نفری باشید که به این مطلب رای می‌دهید
امتیاز به مطلب

چه امتیازی به این مطلب میدی؟

1 2 3 4 5
دیــدگاههای کاربـــران
بارگذاری ...
دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما در مجله خبری پلازا منتشر نخواهد شد. بخش‌هایی که با علامت * مشخص شده اند اجباری هستند.

0/1500
captcha