فیلمها و سریالهای ترکی در سراسر دنیا به خصوص ایران طرفداران بسیاری دارند و بسیاری از آنها نیز به زبان فارسی دوبله و پخش شدهاند. در این مقاله بهترین فیلم های ترکی که حتما باید تماشا کنید را به شما معرفی خواهیم کرد.
سینمای ترکیه همواره مورد توجه و علاقه مخاطبان ایرانی بوده و ایرانیان از طرفداران پر و پا قرص فیلمها و سریالهای ترکی هستند. فیلم های ترکیه ای عموما در ژانرهای خانوادگی، کمدی و عاشقانه ساخته میشوند و بسیار خوش رنگ و لعاب هستند. شاید به همین دلیل است که ایرانیان همیشه مخاطب آثار ترکی هستند و حتی چندین و چند بار نیز به تماشای آنها مینشینند و از بازپخش آنها نیز نمیگذرند.
محتوای عاشقانه دقیقا همان چیزی است که میتواند به راحتی توجه مخاطبان را به خود جلب کند و پس از آن استفاده از بازیگران پولساز و شیکپوش نیز در این امر نقش مهمی دارد. این آیتمها تقریبا در تمام آثار سریالی و سینمایی ترکی به چشم میخورند و به همین دلیل همواره مخاطبان بسیاری دارند. به همین بهانه در ادامه این مقاله سینمایی از پلازامگ بهترین فیلم های ترکی که قطعا با آنها ارتباط برقرار میکنید را به شما معرفی خواهیم کرد.
آنچه در ادامه میخوانید:
بهترین فیلم های ترکی
در این بخش بهترین فیلم های ترکی در ژانرهای مختلف را به شما معرفی کرده و هریک را به صورت مختصر مورد نقد و بررسی قرار میدهیم. اگر طرفدار آثار ترکی هستید، فیلمهایی که در ادامه معرفی میکنیم را حتما تماشا کنید.
فیلم سینمایی فاصله – Distant
- سال ساخت: 2002
- امتیاز آیامدیبی: 7.6/10
- کارگردان: نوری بیلگه جیلان (Nuri Bilge Ceylan)
- بازیگران: مظفر اوزدمیر، مهمت ایمین توپارک، زحل گنچر و نازان کسال
فیلم سینمایی فاصله (به ترکی Uzak) یک فیلم ترکی جذاب است که در سال 2002 در ترکیه به نمایش درآمد و پس از آن در آمریکای شمالی نیز اکران شد. این فیلم درام ترکی مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت و برنده 31 جایزه مختلف از جمله بهترین بازیگر مرد در جشنواره کن، جایزه ویژه هیئت داوران در شیکاگو و بهترین فیلم بالکان از جشنواره بینالمللی فیلم صوفیه شد.
داستان فیلم سینمایی فاصله درباره مردی به نام محمود است که به تنهایی در استانبول زندگی میکند و علیرغم وضع مالی خوبی که دارد، اما از زندگیاش خسته شده و بسیار ناامید است. یکی از اقوام محمود به نام «یوسف» که از کارش اخراج شده برای پیدا کردن شغل جدید به استانبول میآید و میخواهد چند روزی پیش محمود بماند، اما…
فیلم گورا – G.O.R.A
- سال ساخت: 2004
- امتیاز آیامدیبی: 8/10
- کارگردان: عمر فاروق سوراک (Ömer Faruk Sorak)
- بازیگران: جم ییلماز و اوزگه اوزبرک
فیلم گورا نیز یکی از بهترین فیلم های ترکی در ژانر ماجراجویی، علمی تخیلی و کمدی است که در زمان اکران با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد. این فیلم یکی از پرفروشترین فیلم های ترکی در سال 2004 بود که فروش بسیار خوبی در گیشه داشت و بازخوردهای مثبتی از سوی مخاطبان دریافت کرد.
داستان فیلم سینمایی گورا درباره پسر جوانی به نام «آریف» است که توسط نیروهای فرازمینی دزدیده شده و به سیاره ناشناختهای به نام «گورا» برده میشود. آریف در این سیاره سعی میکند به رئیس بدجنس و شیطان صفت آنجا نشان دهد که روح و ارزش والای انسانی چه معنا و مفهومی دارد.
فیلم ترکی پدرم و پسرم – My Father and My Son
- سال ساخت: 2005
- امتیاز آیامدیبی: 8.3/10
- کارگردان: چاقان ایرماک (Çağan Irmak)
- بازیگران: چتین تکیندور، فکرت کوشکان، حمیرا آقبای و طوبا بویوک اوستون
فیلم پدرم و پسرم (به ترکی Babam ve Oğlum) نیز بهترین فیلم ترکی این فهرست محسوب میشود که به سبک درام ساخته شده و یکی از برترین فیلم های ترکی یک دهه اخیر است. این فیلم در سال 2005 در سراسر دنیا اکران شد و مورد توجه طیف وسیعی از مخاطبان قرار گرفت و به یکی از پرفروشترین فیلمهای ترکی تاریخ تبدیل شد.
