در این مطلب قصد داریم جواب سوال سامانه همتا چیست را بدهیم و در ادامه به مراحل طرح رجیستر کردن گوشی و ثبت موبایل در کنار انتقال مالکیت گوشی و سایر کارهایی که میتوان در سامانه همتا انجام داد بپردازیم.
طرح رجیستری و در راستای آن، سامانه همتا طرحی برای رجیستر کردن گوشی و تجهیزاتی است که از سیم کارت استفاده میکنند و هدف از آن، کاهش قاچاق و گوشیهای تقلبی است. این طرح با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورهای کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک اجرا شده است. در این مطلب میخواهیم آموزش جامعی از سامانه همتا یا طرح رجیستری گوشی و ثبت موبایل در کنار انتقال مالکیت آن و … را با شما به اشتراک بگذاریم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- سامانه همتا چیست و چگونه کار می کند؟
- هنگام خرید گوشی چه مراحلی باید طی شود؟
- مراحلی که باید هنگام خرید گوشی نو طی شوند
- استعلام اصالت
- بررسی یکسان بودن کد IMEI روی جعبه گوشی و کد IMEI داخل گوشی
- فعال سازی گوشی برای سیم کارت خریدار
- دریافت فاکتور معتبر که دارای مهر فروشگاه و کد IMEI است
- مراحلی که باید هنگام خرید موبایل دست دوم طی شوند
- بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه
- استعلام اصالت
- انتقال مالکیت گوشی دست دوم
- فعالسازی گوشی موبایل با سیم کارت جدید
- دریافت فاکتور معتبر که دارای مهر فروشگاه و کد IMEI است
- مراحلی که باید هنگام خرید گوشی نو طی شوند
- برای استعلام اصالت گوشی از سامانه همتا چکار کنیم؟
- آموزش رجیستری گوشی در سامانه همتا
- مراحل فعال کردن گوشی از طریق کد #7777*
- مراحل فعالسازی تلفن همراه از طریق اپلیکیشن سامانه همتا
- مراحل فعالسازی تلفن همراه از طریق سایت همتا
- انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا به چه شکلی انجام می شود؟
- رجیستر گوشی مسافری به چه صورت است
- با چه سیمکارتهایی میتوان گوشی مسافرتی رجیستر کرد؟
- رجیستر گوشی مسافری در گمرک هنگام ورود به کشور
- رجیستر گوشی مسافری از طریق سایت گمرک
- آموزش رجیستر گوشی آیفون
- آموزش افزودن تلفن همراه به سامانه همتا
سامانه همتا چیست و چگونه کار می کند؟
هنگام خرید موبایل چه مراحلی باید طی شود؟
ابتدا میخواهیم مراحلی که این روزها برای خرید گوشی باید طی شوند را بیان کنیم. بسته به اینکه میخواهید گوشی نو بخرید یا دست دوم، حتما باید یکی از مراحل زیر را طی بکنید تا مشکلی از نظر رجیستری گوشی در آینده پیش نیاید.
مراحلی که باید هنگام خرید گوشی نو طی شوند
1- استعلام اصالت گوشی
در این مرحله باید با استفاده از کد IMEI درج شده روی جعبه دستگاه، استعلام اصالت بگیرید. آموزش این کار در ادامه مقاله آمده است. در نهایت باید پاسخ استعلام اصالت را با مشخصات گوشی تطابق دهید.
2- بررسی یکسان بودن کد IMEI روی جعبه گوشی و کد IMEI داخل گوشی
پس از اینکه تصمیم قطعی برای خرید گوشی گرفتید، دستگاه را روشن کرده و با شماره گیری کد #06#* شماره IMEI نمایش داده شده داخل گوشی را با IMEI درج شده روی جعبه تطابق دهید. اگر یکسان نبودند، به هیچ وجه آن گوشی را نخرید.
3- فعال سازی گوشی برای سیم کارت خریدار
حال که از اصالت کالا اطمینان کامل حاصل کردید، باید در کنار فروشنده و با استفاده از کد فعالسازی که روی جعبه یا کارت گارانتی گوشی وجود دارد، به فعال کردن گوشی بپردازید. آموزش انجام این کار در مراحل بعدی شرح داده شده است.
