روز گذشته، رسما رویای فناوری اینترنت 5G در ایران محقق شد. در ادامه به تمامی جزییات ورود نسل پنجم اینترنت همراه به کشورمان خواهیم پرداخت.
در ماههای گذشته، شاهد اشارات فراوان وزیر ارتباطات در راستای عرضه زمان عرضه اینترنت 5G در ایران بودهایم. وی زمان ورود این فناوری به کشورمان را روزهای نخستین مرداد اعلام کرده بود؛ وعده ای که به آن جامه عمل پوشاند. در این مطلب با تمامی جزییات توسعه تکنولوژی 5G در ایران آشنا خواهیم شد.
آنچه در ادامه میخوانید:
- اینترنت 5G به ایران رسید
- صحبتهای آذری جهرمی در مورد توسعه شبکه 5G در ایران
- تربیت نیروی متخصص اینترنت ۵G در ایران
- مشکلات پیش روی اینترنت 5G در ایران
- دستاوردهای اینترنت 5G چه خواهد بود؟
- کشورهای دارای اینترنت 5G
- سخن پایانی
اینترنت 5G به ایران رسید
سرانجام و پس از انتظارات فراوان، شایعه اینترنت 5G در ایران با بهرهبرداری از نخستین سایت 5G توسط رییس جمهور، به حقیقت پیوست. سایت مذکور با همکاری یکی از اپراتورهای ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در خیابان کارگر شمالی تهران احداث شد.
حسن روحانی، صبح روز گذشته در آیین افتتاح سایت مذکور که در جریان جلسه هیئت دولت برگزار شد، توسعه اینترنت 5G در ایران را خبری خوش و یک تحول بزرگ دیجیتال عنوان کرد. او در ادامه به کاربردهای اقتصادی اینترنت 5G در ایران اشاره کرده و آن را قدمی مهم در راستای پیشرفت کشور، پس از احداث مرکز هوش مصنوعی در سال گذشته، میداند.
ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، در واکنش به صحبتهای روحانی در توییتر خود نوشت:
اولین شبکه نسل پنجم تلفن همراه (5G) در ایران و در شهر تهران راهاندازی شد. نسل ۵ فقط یک ابزار ارتباطی نیست و در کنار هوش مصنوعی سکوی پرش اقتصاد دیجیتال ایران است.
در ساعات گذشته، تصویری از نخستین تست سرعت شبکه اینترنت 5G در ایران در جوامع مجازی منتشر شده است. در این تصویر، سرعت دانلود برابر با 1.487 گیگابیت و سرعت آپلود برابر با 108 مگابیت نمایش داده شدهاند. علاوه بر این، پینگ اتصال در این تست نیز 8 میلیثانیه است. برای مقایسه، توجه داشته باشید که متوسط سرعت دانلود اینترنت 4G در ایران برابر با 22.72 مگابیت بر ثانیه است.
صحبتهای آذری جهرمی در مورد توسعه اینترنت 5G در ایران
پیش از این جریانها، شاهد اشارات متعدد وزیر ارتباطات کشورمان در مورد زمان عرضه اینترنت 5G به ایران بودهایم. محمد جواد آذری جهرمی با انتشار توییتی که تصویر آن را در بالا مشاهده میکنید، از وظایف اساسی و سنگین اپراتورها در توسعه شبکه ملی اطلاعات صحبت کرده بود. او همچنین درخواست راهاندازی اینترنت 5G ایران را از همراه اول در مردادماه پیش رو داشت؛ سرویسی که در ابتدا در پنج نقطه از شهر تهران آغاز به کار کرد. وی همچنین در مراسم افتتاح بزرگترین مرکز داده منطقه غرب و شمال غرب کشور، به محدودیت فرکانسی باندهای پایین و تمرکز وزارت اطلاعات بر سرمایهگذاری در توسعه باندهای بالا اشاره نمود. او همراه اول را بزرگترین اپراتور خاور میان دانسته و پوشش شبکه ارتباطی آنها را گستردهترین در کشور عنوان میکند.
