فیلم های کمدی رمانتیک یکی از جذابترین ژانرها هم برای مخاطبان و هم برای کارگردانان سینما هستند. در این مطلب نگاهی به مهمترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی خواهیم داشت.
یکی از ژانرهای مهم سینمای ایران و جهان، ژانر کمدی رمانتیک است که هم در ایران و هم در جهان کارگردانان بزرگ و صاحبنامی سراغ آن رفتهاند. این فیلمها اغلب روایتگر داستانی ساده با درونمایهای عاشقانه به همراه اتفاقات کلیشهای کمدی هستند که سعی میکنند بدون زدن حرفی انتقادی، ساعاتی مفرح و پر از خنده برای تماشاگرانشان بسازند. شاید تعریف فوق باعث شود که تصور کنید ساختن یک فیلم کمدی رمانتیک خوب، بسیار آسان است، اما اتفاقا یکی از سختترین کارها خلق کمدی رمانتیکی است که خلاقانه و مفرح و به دور از ابتذال و کلیشه باشد. در میان فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی بهترینها را جدا کرده و این پرونده از پلازامگ را به آن اختصاص دادهایم. با معرفی فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی همراه ما باشید.
مروری بر بهترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی
فیلم های کمدی رمانتیک سینمای ایران در سالهای اخیر کمتر شده است، اما در دهههای گذشته تعدادی از بهترین فیلمهای تولید شده در ایران، بهترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی بودهاند. اینجا فهرستی از ماندگارترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی را برایتان آوردهایم.
فیلم خواستگاری
- سال تولید: 1368
- کارگردان: مهدی فخیم زاده
- بازیگران: ثریا قاسمی، هادی اسلامی، ثریا حکمت، اسماعیل محرابی و مصطفی طاری
یکی از اولین فیلم های کمدی رمانتیک خوب و قابل قبول ایرانی، فیلم «خواستگاری» مهدی فخیم زاده است. ماجرا درباره دو پیرمرد و پیرزن همسایه است که بر اثر اتفاقاتی هر دویشان همسران خود را از دست دادهاند و با فرزندان، عروس و دامادها و نوههای خود زندگی میکنند. پیرمرد عاشق پیرزن همسایه میشود و این دو قصد دارند با هم ازدواج کنند، اما پسر پیرزن اصلا راضی نیست و نتیجهاش این میشود که این دو نوگل پا به سن گذاشته با هم فرار میکنند! بازی شیرین هادی اسلامی از درخشانترین نکات فیلم است.
فیلم دیگه چه خبر
- سال تولید: 1370
- کارگردان: تهمینه میلانی
- بازیگران: جهانگیر الماسی، ماهایا پطروسیان، دانیال حکیمی و حمید جبلی
«دیگه چه خبر» از آن دست فیلم های فانتزی است که فانتزیاش به دل مینشیند و اصلا از فرم و اندازه فیلم خارج نمیشود و شاید بتوان آن را بهترین اثر تهمینه میلانی در تمام دوران کاریاش نامید. دختری پرانرژی و ماجراجو عاشق اختراع کردن است، اما مدام با شکست رو به رو میشود. او بالاخره موفق به اختراعی عجیب میشود و آن دستگاهی است که فکر انسانها را میخواند. دختر از این دستگاه برای رسیدن به مدیرعامل شرکت که عاشقش است، استفاده میکند. شاید با دیدن این فیلم در این روزها لحظات مفرحی را تجربه کنید، اما در زمان خودش این اثر کمدی بسیار متفاوت و موفق محسوب میشد.