4- دریافت فاکتور معتبر که دارای مهر فروشگاه و کد IMEI است
پس از طی این مراحل، حتما یک فاکتور معتبر دارای مهر فروشگاه و کد IMEI ذکر شده روی فاکتور دریافت کنید تا در صورت نیاز، از طریق همین فاکتور پیگیریهای لازم را انجام دهید.
مراحلی که باید هنگام خرید گوشی دست دوم طی شوند
1- بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه
قبل از هر چیز باید تنظیمات گوشی که قصد خرید آن را دارید، به حالت کارخانه برگردانید یا همان ریست فکتوری کنید. هدف از این کار این است که شاید اگر IMEI تقلبی در گوشی استفاده شده است، حذف شود و IMEI واقعی برگردد. بعد از انجام این کار با شماره گیری کد #06#* ، شماره IMEI نمایش داده شده داخل گوشی را با IMEI روی جعبه تطابق دهید. اگر یکسان نبودند، به هیچ وجه آن گوشی را نخرید.
2- استعلام اصالت
حال باید با استفاده از کد IMEI، یک استعلام اصالت بگیرید که آموزش آن در مراحل بعدی بیان شده است. دقت کنید که اطلاعات استعلام با مشخصات خود گوشی مطابقت داشته باشند.
3- انتقال مالکیت گوشی دست دوم
حال که نتایج مثبتی از مراحل قبلی به دست آوردهاید و گوشی تقلبی نیست، باید با کمک فروشنده، فرآیند انتقال مالکیت را از طریق سامانه همتا دنبال کنید. آموزش انتقال مالکیت دستگاه در ادامه این مطلب بیان شده است.
4- فعالسازی گوشی موبایل با سیم کارت جدید
بعد از اتمام مرحله انتقال مالکیت، یک پیام از HAMTA دریافت میکنید که حاوی کد فعالسازی همتا است. مطمئن شوید که اطلاعات IMEI این پیام با IMEI گوشی یکسان باشند. حال با کمک فروشنده، مراحل رجیستر کردن گوشی را که در این مطلب هم آورده شده، دنبال کنید.
5- دریافت فاکتور معتبر که دارای مهر فروشگاه و کد IMEI است
پس از طی این مراحل، حتما یک فاکتور معتبر دارای مهر فروشگاه و کد IMEI ذکر شده روی فاکتور دریافت کنید تا در صورت نیاز، از طریق همین فاکتور پیگیریهای لازم را انجام دهید.
برای استعلام اصالت گوشی از سامانه همتا چکار کنیم؟
توجه داشته باشید که با راهاندازی سامانه همتا همه گوشیهایی که قانونی وارد میشوند، میبایست بر روی جعبه آنها برچسبی با عنوان «رجیستریشده» درج شده باشد. این برچسب حاوی کد یک بار مصرف 15 رقمی است. پس حتما در زمان خرید به برچسب یاد شده دقت کنید تا از این طریق بتوانید از اصالت محصول باخبر شوید.
برای اطمینان از اصالت کالا، شما نیاز به کد IMEI خواهید داشت. این کد در روی جعبه، پشت باتری و یا در همه گوشیهای موبایل با وارد کردن کد #06#* قابل مشاهده خواهد بود. از طرف دیگر شما باید شناسه IMEI گوشی که از طریق کد #06#* به دست میآورید را با شمارهای که روی جعبه درج شده است، تطبیق دهید.
برای اطمینان از اصل بودن گوشی ابتدا کد #7777* را با هر سیم کارتی شماره گیری کرده و از منوی ظاهر شده، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید. حال در منوی ظاهر شده، کد 15 رقمی IMEI خود را وارد کنید.
اگر این کد را به صورت صحیح وارد کنید، اساماسی حاوی نام گوشی، کارخانه سازنده، شرکت وارد کننده و همینطور مشخصاتی از این دست دریافت خواهید کرد.