وی همچنین از احداث دومین مرکز داده اقماری شبکه ملی اطلاعات خبر داد؛ پیشرفتی که نتیجه توسعه ارتباطات 1500 روستا توسط همراه اول و سپس تاسیس نخستین مرکز داده اقماری توسط ایرانسل بود. او همچنین ادعا کرده که افتتاح خدمات فضای ابری در ایران، کشورمان را به خودکفایی خواهد رساند. وزیر اطلاعات ایران در ادامه صحبتهای خود به پایداری شبکه ملی اطلاعات، تمرکز زدایی از تجهیزات تهران و خدمات هم مکانی به عنوان نتایج افتتاح مراکز دادهای مذکور و برقراری نسل پنجم اینترنت در ایران اشاره کرد. او همچنین از تخصیص بودجه و همراهی مناسب نهادهای دولتی و حکومتی به این حوزه خبر داد. جهرمی از تاسیس هشت ایستگاه دیگر را تا پایان سال جاری صحبت نموده و هدف وزارت اطلاعات را کاهش وابستگیهای کشور به فضای بینالملل و کمک به پایداری اقتصاد دیجیتال مطرح کرده است. به گفته او، مواردی چون پیامرسانها و موتورهای جستجو شامل این مسئله خواهند شد. وی در نهایت نیز همراه اول را به سرمایهگذاری برای کودکان و نوجوانان و همچنین حمایت از کسب و کارهای نوپا و 5gدر ایران دعوت کرد.
تربیت نیروی متخصص اینترنت 5G در ایران
از آنجایی که اینترنت 5G در ايران فناوری نوینی محسوب میشود و تحولاتی را در حوزههای وابسته به اینترنت با خود به ارمغان میآورد، فراهمسازی زیرساختهای مناسب اینترنت نسل 5 در ایران و پشتیبانی از آن در آینده نیازمند حضور متخصصین و کارشناسان این حوزه خواهد بود. از این رو قرار است متخصصینی برای فراهمسازی بستر اینترنت 5 جی در ایران تربیت شوند.
مشکلات پیش روی اینترنت 5G در ایران
همچنین خوب است بدانید که برقراری زیرساخت اینترنت ۵ جی در ایران نیازمند سرمایهگذاری در این بخش و همچنین تجهیز شبکه مخابراتی است. شاید هم یکی از مضرات اینترنت 5G در ایران میتواند هزینهبر بودن و گران بودنش باشد. در این راستا معاون وزیر ارتباطات اشاره کرده است که یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، بحث تحریم و هزینههای بالا و همکاریهای بینالمللی است؛ اما با این حال میتوان به گسترش فناوری 5G در ایران، به عنوان فرصتی برای بهرهگیری از توان تولیدات داخلی نگاه کرد.
دستاوردهای اینترنت 5G چه خواهد بود؟
برای اینکه بدانیم دستاوردهای اینترنت 5G چه خواهد بود، در ابتدا لازم است اشاره کنیم که اینترنت 5G به عنوان بستری برای ارسال سریع اطلاعات در فضای اینترنت شناخته میشود. این تعریف میتواند به ما نشان دهد که در هر جایی که اینترنت حضور دارد، شاهد پیشرفت چشمگیری خواهیم بود. پس فناوری یاد شده، تنها در گوشیهای موبایل باعث تحول نخواهد شد و کل دنیای فناوری را تحت تأثیر قرار میدهد. در واقع با چنین امکانی راه برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت سایر فناوریهای روز مانند واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، آموزش از راه دور و مقولههای مربوط به سلامت هموارتر خواهد شد.
یکی دیگر از دستاوردهای اینترنت 5G، پردازش سریعتر اطلاعات هوش مصنوعی در خودروها و سیستمهای خودران خواهد بود تا شاهد حضور هرچه بیشتر آنها در خیابانها، به جای خودروها و تاکسیهای معمولی باشیم. این موضوع میتواند هم به کاهش مصرف سوخت و محیط زیست کمک کند و هم اینکه ترافیکهای شهری را کاهش دهد. همچنین در این مقاله میتوانید بیشتر با اینترنت 5G آشنا شوید. علاوه بر این، برای آشنایی بیشتر با این فناوری ویدیوی بالا کمککننده خواهد بود.