داستان فیلم پدرم و پسرم درباره پسری سرکش به نام «صادق» است که پدرش او را برای تحصیل به استانبول فرستاده تا در رشته کشاورزی تحصیل کند. پدر صادق دوست دارد پسرش مهندس کشاورزی شود تا بتواند مدیریت امور مزرعه خانوادگیشان را به عهده بگیرد. اما صادق در دانشگاه مشغول به فعالیتهای سیاسی شده و پس از مدتی خبرنگار جناح چپ دهه 70 میشود. اما در صبح 12 سپتامبر کشور درگیر یک کودتا میشود و از آن زمان همه چیز تغییر میکند و اتفاقات بسیاری برای صادق و پدرش میافتد.
فیلم لبه بهشت – The Edge Of Heaven
- سال ساخت: 2007
- امتیاز آیامدیبی: 7.8/10
- کارگردان: فاتح آکین (Fatih Akin)
- بازیگران: نورگول یشیلچای، بکی باوراک، تانسل کرتیز و هنا شیگولا
فیلم لبه بهشت (به ترکی yaşamın kıyısında) نیز یکی دیگر از بهترین فیلم های ترکی است که البته محصول مشترک کشور آلمان و ترکیه بوده و زبان آن نیز ترکی، آلمانی و انگلیسی است. این فیلم درام جذاب در سال 2007 جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره کن را بدست آورد و پس از حضور جهانی خود در جشنواره کن فرانسه در چندین جشنواره بینالمللی فیلم به نمایش درآمد و مورد تحسین منتقدان قرار گرفت.
داستان فیلم لبه بهشت درباره مردی بازنشسته به نام «علی» است که همسر خود را از دست داده و به عنوان یک ترک مهاجر در آلمان زندگی میکند. روزی علی از زنی خیابانگرد به نام «یتر» درخواست میکند تا با او زندگی کند و ماهیانه مبلغی را به عنوان حقوق دریافت کند. پسر علی با این کار پدرش موافق نیست و دوست ندارد یتر با آنها زندگی کند، اما پس از آنکه متوجه میشود یتر باید خرج تحصیل دخترش را بدهد، نظرش عوض میشود و…
فیلم سینمایی تنفس – Breath
- سال ساخت: 2009
- امتیاز آیامدیبی: 8/10
- کارگردان: لونت سمرچی (Levent Semerci)
- بازیگران: مته هوروزوغلو و بیرس آکالای
فیلم سینمایی تنفس (به ترکی Nefes: Vatan Sağolsuns) یکی دیگر از بهترین فیلم های ترکی این فهرست است که در ژانر درام، اکشن و جنگی ساخته شده و مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. این فیلم دو جایزه مهم دریافت کرد و یکی از پرفروشترین فیلمهای سال 2009 بود. داستان فیلم سینمایی تنفس درباره 40 سرباز ترک است که وظیفه دارند از ایستگاهی دور افتاده نزدیک به مرز عراق و در جنوب شرقی ترکیه دفاع کنند و آنجا را از دست یک گروه آشوبگر نجات دهند.
فیلم فصل شکار – Hunting Season
- سال ساخت: 2010
- امتیاز آیامدیبی: 7.4/10
- کارگردان: یاووز تورغول (Yavuz Turgul)
- بازیگران: شنر شن، جم ییلماز، چتین تکیندور و ملیسا سوزن
فیلم سینمایی فصل شکار (به ترکی Av Mevsimi) نیز بهترین فیلم ترکیه ای سال 2010 محسوب میشود که در ژانر درام، رمزآلود، جنایی و هیجان انگیز ساخته شده است. این فیلم علاوه بر ترکیه در 6 کشور اروپایی نیز اکران شد و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. فیلم جنایی فصل شکار نیز یکی از پرفروشترین فیلمهای ترکی سال 2010 اعلام شد و بازخوردهای خوبی از سوی منتقدان سینما دریافت کرد.
داستان این فیلم درباره 3 کارآگاه خبره در دایره جنایی است که با همکاری یکدیگر در حال تحقیق و بررسی پرونده قتل یک زن جوان هستند. مظنونین این پرونده افراد نزدیک به این زن هستند که باید مورد بازجویی قرار گیرند. زندگی این سه کارآگاه برای رمزگشایی این پرونده قتل متحول شده و با چالشهای بسیاری مواجه میشوند.