فیلم همسر
- سال تولید: 1372
- کارگردان: مهدی فخیم زاده
- بازیگران: مهدی هاشمی، فاطمه معتمدآریا، نسرین مقانلو، پرستو گلستانی و سیروس ابراهیم زاده
«همسر» بهترین و خانوادگیترین فیلم مهدی فخیمزاده محسوب میشود. یک فیلم کمدی رمانتیک ایرانی تمام عیار که داستان پر و پیمانی دارد و مخاطب را با خود همراه میکند. ماجرای مردی که معاون مدیرعامل است و همسرش کارمند شرکت. زن هر روز با پیگیریها و کنجکاویهایش میخواهد از کار مدیرعامل سر در بیاورد و بالاخره مشخص میشود که مدیرعامل اختلاس کرده است. پس از دستگیری مدیرعامل در حالیکه مرد انتظار دارد به عنوان معاون، مهمترین گزینه مدیرعاملی باشد، هیئت مدیره زن را به عنوان مدیرعامل انتخاب میکنند و همین مسئله شروع درگیری و اختلاف در زندگی زناشویی این زوج میشود.
فیلم کلاه قرمزی و پسرخاله
- سال تولید: 1373
- کارگردان: ایرج طهماسب
- بازیگران: ایرج طهماسب، فاطمه معتمدآریا، حمید جبلی، مرضیه محبوب و حمیده خیرآبادی
«کلاه قرمزی و پسرخاله» جزو یکی از پرفروشترین فیلم های کودک و نوجوان سینمای ایران است که پایهگذار خلق محبوبترین شخصیتهای عروسکی تاریخ سینما و تلویزیون ایران شد. مثلث طلایی ایرج طهماسب، حمید جبلی و فاطمه معتمدآریا در آن سالها با چندین کمدی متفاوت ستاره گیشه بودند. فیلمهایی چون «دختر شیرینی فروش» و «خواب سفید» از جمله فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی دیگری هستند که طهماسب و جبلی آنها را خلق کردند. «کلاه قرمزی و پسرخاله» داستان عروسکی به نام کلاه قرمزی بود که برای دیدن مجری محبوبش در تلویزیون، راهی تهران میشود. اما در ادامه ماجرا قصه به سمت یک ماجرای طنز عاشقانه میرود و لحظات بسیار مفرحی برای مخاطبان ایجاد میکند.
فیلم مرد عوضی
- سال تولید: 1376
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
- بازیگران: پرویز پرستویی، فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان، رضا ژیان و محمود پاک نیت
«مرد عوضی» اولین فیلم کمدی محمدرضا هنرمند و یکی از درخشانترین آثار اوست. «مرد عوضی» ماجرای شخصی به نام خسرو است که یک پودر شوینده جادویی اختراع کرده است. خسرو برای ارائه فرمولاسیون اختراعش، به یک کارخانه مواد شوینده میرود، اما بر اثر یک حادثه از آسانسور پرت میشود. در همین حال و اوضاع رئیس کارخانه هم سکته میکند و پزشکان در بیمارستان مغز خسرو را به بدن مدیرعامل پیوند میزنند. این کار باعث به وجود آمدن اتفاقات بامزهای در طول فیلم میشود.
فیلم مومیایی 3
- سال تولید: 1378
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
- بازیگران: پرویز پرستویی، رامبد جوان، مهتاب کرامتی، رضا ژیان و فتحعلی اویسی
یک سال بعد از «مرد عوضی»، محمدرضا هنرمند دوباره با یک کمدی درخشان و فانتزی به سینما برگشت. این بار یک باند حرفهای در تلاشند تا یک اثر ملی و یک مومیایی باارزش را از کشور خارج کنند و سرهنگ قربانی قرار است این باند را متلاشی و اعضای آن را دستگیر کند. اما ماجراهای کمدی و بامزه فیلم آنقدر زیاد است که این فیلم پلیسی به یکی از بهترین فیلم های کمدی تبدیل شده است. علت اینکه این فیلم را در فهرست بهترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی قرار دادهایم این است که در میان تعقیب و گریزها، رابطهای عاشقانه بین سرهنگ قربانی و یکی از اعضای این باند برقرار میشود و از یک جایی به بعد این دو در کنار هم سعی در متلاشی کردن باند مخوف مذکور دارند.