کشور های دارای اینترنت 5G
کشورهای متعددی هستند که فعالیتهای خود را در زمینه بکارگیری اینترنت 5G از سال 2019 آغاز کردهاند. همچنین بسیاری از کشورها برای فراهمسازی زیرساختهای مورد نیاز در رقابت بوده و در تلاشند تا مناطق بیشتری را تحت پوشش اینترنت 5G در آوردند. در ادامه به تعدادی از شرکتهای فعال در این زمینه اشاره خواهیم کرد.
کره جنوبی
اپراتور بزرگ SK Telecom در کره جنوبی، اولین اپراتور این کشور است که با باندهای فرکانسی 3.5 گیگاهرتز و 25 گیگاهرتز در حال حاضر از اینترنت 5G پشتیبانی میکند. علاوه بر این، Korea Telecom نیز دیگر اپراتور ارائه دهنده اینترنت 5G در کره جنوبی است. در این راستا بوکوانگ، گانگ نئونگ، جئونگ سئون، پیونگ چانگ و سئول نیز اولین شهرهای بهرهمند از اینترنت 5G در این کشور به شمار میروند.
چین
چین یکی از کشورهای پیشرو در زمینه بکارگیری اینترنت 5G در جهان است. درواقع با این سرعتی که چینیها در تلاش برای پوشش اینترنت 5G هستند، پیشبینی میشود که تا سال 2025، 40 درصد چین تحت پوشش اتصال 5G باشد و همچنین در این راستا احتمالا تا سال 2025، هشت میلیون شغل ایجاد میشود و در این زمینه کمک قابل توجهی به اقتصاد این کشور خواهد شد.
ژاپن
یکی دیگر از کشورهای فعال در زمینه بهرهمندی از اینترنت 5G، کشور ژاپن است که تاکنون فعالیتهای زیادی در این راستا انجام داده است. اپراتور بزرگ این کشور یعنی NTT DoCoMo و سرویس امنیتی Sohogo در حال تلاش برای رونمایی از اولین پروژه خود در زمینه اینترنت 5G در مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک تابستانی 2020 هستند.
آمریکا
آمریکا جزو آن دسته از کشورهایی است که پوشش خوبی از اینترنت 4G دارد. در این کشور مسائلی مانند ساختار فدرال و مختص محلی، دولتهای ایالتی، محدودیتهای متنوع و … باعث شده است تا اخذ مجوز و هماهنگی برای برقراری اینترنت 5G، تبدیل به فرایندی طولانی برای اپراتورها شود. در نتیجه روند پیشرفت اینترنت 5G در آمریکا در مقایسه با سایر رقبای قدر در این زمینه اندکی کندتر است.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم به سوال «5G کی به ایران میاد» پاسخ دهیم. امروزه، اینترنت ۵جی در حال فراگیر شدن است. در این راستا تولیدکنندگانی همچون کوالکام با تولید پردازندههای جدید که از این قابلیت پشتیبانی میکنند، در تلاش برای گسترش استفاده از آن هستند. درواقع کوالکام با معرفی پردازندههای جدیدی که در اینجا میتوانید بیشتر با آنها و گوشیهای پیشتیبانی کننده از اینترنت 5G آشنا شوید، دریچههای جدیدی را در روند پیشرفت این فناوری باز کرده است؛ دریچهای که البته مستلزم وجود زیرساختهای مورد نیاز از سوی اپراتورهای تلفن نیز خواهد بود.
توسعه فناوری اینترنت 5G در ایران نوید پیشرفت هر چه بیشتر اپلیکیشنهای هوشمند و ارائه خدمات اینترنتی در سایه تکنولوژی 5G را میدهد. بر اساس پیشبینیهای انجام شده، میتوانیم با توسعه کامل اینترنت 5G در سطح کشور، رشد 250 برابری اتصال اشیا و زندگی در دنیای اطلاعاتی جدید را تجربه کنیم؛ رقمی جالب توجه که نوید آیندهای روشن را در این حوزه میدهد. نظر شما در مورد اینترنت 5G در ایران چیست؟ آیا تحقق پتانسیل حقیقی فایو جی در ایران را امکانپذیر میدانید؟
دوست عزیز با سلام، مرسی از توجهتون. نوشتن در مورد یک تکنولوژی به معنی این نیست که نویسنده یا جایی که اون مطلب رو منتشر کرده قراره اون تکنولوژی رو وارد کنه، ازش حمایت کنه و بخواد به فکر سلامتی خودش و اطرافیان باشه....