فیلم سینمایی عسل – Honey
- سال ساخت: 2010
- امتیاز آیامدیبی: 7.2/10
- کارگردان: سمیح کاپلاناوغلو (Semih Kaplanoğlu)
- بازیگران: بورا آلتاس، اردال بسیک اوغلو و تولین اوزن
فیلم سینمایی عسل (به ترکی Bal) نیز یکی از فیلم های ترکی غمگین است که شخصیت اول آن پسربچهای 6 ساله است. این فیلم سومین فیلم از سه گانه کاپلاناوغلو پس از ساخت فیلمهای «تخم مرغ» و «شیر» است که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد. فیلم سینمایی درام عسل در شصتمین دوره جشنواره فیلم برلین، جایزه خرس طلایی بهترین فیلم سال 2010 را از آن خود کرد. این فیلم محصول کشور ترکیه و آلمان است که به عنوان نامزد به هشتاد و سومین مراسم جایزه اسکار معرفی شد، اما در فهرست نهایی جشنواره قرار نگرفت.
داستان فیلم ترکی عسل درباره زندگی یک پسر بچه 6 ساله به نام یوسف است که همراه خانوادهاش در یکی از مناطق روستایی ترکیه زندگی میکند. یعقوب پدر یوسف، زنبوردار است و از این طریق امرار معاش میکنند. اما یک سال کندوهای یعقوب، عسل کافی نمیدهند و به همین خاطر مجبور میشود برای پیدا کردن عسل خوب و مرغوب، خانواده خود را تنها گذاشته و به اعماق جنگل برود. یوسف و خواهرش پس از مدتی، دلتنگ و بیقرار پدرشان میشوند و یوسف از شدت غم به سکوتی تلخ میرسد و دیگر با کسی صحبت نمیکند تا اینکه روزی تصمیم میگیرد برای پیدا کردن پدرش به جنگل برود و…
فیلم باشگاه بازندگان – Losers’ Club
- سال ساخت: 2011
- امتیاز آیامدیبی: 7.6/10
- کارگردان: تولگا ارنک (Tolga Örnek)
- بازیگران: نجات اوشلر، اییت اوزشنر و سرا ییلماز
فیلم سینمایی باشگاه بازندگان (به ترکی Kaybedenler Kulübü) یکی دیگر از بهترین فیلم های ترکی در ژانر درام و کمدی است که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است. این فیلم نیز از سوی مخاطبان مورد توجه و استقبال گستردهای قرار گرفت و یکی از پرفروشترین فیلم های ترکی سال 2011 اعلام شد. فیلم باشگاه بازندگان در چندین جشنواره نیز حضور پیدا کرد و برنده جوایز متعددی شد.
داستان فیلم کمدی باشگاه بازندگان روایتگر زندگی دو مجری تلویزیون به نامهای «کان» و «مته» است که اجرای یک برنامه تلویزیونی به نام «باشگاه بازندگان» را بر عهده دارند. این برنامه پس از مدتی به موفقیت میرسد و طرفداران بسیاری پیدا میکند. زندگی آنها پس از این محبوبیت، متحول میشود و در این میان نیز کان با دختری به نام «زینپ» که دختر رویاهایش است آشنا میشود، اما محبوبیت کان در میان مردم، رابطه آنها را با چالش مواجه میکند.
فیلم عاشقانه رویای پروانه – The Butterfly’s Dream
- سال ساخت: 2013
- امتیاز آیامدیبی: 7.8/10
- کارگردان: یلماز اردوغان (Yılmaz Erdoğan)
- بازیگران: کیوانچ تاتلیتوغ، مرد فرات، فرح زینپ عبداله و بلچیم بیلگین
فیلم سینمایی رویای پروانه (به ترکی Kelebeğin Rüyası) یکی از بهترین فیلم های ترکی عاشقانه است که در زمان اکران توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد. این فیلم عاشقانه به عنوان نماینده ترکیه برای حضور در هشتاد و ششمین دوره جوایز اسکار و دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انتخاب شد، اما در فهرست نامزدها قرار نگرفت. داستان این فیلم در یک شهر کوچک در ترکیه روایت میشود و درباره دو شاعر جوان به نامهای «مظفر» و «راستو» است که سعی دارند به واسطه اشعار خود به شهرت جهانی برسند و در این راه درگیر ماجرایی عاشقانه میشوند و زندگی هریک از آنها دچار تغییرات زیادی میشود.