فیلم نان، عشق و موتور 1000
- سال تولید: 1380
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- بازیگران: اکبر عبدی، گوهر خیراندیش، بهاره رهنما، امیر جعفری و ریما رامین فر
یکی از بهترین فیلم های کمدی عاشقانه سینمای ایران، «نان، عشق و موتور 1000» است که از اولین کارهای پیمان قاسمخانی به عنوان فیلمنامهنویس محسوب میشود. این فیلم ماجرای زندگی دختری به نام باران است که عمویش سرپرستی او را بر عهده دارد و برایش زمانی مشخص برای ازدواج تعیین میکند. باران مجبور است طی مدت زمان معین، از بین دو خواستگارش آریو که پسری پولدار و خوشتیپ است و به باران وعده رفتن به خارج از کشور را میدهد و دیگری برزو که جوانی تعمیرکار و ساده است، یک نفر را به عنوان همسر انتخاب کند. باران به دلیل روحیه رمانتیک و رویاپرداز خود تمایل دارد به آریو پاسخ مثبت بدهد، اما برزو ثابت میکند که آریو فریبکار است و برای از راه به در کردن باران جلو آمده است! این فیلم را میتوان یکی از برترین فیلم های کمدی عاشقانه ایرانی نامید.
فیلم صورتی
- سال تولید: 1381
- کارگردان: فریدون جیرانی
- بازیگران: رامبد جوان، میترا حجار، فقیهه سلطانی و رضا شفیعی جم
فریدون جیرانی جزو بهترین سازندگان فیلمهای موسوم به سینمای بدنه یا گیشه است. صورتی ماجرای یک زوج جوان به نامهای سحر و شهرام است که یکی هنرمند تئاتر و دیگری موزیسین است و این زوج یک فرزند به اسم امیرحسین هم دارند. سحر و شهرام به دلیل عدم تفاهم و اختلافاتی که با هم دارند در شرف طلاق هستند و تنها مشکل سر راه جدایی این زوج، فرزندشان امیرحسین است. از طرفی در همان روزهای اوج اختلافات، شهرام با زنی جذاب به نام لیلا مشرقی آشنا میشود و علاقهمند شدن شهرام به لیلا، او و سحر را بیشتر به سمت جدایی میکشاند. این فیلم از جمله فیلمهای بیادعا اما خوش ساخت و مفرح است که کارگردانی و بازیهای درخشانی هم در آن دیده میشود.
فیلم آتش بس
- سال تولید: 1384
- کارگردان: تهمینه میلانی
- بازیگران: مهناز افشار، محمدرضا گلزار، آتیلا پسیانی، کیکاووس یاکیده و احمد مهرانفر
«آتش بس» یکی از پرفروشترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی است. زوج محمدرضا گلزار و مهناز افشار به خوبی در دل قصه جا افتاده بود و کل کلهایشان بسیار بامزه از آب درآمده بود. این دو بازیگر با هدایت تهمینه میلانی به خوبی از عهده نقش یک زن و شوهر لجوج برآمده بودند. داستان فیلم هم به شدت سر راست بود! سایه و یوسف زوجی که با وجود علاقه قلبی به هم، اما در ظاهر میخواستند روی هم را کم کنند و مدام به کمک رفقایشان در محیط خانه و محل کار سعی میکردند اثبات کنند که از دیگری برتر هستند. این روال آنقدر ادامه داشت که منجر به جدایی این دو نفر شد و این زوج با رفتن پیش یک روانشناس آخرین حرفهای پیش از طلاقشان را با او در میان میگذاشتند. چند سال بعد، همین تم و همین فضاسازی در «خروس جنگی» مسعود اطیابی، «پسر آدم، دختر حوا» و بسیاری فیلمهای دیگر هم تکرار شد.
فیلم پسر آدم، دختر حوا
- سال تولید: 1387
- کارگردان: رامبد جوان
- بازیگران: مهناز افشار، حامد کمیلی، رامبد جوان، شیلا خداداد و لیلا اوتادی
رامبد جوان دومین فیلم خود را شش سال بعد از «اسپاگتی در هشت دقیقه» و با تکیه بر زوج مهناز افشار و حامد کمیلی ساخت. تم این فیلم هم مانند «آتش بس»، لجبازی و رو کمکنی بود و ماجرای رقابت دو وکیل را روایت میکرد. مینا و فرهود دو وکیل جوان بودند که در حال رقابت برای به دست آوردن دفتر کاری، برای نشان دادن خود وکالت یک زوج جوان را بر عهده گرفته بودند. بعد از کلی ماجرای کمیک و بامزه، مشخص میشد که سر هر دوی آنها کلاه رفته است. این فیلم در میان پرفروشترین فیلمهای سال قرار گرفت.