آموزش رجیستری گوشی در سامانه همتا
در این بخش به سوال « چگونه گوشی رجیستر نشده را رجیستر کنیم » پاسخ خواهیم داد. در ادامه به صورت تصویری و گام به گام، مراحل رجیستر کردن گوشی را به شما آموزش خواهیم داد.
برای رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا میتوانید از روشهای مختلفی مانند اپلیکیشن همتا، از طریق شمارهگیری کد #7777* و یا سایت همتا اقدام کنید که در همه روشهای بیان شده، مراحل انجام کار یکسان خواهد بود
مراحل رجیستر کردن گوشی از طریق کد #7777*
- سیم کارت را در گوشی وارد میکنیم.
- ابتدا کد #7777* که در بالا معرفی کردیم را با گوشی خود شمارهگیری میکنیم.
- بعد از این مرحله از لیست نشان داده شده گزینه مربوط به فعالسازی یعنی 2 را وارد میکنیم.
- در مرحله بعد باید کد 15 رقمی IMEI را بدون هرگونه ممیز، خط تیره یا … وارد کنیم.
- حالا شماره سیم کارت درون گوشی میبایست وارد شود.
- در مرحله بعد کد فعالسازی همتا که روی جعبه درج شده است را وارد کنید.
- بعد از این مرحله عدد 1 باید برای تایید وارد شود. حالا باید منتظر دریافت پیام تایید از سوی سامانه همتا باشید.
- بعد از دریافت پیامک تایید میتوانید با خیال راحت از گوشی خود استفاده کنید.
مراحل رجیستر گوشی در ایران از طریق اپلیکیشن سامانه همتا
هرچند به نظر میرسد که استفاده از کد دستوری روش آسانتری است، اما با استفاده از اپلیکیشن سامانه همتا نیز میتوان این کار را انجام داد. برای این کار کافی است این اپلیکیشن را از این آدرس دانلود کرده و نسبت به نصب آن اقدام کنید. حالا کافی است سایر مراحل را براساس توضیحات اپ طی کنید. البته قبل از شروع کار با اپلیکیشن یاد شده میبایست شماره تلفن خود را وارد کرده و در مرحله بعد پیامی که حاوی کد فعال سازی رجیستری گوشی سامانه همتا است برای شما ارسال میشود. کد را در محل مربوطه یعنی مرحله بعدی ورود به اپلیکیشن وارد کنید. حالا میتوانید با خیال راحت از خدمان این اپلیکیشن بهرهمند شوید.
حالا برای رجیستر کردن گوشی از این طریق باید گزینه «فعال سازی تلفن همراه» را برگزینید و سپس در مراحل بعدی شماره تلفن، کد IMEI دستگاه و همینطور کد فعالسازی همتا را در کادری که اپلیکیشن در اختیار شما قرار میدهد وارد کنید و در نهایت نیز میبایست بر روی دکمه فعالسازی ضربه بزنید. در مرحله بعد همانند آنچه که در تصویر پایین مشاهده میکنید اطلاعات درخواست شده را وارد کنید.
مراحل رجیستر کردن گوشی از طریق سایت همتا
برای دسترسی به سایت همتا نیز لازم است بر روی آدرس کلیک کرده و در پنجره باز شده نسبت به کارهایی که میخواهید انجام دهید اقدام کنید. گفتنی است که مراحل رجیستر کردن گوشی موبایلی که در اختیار دارید بعد از ورود به سامانه مانند روش بالا است.
انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا به چه شکلی انجام می شود؟
در این بخش نحوه رجیستری گوشی دست دوم را ذکر میکنیم. همانطور که میدانید، همه دارندگان گوشیهای موبایل بعد از اجرای طرح رجیستری میبایست اگر قصد فروش گوشی را دارند، در زمان فروش مالکیت آن را انتقال دهند و در سامانه ثبت کنند. بدین منظور این دسته از افراد میبایست در سامانه همتا (سایت، اپ، کد دستوری #7777*) گزینه انتقال مالکیت گوشی را برگزینند. در مرحله بعدی، پیغامی برای شما نمایش داده میشود که شناسههای IMEI تحت مالکیت سیمکارت شما را نمایش میدهد که میبایست IMEI گوشی که قصد فروش آن را دارید وارد کنید. بعد از این مرحله میبایست شماره تلفن خریدار گوشی را وارد کنید.