فیلم سینمایی خواب زمستانی – Winter Sleep
- سال ساخت: 2014
- امتیاز آیامدیبی: 8.1/10
- کارگردان: نوری بیلگه جیلان
- بازیگران: هالوک بیلگینر، ملیسا سوزن و دمت آکبا
فیلم سینمایی خواب زمستانی (به ترکی Kış Uykusu) نیز یکی دیگر از بهترین فیلم های ترکی در این فهرست محسوب میشود که محصول مشترک کشور ترکیه، آلمان و فرانسه است. این فیلم در شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و جایزه نخل طلایی این جشنواره را بدست آورد. خواب زمستانی همچنین به عنوان نماینده ترکیه برای حضور در جشنواره جوایز اسکار برای دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی زبان انتخاب شد، اما در فهرست نهایی نامزدها قرار نگرفت.
فیلم خواب زمستانی یک درام اجتماعی و خانوادگی است و درباره زندگی مردی به نام «آیدین» است که قبلا بازیگر بوده و الان بازنشسته شده و یک هتل کوچک برای خود راه انداخته است. رابطه زناشویی او با همسرش اصلا خوب نیست و در این میان نیز خواهرش «نجلا» به خاطر طلاق از همسرش حال خوبی ندارد تا اینکه…
فیلم آیلا: دختر جنگ – Ayla: Daughter Of War
- سال ساخت: 2017
- امتیاز آیامدیبی: 8.4/10
- کارگردان: کان اولکای (Can Ulkay)
- بازیگران: چتین تکیندور، کیم سئول، علی آتای و مراد ییلدریم
فیلم سینمایی آیلا: دختر جنگ نیز یکی دیگر از بهترین فیلم های ترکی در ژانر درام جنگی بوده که محصول مشترک ترکیه و کره جنوبی است. این فیلم در زمان اکران مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و به عنوان نماینده ترکیه برای دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی زبان در نودمین دوره جشنواره اسکار معرفی شد، اما به عنوان کاندید انتخاب نشد.
داستان فیلم آیلا: دختر جنگ در سال 1950 میلادی و در زمان حمله کره شمالی به کره جنوبی روایت میشود. در این میان سازمان ملل متحد برای کمک به کره جنوبی، عدهای سرباز از ترکیه اعزام میکند. «سلیمان» یکی از سربازان ترکی است که در این بحبوحه دختر بچهای را پیدا میکند که در جنگ، پدر و مادر خود را از دست داده است. سلیمان از این دختر مراقبت میکند و نامش را آیلا میگذارد و دوستی عمیقی میان آنها شکل میگیرد. سلیمان در زمان بازگشت به ترکیه باید آیلا را رها کند، اما…
فیلم سینمایی درخت گلابی وحشی – The Wild Pear Tree
- سال ساخت: 2018
- امتیاز آیامدیبی: 8.1/10
- کارگردان: نوری بیلگه جیلان
- بازیگران: هازار ارگچلو، مرآت جمجیر، بنو ییل دیریملار
فیلم درام درخت گلابی وحشی نیز از دیگر فیلم های ترکی برتر است که در زمان اکران مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت و بازخوردهای مثبتی دریافت کرد. این فیلم برای دریافت جایزه نخل طلایی جشنواره کن و جایزه بهترین فیلم خارجی زبان جشنواره اسکار معرفی شد، اما در لیست نهایی نامزدها قرار نگرفت.
داستان فیلم درخت گلابی وحشی درباره پسری جوان به نام «سینان» است که علاقه بسیاری به ادبیات دارد و دوست دارد نویسنده شود. او برای چاپ کتابش تلاش بسیاری میکند و مقداری پول برای انجام این کار جمع میکند. اما زمانی که به دهکده زادگاهش میرود با بدهیهای سنگین پدرش مواجه میشود و…
فیلم سینمایی داستان سه خواهر – A Tale Of Three Sisters
- سال ساخت: 2019
- امتیاز آیامدیبی: 7.5/10
- کارگردان: امین آلپر (Emin Alper)
- بازیگران: جمره ابوزیا، اکه یوکسل، هلین کندمیر، موفیت کایاکان
فیلم سینمایی داستان سه خواهر نیز یکی از جدیدترین و بهترین فیلم های ترکی به سبک درام است که مورد تحسین منتقدان قرار گرفت و برای کسب جایزه خرس طلایی در شصت و نهمین دوره جشنواره کن انتخاب شد. موضوع فیلم داستان سه خواهر درباره سه دختر جوان است که خانوادههای ثروتمندی آنها را به سرپرستی گرفتند. این سه خواهر نمیتوانند با این خانوادهها کنار بیایند و به همین دلیل یکی پس از دیگری به روستای محروم پدریشان بازگردانده میشوند، اما…
ما در این مقاله بهترین فیلم های ترکی یک دهه اخیر در ژانرهای مختلف را به شما معرفی کردیم. شما تا کنون کدامیک از این فیلمها را تماشا کردید؟ لطفا نظرات خود را در بخش ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.