فیلم ورود آقایان ممنوع
- سال تولید: 1389
- کارگردان: رامبد جوان
- بازیگران: رضا عطاران، ویشکا آسایش، بهاره رهنما، مانی حقیقی و ستاره پسیانی
«ورود آقایان ممنوع» را شاید بتوان بهترین فیلم کمدی رمانتیک ایرانی و بهترینِ این لیست نامید. مثلث طلایی رامبد جوان، پیمان قاسمخانی و رضا عطاران منجر به خلق یکی از سالمترین و البته درخشانترین کمدیهای ایرانی شد. ماجرای این فیلم، ماجرای معلم شیمی سر به هوا و ماخوذ به حیا آقای جبلی بود که برای تدریس وارد یک دبیرستان دخترانه میشد. دبیرستانی که مدیر آن خانم دارابی یک زن عجیب و به شدت ضد مرد بود. کشمکش بین آقای جبلی و خانم دارابی سبب ایجاد موقعیتهای کمدی بسیاری در فیلم شده بود. در نهایت پس از کش و قوسهای فراوان در حالی که به نظر میرسید قرار است در آخر فیلم آقای جبلی و خانم دارابی با هم ازدواج کنند، فیلمساز با غافلگیر کردن مخاطب، برگ برنده نهایی را نیز رو میکند.
فیلم نهنگ عنبر
- سال تولید: 1393
- کارگردان: سامان مقدم
- بازیگران: رضا عطاران، مهناز افشار، ویشکا آسایش، نادر سلیمانی و سام نوری
«نهنگ عنبر» یکی از جدیدترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی با تکیه بر نبوغ رضا عطاران در بازیگری و همچنین نوستالژی بازی هم کار خوبی از آب درآمد و هم استقبال خوب مخاطبان را در پی داشت. بطوریکه قسمت دوم آن هم به سرعت ساخته شد و جزو پرفروشترین فیلمهای ایرانی قرار گرفت. ارژنگ صنوبر و رویا در اوایل دهه شصت با یکدیگر آشنایی نزدیکی دارند و این آشنایی سبب رابطه صمیمانه بین آنها با هم میشود. درحالی که ارژنگ عاشق رویاست و هر لحظه منتظر فرصتی است تا علاقهاش را به او نشان دهد، اما رویا در حال و هوایی دیگر است و سودای مهاجرت در سر دارد. رویا از ایران میرود و ارژنگ در فراق رویا سرنوشتش تغییر میکند و با دوست رویا ازدواج میکند. تمام این اتفاقات بصورت سریع، با ریتم و کمدی بالا اتفاق میافتد و همین باعث شده که «نهنگ عنبر» به فیلمی بسیار جذاب و تماشایی تبدیل شود.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم با مروری بر کمدیهای جذاب و تماشایی ایرانی، بهترین فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی را برایتان معرفی کنیم. همانطور که گفتیم کمدی رمانتیکها در تم خود ماجرایی عاشقانه عاطفی دارند و با محوریت اتفاقات ساده حول چند شخصیت مشخص سعی میکنند فضایی کمیک و مفرح بسازند. علاوه بر فیلمهایی که از آنها نام بردیم، میتوان فیلمهایی چون همیشه پای یک زن در میان است، ازدواج به سبک ایرانی، دنیا، نصف مال من نصف مال تو، خوابم میآد و هزارپا را هم در فهرست فیلم های کمدی رمانتیک ایرانی قرار داد. حال که به انتهای این مطلب رسیدهایم، شما بگویید به نظرتان بهترین فیلم های کمدی رمانتیک تاریخ سینما در ایران و پس از انقلاب کدام عناوین هستند؟ بهترین فیلم های کمدی عاشقانه سینمای ایران کدامند و شما با کدامیک از آنها ارتباط بهتری برقرار کردهاید؟