پس از آن IMEI و شماره تلفنی که وارد کردهاید دوباره نشان داده میشوند که باید در روش کد دستوری با وارد کردن عدد 1، این موضوع تایید شود. در مرحله بعد با تایید اطلاعات دستگاه شما به شماره فردی که قصد فروش به آن را دارید انتقال مییابد. در نهایت یک کد فعالسازی همتا برای سیم کارت خریدار ارسال میشود که با استفاده از آن، باید به رجیستری گوشی بپردازد که در مرحله قبل به صورت کامل به این موضوع پرداختیم.
در تصاویر زیر هم مراحل انتقال مالکیت با استفاده از اپلیکیشن سامانه همتا نشان داده شده است:
رجیستر گوشی مسافری به چه صورت است
با چه سیمکارتهایی میتوان گوشی مسافرتی رجیستر کرد؟
از آنجا که با ایجاد طرح رجیستری تلفنهای همراه، قاچاقچیان همواره راهی برای دور زدن قانون و واردات گوشی به داخل کشور پیدا میکردند.، به تازگی مقررات جدیدی برای جلوگیری از قاچاق گوشی و دور زدن قوانین توسط قاچاقچیان به طرق مختلف، وضع شده است. یکی از روشهای مورد استفاده این قبیل افراد سودجو استفاده از اطلاعات مسافران واقعی بود. در این روش اگرچه که خود این مسافران اقدام به واردات گوشی نکردهاند، اما برخی با گرفتن اطلاعات از آنها، اقدام به واردات گوشی به اسمشان کردند. این روش با تصمیم به افزایش تعرفه گمرکی و حذف معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری، واردات غیررسمی گوشی تا حد زیادی ناکارآمد مانده است، اما هنوز هم استفاده از روشهایی که سعی در فروش گوشیهای وارداتی قاچاق دارند، توسط افراد سودجو ادامه دارد.
قانون جدید رجیستری گوشی به کلی راه را برای هرگونه قاچاق و فروش گوشیهای وارداتی غیر رسمی خواهد بست. طی این قانون رجیستری گوشی مسافری از این پس با شرط ثبت شماره سیمکارتی است که حداقل 20 روز از زمان فعالسازی آن (اعم از صدور اولیه یا انتقال مالکیت) گذشته باشد. به عبارت دیگر، تنها در صورتی میتوان گوشی مسافری را رجیستر کرد که سیمکارت مورد استفاده آن حداقل 20 روز قبل فعال شده باشد.
آیا موبایل های مسافری باید رجیستر شوند؟
شاید یکی از سوالاتی که در رابطه با طرح رجیستری موبایل مطرح میشود این باشد که آیا نیازی به رجیستر گوشی مسافری است یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله. اگر شما سفری به خارج از کشور داشتهاید و به همراه خود یک گوشی وارد ایران میکنید میبایست علاوه بر پرداخت حق گمرک، به رجیستر کردن گوشی مربوطه بپردازید. این در حالی است که بدون انجام این مراحل گوشی شما تنها به مدت 30 روز پس از اتصال به شبکه قابل استفاده خواهد بود. برای رجیستر گوشی مسافری دو روش وجود دارد. یک اینکه از طریق مراجعه به گمرک این کار را انجام دهید و روش دوم اینکه از طریق سایت گمرک اقدام کنید.
ثبت گوشی مسافری در گمرک هنگام ورود به کشور
در روش اول کاربران با مراجعه به دفاتر گمرکی علاوه بر اینکه حق گمرک را پرداخت میکنند، میتوانند در همان جا نیز نسبت به ثبت گوشی در گمرک اقدام کنند. گفتنی است که دفاتر گمرکی در فرودگاه و پایانههای مرزی وجود دارند و کاربران به راحتی در بدو ورود به کشور میتوانند نسبت به ثبت گوشی مسافری خود اقدام کنند.
بعد از ارائه مشخصات گوشی و حق گمرک، مجوزی در اختیار مراجعه کنندگان قرار میگیرد. فرد باید این مجوز را تا پایان ثبت گوشی در سامانه همتا نزد خود نگه دارد که البته چند روز بعد از ثبت گوشی در گمرک میتواند نسبت به رجیستری گوشی خود همانطور که در بالا به مراحل آن اشاره کردیم، از طریق سامانه همراه اقدام کند. در زیر، تصویر نمونه یک مجوز را مشاهده میکنید.
البته ممکن است به دلایل مختلفی اطلاعات گمرک گوشی شما به سامانه همتا ارسال نشود و پرداخت عوارض گمرک چه به صورت اینترنتی و چه حضوری به معنی ارسال موفق اطلاعات از سوی گمرک به سامانه همتا نیست. ممکن است گمرک گوشی شما را فاقد شرایط مسافری تشخیص دهد و اطلاعات آن را به همتا ارسال نکند. بنابراین اگر با چنین مشکلی روبهرو هستید، باید وضعیت دستگاه خود را از طریق گمرک پیگیری کنید تا با رفع مشکل احتمالی، اطلاعات توسط گمرک به سامانه همتا ارسال شوند.
ثبت گوشی مسافری از طریق سایت گمرک
گفتنی است که امکان رجیستر کردن گوشی از طریق سایت گمرک نیز برای کاربران فراهم بوده و آن دسته از افرادی که در بدو ورود به کشور امکان مراجعه به دفتر گمرک برایشان میسر نیست میتوانند از این طریق اقدام کنند. البته باید توجه داشته باشند برای این کار 30 روز مهلت خواهند داشت. برای استفاده از خدمات سایت گمرک میبایست مراحل زیر را طی کنند.
به صفحه ثبت گوشی در سایت گمرک جمهوری اسلامی وارد شوید. در صفحه باز شده ضمن تایید قوانین میبایست کد IMEI گوشی خود را وارد کنید. اگر دستگاه شما دارای دو سیم کارت است، با زدن روی علامت مثبت، شماره IMEI دوم را هم وارد کنید. اگر این کد را در اختیار ندارید از طریق شمارهگیری کد #06#* آن را به راحتی استعلام کنید.
پس از آن پاسخ استعلام را از سامانه همتا مشاهده خواهید کرد. مطمئن شوید که نام و مدل دستگاهی که در استعلام میآید، با مشخصات دستگاه شما مطابقت داشته باشد. در این صورت کد امنیتی نمایش داده شده را وارد کرده و ادامه را بزنید.
در مرحله بعدی میبایست اطلاعاتی از نوع دستگاه، مدل و مشخصات آن وارد شود. خوب است اشاره کنیم که هزینه گمرک با توجه به مدل دستگاه متفاوت خواهد بود. پس مدل گوشی میبایست درست وارد شود. دقت کنید که این موارد درست انتخاب شوند، در غیر این صورت ممکن است در رجیستر کردن گوشی با مشکل مواجه شوید و دستگاه شما ثبت نگردد.
بعد از کلیک بر روی دکمه ادامه، صفحه دیگری باز میشود که شماره سیمکارت، شماره ملی، گذرنامه و سایر اطلاعت میبایست با دقت وارد شوند. در مورد شماره سیم کارت باید دقت داشته باشید که حتما شماره سیم کارت باید متعلق به همان شماره ملی باشد که در سایت وارد میکنید.
بعد از وارد کردن اطلاعات یاد شده، کد امنیتی از طریق پیامک ارسال خواهد شد. این کد باید در ادامه وارد شود و بعد بر روی ادامه کلیک کنید.
حالا در مرحله آخر، هزینه مورد نیاز برای ثبت گوشی مسافرتی از طریق سایت اعلام خواهد شد که برای پرداخت آن میتوانید با کلیک بر روی دکمه پرداخت از طریق کارتهای بانکی اقدام کرد.
بعد از پرداخت کردن و نمایش موفقیت آمیز بودن پرداخت، حتما کد پیگیری داخلی و بانکی و شناسه پرداخت را تا زمانی که از ثبت دستگاه در سامانه همتا مطمئن شدید، نزد خود نگه دارید.
با زدن تکمیل پرداخت، به سایت گمرک بازمیگردید و پیغام موفق بودن ثبت شناسه دستگاه نمایش داده میشود. حال برای ارسال کد فعالسازی همتا به صورت پیامک، حتما گزینه ارسال اطلاعات به همتا را انتخاب کنید.
پس از ارسال اطلاعات به همتا، پیام زیر نمایش داده میشود.
طبق تغییرات جدیدی که صورت گرفته، در این مرحله یک پیامک دریافت میکنید که باید 3/074 تومان بابت خدمات همتا پرداخت کنید. شما میتوانید با استفاده از لینک موجود در پیامک به پرداخت مبلغ بپردازید و یا میتوانید وارد پنل کاربری خود در سایت همتا شده و هزینه را پرداخت کنید. بعد از این کار، کد فعالسازی همتا را دریافت خواهید کرد. در ادامه به نحوه پرداخت این مبلغ از طریق پنل کاربری میپردازیم.
وارد پنل خود در سایت همتا شده و از بخش اطلاعات ثبت مسافری روی عبارت «کلیک کنید» در جلوی گوشی خود بزنید.
با این کار به صفحهای منتقل میشوید که اطلاعات گوشی شما را نشان میدهد. این اطلاعات را کنترل کنید و در صورتی که درست بودند، گزینه «تایید و پرداخت» را انتخاب کنید.
در صورتی که پرداخت با موفقیت انجام شود، به سایت همتا برگشت داده میشوید و پیام تکمیل فرایند را دریافت میکنید.
حال برای مشاهده کرده کد فعالسازی، کافی است روی گزینه «مشاهده کد فعالسازی دستگاه» کلیک کنید.
حال به صفحه اطلاعات ثبت مسافری برگشت داده میشوید و میتوانید کد فعالسازی خود را مشاهده کنید. این کد به شماره شما نیز پیامک میشود.
آموزش رجیستر گوشی آیفون
گوشی آیفون از جمله اولین تلفنهای همراه هوشمندی بود که شامل طرح رجیستر شده بود. صاحبان موبایل اپل برای استفاده از خدمات شبکه تلفن همراه باید نسبت به رجیستر گوشی آیفون خود اقدام نمایند. در ادامه آموزش گام به گام رجیستر کردن گوشی آبفون را آموزش خواهیم داد.
در آغاز باید به کد IMEI تلفن همراه خود دسترسی پیدا کنید. برای این کار از چند روش میتوانید استفاده کنید.
- شمارهگیری کد دستوری #06#*
- مشاهده کد IMEI در پنل پشتی بدنه آیفون
- از طریق بخش تنظیمات یا Setting و مسیر General > About
- خارج کردن شیار جایگذاری سیمکارت و مشاهده کد IMEI که در این شیار حک شده است
پس از دسترسی به کد IMEI گوشی آیفون خود، با انجام مراحل زیر نسبت به رجیستر آیفون خود اقدام نمایید.
با استفاده از کد #7777* وارد سامانه همتا شوید.سپس برای استعلام اصالت گوشی وارد گزینه 1 شوید. پس از وارد کردن عدد 1 سامانه از شما درخواست وارد کردن شناسه 15 رقمی IMEI دستگاه را میکند. کد IMEI خود را وارد نمایید. پس از ارسال آن طی یک پیامک اطلاعات گوشی شامل نام، برند و مدل آن برای شما ارسال میشود که در صورت هماهنگی آن با شناسه وارد شده، پیامی در ابتدا مبنی بر قانونی و یا غیرقانونی بودن شناسه دستگاه ظاهر میگردد. در صورتی که پیام ابتدایی چیزی جز قانونی بودن شناسه دستگاه را اعلام کرد یعنی این گوشی به صورت غیرقانونی وارد کشور شده است. در صورتی که استعلام درست بود، میبایست نسبت به فعالسازی آن با سیم کارت خودتان اقدام نمایید.
برای این کار دوباره کد 7777 را طبق خط اول همین بخش وارد نمایید و سپس وارد قسمت دوم یعنی فعالسازی شوید. در این بخش نیز ابتدا از شما کد IMEI درخواست میشود. پس از آن شماره موبایلی که قصد دارید گوشی با آن شناخته شود، مشخص میکنید و پس از آن کد فعالسازی گوشی را از فروشنده دریافت و وارد مینمایید. در مرحله بعدی یک تاییدیه کلی برای این تلفن همراه ثبت خواهد شد. در صورت تایید اطلاعات میبایست عدد 1 را وارد کنید و ثبت نام را تکمیل نمایید. پس از آن پیامکی مبنی بر تکمیل فعالسازی گوشی برایتان ارسال میشود.
لازم به ذکر است که نیازی به رجیستر کردن دوباره گوشیهای دست دوم آیفون نیست.
آموزش افزودن تلفن همراه به سامانه همتا
اگر گوشی دارید که قبل از طرح رجیستری از آن استفاده میکردید، میتوانید با استفاده از این روش آن را به مالکیت سیم کارت خود درآورید. دقت داشته باشید که برای انجام این کار باید حتما از سیم کارتی که قبل از شروع طرح رجیستری روی دستگاه بوده استفاده کنید. برای انجام این کار ابتدا به سایت همتا مراجعه کرده و وارد شوید. برای ورود میتوانید از شماره سیم کارت استفاده کرده و یا ثبت نام کرده و با استفاده از کد ملی وارد شوید. در این بخش با شماره سیم کارت وارد سامانه میشویم.
ابتدا شماره سیم کارتی که قبل از طرح رجیستری روی گوشی بوده را وارد کرده و روی ادامه کلیک کنید. یک رمز موقت برای شما ارسال میشود که باید آن را وارد کنید تا به حساب خود در سامانه همتا وارد شوید.
در بخش مدیریت دستگاهها روی دکمه افزودن دستگاه کلیک کنید.
حال در این بخش باید کد IMEI گوشی خود را وارد کرده و روی ثبت کلیک کنید. برای دریافت کد IMEI میتوانید از گوشی خود، #06#* را شماره گیری کنید. در سامانه همتا باید از 15 رقم اول این شماره بدون هرگونه تیره یا ممیز استفاده شود.
اگر دستگاه شما دو سیم کارت دارد، سامانه به صورت خودکار به شما هشدار میدهد تا شماره IMEI دوم را هم وارد کنید.
اگر همه کارها را درست انجام داده باشید، با صفحه زیر مواجه میشوید که تکمیل فرآیند را نشان میدهد.
حال در بخش مدیریت دستگاهها میتوانید IMEIهای خود را به همراه اطلاعات گوشی مشاهده کنید.
برای انجام این مراحل از طریق کد دستوری، میتوانید به ویدیویی که در بالا ارائه شده، مراجعه کنید.
در این مطلب تمام مواردی که باید درباره رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا بدانید را با هم مرور کردیم. ابتدا به سامانه همتا و مواردی که باید هنگام خرید گوشی نو و دست دوم توجه شود پرداختیم و سپس روشهای مختلف ثبت گوشی در سامانه همتا از طریق کد دستوری، اپلیکیشن و سایت همتا را معرفی کردیم. در نهایت هم به نحوه رجیستر گوشی مسافری و ثبت گوشی در گمرک به همراه افزودن تلفن همراه قبلی به سامانه همتا پرداختیم.
با سلام ممنون از نظر و توجه شما همونطور که متوجه شدید این مطلب جنبه آموزش و اطلاع رسانی داره هر جا مشکلی دارید دقیقا اشاره کنید تا واضح توضیح بدم در مورد مشکلات سایت همتا هم به پشتیبانی خود سایت مراجعه کنید ممنون https://hamta.ntsw.ir/Home/Contact